Şimdi Ara

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler okunur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bölümün ders içerikleri ve programına baktım acayip hoşuma giden bir bölüm daha önce buna benzer bir konu açmıştım ama geniş çaplı bir yankı uyandıramamıştı. Genellikle mezunlara sorsam (kendini geliştirirsen) iş imkanı fazla diyorlar ama konuştuğum başka bir güruh (mezunların diğer bölümü) bu bölümü yazan aklımı g*beyim tarzında baya yererek konuşuyor. Hangisi doğru? İyi bir vakıf veya devlette %100 yabancı dille bitirmekten bahsediyorum. Mezun veya okuyan bir arkadaş var mı? TM için bu kadar emeğe değebilecek bir geleceği var mı? Hukuk düşünmüyorum hali içler acısı yılda kaç mezunun çıkıp kaçının iş bulabildiği hangi maaşlara çalıştıklarını görünce insanın atlayası geliyor. Ne düşünüyorsunuz?




  • "Hukuk düşünmüyorum hali içler acısı yılda kaç mezunun çıkıp kaçının iş bulabildiği hangi maaşlara çalıştıklarını görünce insanın atlayası geliyor." diyip de siyaset bil. ve kamu yönetimi için gözlerini kapaman çok doğru olmamış sanki

  • Referansın (dayın) yoksa ya da aşırı sosyal, networking becerisi yüksek ve başarılı biri değilsen okunmayacak bir bölüm maalesef. İyi KPSS kasarsan düz memuriyete filan girebilirsin. Hayatın gerçekleri. Herkes sevdiği bölümü okusa birçok fakülte boş kalırdı bu ülkede. Tm sevdasından vazgeç, SAY'a yönel. SAY'da 80 binle bile iyi kötü iş bulabileceğin bir bölüm okuyabilirsin. TM'de durum öyle değil. İşsiz gezen çok. Öğrencilerin yüzde 70'i boşuna SAY'a yönelmiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-879B7E2D8 -- 21 Eylül 2021; 18:35:45 >
  • Smoke34YanÇar S kullanıcısına yanıt

    İlgim çok var ama Türkiyede sadece ilgine göre bölüm okunamıyor bunun işsizliği var düşük maaşı var insan nereye gideceğini göremiyor ben bunu seviyorum ama sonunda ne olacağımı bilmiyorum bölümü iyi yerde okusam da içim nasıl rahat ederdi bilmiyorum

  • Northrop Grumman kullanıcısına yanıt

    Gözümü kapamadım kral tm alanı yeni sözel olmaya ilerliyor tek çare sayısal gibi duruyor çünkü bu memlekette tırnağını kazıyıp eskisi gibi bir yerlere gelinmiyor bu işler motivasyon videosu izleyip çalışmakla olmuo hayatın gerçekleri var iibfnin durumu ortada işsizliği ortada devletin kaç kadro açtığı belli kpss a'da bile adaletsizlik var maliye mezunu oradaki testlerin çoğunu görüyor ui mezunu o kadar dersi görmüyor aynı sınava sokuolar özelde de birbirlerinin pozisyonlarına başvuruyorlar benim hedef sanırım ithalat/ihracat olacak tercümanlığa kasıcam

  • Sana katılıyorum ama sayısal için 9 ay yetersiz bir zaman ben dile yatkınım dilci olacağım tercümanlık sence iyi mi ben kültür ve dil öğrenip okuyup çevirmekten haz alıyorum zaten ceo müdürdür vs hariç çoğu meslekler nerdeyse birbirine yakın kazanıyor bari sevdiğimiz işi yapalım

  • Koleosgram K kullanıcısına yanıt

    İngilizce öğretmenliği düşünebilirsin. Ataması en yüksek öğretmenliklerden biri. Öğretmenlik düşünmüyorsan da iyi bir okulda İngiliz Dili ve Edebiyatı ya da Çeviribilim okuyabilirsin. Bilkent'teki İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Boğaziçi'ndeki Çeviribilim güzel bence. Dilci olmak uluslararası ilişkiler okumaya göre çok daha mantıklı geliyor bana. En olmadı milyon tane özel İngilizce kursu var artık. Onlarda iş bulabilirsin. Maddi kaygın ön plandaysa doğrudan İngilizce öğretmenliğini düşün. Öğretmenlik diye yabana atma. Ben illa tercüman olacağım diyorsan da direkt çeviribilim oku Boğaziçi'nde. Eski adı mütercim tercümanlıktı zaten. Gerçi Boğaziçi'nde ne okursan oku işsiz kalacağını sanmıyorum. Sağlam İngilizce eğitimi veriliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-879B7E2D8 -- 22 Eylül 2021; 18:29:14 >
  • İibf, Hukuk, Psikoloji hepsi kişinin kendini geliştirmesine kaldı. Tm'de iş imkanı fazla olan bir Sınıf Öğretmenliği kaldı sanırım. Pdr'nin dahi zamanı geçti galiba.

  • İlgin var anlıyorum benim de çok ilgim vardı ve okudum hatta okuyorum. Ama ilgin var diye ne yapacaksın ki yani ne iş yapmayı bekliyorsun ilerde. Akademi ya da stklarda çalışmak haricinde bu bölümün sana piyasa bazında vereceği bir nitelik yok. Okuyacaksan iyi yerde oku yabancı dil öğren zaten akademi istiyorsan kesin öğrenmelisin. Plaza hayatı beyaz yaka olmak istiyorsan yine İngilizce şart. Hukuk ben de okumak istemiyordum hayattan beklentilerim yüksekti ama şuan geriye dönüp baktığımda bu bölümden ziyade işletme yada iktisat okumak isterdim. İçerikler güzel olsada günün sonunda karnın doymuyor. 😂
    Ben ne mi yapıyorum odtü'de son senem dersleri online ayarladım ve beyaz yaka olma yolunda ilerliyorum uzun dönem bir işte çalışıyorum. Bölüme başlarken belki en istekli öğrenciydim ama artık ne istediğim ne hevesim var açıkcası. Akademiden ilerleyecek kadar tuzum kuru değil burslar sıkıntı zaten 30 yaşıma kadar burs aramakda istemiyorum. Mecbur çalışma hayatı. Ee iş olarak ne yapacaksın of sen çok güzel IR theories biliyorsun gel işe alalım ya da sen İsrail mısır savaşına çok hakimin şunu yap gibi bir şey olmayacak. Bölüm zaten politika ve tarih karışımı(IR okuyorum) özetle boş boş derken bir değerin yok akademik anlamda ya da genel kültür denebilecek düzeyde elbette doygunluk sağlar ama bu doygunluk karnını doyurmaz Elbette bizim okuldan boğaziçinde bilkentten çok işsiz çıkmaz (ki bazı arkadaşlar tercihen çalışmıyor ya da geri zekalı oluyorlar ya da şansları biraz eksik olanlar dışında) sosyal yeteneklerin gelişmiş ve dilin(ingilzce gayet yeterli 37848tane dile gerek yok ama alana göre değişir elbette) varsa ama haricinde. Çok bir şey bekleme. Benim pişmanlığım mühendislik okumamak hukuk bilmem ne hepsi Faso fiso bence mühendislik iyidir ama iyi üniversitede.
    Şuan okulu bitirmek istememin tek maksadı odtü etiketi sadece oradaki odtü yazısı beni Excel dosyasında valuable yapıyor sonrasında da social skilllerin ve mülakattaki potansiyelin neyse şimdilik çok sevdiğim keyif aldığım bir yerde çalışıyorum. Umarım mezuniyet sonrası da devamı gelir. İş mükatında beni öne geçiren yeteneklerim odtü etiketi İngilizce ve çalışacağım departman olan ilgimdi. Bu kadar realist olmanızı tavsiye ederim. Bir gün para kazanmanız gerekecektir. Zaten etiketi olmayan bir yerde okuyacaksan hiç okuma derim. Planım bir an evel mezun olup kendi parasını kazanan ama Twitterda her gün dalga geçilen beyaz yakalı olmak sonra da MBA bakalım hayırlısı spesifik sorularım olursa sorabilirsin direk wp vereyim oradan yaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 13 Kasım 2021; 3:9:59 >




  • Hacettepe'de okuyan bir abim vardı, okulu bitirdi kaymakamlığa hazırlanıyor şimdi. Benim de çok ilgimi çeken bir bölüm ama işletme ve ekonomiyi de çok istediğim için bunu eledim. İşletme-ekonomi arasında çok kalıyordum ama hedefim Koç Ekonomi.

  • Ha ea'da en garanti bölüm ne dersen bence Yönetim Bilişim Sistemleri ama top ünilerde okumak gerek. Top ünilerde okumasan bile dil falan geliştirip yurt dışında işini yaparsın. Zaten YBS okuyanların çoğu yurt dışı istiyor.

  • Hangi okul olduğuna bağlı. ODTÜ boun Ankara istanbul hariç okunmaz devlette
  • Özelde de top tierde okunur
  • @Metufkcr Başta sana çok teşekkür ediyorum kıymetli arkadaşım daha sonra diğer yanıt veren kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Dilci olarak çalışıyorum değerli arkadaşlar. Tm bölümlerinin hepsinden vazgeçtim. Başta mezuna kalırken tm istiyordum ama sonradan bir gittim geldim çünkü bildiğiniz gibi her isteyen yurt dışına çıkamıyor ama bunun yolları da benzer yollardan geçiyor. Bunun prosedürleri var her isteyen gidemiyor. Benim de Türkiye'de kalma sebeplerim var. Birinci sebebim aileme bakacak kimsenin olmaması, tek oğul olmam, köyde bir iki toprağımın olması ve yaşantımın düşük sınıfa göre nispeten daha iyi olmasıydı. Bende sevdiğim bir bölümü okumak istedim ama daha önce de dediğim gibi burada sevdiğin mesleği okumak, kalifiye olmana bile engel olabiliyor çünkü Türkiye'de her bölümün imkanı olmuyor hele de o bölümü kötü üniversitede okuyorsan imkan sıfır. Sözün özü hedef Öğretmenlik ya da tercümanlık, tercihen zor bir dil edebiyat olabilir.





  • Koleosgram K kullanıcısına yanıt

    Ne demek önemli değil her zaman yardımcı olurum elbette ama bir şeyi merak ediyorum benim yazdıklarımdan sonra öğretmenlik okuma isteğin geldiyse yanlış anlaşılmaya meal vermek istemem. Bu bölümlerden çıkıp plaza hayatına girmek yine kolaydır iyi üniversitede okursan. Öğretmenlikten çok daha iyi ve vizyoner bir tercih olabilir. (öğretmenliği kötüleme anlamında söylemiyorum)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.