DonanımHaber'de AraYENİ GELİŞMİŞ ARAMA
ForumBu Bölümde Ara
Yeni DH Portal arayüzümüz herkese açık ALFA sürümüne girmiştir, siz de bu deneyime davetlisiniz. Gizle Detaylar ve Geri Bildirim
Fonksiyon sorusu [9. Sınıf]
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir Kullanıcı
43
Cevap
1
Favori
8.428
Tıklama
Tüm Forumlar >> Konu Dışı / Off Topic >> Gereksiz Mesajlar >> Fonksiyon sorusu [9. Sınıf]
Sayfaya Git:
Sayfa:
Giriş
Mesaj
    • Binbaşı
      1737 Mesaj
      10 Ocak 2010 19:28:39 Konu Sahibi
      f(x)= 2x+1
      (fog)(x)=4x+1 ise g(x)=?

      Çözüp Anlatabilir misiniz ?



      _____________________________

    • Binbaşı
      1617 Mesaj
      10 Ocak 2010 19:31:37
      Elime kağıdı kalemi bir zevkle aldım 2 sene önce çok iyi başardığım fonksiyonlar için ancak şu an Matematik notumun 0 olduğunu hatırlayınca ' ha si ko men ' diyerek bıraktım kağıtları


      _____________________________

    • Binbaşı
      1737 Mesaj
      10 Ocak 2010 19:32:30 Konu Sahibi
      quote:

      Orijinalden alıntı: Noix~

      Elime kağıdı kalemi bir zevkle aldım 2 sene önce çok iyi başardığım fonksiyonlar için ancak şu an Matematik notumun 0 olduğunu hatırlayınca ' ha si ko men ' diyerek bıraktım kağıtları



      _____________________________

    • Yarbay
      2251 Mesaj
      10 Ocak 2010 19:33:11
      2x mi ?


      _____________________________

    • Binbaşı
      1451 Mesaj
      10 Ocak 2010 19:33:27
      g(x)= 2x


      _____________________________

    • Teğmen
      183 Mesaj
      10 Ocak 2010 19:34:39
      g(x)=2x


      _____________________________

    • Binbaşı
      1737 Mesaj
      10 Ocak 2010 19:35:28 Konu Sahibi
      Evet 2x ama nasıl çözülecek ? biri anlatsa güzel olur


      _____________________________

    • Yarbay
      4746 Mesaj
      10 Ocak 2010 19:35:39
      quote:

      Orijinalden alıntı: cefucsa

      g(x)= 2x



      _____________________________

    • Binbaşı
      1617 Mesaj
      10 Ocak 2010 19:36:36
      f(x) gördüğün yere [ 2x + 1 ] yazıcaksın .

      Yani F( 2x+1 ) = 4x + 1 = ? oluyor .

      2X'i karşıya , 1 ' i de karşıya atıyorsun . Cevap 2x çıkıyor .


      uydurdum galiba



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noix~ -- 10 Ocak 2010; 19:38:37 >
      _____________________________

    • Yarbay
      4746 Mesaj
      10 Ocak 2010 19:37:05
      f xin tersini alacaksın..sonra tersini aldığın fonksiyonda x yerine 4x+1 yazacaksın..çıkan sonuç sana gx fonksiyonunu verecek


      _____________________________


      BU İMZAYA ERİŞİM ENGELLENMİŞTİR

      Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi, 16/07/20XX tarih ve 20XX/40X nolu kararı gereği bu imzaya erişim DONANIMHABER YÖNETİMİ'NCE engellenmiştir.
    • Yarbay
      2251 Mesaj
      10 Ocak 2010 19:38:17
      f(g(x))=4x+1

      f(x) fonk. x yerine g(x) yazarsak

      f(x)=2g(x)+1=4x+1

      2g(x)=4x

      g(x)=2x



      _____________________________

    • Binbaşı
      1737 Mesaj
      10 Ocak 2010 19:39:51 Konu Sahibi
      Teşekkürler.

      Bir tane daha
      f(x)=4x+2
      (gof)(x)=8x+6 ise g(x)=?

      Burda gof diyor ve g(x)'i sorduğu için yapamadım



      _____________________________

    • Binbaşı
      1700 Mesaj
      10 Ocak 2010 19:40:29
      quote:

      Orijinalden alıntı: dorhug

      f(g(x))=4x+1

      f(x) fonk. x yerine g(x) yazarsak

      f(x)=2g(x)+1=4x+1

      2g(x)=4x

      g(x)=2x




      _____________________________


      UCLA-University of California Los Angeles
      MacBook Pro 15 Retina 2.6GHz | PS4 | Xbox One | iPhone 6 | iPad Mini Retina | Apple Watch | 2016 BMW M4
    • Yarbay
      4746 Mesaj
      10 Ocak 2010 19:41:53
      quote:

      Orijinalden alıntı: Owl City.

      Teşekkürler.

      Bir tane daha
      f(x)=4x+2
      (gof)(x)=8x+6 ise g(x)=?

      Burda gof diyor ve g(x)'i sorduğu için yapamadım

      2x+2 mi



      _____________________________


      BU İMZAYA ERİŞİM ENGELLENMİŞTİR

      Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi, 16/07/20XX tarih ve 20XX/40X nolu kararı gereği bu imzaya erişim DONANIMHABER YÖNETİMİ'NCE engellenmiştir.
    • Yüzbaşı
      811 Mesaj
      10 Ocak 2010 19:42:50
      F(x)=2X+1 miş

      (fog)(x)=4x+1 miş.

      burdan demek oluyor ki g(x) fonksiyonunu 2x+1'deki x'e yazınca 4x+1'i elde ediyorsun.

      Diğer bir gösterimle:

      2[g(x)]+1=4x+1

      2[g(x)]=4x

      g(x)=2x



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reXow -- 10 Ocak 2010; 19:52:08 >
      _____________________________

    • Yarbay
      2251 Mesaj
      10 Ocak 2010 19:42:56
      quote:

      Orijinalden alıntı: Owl City.

      Teşekkürler.

      Bir tane daha
      f(x)=4x+2
      (gof)(x)=8x+6 ise g(x)=?

      Burda gof diyor ve g(x)'i sorduğu için yapamadım


      g(f(x))=8x+6

      g(4x+2)=8x+6

      4x+2 nin tersi x-2/4 denlemde yerine yazarsak

      8.x-2/4+6=2x-4+6=2x+2



      _____________________________

    • Binbaşı
      1120 Mesaj
      10 Ocak 2010 19:44:20
      quote:

      Orijinalden alıntı: reXow

      F(x)=2X+1 miş

      (fog)(x)=4x+1 miş.

      burdan demek oluyor ki g(x) fonksiyonunu 2x+1'deki x'e yazınca 4x+1'i elde ediyorsun.

      Diğer bir gösterimle:

      2[g(x)]+1=4x1

      2[g(x)]=4x

      g(x)=2x

      Ögretmen misiniz? Gerçekten güzel anlatmışsınız



      _____________________________

    • Binbaşı
      1737 Mesaj
      10 Ocak 2010 19:45:56 Konu Sahibi
      Teşekkürler.


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      413 Mesaj
      10 Ocak 2010 19:46:37
      quote:

      Orijinalden alıntı: Owl City.

      Teşekkürler.

      Bir tane daha
      f(x)=4x+2
      (gof)(x)=8x+6 ise g(x)=?

      Burda gof diyor ve g(x)'i sorduğu için yapamadım


      f(x)=4x+2
      (gof)(x)=8x+6
      her iki tarafı f(x) in tersi ile çarp
      g(x)=8x+6(f(x)intersi)) olur f ile fin tersi 1 yapar g(x) kalır
      f(x)in tersi (x-2)/4
      yerine yazarsak
      g(x)=2x+2
      sağlama yapalım
      2x+2 de 4x+2 yi yerine yazalım
      8x+6 yı verir



      _____________________________

    • Yüzbaşı
      811 Mesaj
      10 Ocak 2010 19:47:18
      quote:

      Orijinalden alıntı: Owl City.

      Teşekkürler.

      Bir tane daha
      f(x)=4x+2
      (gof)(x)=8x+6 ise g(x)=?

      Burda gof diyor ve g(x)'i sorduğu için yapamadım


      burda da:

      (gof)of*(x)= g(x) olacağından ilk olarak f(x)in tersini al

      f*(x)= (x-2)/4

      bunu o bileşke fonksiyonda x olan yere yazınca sonucu bulacağız.

      8.[(x-2)/4]+6=g(x)
      2.(x-2)+6=g(x)
      2x-4+6=g(x)
      2x+2=g(x)


      Çözümde "*" işareti f'in tersini belirtmek için kullanılmıştır.



      _____________________________

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.