Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY NOTE 8 [ANA KONU] (436. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26.739
Cevap
189
Favori
1.590.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 434435436437438
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkans


    quote:

    Orijinalden alıntı: onr4249

    Hızlı cevap için teşekkürler,

    İki telefon arasında birinde yapıp diğerinde yapamadığın işlemler nelerdir?Kısıtlama yaşadığınız konular oluyor mu?

    Note 8 de uygulama açılışlarında beyaz ekranda bekleme süresi uzuyor mu?

    Uzun vadede 3. yılın sonunda değişim ihtiyacı yaşatır mı?Yoksa 4 ya da 5. yılı görebilir miyim?

    Güncelleme konusunda note serisi ne kadar destek alıyor?



    Şimdlik bunlar, ilerleyen süreçte aklıma gelen soru olursa ekleme yapacağım teşekkürler.

    Hocam bu cok ayrıntılı bır konu

    Ikı telefonunda bırbırınden ustun yanları var.

    Samsung cıhazlar 2 sene sonrasında guncelleme alırken sıkıntı yasıyorlar. Uzun vadelı kullanımda kesınlıkle onerım iPhone olacaktır. Bakın daha bır bucuk sene once cıkan S7 Edge'de bıle bugun cıddı bır yavaslama soz konusu. Androıd bır cıhaz ıle 4. veya 5 senelerı gormenız cok cok zor.

    iOS genel olarak ekosıstemını son derece basarılı bır sekılde kullandırıyor. Sızı zamanla ıcerısıne cekıyor. Androıd tarafında ıse ekosıstem uyumlulugu yok. Her sene ayrı bır ozellık cıkıyor. Androıd uygulamalarıda iOS uygulamaları kadar stabıl degıl. Bu acıgıda Samsung genel olarak telefonlarına tonla ozellık koyarak kapatmaya calısıyor.

    Androıd acık bır sıstem, ozgurlugunuz cok genıs ancak her ozgurluk aynı kalıtede calısmıyor. Note 8 tam bır multımedya canavarı. Bu telefonu aldıktan sonra PC ıle daha az ugrasır oluyorsunuz. Yapabıleceklerınızın sınırı yok gıbı bır sey. iOS tarafında ıse kapalı bır sıstem var. Sıze ne verılıyorsa o. Daha otesıne gıdemıyorsunuz. Ancak bır iOS cıhaz alırken bılıyorsunuz kı sunulan tum ozellıkler mukemmele yakın calısıyor.

    Uretkenlık Note 8 tarafında cok fazla. Is dunyası, ogrencıler veya calısanlar ıcın gercekten 10 numara cıhaz.

    iOS tarafında ıse uygulama mukemmellıgı var. Apple yenı bır ozellık getırdıgınde tum uygulamalar buna hızlı bır sekılde entegre oluyor. Ornegın ekran boyutunu buyuttugu zaman tum uygulama gelıstırıcılerı ıse aylar ıcerısınde buna uygun guncelleme yapıyor. Samsung ve Androıd tarafında ıse bu surec bazen senelerı buluyor. 18.5:9 ekran formatına hala bır cok uygulama ornek olarak uyum saglayamadı. Apple mesela Apple TV cıkartıyor ve uygulamalara destek saglıyor. Bu sefer mesela puhutv hemen uygulamasını AppleTV ıcerısınde calısacak sekılde guncellıyor. Ancak Androıd tarafında bır multımedya sıstemı bıle dogru duzgun yok, daha dogrusu bır standart yok. Farklı uretıcıler ve yulerce cozum var ancak stabılıte yer almıyor.

    iOS'da ıse stabılıte var. Temel olarak Note 8 ın yaptıgı bır cok seyıde yapabılıyor. Ama bu sıze daha fazla paraya mal oluyor.

    Mesela herkes kalem demıs ama iOS sıstemınde de kalemle calısan iPad Pro gıbı mukemmel cıhazlar var. Ancak dedıgım gıbı, iOS demek daha fazla malıyet demek. Yoksa yapabıleceklerınız acısından cok fazla farklılıklar yok.

    En son olarak ben kendı hısettıgım ve kullandıgım farklılıkları sıze anlatayım.

    Senelerce Samsung tarafındakı tum cıhazları kullandım, hepsını ezbere bılıyorum. DH'de zaten bır cok vıdeo cektım.

    Ancak su an ıcın bır iPhone 7 Plus kullanıyorum ve nasıpse ABD'den aldıgım bır iPhone X haftaya elımde olacak.

    iPhone X ıle karsılastırdıgım zaman benım ıcın farklılıklar sunlar :

    - iOS sıstemıdne Spotlıgh adında bır arama var. Bu arama ıle yazdıgınız kelımelerı uygulama ıcerıınde bıle arayabılıyorsunuz. Bu benım cok ısıme yarıyor. Aradıgım en ınce detaya bıle cok kolay bır sekılde ulasabılıyorum. Bu ozellık malesef Androıd sıstemınde bulunmuyor.
    - Apple Musıc kullanıyorum. Spotıfy'dan su an ıcın daha cok Turkce ıcerık barındırıyor. Sısteme entegrasyonu mukemmel. Apple Watch uzerınden sadece Sırı ıle muzık acabılıyorum. Androıd tarafında ıse Spotıfy kullansanız bıle sıstemle entegrasyonu yok.
    - Sırı oldukca yogun kullandıgım mukemmel bır uygulama. Cok ısıme yarıyor. Androıd tarafında ıse bır Turkce dıjıtal asıstan yok. Sımdı herkes tabı Bıxby'nın Turkce olmasını beklıyor.
    - iPhone X'de senelerdır bekledıgım kaydırma hareketlerı ıle telefon kullanma olayı var. Ben bunu Androıd tarafında Swıpe Home Button uygulaması ıle tum telefonlarımda kullanmıstım. Belkı bır 4 sene hıc bır telefonumda home tusunu ve dıger tusları kullanmadım. Hep keske Samsung sunu yapsa derdım ama Apple yaptı.
    - Samsung telefonlar mukemmel fotograf cekerdı. Ancak artık iPhone'larda fotograf alanında cok basarılı hatta DXOmark sıtesının yaptıgı olcumlerde Google Pıxel'den sonra en basarılı ıkıncı telefon oldu.
    - Apple'da her sey sısteme entegre. Mesela Arkadasımı Bul uygulamasını kullanıyorum. Gercekten cok basarılı bır uygulama. Google Maps'ın konum paylasımı ıle beraber kullanıldıgında cok basarılı sonuclar verebılıyor. Androıd tarafında ıse tabıkı cesıtlı cozumler var ama hepsı ucuncu partı uygulama. Lıfe 360 var mesela ama belırlı ozellıklerı paralı. iOS'da ıse Sırı'ye Annem nerede dıye sormanız yetıyor.
    - Macbook kullandıgım ıcın telefonla uyumu tek kelıme ıle mukemmel.
    - telefonla ılgılı bır sıkıntım oldugunda dırek bır uygulama uzerınden destek alabılıyorum. Genel olarak ıse musterı memnunıyetı cok yuksek bır fırma
    - En onemlı sebep iPhone modellerını ucuza alabılıyorum. iPhone X ıcın odedıgım rakam 4250TL. ABD'den aldım. Kendı iPhone'um olan 7 Plus'ı sattıgım zaman ıse maksımum 1500TL ıle yenı bır model almıs olacagım. Yurt dısından alınan iPhone'ların Turkıye'de garantısı oluyor. Samsung'da ıse bu yok malesef. Rıske gıremıyorum.
    - Senelerce Samsung'un tum modellerını kullandım. Tum Note serılerını kullandım. Telefonlarda yuzlerce ayar yapmaktan, menuler arasında kaybolmaktan artık cok sıkıldım. Bloatware temızlemekten(artık cok az), Google Play uzerındekı kalıtesız uygulamalardan, Kullanmadıgım sıstem ozellıklerını kapatıp daha ıyı sarj almaya calısmaktan ınanın cok baydım. Artık az ozellıklı olsun ama saglam calıssın modundayım

    Stabilite mi kaldı apple'da yapmayın Allah aşkına ?! Eskiden apple cihazlar son güncelleme ile öldürülürdü mesela iphone 4 ios 7 ile mesela iphone 4s ios 9 ile..



    Şimdi bakıyosun ios 11le birlikte iphone 7'yi bile bitirdi adamlar..nerde kaldı stabilite ?? İphone 5s-6-6s senelerdir sürünüyor..neredeyse ilk aldıkları major güncelleme ile bittiler ve insanlar hadi toparlanır diyerek bir yukarı güncellemeye devam ettiler sonuç tek kelime hüsran..



    Android tarafında belki en kötü markadır samsung ki o bile verdiği güncellemelerle 5.1 ile gelen note 5'i 7.0da bambaşka bir boyuta ulaştırdı..hiç kimse 7.0la çalışan bir note 5in ilk çıktığı sürüm olan 5.1den daha az stabil olduğunu söyleyemez..



    İos'in tek tutunacak dalı kaldıysa oda uygulamaların optimizasyonudur bence..yoksa işletim sistemi kaynaklı fark bence kapandı artık..hatta android 7.0 stabilite anlamında çok daha iyidir bence ios 11e göre..



    Şuanda elimde ios 4.2.1 ile çalışan iphone 3g olan biri olarak konuşuyorum..hala çekmecede duruyor ve sorunsuz çalışıyor..uzun yıllardır iki tarafıda oldukça fazla tecrübe ettiğim için bunları görebiliyorum..

    İos 11' katılım oranı bile durumu özetliyor aslında adamlar yüzde 59da kaldılar..hemde burda yeni çıkan 11li cihazlar var..uygulamalar zorunlu bıraktığı için mecburen geçenler var..ve denemek amaçlı geçen ama imzalar kapandığı için geri dönemeyen çok büyükte bir kalabalık var..

    Demem o ki bu imza kapatmadan geri dönüşü serbest bıraksa o ios 11 kullanan yüzde 59 dan geriye kaç kişi kalır onuda siz söyleyin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4CF12F62C -- 10 Aralık 2017; 8:25:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rsstugrul

    Yok hocam mavi ışık filtresi kapalı

    Merhaba;



    Uyarlanabilir ekran ı seçin ve Tam ekran renk dengesini en sola yani soğuğa alın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba



    Paralel ithalat hepsiburadadan s8 aldim.



    Islemcisi snapdragon 835 olan model gelmis.



    Daha mi iyi dahami kotu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İphone x bana gerçekten konsept bir cihaz izlenimi veriyor. Heleki beyaz olanı. Sanki çinden gelen konsept maket cihazlar gibi. Tamam eline alınca kaliteyi hissediyorsun ama o üstteki çeltik resmen defo gibi. Pantolondada öyle değilmi bir yerin sökülüp gezsen millet der parası yok yazık. Adamlar 300 400 tl ye sökük pantol satıyorlar kapışılıyor. Benim aklım sırrım ermiyor bu pazarlama işlerine. Ben iphone alacak olsamki düşünmem şahsen kesinkikle gider yüksek kapasiteli 7 plus alırım. Bu mantıkda insanlarda yayılması riskini gördüğünden bence apple bilinçli olarak 11 güncellemesiyle eski cihazlarına pranga taktı. Bizim eski 6s jilet gibiydi şimdi tridi toch mı ne ona basınca afallıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkans kullanıcısına yanıt
    Haklı bir yorum ama bixby türkçe olduğu zaman aradaki olumsuz farklar tamamen değişecek gibi. Bu arada samsung members note8 kullanıcılarına 10 tl tema hediyesi veriyor. Ayrıca merak ettiğiniz ne varsa bu uygulama aracılığı ile samsung müiteri hizmetlerine sorabilir çok hızlı cvp alabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • matrix22 kullanıcısına yanıt
    Temayı nasıl alıyoruz acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkans kullanıcısına yanıt
    Apple Türkiye'de uluslarası garantiyi kaldırmıştı. Bir kontrol edin bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurt Knispel kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadariyla belirli modellerde devam ediyor apple garantisi. Amerika cihazlari da garanti kapsamında oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul kartal fırtına var sahilde alt üst yağmurluk ve su geçirmez note 8 ile yürüyüş inanılmaz zevkli idi








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boramat -- 10 Aralık 2017; 12:10:15 >
  • arkadaşlar bugün note 8 alacağım fakat çift hatlı snapdragon model mi yoksa exynoslu tek hat model mi almalıyım arada 700-800 lira fark oynuyor hangisini almalıyım ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkans


    quote:

    Orijinalden alıntı: onr4249

    Hızlı cevap için teşekkürler,

    İki telefon arasında birinde yapıp diğerinde yapamadığın işlemler nelerdir?Kısıtlama yaşadığınız konular oluyor mu?

    Note 8 de uygulama açılışlarında beyaz ekranda bekleme süresi uzuyor mu?

    Uzun vadede 3. yılın sonunda değişim ihtiyacı yaşatır mı?Yoksa 4 ya da 5. yılı görebilir miyim?

    Güncelleme konusunda note serisi ne kadar destek alıyor?



    Şimdlik bunlar, ilerleyen süreçte aklıma gelen soru olursa ekleme yapacağım teşekkürler.

    Hocam bu cok ayrıntılı bır konu

    Ikı telefonunda bırbırınden ustun yanları var.

    Samsung cıhazlar 2 sene sonrasında guncelleme alırken sıkıntı yasıyorlar. Uzun vadelı kullanımda kesınlıkle onerım iPhone olacaktır. Bakın daha bır bucuk sene once cıkan S7 Edge'de bıle bugun cıddı bır yavaslama soz konusu. Androıd bır cıhaz ıle 4. veya 5 senelerı gormenız cok cok zor.

    iOS genel olarak ekosıstemını son derece basarılı bır sekılde kullandırıyor. Sızı zamanla ıcerısıne cekıyor. Androıd tarafında ıse ekosıstem uyumlulugu yok. Her sene ayrı bır ozellık cıkıyor. Androıd uygulamalarıda iOS uygulamaları kadar stabıl degıl. Bu acıgıda Samsung genel olarak telefonlarına tonla ozellık koyarak kapatmaya calısıyor.

    Androıd acık bır sıstem, ozgurlugunuz cok genıs ancak her ozgurluk aynı kalıtede calısmıyor. Note 8 tam bır multımedya canavarı. Bu telefonu aldıktan sonra PC ıle daha az ugrasır oluyorsunuz. Yapabıleceklerınızın sınırı yok gıbı bır sey. iOS tarafında ıse kapalı bır sıstem var. Sıze ne verılıyorsa o. Daha otesıne gıdemıyorsunuz. Ancak bır iOS cıhaz alırken bılıyorsunuz kı sunulan tum ozellıkler mukemmele yakın calısıyor.

    Uretkenlık Note 8 tarafında cok fazla. Is dunyası, ogrencıler veya calısanlar ıcın gercekten 10 numara cıhaz.

    iOS tarafında ıse uygulama mukemmellıgı var. Apple yenı bır ozellık getırdıgınde tum uygulamalar buna hızlı bır sekılde entegre oluyor. Ornegın ekran boyutunu buyuttugu zaman tum uygulama gelıstırıcılerı ıse aylar ıcerısınde buna uygun guncelleme yapıyor. Samsung ve Androıd tarafında ıse bu surec bazen senelerı buluyor. 18.5:9 ekran formatına hala bır cok uygulama ornek olarak uyum saglayamadı. Apple mesela Apple TV cıkartıyor ve uygulamalara destek saglıyor. Bu sefer mesela puhutv hemen uygulamasını AppleTV ıcerısınde calısacak sekılde guncellıyor. Ancak Androıd tarafında bır multımedya sıstemı bıle dogru duzgun yok, daha dogrusu bır standart yok. Farklı uretıcıler ve yulerce cozum var ancak stabılıte yer almıyor.

    iOS'da ıse stabılıte var. Temel olarak Note 8 ın yaptıgı bır cok seyıde yapabılıyor. Ama bu sıze daha fazla paraya mal oluyor.

    Mesela herkes kalem demıs ama iOS sıstemınde de kalemle calısan iPad Pro gıbı mukemmel cıhazlar var. Ancak dedıgım gıbı, iOS demek daha fazla malıyet demek. Yoksa yapabıleceklerınız acısından cok fazla farklılıklar yok.

    En son olarak ben kendı hısettıgım ve kullandıgım farklılıkları sıze anlatayım.

    Senelerce Samsung tarafındakı tum cıhazları kullandım, hepsını ezbere bılıyorum. DH'de zaten bır cok vıdeo cektım.

    Ancak su an ıcın bır iPhone 7 Plus kullanıyorum ve nasıpse ABD'den aldıgım bır iPhone X haftaya elımde olacak.

    iPhone X ıle karsılastırdıgım zaman benım ıcın farklılıklar sunlar :

    - iOS sıstemıdne Spotlıgh adında bır arama var. Bu arama ıle yazdıgınız kelımelerı uygulama ıcerıınde bıle arayabılıyorsunuz. Bu benım cok ısıme yarıyor. Aradıgım en ınce detaya bıle cok kolay bır sekılde ulasabılıyorum. Bu ozellık malesef Androıd sıstemınde bulunmuyor.
    - Apple Musıc kullanıyorum. Spotıfy'dan su an ıcın daha cok Turkce ıcerık barındırıyor. Sısteme entegrasyonu mukemmel. Apple Watch uzerınden sadece Sırı ıle muzık acabılıyorum. Androıd tarafında ıse Spotıfy kullansanız bıle sıstemle entegrasyonu yok.
    - Sırı oldukca yogun kullandıgım mukemmel bır uygulama. Cok ısıme yarıyor. Androıd tarafında ıse bır Turkce dıjıtal asıstan yok. Sımdı herkes tabı Bıxby'nın Turkce olmasını beklıyor.
    - iPhone X'de senelerdır bekledıgım kaydırma hareketlerı ıle telefon kullanma olayı var. Ben bunu Androıd tarafında Swıpe Home Button uygulaması ıle tum telefonlarımda kullanmıstım. Belkı bır 4 sene hıc bır telefonumda home tusunu ve dıger tusları kullanmadım. Hep keske Samsung sunu yapsa derdım ama Apple yaptı.
    - Samsung telefonlar mukemmel fotograf cekerdı. Ancak artık iPhone'larda fotograf alanında cok basarılı hatta DXOmark sıtesının yaptıgı olcumlerde Google Pıxel'den sonra en basarılı ıkıncı telefon oldu.
    - Apple'da her sey sısteme entegre. Mesela Arkadasımı Bul uygulamasını kullanıyorum. Gercekten cok basarılı bır uygulama. Google Maps'ın konum paylasımı ıle beraber kullanıldıgında cok basarılı sonuclar verebılıyor. Androıd tarafında ıse tabıkı cesıtlı cozumler var ama hepsı ucuncu partı uygulama. Lıfe 360 var mesela ama belırlı ozellıklerı paralı. iOS'da ıse Sırı'ye Annem nerede dıye sormanız yetıyor.
    - Macbook kullandıgım ıcın telefonla uyumu tek kelıme ıle mukemmel.
    - telefonla ılgılı bır sıkıntım oldugunda dırek bır uygulama uzerınden destek alabılıyorum. Genel olarak ıse musterı memnunıyetı cok yuksek bır fırma
    - En onemlı sebep iPhone modellerını ucuza alabılıyorum. iPhone X ıcın odedıgım rakam 4250TL. ABD'den aldım. Kendı iPhone'um olan 7 Plus'ı sattıgım zaman ıse maksımum 1500TL ıle yenı bır model almıs olacagım. Yurt dısından alınan iPhone'ların Turkıye'de garantısı oluyor. Samsung'da ıse bu yok malesef. Rıske gıremıyorum.
    - Senelerce Samsung'un tum modellerını kullandım. Tum Note serılerını kullandım. Telefonlarda yuzlerce ayar yapmaktan, menuler arasında kaybolmaktan artık cok sıkıldım. Bloatware temızlemekten(artık cok az), Google Play uzerındekı kalıtesız uygulamalardan, Kullanmadıgım sıstem ozellıklerını kapatıp daha ıyı sarj almaya calısmaktan ınanın cok baydım. Artık az ozellıklı olsun ama saglam calıssın modundayım

    Ben 2 3 yıldır bunlara katılmıyorum hocam.



    Size hak verdiğim tek nokta macbook vb kullanma konusu onda da ben kullanmıyorum ve kullanmayacağım için bana bir şey ifade etmiyor.



    Eşimde 6s plus vardı 2850 tl ye almıştık. Bende de note5 vardı 1700 tl ye mal etmiştim yurt dışı. 2 yıl kullanım sonunda eşimin telefonu 2000 tl ye satılıyor. Sürekli takılıyor, müzik açarken whatsapp açarken kamera açarken resim çekince donuyor. Açıkcası tek iyi kalan yanı şarj süresi oldu hızlı şarj olmadığı için onun dışında her konuda note5 çok çok daha iyi bir cihazdı. Note5 1000 tl ye elden çıkarttım. Kullanım maliyeti olarak iki cihaz aynı paraya geldi, üstelik kullandigim süre boyunca kalem olsun ekran olsun yazılım olsun güncelleme olsun kamera olsun her konuda note5 i tercih ederdim.



    2 sene sonra iphone x ve note8 kıyaslandığı zaman farkın çok daha çarpıcı olacağını düşünüyorum. Iphone x boyut nedeniyle zaten düşündüğüm bir cihaz değil ( ilk başta heves etmiştim ) ve apple 'ın kendisi tarafından seneye çok daha iyisiyle değişecek bir cihaz olduğunu düşünüyorum ara geçiş cihazı oldu. Üstelik çok pahalı yurt dışı dahi olsa çok pahalı hızlı şarj ek para hafıza genişlemiyor 64 gb 4k video çeken cihaz için çok çok düşük...



    Eşime bu yıl telefon almadık seneye bakacağız o da sizin gibi ios ortamından kopmak ayarla bilmemne ile uğraşmak istemiyor. Buna hak veririm tabi ki. Ama 8 plus arkadaşım aldı kamerası çok iyi onun dışında o da takılıyor şarjı bitiyor bir sürü derdi vardı 2 haftada sattı note 8 aldı çocuk. 4 yıl aynı telefonu çıkartıyorsun, model sayın az, yazılımı sen yapıyorsun ve cihaz takılıyor. Bence kabul edilebilir değil.



    Apple dediğiniz gibi stabilite ve 'polished' yazılımlar yapması ile çok iyi bir yerlere geldi ( facetime , imessage mükemmel şeyler ve android karşılığı yok ) ama 1 2 yıl daha böyle giderse açık söyleyeyim çiğ çiğ yerler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurt Knispel kullanıcısına yanıt
    Linke basılı tuttuktan sonra arkaplanda aç derseniz istediğiniz şekilde açacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nosfecagri N kullanıcısına yanıt
    İphone stabil, android kötü gibi laflar eskide kaldı. Bunu iphone s plus kullanıcısı olarak söylüyorum. Artık android dünyasında da üreticiler, kedni arayüzlerini derece başarılı yapmaya başladılar ki, takılma vs nedir bilmiyorsun. Örneğin huawei, kendi arayüzünü tasarladığı gibi, işlemcinin içerisine entegre çip koyarak öğrenen arayüz olayını başlattı. Siz hangi uygulamayı daha çok kullanıyorsanız, makine arka planda onu ramde tutuyor, kullanılmayan uygulamaları derin uykuya alıyor.

    Sonyde mesela benzer bir şeyi şarjda yaptı.

    Samsung bile touchwizi oldukça hafifletti ama bir huawei veya sonynin arayüzü kadar hızlı çalışmıyor. Ama tabi o arayüz, çok daha fazla özelliği kontrol altında tuttuğu için de bir miktar yavaş olmak zorunda kalıyor.

    Valideye 5 senedir kullandığı iphone 4s miadını doldurunca gittim huawei p9 lite 2017 aldım. İnanır mısınız, stabil olsun uzun yıllar kullanayım diye aldığım s plustan çok daha hızlı çalışıyor. Gpsi olsun,şebeke çekim kuvveti olsun iphonedan çok çok daha iyi. Müşteri hizmetleri de çok iyi çalışıyor huaweinin. E neden ben 3 katı fazla para vereyim ki?

    Ha üst düzey telefonlar arasında yeri doldurulamayan 2 cihaz var halen. O yılın çıkan en üst model iphone'u ve samsungun note'u. Bu 2 model ile başka herhangi bir model üst ligde kendine yer bulamaz. Zira kadar üst seviyeye (hem bütçe,hem performans olarak) çıkan insanlar, telefonla her işimi göreyim isterler, ki bu düşünceye sahip olanların karşısındaki tek seçenek notedur, veya kaliteli olsun, müşteri memnuniyeti ön planda olsun, hemen değer kaybetmesin (note'un satışa sunulduktan bir ay kadar sonra 1.000 tlye yakın ucuzladığını hepimiz biliyoruz.) ve marketi ve yazılımı ile başım ağrımasın diye düşünenlerin karşısına da iphone çıkar.

    Ama bu tip üst düzey ihtiyacı olmayan kullanıcılara 1500 tlye alacakları bir huawei fazlasıyla yeter.
  • iphone-ipad in stabil olmasının asıl nedeni hiç bir özelliğinin olmaması, sade bir işletim sistemi olması ile idi

    androidden özellikleri arakladıkça, özellikler, mutitasking vs arttıkça tabi ki işlemci yoruldukça takılmalar da beraberinde geliyor artık
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Evet varmış böyle bir şey iPhone 8 'de A1863 model numaralı telefonu garanti kapsamında değil iken A1905 1 yıl garantili yetkili servisler bakıyormuş TR'de.



    Ekşi'de biri de Samsung Care'a ayda 12 dolar veriyorum (Amerika'da yaşıyor herhalde) yeni model çıkınca eskisiyle değiştirecekler demiş bu da enterasan. Bir de şunu kafamda netleştirsem var mı ki böyle bir şey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung memberse girince avantajlarım sekmesine girip 10 tl hediyenizi alabilirsiniz orda açıklaması mevcut



    Not: yalnızca note8 kullanıcılarına özel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: askarali


    quote:

    Orijinalden alıntı: berkans


    quote:

    Orijinalden alıntı: onr4249

    Hızlı cevap için teşekkürler,

    İki telefon arasında birinde yapıp diğerinde yapamadığın işlemler nelerdir?Kısıtlama yaşadığınız konular oluyor mu?

    Note 8 de uygulama açılışlarında beyaz ekranda bekleme süresi uzuyor mu?

    Uzun vadede 3. yılın sonunda değişim ihtiyacı yaşatır mı?Yoksa 4 ya da 5. yılı görebilir miyim?

    Güncelleme konusunda note serisi ne kadar destek alıyor?



    Şimdlik bunlar, ilerleyen süreçte aklıma gelen soru olursa ekleme yapacağım teşekkürler.

    Hocam bu cok ayrıntılı bır konu

    Ikı telefonunda bırbırınden ustun yanları var.

    Samsung cıhazlar 2 sene sonrasında guncelleme alırken sıkıntı yasıyorlar. Uzun vadelı kullanımda kesınlıkle onerım iPhone olacaktır. Bakın daha bır bucuk sene once cıkan S7 Edge'de bıle bugun cıddı bır yavaslama soz konusu. Androıd bır cıhaz ıle 4. veya 5 senelerı gormenız cok cok zor.

    iOS genel olarak ekosıstemını son derece basarılı bır sekılde kullandırıyor. Sızı zamanla ıcerısıne cekıyor. Androıd tarafında ıse ekosıstem uyumlulugu yok. Her sene ayrı bır ozellık cıkıyor. Androıd uygulamalarıda iOS uygulamaları kadar stabıl degıl. Bu acıgıda Samsung genel olarak telefonlarına tonla ozellık koyarak kapatmaya calısıyor.

    Androıd acık bır sıstem, ozgurlugunuz cok genıs ancak her ozgurluk aynı kalıtede calısmıyor. Note 8 tam bır multımedya canavarı. Bu telefonu aldıktan sonra PC ıle daha az ugrasır oluyorsunuz. Yapabıleceklerınızın sınırı yok gıbı bır sey. iOS tarafında ıse kapalı bır sıstem var. Sıze ne verılıyorsa o. Daha otesıne gıdemıyorsunuz. Ancak bır iOS cıhaz alırken bılıyorsunuz kı sunulan tum ozellıkler mukemmele yakın calısıyor.

    Uretkenlık Note 8 tarafında cok fazla. Is dunyası, ogrencıler veya calısanlar ıcın gercekten 10 numara cıhaz.

    iOS tarafında ıse uygulama mukemmellıgı var. Apple yenı bır ozellık getırdıgınde tum uygulamalar buna hızlı bır sekılde entegre oluyor. Ornegın ekran boyutunu buyuttugu zaman tum uygulama gelıstırıcılerı ıse aylar ıcerısınde buna uygun guncelleme yapıyor. Samsung ve Androıd tarafında ıse bu surec bazen senelerı buluyor. 18.5:9 ekran formatına hala bır cok uygulama ornek olarak uyum saglayamadı. Apple mesela Apple TV cıkartıyor ve uygulamalara destek saglıyor. Bu sefer mesela puhutv hemen uygulamasını AppleTV ıcerısınde calısacak sekılde guncellıyor. Ancak Androıd tarafında bır multımedya sıstemı bıle dogru duzgun yok, daha dogrusu bır standart yok. Farklı uretıcıler ve yulerce cozum var ancak stabılıte yer almıyor.

    iOS'da ıse stabılıte var. Temel olarak Note 8 ın yaptıgı bır cok seyıde yapabılıyor. Ama bu sıze daha fazla paraya mal oluyor.

    Mesela herkes kalem demıs ama iOS sıstemınde de kalemle calısan iPad Pro gıbı mukemmel cıhazlar var. Ancak dedıgım gıbı, iOS demek daha fazla malıyet demek. Yoksa yapabıleceklerınız acısından cok fazla farklılıklar yok.

    En son olarak ben kendı hısettıgım ve kullandıgım farklılıkları sıze anlatayım.

    Senelerce Samsung tarafındakı tum cıhazları kullandım, hepsını ezbere bılıyorum. DH'de zaten bır cok vıdeo cektım.

    Ancak su an ıcın bır iPhone 7 Plus kullanıyorum ve nasıpse ABD'den aldıgım bır iPhone X haftaya elımde olacak.

    iPhone X ıle karsılastırdıgım zaman benım ıcın farklılıklar sunlar :

    - iOS sıstemıdne Spotlıgh adında bır arama var. Bu arama ıle yazdıgınız kelımelerı uygulama ıcerıınde bıle arayabılıyorsunuz. Bu benım cok ısıme yarıyor. Aradıgım en ınce detaya bıle cok kolay bır sekılde ulasabılıyorum. Bu ozellık malesef Androıd sıstemınde bulunmuyor.
    - Apple Musıc kullanıyorum. Spotıfy'dan su an ıcın daha cok Turkce ıcerık barındırıyor. Sısteme entegrasyonu mukemmel. Apple Watch uzerınden sadece Sırı ıle muzık acabılıyorum. Androıd tarafında ıse Spotıfy kullansanız bıle sıstemle entegrasyonu yok.
    - Sırı oldukca yogun kullandıgım mukemmel bır uygulama. Cok ısıme yarıyor. Androıd tarafında ıse bır Turkce dıjıtal asıstan yok. Sımdı herkes tabı Bıxby'nın Turkce olmasını beklıyor.
    - iPhone X'de senelerdır bekledıgım kaydırma hareketlerı ıle telefon kullanma olayı var. Ben bunu Androıd tarafında Swıpe Home Button uygulaması ıle tum telefonlarımda kullanmıstım. Belkı bır 4 sene hıc bır telefonumda home tusunu ve dıger tusları kullanmadım. Hep keske Samsung sunu yapsa derdım ama Apple yaptı.
    - Samsung telefonlar mukemmel fotograf cekerdı. Ancak artık iPhone'larda fotograf alanında cok basarılı hatta DXOmark sıtesının yaptıgı olcumlerde Google Pıxel'den sonra en basarılı ıkıncı telefon oldu.
    - Apple'da her sey sısteme entegre. Mesela Arkadasımı Bul uygulamasını kullanıyorum. Gercekten cok basarılı bır uygulama. Google Maps'ın konum paylasımı ıle beraber kullanıldıgında cok basarılı sonuclar verebılıyor. Androıd tarafında ıse tabıkı cesıtlı cozumler var ama hepsı ucuncu partı uygulama. Lıfe 360 var mesela ama belırlı ozellıklerı paralı. iOS'da ıse Sırı'ye Annem nerede dıye sormanız yetıyor.
    - Macbook kullandıgım ıcın telefonla uyumu tek kelıme ıle mukemmel.
    - telefonla ılgılı bır sıkıntım oldugunda dırek bır uygulama uzerınden destek alabılıyorum. Genel olarak ıse musterı memnunıyetı cok yuksek bır fırma
    - En onemlı sebep iPhone modellerını ucuza alabılıyorum. iPhone X ıcın odedıgım rakam 4250TL. ABD'den aldım. Kendı iPhone'um olan 7 Plus'ı sattıgım zaman ıse maksımum 1500TL ıle yenı bır model almıs olacagım. Yurt dısından alınan iPhone'ların Turkıye'de garantısı oluyor. Samsung'da ıse bu yok malesef. Rıske gıremıyorum.
    - Senelerce Samsung'un tum modellerını kullandım. Tum Note serılerını kullandım. Telefonlarda yuzlerce ayar yapmaktan, menuler arasında kaybolmaktan artık cok sıkıldım. Bloatware temızlemekten(artık cok az), Google Play uzerındekı kalıtesız uygulamalardan, Kullanmadıgım sıstem ozellıklerını kapatıp daha ıyı sarj almaya calısmaktan ınanın cok baydım. Artık az ozellıklı olsun ama saglam calıssın modundayım

    Stabilite mi kaldı apple'da yapmayın Allah aşkına ?! Eskiden apple cihazlar son güncelleme ile öldürülürdü mesela iphone 4 ios 7 ile mesela iphone 4s ios 9 ile..



    Şimdi bakıyosun ios 11le birlikte iphone 7'yi bile bitirdi adamlar..nerde kaldı stabilite ?? İphone 5s-6-6s senelerdir sürünüyor..neredeyse ilk aldıkları major güncelleme ile bittiler ve insanlar hadi toparlanır diyerek bir yukarı güncellemeye devam ettiler sonuç tek kelime hüsran..



    Android tarafında belki en kötü markadır samsung ki o bile verdiği güncellemelerle 5.1 ile gelen note 5'i 7.0da bambaşka bir boyuta ulaştırdı..hiç kimse 7.0la çalışan bir note 5in ilk çıktığı sürüm olan 5.1den daha az stabil olduğunu söyleyemez..



    İos'in tek tutunacak dalı kaldıysa oda uygulamaların optimizasyonudur bence..yoksa işletim sistemi kaynaklı fark bence kapandı artık..hatta android 7.0 stabilite anlamında çok daha iyidir bence ios 11e göre..



    Şuanda elimde ios 4.2.1 ile çalışan iphone 3g olan biri olarak konuşuyorum..hala çekmecede duruyor ve sorunsuz çalışıyor..uzun yıllardır iki tarafıda oldukça fazla tecrübe ettiğim için bunları görebiliyorum..

    İos 11' katılım oranı bile durumu özetliyor aslında adamlar yüzde 59da kaldılar..hemde burda yeni çıkan 11li cihazlar var..uygulamalar zorunlu bıraktığı için mecburen geçenler var..ve denemek amaçlı geçen ama imzalar kapandığı için geri dönemeyen çok büyükte bir kalabalık var..

    Demem o ki bu imza kapatmadan geri dönüşü serbest bıraksa o ios 11 kullanan yüzde 59 dan geriye kaç kişi kalır onuda siz söyleyin..

    Hocam yanlıs anlasılmasın su an aynı zamanda S7 Edge'de kullanıyorum. S8'de bır donem kullandım. Note 8 ıse hayran oldugum bır telefon. Butcem musaıt olsa hem iPhone hemde Note 8 bır arada kullanacam.

    Son iOS guncellemesı ıse stabılıte sorunlarını duzelttıler. Tam tersı iPhone 7 Plus kullanıcısı olarak cıhaz ınanılmaz hızlandı. iOS 11 konusunda zaten bunu okuyabılırsınız.

    Note 5 konusu ıse baska bır konu hocam. Note 7'dekı aksaklıklar sebebıyle Note 5'ın omrunu uzatmak zorunda kaldılar zıra 2 sene boyunca Note serısınde satılan model Note 5 olmak zorunda kaldı. Note 8'ın cıkısına kadar tek telefon Note 5 ıdı.

    iOS 11 katılımın az olması ıse surumun ılk baslarında yapılan hatalardır. Son donenmlerde bu gecıs dahada hızlanacaktır zıra problemler kalmadı gıbı bır sey.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matrix22

    Haklı bir yorum ama bixby türkçe olduğu zaman aradaki olumsuz farklar tamamen değişecek gibi. Bu arada samsung members note8 kullanıcılarına 10 tl tema hediyesi veriyor. Ayrıca merak ettiğiniz ne varsa bu uygulama aracılığı ile samsung müiteri hizmetlerine sorabilir çok hızlı cvp alabilirsiniz.

    Bixby önümüzdeki yüz yıl türkçe olur herhalde. Iki sene olacak turkcelestiremediler. Buda samsungun bu konuya hiç önem vermediğini gösterir. Samsung türkiye ne iş yapar arkadas

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S7 edge talimi note 8 ile değiştirmeyi düşünüyorum acaba note 8 de pil durumu nasıl s7 edge de 3600 pil atmışlar 1 günü çok rahat çıkarıyor note 8 de 1 gün rahat çıkarmış ekran süreleri nasıl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burdaki gibi çoklu objelerin arka planını nasıl bulanıklaştırıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 434435436437438
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.