Şimdi Ara

GTX 980 Ti , GTX 980 ve 970 ANA KONU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.628
Cevap
31
Favori
245.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Tövbe deyin hocam. İnsan biraz iyimser olur

    Bundan birkaç hafta öncesinde 599 dolar neredeyse doğrulanmış gibiydi ama die size i küçük olunca ve NVIDIA nın fiyat konusunda agresif davranabileceği düşüncesi 499 dolar söylentilerini beraberinde getirdi
  • nVidia olunca, pek iyimser fiyat düşünemiyor insan :)
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Orası öyle ama hocam biz yine de kötümser olmayalım
  • gtx 760 ve gtx 770 arası bir kart gelse alma ihtimalim olabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: B.M.W

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kir$of

    Paylaşım için eline sağlık.Nvidia'nın neden ilk önce mobil gpularda atlama yaptığı anlaşıldı, eğer yukarıdaki tablo sonuçları oyunlarda kendini gösterirse ve güç tasarrufu ile ısıl tasarımda performans yakalanırsa.Laptop için 800 serisi almak hüsrana dönüşür.Aradaki farklar öyle az filan da değil.Ayrıca mobilde o.c desteği masaüstüne göre kısıtlı veya yok denebilecek seviyede olduğu için mobilde 900 serisi gayet iyi iş çıkaracaktır diye düşünüyorum.

    @Chris Brown

    Şimdi orta seviye kartlarda ilk başta o.c şart olmuştu, mesela Hd 5850 6850 7850 gibi modellerde (Amd) Gtx 470-570-670-770 (Nvidia) gibi modellerde genelde insanların kafasında.Buna overclock yaparım bir üst seviye kartın seviyesine gelmiş olur, böylece en üst modeli almak zorunda kalmam düşüncesi dolaşıyordu, eh bir yerde mantıklıydı;fakat dediğiniz gibi 780Ti gibi kartları alıp o.c yapmak kartın kullanım ömrünü uzatmıyor, aslında kısaltıyor.Kartın performansını ne kadar süre koruyacağını bilemiyoruz, hadi diyelim garanti süresince sorun çıkarmadı, garanti bitmiş olduğunda zaten yeni jenerasyon kartlar duyurulmuş oluyor, her halükarda o.c olsa da olmasa da yeni kart bir şekilde alınıyor.Milyarlarca para verilip o.c ile ömür kısaltmaya gerek yok, kaldı ki high-end kartların kolay kolay fps konusunda sıkıntı yaratmayacağını düşünürsek, o.c ile performans her oyunda yüzde kaç artar o kısım tartışılır.Uç noktalarda seçilen donanımda kâr olması söz konusu değil, en fazla bir jenerasyon dayanıp daha sonrasında psikolojik olarak kartı değiştirmeye zorluyor insanı.

    ref. soğutmalı ve def. halde çalışan, yükde üzerindeki soğutma ile 80 dereceyi çok rahat gören bir kartdan, makul derecede voltaj verilmiş yükde 50 dereceyi geçmeyen bir kart çok daha uzun ömürlü olur, oc yapmak illa kart ömrünü yiyecek diye bir kural yoktur, voltajı dengeli verir ve kartı serin çalıştırmayı başarabilirseniz kartın ömründe beklenmedik bir kısalmaya sebep olmazsınız.

    Şimdi işin içine referans ve özel tasarımlı kartları ekleyerek başlarsak o zaman bu konu uzar gider.Elektronların geçtiği her noktada ister istemez bir ısınma olacaktır, sonuçta ürün sıfırda olsa güç aldıktan sonra ömründen kalan süre saat gibi işleyecektir, elbette saatli bomba gibi şu kadar süresi kaldı demek zor;fakat benim anlatmak istediğim nokta ise şu.

    Şu an geçilen mimari yeni mimari, referans tasarımda sıcaklıkların yük altında maksimum kaç dereceye kadar çıkacağını bilmiyoruz, en azından yukarıda verilen testlerde paylaşılmamış.O nedenle bu konuda artı ve eksi ne kadar olur şu an söyleyemeyiz.Eh nihayetinde 900 serisi içinde özel tasarımlar çıkacak, zaten genel olarak bakıldığında birçok kişi özel tasarımlı kartları alıyor, bu da özel kart tasarımını yapan firmanın işçiliğiyle değişebiliyor, doğal olarak kartın referans tasarımı sıcak çalışıyorsa bile özel tasarımlı kartlarla yine zaten bunun önüne geçmek normal.Şu kadar mv'dan sonrası zararlıdır, bunun aşağısının zararı yoktur diye bir kanun veya kural yok.0.001 olarak bile değer arttırılsa elbetteki bir götürüsü olacaktır, tabii bir anda kıyamet senaryosu oluşturup yarın elimizde kalır demiyorum;fakat zaten olması gereken seviyenin üstüne çıkıyor.

    Ekran kartı firmaları, anakart firmaları ve doğal olarak işlemci firmaları neden her kutunun üstünde overclock ibaresi taşıyor ? Mantık basit çünkü o.c yapıldığında belkide daha uzun olacak kullanım süresi kısalıyor.Bu koskoca kartın üstünde sonuçta sadece tek başına gpu oturmuyor, vr, mosfet ve kapasitörler derken her komponent kendi ömrüne sahip oluyor.Psularda olduğu gibi elbette ekran kartlarında da kapasitör yorgunluğu oluyor, bu da haliyle kartın ilk zamanlarda verdiği performansı veremeyeceğini az çok gösteriyor.Kaldı ki her firma reklamını yaptığı gibi kaliteli komponentler de eklemiyor...

    İşin özü overclock kötüdür demiyorum, öyle söyleyecek olsam kendi işlemcimi ve ekran kartımı overclock etmezdim;ancak üst seviye ürünlerde zaten bu tür şeylere pek gerek kalmıyor diyorum, sadece şu foruma bile baksan kendini benchmarklara adamış olan birçok kişi var.Kartım şu benchte şundan 10 fps yüksek aldı veya 5 fps düşük aldı diye bu duruma duygusal açıdan bağlananlarda mevcut.Eğer oynadığın oyunda performans alabiliyorsan daha fazla sınırları yükseltmeye gerek var mı ? Aslında ikimizde aynı şeyleri söylüyoruz, tek fark eden nokta benim üst seviye ekran kartlarında o.c ye pek sıcak bakmayışım.




  • 970 1200tl yukarı olmazsa alırım bir dal
  • Olayın birde şu boyutu var, aldığın ekran kartı istediğin kalite ayarlarında istediğin fps yi veremiyorsa bir üstünü tercih edersin eğer oc yapmam derseniz, eğer bir üstü yoksa SLI yaparsınız, ama SLI daki milisaniyelik düşüşleri hemen hissedebiliyor ve bunlar da sizi rahatsız ediyorsa tek gpu dan alabileceğiniz max verimi almaya çalışırsınız işte burada da extreme oc devreye giriyor, ben aldığım tüm donanım parçalarına oc yaparım bunun da birkaç sebebi var , birisi hobi amaçlı diğeri ise dediğim gibi ben SLI lı sistemden rahatsız oluyorum keyif vermiyor akıcılığı, sanki heran takılacakmış gibi bir hissiyat veriyor, dolayısıyla tek kartdan olabildiğince çok faydalanmayı amaçlıyorum.
  • nVida nın 20nm Maxwell serisinin esas oğlanı sonraki 16nm lik serisinde olacağı için ben 2015 i bekleyeceğim. nVidia bildiğiniz üzere bir süre sonra bizi Ti siyle, Titan ıyla titmeye devam edeceğinden aceleci olmayın derim. Titilmişken tam titilin

    Ama siz beni dinlemeyin tabi, GTX980 nin satış fiyatı şöyle 450$ civarı olursa hiç durmayın hemen atlayın

     GTX 980 Ti , GTX 980 ve 970 ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 7 Eylül 2014; 15:48:13 >




  • 970'i gtx 760 sli performansından çok daha iyi bekliyordum açıkcası; çok büyük bir fark yok . Bana sli yolu göründü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turbo-powwer

    Hocam ben OC potansiyelinin düşük olmayacağını yine standart bir %15 OC olacağını düşünüyorum Hocam scale seviyesi %60 lar da ki bu çok saçma çünkü Benchlerde NVIDIA nın scale seviyesi %100 e yakındır. Sebebi yeni driverlar sebebiyle de olabilir ayrıca testin nasıl yapıldığını hangi sürücüyle olduğunu bilmiyoruz.

    780 ve 780 Ti, %15'den fazla oc oluyor işte :) Onu demeye çalıştım.
    Testlerde gördüğümüz default/limitli 780 Ti'lar, oyuna göre 950 MHz'e düşebilen hızlarda çalışıyor(sıcak ortamda Metro gibilerini denerseniz, 876'ya kadar inebilir). GPU iyi çıkarsa, voltajı ellemeden 1250 civarına stabil oc edebiliyorsunuz. Çok iyi bir oran.
    Benimki bile, en takozlardan olmasına rağmen, %15'den fazla oc oluyor denebilir.

    OC'ye gelirsek: Noob dönemimdeki TNT hariç, her kartıma overclock yapmıştım. Chris Brown gibi donanımcı birinden o lafları beklemezdim
    Pek çok kişi, 780 ve 780 Ti'a o kadar parayı, yüksek oc potansiyeli için verdi zaten :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 7 Eylül 2014; 17:08:02 >




  • Hocam bende şunu diyorum fiyat güzel performans güzel OC de ortalama olursa ortam şenlik olur
  • Bekliyorum hala. Fiyatlandırma nasıl olcek acep.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turbo-powwer

    Hocam bende şunu diyorum fiyat güzel performans güzel OC de ortalama olursa ortam şenlik olur

    tabi nvidia da cok sever zaten kullaniciya senlik yaptirmayi.ondan sonra hayal goruyorsunuz diyince kiziyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .45 ACP

    quote:

    Orijinalden alıntı: turbo-powwer

    Hocam bende şunu diyorum fiyat güzel performans güzel OC de ortalama olursa ortam şenlik olur

    tabi nvidia da cok sever zaten kullaniciya senlik yaptirmayi.ondan sonra hayal goruyorsunuz diyince kiziyorsunuz.

    Sizinle konuştuğumu sanmıyorum hocam Daha önce sizinle tartışmaya girdiğimizi de sanmıyorum. Ne düşündüğüm , hayallerim olur yada olmaz bu beni ilgilendirir sizi değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 7 Eylül 2014; 18:48:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turbo-powwer

    quote:

    Orijinalden alıntı: .45 ACP

    quote:

    Orijinalden alıntı: turbo-powwer

    Hocam bende şunu diyorum fiyat güzel performans güzel OC de ortalama olursa ortam şenlik olur

    tabi nvidia da cok sever zaten kullaniciya senlik yaptirmayi.ondan sonra hayal goruyorsunuz diyince kiziyorsunuz.

    Sizinle konuştuğumu sanmıyorum hocam Daha önce sizinle tartışmaya girdiğimizi de sanmıyorum. Ne düşündüğüm , hayallerim olur yada olmaz bu beni ilgilendirir sizi değil

    o zaman soyluyorum hayal goruyorsunuz nvidia adama solen yasatmaz.bu da benim gorusum.




  • Tam çıkış tarihleri bellimi? Özel soğutmalar ne zamana gelir ? yakında topluyorum beklesemmi diye soruyorum
  • Yaşatsın yada yaşatmasın esas nokta o değil iyi akşamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hsntrk kullanıcısına yanıt
    18 ine tanıtım sonraki hafta dağıtım başlar mutlaka bekleyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Yani özel soğutmalar ne zmana gelir ? asus msi vs. ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turbo-powwer

    Hocam bende şunu diyorum fiyat güzel performans güzel OC de ortalama olursa ortam şenlik olur

    Performans güzel olur ama fiyat güzel olmaz. Arada bir 8800GT gibi kartlar gelir tabii ama bu durum da filmlerdeki kehanetler tadındadır, geleceği söylenir ama ne zaman ve hangi model olarak geleceği bilnmez. Bir umut işte...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.