Şimdi Ara

4599 TL Huawei Matebook D 15 AMD (Komboyla 3450 TL civarına Mal oluyor)(BİTTİ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
325
Cevap
7
Favori
29.701
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Klavyede Türkçe karakterler var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M-A-K kullanıcısına yanıt
    Var hocam. Klavyeyle ilgili gözlemim; tuş aralıkları fena değil güzel denebilir ama tuşlar için kullanılan plastik mat bir plastik, parlak plastiğe göre epey kalitesiz duruyor. Örneğin Swift 3 cihazımdaki klavyenin parlak plastik tuşları çok daha hoş duruyor.
  • Kısa bir bilgi olarak geçeyim. Ryzen mobil serilerinde grafik kartlarının kendine ait belleği olmadığından ram'den kullanıyor ve pc'ye tam olarak 8gb kullanılabilir ram bırakmıyor.
    Alacak arkadaşlar bunu dikkate alarak satın alsın. Tahminimce 6.5 gb civarı ram kalır diye düşünüyorum. Yüksek ram ile satın alma seçeneği verselermiş güzel olurmuş.
  • Mysa kullanıcısına yanıt
    1 GB ayrılmış durumda hocam. 6,98 GB gibi bir rakam kalıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 5 Nisan 2020; 1:41:3 >
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Sanırım arkadaşlar; Kulaklığı alacak olan varsa ben bilgisayarı alır kulaklığı 700'e veririm demek istemiş. :)
  • Flying_Hero F kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz öyleymiş hocam. Ben 650 teklif etmiştim Laptop alacaklara ilk Huawei konusu açıldığında, kimse bana ulaşmadı. Hiç olmadı 600'e yakındaki bir telefoncu da alır. Neticede kutulu faturalı sıfır cihaz ve en ucuz sıfırı 850 TL piyasada. Hatta Beşiktaş'ta bir telefoncuya sorduğumda sıfır, kutusu açılmamışsa 650 TL veririm demişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 5 Nisan 2020; 2:17:48 >
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    8250U 3500U'dan çok geride. Teorik olarak benzer seviyedeler ama işlemcileri laptoplara koyduğunuz zaman 3500U büyük fark açıyor.

    10 tane 8250U (1 tanesi 8265U gerçi) ve 10 tane 3500U (1 tanesi bir önceki nesil 2500U) işlemcili laptop var aşağıdaki grafikte.

    8250U'ların hepsi 530 puanın altında. 3500U'ların ise 8 tanesi 550 üstünde, hatta çoğu 600'ün üstünde ve soğutması çok iyi modeller 660'larda. Yani 8250U veya 8265U işlemci olarak güçlü ama hiç bir laptopta bu gücü gösteremiyorlar. Laptopu açtığınız anda işlemci soğukken 3500U'ya yakın performansta fakat laptop ısındıkça performans en az %20 civarı düşüyor. Özellikle ortam biraz sıcaksa performans düşüşü daha fazla.

    Forumda bolca satılan Acer Swift 3 oldukça düşük performans gösteriyor. 3500U işlemcili laptopların yüz karası resmen :)

    4599 TL Huawei Matebook D 15 AMD (Komboyla 3450 TL civarına Mal oluyor)(BİTTİ)




  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece Cinebench olarak bakmamak lazım. Kimi yazılımda 3500U başarılı kimisinde 8250U. Arada atla deve bir fark yok. Render vs. gibi sentetik testlerde 3500U %10'a kadar daha iyi, tepkisellik vs. gibi alanlarda ise 8250U daha iyi. Her ikisinin de avantajları ve dezavantajları var yani. Mesela aynı boyutta bataryada 8250U 8 saat gidiyorsa 3500U 6,5 saat gidiyor. Ben şahsen artıları eksileri şöyle bir teraziye koyduğumda terazi tam dengede kalıyor benim kafamda.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Olaya sadece cinebench skoru olarak bakmamak lazım. Cinebench'de düşen skor diğer uygulamalarda da düşüyor sonuçta. Her uygulamada bu oranda düşüş olmaz ama bir miktar oluyor.

    8250U'lu laptop kullandım ve bu durumu gözlemledim. Bilgisayarı açtığım andaki hız sonradan olmuyordu. Bunu araştırınca yabancı forumlarda da çokça dile getirildiğini gördüm. Bu hız düşüşü her zaman hissedilmez, kısa süren işlemlerde hissedilmez ama hız lazımken anlaşılıyor. Ben bunu Android Studio'da rahatça anladım mesela. Laptop ilk açıldığında 2 dakikada derlenen proje bir süre sonra 2.5 dakika alınca durum ortaya çıkıyor.

    Potansiyelinde kullanamadığım için elden çıkardım ve şimdi 3500U ile her an maksimum hız alıyorum. 3500U her laptopta maksimum hızda çalışır da demiyorum ama Intel'li rakiplerinden daha iyi bu konuda. Swift 3 gibi istisnalar hariç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 5 Nisan 2020; 3:13:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Doğrudur ama 8250U'lar sadece termal limitten ötürü çakılmıyor, aynı zamanda TDP'yi aşmak konusunda Ryzen mobil işlemcilere göre biraz daha muhafazakarlar. Yani 3500U aradaki farkı bedavaya açmıyor, biraz daha fazla batarya tüketiyor. Cinebench sonuçlarına baktığımızda zaten 3500U'nun her halükarda %10 önde olduğu ortada. Encoding, Rendering, Compiling gibi alanlarda 3500U %10-15 daha iyi gözüküyor zaten ama internette sörf, tepkisellik ve batarya ömrü gibi konularda da %10-20 arası geride kalıyor. Bu sebeple ben ikisini denk görüyorum. Tercih meselesi. Websitesi 5 salise daha erken açılsın, cihaza konan bataryadan olabilecek maksimum verimi alayım, batarya ömrü benim için çok ama çok önemli diyen biri için, her şeyin eşit olduğu bir durumda 8250U tercih sebebi olabilirken, sizin gibi işlemciyi sürekli olarak %100 ile kullanan biri için ise her şeyin eşit olduğu bir ortamda 3500U tercih sebebi olabilir.




  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Batarya benim için de önemlidir ama bunu önemseyen pek insan yok açıkçası. Intel alayım da bataryası daha iyi gitsin diyeni görmüyoruz hiç. Herkes performans odaklı karar veriyor çünkü insanların %90'ı masaüstü bilgisayar gibi kullanıyor bu cihazları. İşte bu kişiler performans düşünüyorsa Ryzen tercih etmeli ama insanlar sadece benchmark sitelerine bakarak karar veriyor. Ufacık alana sıkıştırılmış işlemciler ve doğru düzgün soğutma sistemi olmayan bilgisayarlar hızlarını koruyabilir mi diye düşünen yok.

    Ayrıca güç arttıkça pil ömrü azalır. Bu hep böyle olmuştur. 4 çekirdeğin gücüne ihtiyaç duyduğum durumlarda bana o performansı vermeyecekse niye bu işlemciyi tercih edeyim ki? O zaman 8145u alırım mesela. Kısa süreli, tek çekirdek gücü isteyen işlemlerde veya internet gezintiletinde pek fark olmaz zaten. 4 ile 2 çekirdek tabii ki karşılaştırılamaz ama demek istediğim anlaşılmıştır herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 5 Nisan 2020; 3:35:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alınır mı bu cihaz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • brkbrktgl B kullanıcısına yanıt
    F/P oranı tavan hocam... Kesinlikle alınır.
  • Merhaba, avantajix para iadesini ne kadar süre içerisinde yapıyor? Kullanım bedeli vs var mıdır? Kusura bakmayın daha önce kullanmadığım için soruyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • avantajix genelde kdv hariç fiyattan veriyor oranı. bundan direk %5,6 vermez gibme geliyor. 4 e düşer gibi
  • Oyun performansı nasıldır analaysan arkadaşlar su zamanda her oyunu rahat oynatır mi teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AD200TLOFF kodu indirim yapmıyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradan huawei yetkililerine sesleniyorum, d14 den kulaklığı çıkartın, 4000Tl helalinden vereyim. Hepimizin işi görünsün 3500 lü fiyatlarda gözüm yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen 4000u eli kulağında piyasaya 1-2 ay içinde çıkacak. Intelin 8. nesile geçerken olduğu gibi hem çekirdek sayısında hem de performansda önemli artış var. Acil ihtiyacı olmayanların beklemesini tavsiye ederim.

    Yeni ryzen 5'ler 6 ve 6/12 çekirdek şeklinde iki yeni modeli olacak. 7 nm olduğundan pil ömrü, işlem ve grafik gücü de daha iyi olacak.

    Edit: Konudaki cihazın birkaç eksisinden de bahsedeyim.

    İlki klavye aydınlatması yok.

    Ekranı ips ama görüş açıları ve renk doğruluğu düşük en dandik ips ekranlardan birini kullanmışlar.

    Üçüncüsü webcami tuşun altına koymuşlar ve görüşü çenenizin altına denk geliyor, o açıdan insan güzel gözükmüyor. Ayrıca çok kullanan biriyseniz o esnada klavyeyi kullanırsanız kameranın önünü kapatabiliyorsunuz.

    Sonuncusu da 14 inçlik modelinde daha küçük kasa olmasına rağmen daha büyük kapasiteli pil koymuşlar. Onda pil ömrü daha iyi.

    Bunları yabancı inceleme kanalları söylüyor. Tr'de incelemeler daha çok reklam gibi. Sanırım şirket para veriyor o yüzden kötü yanlarını söyleyemiyorlar. Bunu nerden mi biliyorum, Teknoseyir son çıkan Huawei akıllı saat ürününün incelemesinde, advertorial yazmış ve firma yetkilisi ürünü anlatıyordu. Aynı esnada diğer kanallar parayı cukkalamak için kendileri ballandıra ballandıra anlatıyorlardı. Bunda da yanlış birşey yok firma reklam kampanyasına önemli bir bütçe ayırmış, çevreme bakınca bu reklam kampanyasının işe yaradığını görebiliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitmachine16 -- 5 Nisan 2020; 13:26:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu aletin pili kaç saat gidiyor? Bana 5-6 saat veren bir alet lazım bu ayarda. Oyun harici video foto edit ofis ve internet işlemleri için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.