Videoyu durdurunca bazı kameralarda görüntü net kalırken digerlerinde netlik kaybolmaktadır.Daha önce yorumlarda okumuştum bu özelligin teknik bir ismi de vardı fakat ne oldugunu tekrar aradıgımda bulamadım.Videodan foto alımında önemli diye düşündüm.Bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Benim asıl amacım bundan sora satın alınacak yeni makinada olmasını istediğim özelliklerden birisi de bu.İyi de bu nasıl adlandılıyor ve teknik gösterge tablolarında da yer alıyor mu?
Bu konuda fikri olan kimse yok mu?
quote:
Orijinalden alıntı: SworderDante
Manuel focus varsa problem olmaz istediğin olur.Niye kullanacağını bilmiyorum ama sorunun cevabı bu.Herhangi bir DSLR işini görecektir yani.
Teşekkürler.Nikon D5100 ile çekimleri zaten öyle yapıyorum.Dışarıda taşınabilirliği daha kolay bir makina muhtemelen kompakt belki biraz daha zorlarsam aynasız la da bunu yapabilecegim mi diye düşündügümden bu soru gündeme geldi.Eski bir A570 is vardı.Harika çekiyordu fakat videodan resim alınamıyordu netlik kayboldugundan.Onun yerine bir şeyler almışken bu özellik te olsa iyi olur diye araştımaya başladım.
Bunun focus ile değil, perde hızı ile alakası var. Mesela filmler 24fps ve 1/48 perde hızı ile çekilir. Bu videoda çok güzel sonuç verir çünkü insan gözüne en yakını budur. Fakat bu videodan bir kareyi almak istersen aldığın kare 1/48 perde hızı ile pozlanmış olduğu için bulanık çıkacaktır, hareketli bir objeyi çekiyorsan eğer.
Burada 24p'de perde hızının videoya etkisi gösterilmiş. Soldan sağa perde hızları: 1/30, 1/50, 1/100 ve 1/200
Gördüğün gibi daha düşük pozlama süresiyle daha donuk bir görüntü elde ediyorsun her karede. Yani senin videoda olabilidğince düşük enstantene süresi sunabilen bir kamera alman lazım.
Xanthochroid
kullanıcısına yanıt
Çok teşekkür ederim.Evet galiba sorumun dogru cevabı bu olmalı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme