Şimdi Ara

AMD RX Vega [ANA KONU] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.591
Cevap
10
Favori
66.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lord.Blade kullanıcısına yanıt
    Asus kartta Board Power 220 watt olarak görünmekte,Sapphire 240 watt olarak görünmekte.Powercolor daha da fazla olabilir bilgim yok o konuda.
    Eski sürücüde Shadow Of The Tomb Raiderda 1605 mhz oyun içine kadar çıkarttım 1 saat kadar oynadım.Genel olarak 1575 seviyelerinde seyretmekte.
    1630 mhz'ye kadar yükselttiğinme watt tüketimi 280 watt civarında oldu perfonmans olarak getirisi fazla değildi teste.
    Biosu flashlanıp daha yüksek saat hızları denemek aklıma geldi hatta L.C biosu atılabilir.
    Bu noktada ise Undervolting cazip olmaktan çıkıp 300 watt üzeri tüketimle sadece benchmark kasılır.
    1575 mhz gpu ve 1100 mhz Hbm2 bellek frekansları en tatlı nokta olarak durmakta.
    Oyununa göre 200-245 watt arası tüketiyor ve %10 üzerinde getiri var.
    Geriye kalan %5 perfonmansı almak için 80 watt daha tüketmek gerek,gerekli olmadığına karar verdim ve maceraya atılmadım.
  • Teşekkürler cevablarınız için deniyeceğim.
  • Bu tablodaki değeri yazınca oyunda 1580 oluyor dimi yanlış anlamadım. her kartta farklı da olabiliyor sanırım. durum 6dan önceki durumlar kimi vidyoda n/a yazıyor bendekinde değerler var bunun bir farkı olurmu ?
  • Lord.Blade kullanıcısına yanıt
    1555mhz sürekli kullandığım ayarlar.
    2019 da çıkan sürücülerde P6 öncesindeki voltaj ayarlarının kilidini açtı amd o yüzden artık onlarda değiştirilebiliyor bende p6 gerisi hepsi 800mv ayarlı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord.Blade

    Bu tablodaki değeri yazınca oyunda 1580 oluyor dimi yanlış anlamadım. her kartta farklı da olabiliyor sanırım. durum 6dan önceki durumlar kimi vidyoda n/a yazıyor bendekinde değerler var bunun bir farkı olurmu ?
    Vega 56 kartlarda 3584 shader unit var Vega 64 ise 4096 shader ünitesine sahip.
    Voltaj değerlerini kıyaslama 56 daha az güç geçer,Hbm2 bellek frekansı Vega 64 kartlarda daha yüksek olduğundan bir miktar ordanda fazla güç çeker.
    Undervolting Vega 56 rahatlıkla 1080 referans kartları tokatlar,U.V Vega 64 ise zaten 2070 killer durumunda.
    Vega 56 karşısında 1070 zayıf kaldığından 1070 Ti hamlesi geldi rakip firmadan 2019 yılı oyunlarında o da tutunamadı Vega 56 karşısında.
    İlk çıktığında 1080 karşısına %10 geride olan Vega 64 ise bugun %5 ileride.Üstelik U.V devreye girmeden.
    Video linklerini atıyorum.















  • Merhaba. Şubat 13 te sistem topladım. Sistemi İstanbulda topladım. Ekran kartını çıkarıp özel araçla şehir dışına taşıdım. Sistemimi yaziyorum
    AMD Ryzen 5 2600x
    Sapphire Nitro+ RX VEGA 56
    Asus TUF b450m-Pro
    2x8gb Adata xpg 3000 mhz
    M.2 ssd 120gb
    1tb hdd 72000rpm
    PSU :https://www.itopya.com/cooler-master-mwe-750w-80-plus-gold-aktif-pfc-120mm-fanli-psu/
    Kasa :https://www.itopya.com/power-boost-elegance-serisi-vk-g1007r-usb-30-temperli-cam-panel-gaming-kasa-psu-yok/


    Olayı anlatıyorum. Sistemi topladım. Tüm kablo bağlantıları doğru eminim. İstanbulda internetim olmadığı için arkadaşıma götürerek sistemi hem kurayım hem çalışmayan birim varsa bulalım İstanbuldayken halledeyim kargoyla uğraşmam dedim. İstanbulda toplam 6 saat istanbul dışındaki evimde toplam 6 saat çalıştı. En son çalıştığında üst düzey bir yük altında değildi. 2 saat lol 15 dakika apex oynayabildim. sıcaklık değerleri 49 derece gpu ( ki fan devreye 50+ da giriyor fan devreye girmemişti bile ) idi yani sistem hiç öyle zorlanmadi. bahsettiğim 15 dakıkalık apexte olanlar oldu. Bir anda elektrik kesilir gibi güç gitti. Prizden çektim taktım bekledim. Powera basıyordum fanlar tam dönerken tekrar güç kesiliyordu 1 saniyenin altında oluyordu. Tekrar bastığımda asla bu hareketi yapmıyordu. Fişi çıkarıp taktığımda tekrar aynı şekilde 1 saniyenin altında sistem tam başlayacakken kesiyordu gücü. Ekran kartımda 2x 8 pin var. Kablolarini çıkarıyorum. Yalnizca anakarta bağlı şekilde çalıştırıyorum. Tüm sistem çalışıyor. Ekran kartının ledi yanıyor. Ekran kartını komple söküyorum. Sistem aynı şekilde sorunsuz çalışıyor. Bu sorunsuz çalışmadan kastım işlemcı fanının anakartın ledlerinin kasanın ledlerinin çalışması. Ne zaman ekran kartına PSU kablolarını en ufak değdirsem bile sistem anında kapanıyor. Sanırsam kısa devre yapıyor. Merak ettiğim PSU da mı problem ekran kartımda mı? ekran kartımı satın aldığım mağazaya kargoladım. Yetkili servise yönlendirecekler. 20 günlük tamir süreleri yetkili serviste mi başlar yoksa satın aldığım mağazaya ulaştığı için başladı mı? Ayrıca en çok merak ettiğim neden piyasada Sapphire Nitro+ Rx VEGA 56 ekran kartı hiçbir mağazada yok? Değişim olursa yurtdışından gelmesini bekleyeceğim sanırım. Şanssızlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • purplenoise P kullanıcısına yanıt
    Okuduğumda ben powerdan şüphelendim çünkü sapphire bolca sigorta koyar kartlarına kartta kısa devre olsa karta elektrik hiç gitmez devreden çıkardı.
    Birde anakartı kasadan çıkarıp herşey açıkta montaj yapıp deneseydiniz kasa birşeye sebep oluyormu diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 25 Şubat 2019; 3:57:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1060 taktım sorunsuz çalıştı. PSU Vegaya zarar mı verdi yoksa zaten problemli miydi sevisten çıksın bakıcaz. Sapphire yetkili servisinin berbatlığı biliyor ama bir umut belki ilgilenirler. Ayrıca kasa neye sebep olabilir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler selam. Forumdan gigabyte referans vega56 almıştım, ara sıra görüntüde anlık bozulmalar oluyor, videosunu ekledim

    İki tane 4k monitör display porttan bağlı, biri genelde kapalı. Farklı driver kablo vs denedim değişmedi. Satan kişi mining yapmış(kartta oynama yapmadan) ama normal olarak da kullanmış, sorun yoktu diyor. Fikriniz var mı? Gigabyte tr'ye sordum cevap yok. Garantiye göndereceğim ama sürekli olmuyor hata, sorun yok deyip geri gönderirler diye tırsıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elix -- 27 Şubat 2019; 8:36:39 >




  • elix kullanıcısına yanıt
    Bu sorunun nedeni genellikle kartın belleklerinden oluyor bence yeni aldıysanız servisle uğraşmayın iade edin çünkü dediğiniz gibi soruna denk gelmezlerse işlem yapmadan gönderirler.
  • MsSsS M kullanıcısına yanıt
    Doğru ram olabilir. Forumda birinden ikinci el almıştım, yerine idarelik bir kart bulup mecbur garantiye göndereceğiz anlaşılan. Sağol.
  • Asus Vega 64 Strix son ayarlarım, HBM'i serin tutmak için biraz agrasif fan eğrim var.

    Oyunlar 2k monitörde 54FPS ye kilitli çoğu zaman fan açmadan tutunuyor (PUBG ve yarış oyunlarında).

    Single player oyunlarda Chill açık 35-40fps arası işimi görüyor çoğu zaman 70-80watt civarında tüketimle metro 2033 ultra ayarlarda oyunu bitirdim.


    AMD RX Vega [ANA KONU]




  • elix kullanıcısına yanıt
    Sadece videoda oluyorsa tarayıcının donanım hızlandırma özelliğini kapatıp deneyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pubg de vrm sıcaklığına HWinfo programıyla bakın kaç derece oluyor.
    50 dereceye kadar fanları en düşük hızda çalıştırın derim benim fan %13 de dönmeye başlıyor ben 50 dereceye kadar %14 de tutuyorum gpu dışında ısınan voltaj bileşenlerini soğutmak ömrü uzatır düşüncesindeyim 60 dereceye kadar fan açmayan msi r9 390 kartım vardı 3.5yıl 50 ye kadar minimum fan hızında kullandım kart hala sağlam fanlarda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elix kullanıcısına yanıt
    iade edebilirseniz edin, edemezseniz servise video ile beraber gonderin. elinizde video olduktan sonra kim diyecek ki soru yok. THH ye gidersin söke söke alirsin parasini...

    sunuda soyliyim garanti kisiye degil urune verilir. en az ilk sahibi kadar haklariniz var aklinizda bulunsun. yasalar boyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 27 Şubat 2019; 16:25:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar gtx 1070 ekran kartımı değiştirmek istiyorum. Vega 64 ile gtx 1080 arasındayım. Kartları 2.el olarak satın alacağım. Kartların biri 7 ay biri 2 yıl kullanılmış. Az kullanılmış olan vega 64 olduğunu belirteyim. Vega 64 1900tl asus modeli Gtx 1080 ise biri asus diğeri zotac marka modeller. Bi tanıdıktan alacağım. Sizce hangi kartı almalıyım. Vega 64 ile ilgili ısınma sorunundan genellikle bahsediliyor. Bu konu biraz kafamı karıştırdı. Bendeki gtx 1070 ile max 60-62 derece gördüm fan ayarım en fazla %40 seviyesinde çalışmıştır. Vega 64 ses konusunda nasıldır.
  • @Mukarnas @GameboyColor
    Sağolun.

    Amd'nin sürücü güncelleme notlarında çift 4k monitör bağlı ve biri kapalıyken input lag ile ilgili bir hatadan behsediliyordu. Benim duruma benzer bir senaryo olduğu için belki kartla ilgili input lag dışında böyle de genel bilinen bir problem vardır diye buraya sorayım dedim ama anlaşılan bu problem bana özel servislik birşey.

    Servisteyken yerine kullanacak kart ayarlayamadım, garanti işini erteleyeceğim sanırım. Hata seyrek oluyor, belki bu arada artarsa daha net olur işimiz. Teşekkürler cevaplar için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: badmobil

    Arkadaşlar gtx 1070 ekran kartımı değiştirmek istiyorum. Vega 64 ile gtx 1080 arasındayım. Kartları 2.el olarak satın alacağım. Kartların biri 7 ay biri 2 yıl kullanılmış. Az kullanılmış olan vega 64 olduğunu belirteyim. Vega 64 1900tl asus modeli Gtx 1080 ise biri asus diğeri zotac marka modeller. Bi tanıdıktan alacağım. Sizce hangi kartı almalıyım. Vega 64 ile ilgili ısınma sorunundan genellikle bahsediliyor. Bu konu biraz kafamı karıştırdı. Bendeki gtx 1070 ile max 60-62 derece gördüm fan ayarım en fazla %40 seviyesinde çalışmıştır. Vega 64 ses konusunda nasıldır.
    Bence 1070 den sonra ikiside geçilecek kart değil değmez yani.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.