Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.410
Cevap
182
Favori
474.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Epson 4 renkli tanklı yazıcılar fotoğraf baskısı yaparken siyah mürekkebi kullanırlar mı? Yoksa siyah renk diğer 3 rengin karışımından mı elde edilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epson l3050 kullanıyorum geçen gün pc de yazıcıya yeni firmware güncellemesi bildirimi geldi yazıcının kendi yazılımını güncellemek için pcdeki programı değil fakat ben kurmadım belki bu yazılımdan sonra adjusment gibi programlarla atık tankı sıfırlaması yapılamayabilir diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkoteam

    S.a Murat hocam , bugün vatandan 1050 tl ye L3060 aldim. Tavsiyeleriniz icin teşekkürler. Henüz kurmadım. Kurulum için tavsiyeniz var mı püf noktaları vs ?
    Hocam bende 950tl aldım L3060'ı. Kurulum tamam ama şu mail ile uzaktan yazdırma işini çözemedim. Resim kaliteside düşük. Biraz daha uğraşmamız gerekiyor galiba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oblack01

    Epson 4 renkli tanklı yazıcılar fotoğraf baskısı yaparken siyah mürekkebi kullanırlar mı? Yoksa siyah renk diğer 3 rengin karışımından mı elde edilir?
    Klavuzda siyah rengin başka renklerin karışımından da elde edildiği yazıyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01virüs01

    Epson l3050 kullanıyorum geçen gün pc de yazıcıya yeni firmware güncellemesi bildirimi geldi yazıcının kendi yazılımını güncellemek için pcdeki programı değil fakat ben kurmadım belki bu yazılımdan sonra adjusment gibi programlarla atık tankı sıfırlaması yapılamayabilir diye
    Ben firmware gücellemesi yaptım, aynı şeyi düşündüm ama sonra ped reset de yaptım, etkilemedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Horsaik

    Hocam bende 950tl aldım L3060'ı. Kurulum tamam ama şu mail ile uzaktan yazdırma işini çözemedim. Resim kaliteside düşük. Biraz daha uğraşmamız gerekiyor galiba.

    Alıntıları Göster
    Mail ile yazdırma işi yakında bu konuda paylaşıldı. Bu modeller fotoğraf yazıcısı değil nihayetinde ama doğru ayarlarla kaliteli çıktılar alındığını yazanlar var, eğer aramızda bu ayarları tutturan arkadaşlar var ise burada paylaşmaları iyi olacak.

    Şunu da unutmamak lazım, bu yazıcılar optimize edilmiş ayarlarla gelir, en az mürekkep harcama, en verimli çalışma... Bu yüzden standart ayarlarda kalite ikinci planda kalmış olabilir.




  • Merhaba L355 için muadil mürekkep ne tavsiye edersiniz? 4x1lt var 4x500 vr 4x250 ml var ama fiaytları yakın nasıl oluyor bu?
  • Fotoğraf baskısı yaparken bu 4 renkli yazıcılar siyah mürekkebi kullanmıyor. Bu yüzden fotoğraf için epson veya canon 4 renkli tanklı yazıcılar yerine fotoğraf siyahı olan en az 5 renkli yazıcılar tercih edilmeli. Fotoğraf için Epson 4 renkli yazıcı almayı düşünenlere bir uyarım olacak, Epson'un 5 renkli tanklı yazıcıları yakında Türkiye'de satışa sunulacak. Model isimleri yurtdışında Ecotank et-7700 ve et-7750 olarak satılıyor şu an.Türkiye'de ise L7160 ve L7180 isimleri ile satışa sunulacak. Fotoğraf kalitesi 6 renkli epsonlarla yarışır seviyede olacak. Youtube'da baskı kalitelerine dair vidyoları izleyebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadbul

    Merhaba L355 için muadil mürekkep ne tavsiye edersiniz? 4x1lt var 4x500 vr 4x250 ml var ama fiaytları yakın nasıl oluyor bu?
    Photoink kullanıyorum, sorun yaşamadım, diğerlerini denemediğim için olumluya da olumsuz bir şey diyemem. Fiyat konusuna gelince geçen yıl 100TL civarına satılan 4x1 litre set şimdi 299 TL olmuş. En karlısı bu set galiba, miktar azaldıkça birim fiyat artıyor. Çok kullananlar için en mantıklısı 4x1L almak.
  • Yeni Epson 5 renkli yazıcıların mürekkep numarası 105 ve 106 olarak gözüküyor. Baskı kalitesi anlamında kesinlikle 4 renkli epsonlardan daha iyiler. Mürekkepleri CMYK+Pigment Siyah şeklinde. Ancak Türkiye satış fiyatı hakkında bilgi yok. Amazon.com'da 500-700 $ arası bir fiyata satılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oblack01

    Fotoğraf baskısı yaparken bu 4 renkli yazıcılar siyah mürekkebi kullanmıyor. Bu yüzden fotoğraf için epson veya canon 4 renkli tanklı yazıcılar yerine fotoğraf siyahı olan en az 5 renkli yazıcılar tercih edilmeli. Fotoğraf için Epson 4 renkli yazıcı almayı düşünenlere bir uyarım olacak, Epson'un 5 renkli tanklı yazıcıları yakında Türkiye'de satışa sunulacak. Model isimleri yurtdışında Ecotank et-7700 ve et-7750 olarak satılıyor şu an.Türkiye'de ise L7160 ve L7180 isimleri ile satışa sunulacak. Fotoğraf kalitesi 6 renkli epsonlarla yarışır seviyede olacak. Youtube'da baskı kalitelerine dair vidyoları izleyebilirsiniz.
    L7160 ve 7180 zaten öncelikle fotoğraf tutkunlarına yönelik cihazlar ancak fiyatları da L3050 gibi standart bir modelin çok üstünde olacak maalesef.




  • Fotoğraf baskı kalitesi konusunda 6 renkli Epson L805 bile beni mutlu etmezken yeni 5 renklilerin beni tatmin edeceğini hiç sanmıyorum açıkçası :p

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özellikle kontrastı düşük fotoğraflarda 6 renkli Epsonlar, gri mürekkepli 5+1 renkli Canon pixmaların gerisinde kalıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oblack01 -- 23 Ekim 2018; 0:6:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. An itibariyle epson L3060 modeli alarak aranıza katıldım. 2 yaşında oğlum için çeşitli etkinlikler, kart oyunları hazırlıyoruz. Dışarıda 300 gram parlak kuşe kağıda çıktı alıyorduk ve bu bize epey pahalıya mal oluyordu. Bu yazıcının da kuşe kağıda baskı özelliği olduğundan bu yazıcıyı satın aldım. Orjinal epson mürekkepleriyle geldi yazıcı hemen kurulumunu yaptım. 80 gram a4 kağıda sorunsuz çıktı alıyoruz. Ancak 300 gram kuşe kağıt taktığımızda çoğu zaman kağıdı almıyor. Alsada boş çıkarıyor. 1 defa çıktı almayı başarabildim ondada mürekkep dağıldı. Bu işlerden ne yazık ki hiç anlamıyorum. Acaba parlak kuşe kağıda baskı yapabilmek için farklı mürekkep mi koymak gerekli? Yada seçtiğim kağıt mat mı olmalı? 300 gram kalın geldiğinden mi problem yaşıyorum.

    Bahsettiğim gibi amacım sadece mümkün olduğunca kalın ve sert kağıda çıktı alabilmek. Bunun için hangi kağıdı seçmem gerekli?

    Birde kuşe kağıtta mürekkepler dağıldığı için kafa temizleme yaptım. Bu temizleme yazıcıya zararlı mıdır? Sık sık yapmak gerekir mi?

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.




  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    Hocam tanklı yazıcı bakıyorum da orijinsl mürekkepli alın Photoink mürekkepli almayın diyorlar, bir dezavantajı var mı Photoink mürekkeplerinn?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Kullanma klavuzunda "Epson orjinal olmayan mürekkeplerin kalitesini ve güvenilirliğini garanti edemez. Orjinal olmayan mürekkep kullanımı Epson'un garantisi kapsamında olmayan hasara yol açabilir." diye bir ibare var.

    Yani garantiden dolayı servise yolun düşerse orada da orjinal olmayan mürekkep tespit edilirse bakmazlar.
  • frztxs F kullanıcısına yanıt
    Hocam onun dışında kullanımda bir sorun yaşatır mı Photoink mürekkepler çünkü ayda 500-600 renkli çıktı almak istiyorum bir sorun yaşar mıyım sizce?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Bi sorun yaşayanı duymadım. Ancak yaşayabileceğiniz alakasız bi sorunun bile bu nedenle çözülemeyeceğini bilmek bile almamak için bi neden bence. Aynı fiyata orjinalini bulabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Hocam tanklı yazıcı bakıyorum da orijinsl mürekkepli alın Photoink mürekkepli almayın diyorlar, bir dezavantajı var mı Photoink mürekkeplerinn?
    Epson, "orijinal mürekkep kullanmazsanız cihazınız garanti dışı kalır" diyor.


    6 şişe mürekkeple 6500 sayfa renkli baskı, 13000 sayfa siyah baskı alınabiliyor. BU da pek çok kullanıcıyı uzun bir süre idare eder.Kutudan 6 şişe mürekkep çıkar ve her birinin piyasa değeri en az 50 TL'dir. 6 şişe mürekkep 300 TL. Bazı satıcılar bunları alıp yerine muadil mürekkep koyuyor ve orijinal mürekkeplerden ayrıca kar ediyor. Çünkü muadille arasında 14-15 kat fiyat farkı var. Yazıcıyı da çok ucuza satmıyorlar haa. Kampanya takip eden biri, çoğu zaman yine onlardan ucuza alır yazıcıyı hepsiburada, vatan, amazon gibi satıcılardan, hem de mürekkepleri orijinal olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 23 Ekim 2018; 19:36:22 >




  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.