Şimdi Ara

BOŞA MI YAŞIYORUZ ? (CİDDİYET İÇERİR) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
11
Favori
2.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Din-Siyaset ve Kaos üçgeninde mahvolmaya yüz tutmuş,suça,pisliğe ve bataklığa batmış bir ülkeyiz.
    Yeşil alan sıfır,sosyal imkanlar sıfır,spor ve sanat imkanı sıfır,uzay ve bilim araştırma imkanları yok.Türkiye'de doğan ve zoraki müslüman olan,Türk diye kandırılan her insan evladı senin kaderini yaşamak zorunda,bende.

    Avustralyada doğsaydın,3-4 spor branşında lisansa sahip,bilimsel konularla içli dışlı,hastanede sıra beklemeyen,milliyetçlik denen nefret kavramından uzak ve mutlu bir insan olurdun.Böylelikle yaşama nedenini sorgulardın,şu an gelecek kaygısı taşıyorsun muhtemelen.Hepimiz gibi.
  • hep mutlu olmasını istiyoruz çocuklarımızın acı ve korkudan uzak yaşıyorlar bir şeyleri kaybetmenin ne demek olduğunu bilmiyorlar, lafın kısası korkular yoksa inançlarda yok ve mutluluk denen bir şey var ama kimse inanmıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yaparsak yapalım boşa yaşayacağız. İz bırakanlar boşa yaşamamış sanıyorsun ama, onlar da en az senin benim kadar boşa yaşadı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FAT1H-

    Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız. Bir amacımız ya da yerimiz yok, ne büyük savaşı yaşadık ne de büyük buhranı. Bizim savaşımız ruhani bir savaş, en büyük buhranımız hayatlarımız.

    harbi ha, bu söz 1999 yılında dövüş kulübü adlı filminde söylenmişti ama tamda bu yıllara ait bir söz.

    parası olan parasıyla, parası olmayanda köleliğiyle yaşıyor ne yapalım.
    keşke orta çağ yada orta dünyada yaşasaydım diyorum. orta dünyada hobit olarak yaşamaya bile razıyım ama ömürleri kısa
    o yüzden elf olarak yaşamak daha güzel olurdu.
  • Yazıyı okumadım ama benim de merak ettiğim konulardan biri. Bir diğeri ; Dünya,çevremizdeki her şey birer hologram mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muhalif Tarihçi

    Din-Siyaset ve Kaos üçgeninde mahvolmaya yüz tutmuş,suça,pisliğe ve bataklığa batmış bir ülkeyiz.
    Yeşil alan sıfır,sosyal imkanlar sıfır,spor ve sanat imkanı sıfır,uzay ve bilim araştırma imkanları yok.Türkiye'de doğan ve zoraki müslüman olan,Türk diye kandırılan her insan evladı senin kaderini yaşamak zorunda,bende.

    Avustralyada doğsaydın,3-4 spor branşında lisansa sahip,bilimsel konularla içli dışlı,hastanede sıra beklemeyen,milliyetçlik denen nefret kavramından uzak ve mutlu bir insan olurdun.Böylelikle yaşama nedenini sorgulardın,şu an gelecek kaygısı taşıyorsun muhtemelen.Hepimiz gibi.

    Benim 2 spor dalında lisansım var, hastanede sıra bekleme denen bir şey yok, milliyetçiliğin nefret boyutunu sadece int. üzerindeki bebelerde görüyorum. Bence sen hayatı bilgisayar başında öğrendiğini sanıyorsun. Bir çok durumda avrupadan iyi durumdayız. Avrupa ülkelerindeki insanlar bizden fazla olarak maddi imkanla sağlanacak belli başlı durumlarda önde gidiyorlar.

    Hatırlatayım; 1 avrupa ülkesi bizim büyükşehirleimizden daha az nüfusa sahip e hiç biri dünya savaşlarından kalıcı etkiler almadı. Her bölgesinde ayrı insan yapısıyla karşılaşılan, 1 asır öncesine akdar tarihi savaşlarla geçmiş, 76 milyon nüfusa sahip, başında 30 senedir terör sorunu olan ve hiç kimseyi sömürmeden kendi ayakları üzerinde bir ülkeyiz.

    Bence genel yapımıza göre iyi durumdayız.

    Nickinin ilk harfi geçerli fakat 2. kelimeyi çıkarmalısın ordan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bothrops -- 17 Nisan 2014; 13:32:53 >
  • Öncelikle önyargılarınizdan kurtulun. Herkesin yaşadığı gibi yaşayarak sistemin kölesi olmak zorunda değilsin. Hem ulkene hem de sana faydası olacak işlerle uğraş. Kendine yapılmasını istemedigin bir davranışı asla başkasına karşı yapma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ciko_janx

    Şimdi hocam kendimde Genç olarak söylüyorum ki ''Üzüm üzüme baka baka kararır '' Yani toplumumuzun bir kesimi tembelleşince diğer kesimi de tabiri caizse ben amele miyim ? sorunsalını kendine sorup aynı şeyi yapmaya başlıyor yani tembelliği bu da bizim yaşamımızı topluca zor geçinmemize neden oluyor . Çünkü üretim kesiliyor ya da yok ediliyor sanki ciftlik hayvanı gibi önüne bir avuç yeme tabii ettirilerek yaşanmaya zorlanıyor insanlar Tüm dünyada çünkü artık her insanın beyninden çok fiziğinin sadece çalışması isteniyor. Ama bu yazdıklarımdan sonra bu kesim insan gereksizdir çıkarımına ulaşmayalım her insan gereklidir . Örnek olarak '' Sen ağa ben ağa kim bu ineği sağa '' tekerleme benzeri bir şey söyleyerekten aklınızda bir taslak oluşmasını umarım .Yani hiçbir insan gereksiz değil kücük işleri yapanda var olucak büyük işleri de küçük iş , büyük işi tabirini genelleme olarak yaptım sorumluluk seviyesine göre katmanlaştırabiliriz . Kendimce çözümüm ya da fikirim şu olabilir : Eğitim objektif olursa tabiri caizse ağa da amele de bi seviyeye kadar aynı eğitimi alır . ( burada verdiğim ağa amele örnegi gercekteki amele sıfatı verdıgımız işçi sınıf ve toprak sahıbı ağa ile bağdaşlaştırmayınız lütfen sadece sorumluluk yüklerine göre bir rütbe benzeri bişi diye algılayın ve tabi ki her iş kendine göre saygın ve onurludur. ) ağa zekidir eğitimi devam eder . Ama amele değildir o zman başka yönlerde kullanılır topluma yararlı olması sağlanır . Ama kesinlikle at gözlüklü değil her şeyin şuurunda olan kendi yaptığı işin profu olucak kadar seviyeye gelmesi sağlanmaya çalışılır . Yani insanları beceriye göre yönlendirmek en iyi verimi verir . Hiçbir insan gereksiz değildir . Bizim hep duyduğumuz bir akım vardır. Faşizm 1930-35 yıllarında Mussolli ni bunu kullandı aslında bildiğimiz bişi kotu bir akım olduğu ama söyle bir şey vardı. Bu akım işsiz oranını düşürmüş calışan insan verimini en üst seviyeye yükseltmiş üretici bir millet doğurmuş İtalya gibi bir ülkeden bahsediyorum tembel bir ükledir genel olarak her insan çalışmış sen bu çalışana ekstra hakkını versen sonra calışma gereklerini maksimum seviye ye yükseltsen Bu olayda faşistliği atıp sadece üretici insan yapmayı alsan halkına entegre etsen Halk devlettir çünkü devlette halk tarımı devletleştirirsen yani çiftçinin bütün gerekeceğini sen sağlıyorsun bir kısmını devlete alıyorsun hak yemiyorsun hukuk ciğnemiyorsun insanlara sanki cikolatalı pasta sunuyorsun gibi olmaz mı ? Bu tarım hakkında üzerinde giderek verdiğim tembeliği engelleme fikriydi bunu diğer şeylere paralel olarak empoze edilebilir. Yani ne kadar ekmek o kadar köfte yani insanı çalışmaya sevk et sana bunları vericeğim de buna hayır diyen insan gerçekten tembeldir :D insanlığı yükseltmek düşürmek her şey gene bizim elimizde ... uzun bir yazı oldu özet geçmeye çalıştım

    bide dipnot zamanında türkiye ilk kurulduğu yıllarda 50 oncesi bütün liseler aynı seviyede eğitim veriyordu .Kaliteli insanlar oldu bir kısmı yani yapılmayacak şeyler değil

    Güzel yazmışsında keşke 3-4 satırda bir boşluk koysaydın okurken yoruyor.

    Bende bir şey eklemek istiyorum. Toplumların çoğu nefsinin kölesi olmuş. ;Herkes kolaylığı rahatlığı herşeyin başına koymuş. İnsanlığın maneviyatından çok maddecilik çıkarcılık öne geçmiş.

    İnsanları en çok deforme eden yönlendiren makine televizyondur. Son zamanlardak dizilere bakın hep kadınlara yöneliktir. O ötekini çekiştiri çekememzlik fitne fesat para herşeyin önüne geçmiştir.

    Yarışma programlarına bakın 3- 5 eşya yada para kazandırmak için insanları şaklaban maymun yerine koyuyolar. Heleki o yarışma programlarını sunanların havaları sanki zannedersinki firavun. Büyük bir lutuf yapıyor yarışmacıları aşağlıyor eleştiriyor daha neler neler.

    Siyon protokollerini okuyun gizliden ince ince televizyon sayesinde toplumdaki aile görgü ahlak kavramlarını ne kadar deforme ederlerse o kadar güçleniyorlar.
  • Herşeyi sorgulayıp öldükten sonra boşa yaşamamışmı olcaz anlamadım? Ben öldükten sonra insanlar beni hatırlasa ne yazar.
    Ölsemde kurtulsam şu saçma dünyadan keşke çabucak. Cennette kablolu çeker internete girerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tulparr

    İnternette ,genel kitaplarda,ders kitaplarında görüyürum ki dünyada şu ana kadar bir çok bilim adamı,düşünür

    vs. gelmiş ve iz bırakıp ölmüşler,arkalarında ,kuramlarını,bilgilerini,formüllerini ve kitaplarını bırakmışlar

    Çevreme bakıyorum çoğu insan dünyada sineğin boka yaptığı sersemce dolaşmasında ki durumundan hiç bir

    farkı yok,belki tek farkı aklı olması onuda kullanmıyor.Burdan ben sabah akşam teori üretmek için uğraştığım

    anlamına gelmesin sadece anlam veremiyorum ama bir kitap oku fikrin olsun düşün sorgula be kardeşim .İster

    fen bilimleri ister sosyal bilimleri hiç farketmez .Nedenselliği araştır sonuca gitmeye çalış adam üniversiteye

    gelmiş hala batak,okey ,piyasa yapma kızlara goygoyculuk peşinde.

    Şu anda Türkiye gençliği olarak çoğumuzun yaptığı ye,iç,sıç yat prensibi.

    Ekosisteme katkı olmaktan öteye gidemedik .Ayda 1 düzenli olarak farklı kişilere aşık olup Kafeteryalarda

    piyasa yapmak bizim hayatımız için ''Nirvana '' başka bunun ötesi yok.

    Bizi bu duruma getiren şeyler nedir ?




    Sen hayatı sadece üniversitesi bol şehir merkezlerinden ibaretmi sanıyorsun. ?

    Sen millete diyorsun ama eko sistemin en berbat bakterisi senin zihniyetindeki insanlardır. Sizler şehirlerin arka sokaklarında dönen pisliklerle geneli yargılar ve aklınızdaki nizamı vermeye çalışırsınız. İnsanlara içinde olduğu durumun her zaman yetersiz ve geride olduğunu söylersiniz ve nefsiyle baş başa bırakır kapitalizm sisteminin kölesi haline getirirsiniz. Hiç birinizin derdi insanlara biraz daha fazla bilgi kazandırmak yada ilerlemelerini istemek değildir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muhalif Tarihçi

    Din-Siyaset ve Kaos üçgeninde mahvolmaya yüz tutmuş,suça,pisliğe ve bataklığa batmış bir ülkeyiz.
    Yeşil alan sıfır,sosyal imkanlar sıfır,spor ve sanat imkanı sıfır,uzay ve bilim araştırma imkanları yok.Türkiye'de doğan ve zoraki müslüman olan,Türk diye kandırılan her insan evladı senin kaderini yaşamak zorunda,bende.

    Avustralyada doğsaydın,3-4 spor branşında lisansa sahip,bilimsel konularla içli dışlı,hastanede sıra beklemeyen,milliyetçlik denen nefret kavramından uzak ve mutlu bir insan olurdun.Böylelikle yaşama nedenini sorgulardın,şu an gelecek kaygısı taşıyorsun muhtemelen.Hepimiz gibi.

    Benim için konudaki en mantıklı yorum işte budur.
    Bende bu konudan bahsedecektim ama siz çok güzel özetlemişsiniz.
  • Ben amaçsızca yaşadığımızı düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes boşa yaşar. Bugüne dek dünya üzerinde neredeyse sonsuz canlı yaşadı, şimdi fosil yakıt olarak kullanıyoruz onları. Dünyanın en mükemmel insanı olsan ne fayda dostum? Ölüm sonrası hayat masallarının saçmalık olduğunu her akıllı ve gerçekçi insan görür. Ama ölümü kabullenemediğimiz için binlerce din, milyonlarca tanrı uyduruyoruz malum. Günümüz dinleri vaktini doldurdu, sıra kozmik inançlarda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lakiros

    quote:

    Orijinalden alıntı: Muhalif Tarihçi

    Din-Siyaset ve Kaos üçgeninde mahvolmaya yüz tutmuş,suça,pisliğe ve bataklığa batmış bir ülkeyiz.
    Yeşil alan sıfır,sosyal imkanlar sıfır,spor ve sanat imkanı sıfır,uzay ve bilim araştırma imkanları yok.Türkiye'de doğan ve zoraki müslüman olan,Türk diye kandırılan her insan evladı senin kaderini yaşamak zorunda,bende.

    Avustralyada doğsaydın,3-4 spor branşında lisansa sahip,bilimsel konularla içli dışlı,hastanede sıra beklemeyen,milliyetçlik denen nefret kavramından uzak ve mutlu bir insan olurdun.Böylelikle yaşama nedenini sorgulardın,şu an gelecek kaygısı taşıyorsun muhtemelen.Hepimiz gibi.

    Benim 2 spor dalında lisansım var, hastanede sıra bekleme denen bir şey yok, milliyetçiliğin nefret boyutunu sadece int. üzerindeki bebelerde görüyorum. Bence sen hayatı bilgisayar başında öğrendiğini sanıyorsun. Bir çok durumda avrupadan iyi durumdayız. Avrupa ülkelerindeki insanlar bizden fazla olarak maddi imkanla sağlanacak belli başlı durumlarda önde gidiyorlar.

    Hatırlatayım; 1 avrupa ülkesi bizim büyükşehirleimizden daha az nüfusa sahip e hiç biri dünya savaşlarından kalıcı etkiler almadı. Her bölgesinde ayrı insan yapısıyla karşılaşılan, 1 asır öncesine akdar tarihi savaşlarla geçmiş, 76 milyon nüfusa sahip, başında 30 senedir terör sorunu olan ve hiç kimseyi sömürmeden kendi ayakları üzerinde bir ülkeyiz.

    Bence genel yapımıza göre iyi durumdayız.

    Nickinin ilk harfi geçerli fakat 2. kelimeyi çıkarmalısın ordan.

    Cevap yazdığın için teşekkür ederim.
    Fakat hayatı bilgisayar başında öğrenmedim,11 yaşında babamı kaybettim birçok işte çalıştım,her türlü pisliği tacizi nefreti gördüm,şu an uzmanlığını almak üzere olan bir tarihçiyim.23 Yaşındayım.

    Hastanede sıra beklemek diye birşey yok diyorsan,paralel evrende yaşıyorsun.Keza Antalya Eğitim ve Araştırma hastanesinin Enfeksiyon bölümü için sıra almak istediğimde dün öğlen 1:30 diyordu,3:40'ta ancak girip 2 dakika doktorla muhattap olabildim,kan verme ve ultrason işemlerim 1.5 saate yakın sürdü.
    Spor branşlarında lisansının olması güzel birşey ama ben senin spor branşlarında lisansının olmadığını iddia etmedim,modern ülkelerde bunun bir zorunluluk olduğunu ima ettim,bunu olimpiyatlarda aldığımız başarılardan anlayabilirsiniz.Tarihimiz boyunca kazandığımız madalyalar toplamı Amerika'nın sadece son olimpiyatlarda aldığı altın madalyalara yaklaşamaz bile.

    Türk değiliz,bir orta doğu imparatorluğu olan osmanlının fars-acem-rum-ermeni ve arap kırması olan meyveleriyiz.Çok renkliyiz fakat Türk değiliz,kandırılıyoruz,yok yere ırkçılık yapıyoruz.Yeşil alan sıfır,bilim çalışmaları sıfır,spor tesisleri ve çalışmaları sıfır,milliyetçilik,din,siyaset kumpasında kaybolmaya yüz tutmuş bir ülkeyiz.Zorla müslüman oluyoruz,dinimizi bile seçemiyoruz,bir kaos sistemi içerisinde 'zorba' bir karambole sürükleniyoruz.

    Hizbullah,PKK,El-Kaide ve son olarak IŞID gibi terör örgütlerinin tehditleri altındayız,suç oranı inanılmaz yüksek,tecavüzler,tacizler,çocuk taciz ve tecavüzleri akıl alır gibi değil,mesajınızdaki toz pembelik inanılır gibi değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lakiros

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tulparr

    İnternette ,genel kitaplarda,ders kitaplarında görüyürum ki dünyada şu ana kadar bir çok bilim adamı,düşünür

    vs. gelmiş ve iz bırakıp ölmüşler,arkalarında ,kuramlarını,bilgilerini,formüllerini ve kitaplarını bırakmışlar

    Çevreme bakıyorum çoğu insan dünyada sineğin boka yaptığı sersemce dolaşmasında ki durumundan hiç bir

    farkı yok,belki tek farkı aklı olması onuda kullanmıyor.Burdan ben sabah akşam teori üretmek için uğraştığım

    anlamına gelmesin sadece anlam veremiyorum ama bir kitap oku fikrin olsun düşün sorgula be kardeşim .İster

    fen bilimleri ister sosyal bilimleri hiç farketmez .Nedenselliği araştır sonuca gitmeye çalış adam üniversiteye

    gelmiş hala batak,okey ,piyasa yapma kızlara goygoyculuk peşinde.

    Şu anda Türkiye gençliği olarak çoğumuzun yaptığı ye,iç,sıç yat prensibi.

    Ekosisteme katkı olmaktan öteye gidemedik .Ayda 1 düzenli olarak farklı kişilere aşık olup Kafeteryalarda

    piyasa yapmak bizim hayatımız için ''Nirvana '' başka bunun ötesi yok.

    Bizi bu duruma getiren şeyler nedir ?




    Sen hayatı sadece üniversitesi bol şehir merkezlerinden ibaretmi sanıyorsun. ?

    Sen millete diyorsun ama eko sistemin en berbat bakterisi senin zihniyetindeki insanlardır. Sizler şehirlerin arka sokaklarında dönen pisliklerle geneli yargılar ve aklınızdaki nizamı vermeye çalışırsınız. İnsanlara içinde olduğu durumun her zaman yetersiz ve geride olduğunu söylersiniz ve nefsiyle baş başa bırakır kapitalizm sisteminin kölesi haline getirirsiniz. Hiç birinizin derdi insanlara biraz daha fazla bilgi kazandırmak yada ilerlemelerini istemek değildir.

    Benim yaşadığım mahalle eskiden şehrimin en pislik mahallerinden biriydi daha yeni yeni temizlenmeye başladı

    fuhuş,içki,kumar ,uyuşturucu alım satımı her ne pislik ararsan burda vardı ve ben burda 10senedir

    yaşıyorum.Üniversiteye gidiyorum hala burda yaşıyorum,ayrıca bakıyorum da kapitalizmden gem vurmuşun ama

    öyle sandığın gibi özel eğitim almış ,çevresinden başkasını görmeyen saf zengin sıpası değilim.Has ve has işçi

    çocuğuyum hemde gerektiği zaman günde 2 vardiya çalışan işçi çocuğuyum belki sistemin adaletsizliğini senden

    daha iyi biliyorum ki böyle şeyleri görmüş biri olarak çevremdeki yanlışları anlatmaya çalışıyorum .Ben

    altında nike ayakkabi üstünde adidas ceket ağzında kapitalizme karşı söylenen haşin sözleri sarfedip gidip

    starbucks'da facebook da yer bildiren adamlardan değilim.Eleştiri yaparken tutarlı davran .
  • Muhalif Tarihçi kullanıcısına yanıt
    Hepimiz gelecek kaygısı taşıyoruz bu sorumluluğumuzu gösteren bir durum haklısın ama çareyi milliyetçilikten uzak bir şekilde görmeniz çok üzücü, saydığım cümlelerin çoğu insanlarda milli bilinç olmadığı için yapılan davranışlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tulparr

    Hepimiz gelecek kaygısı taşıyoruz bu sorumluluğumuzu gösteren bir durum haklısın ama çareyi milliyetçilikten uzak bir şekilde görmeniz çok üzücü, saydığım cümlelerin çoğu insanlarda milli bilinç olmadığı için yapılan davranışlar.

    Aydan dünyaya baktığında sınırlar yoktur.Sınırlar ve milliyetçlik fikri insan nefretinin ürünüdür.Sınırların olmadığı bir dünya,sevgi dolu olur.''Benim dinime inanmayan herkes ateşte yanacakkkkkk'' nefretinde olmasa insanlar,binlerce yıl din savaşları yapılmaz,çocukların boğazı kesilmezdi.

    Böylelikle yartılış,teoriler,bilim,teknik üzerine düşünmeye vaktimiz kalırdı.
    Bence.
    Seviyeli mesaj ve cevabın için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muhalif Tarihçi

    quote:

    Orijinalden alıntı: lakiros

    quote:

    Orijinalden alıntı: Muhalif Tarihçi

    Din-Siyaset ve Kaos üçgeninde mahvolmaya yüz tutmuş,suça,pisliğe ve bataklığa batmış bir ülkeyiz.
    Yeşil alan sıfır,sosyal imkanlar sıfır,spor ve sanat imkanı sıfır,uzay ve bilim araştırma imkanları yok.Türkiye'de doğan ve zoraki müslüman olan,Türk diye kandırılan her insan evladı senin kaderini yaşamak zorunda,bende.

    Avustralyada doğsaydın,3-4 spor branşında lisansa sahip,bilimsel konularla içli dışlı,hastanede sıra beklemeyen,milliyetçlik denen nefret kavramından uzak ve mutlu bir insan olurdun.Böylelikle yaşama nedenini sorgulardın,şu an gelecek kaygısı taşıyorsun muhtemelen.Hepimiz gibi.

    Benim 2 spor dalında lisansım var, hastanede sıra bekleme denen bir şey yok, milliyetçiliğin nefret boyutunu sadece int. üzerindeki bebelerde görüyorum. Bence sen hayatı bilgisayar başında öğrendiğini sanıyorsun. Bir çok durumda avrupadan iyi durumdayız. Avrupa ülkelerindeki insanlar bizden fazla olarak maddi imkanla sağlanacak belli başlı durumlarda önde gidiyorlar.

    Hatırlatayım; 1 avrupa ülkesi bizim büyükşehirleimizden daha az nüfusa sahip e hiç biri dünya savaşlarından kalıcı etkiler almadı. Her bölgesinde ayrı insan yapısıyla karşılaşılan, 1 asır öncesine akdar tarihi savaşlarla geçmiş, 76 milyon nüfusa sahip, başında 30 senedir terör sorunu olan ve hiç kimseyi sömürmeden kendi ayakları üzerinde bir ülkeyiz.

    Bence genel yapımıza göre iyi durumdayız.

    Nickinin ilk harfi geçerli fakat 2. kelimeyi çıkarmalısın ordan.

    Cevap yazdığın için teşekkür ederim.
    Fakat hayatı bilgisayar başında öğrenmedim,11 yaşında babamı kaybettim birçok işte çalıştım,her türlü pisliği tacizi nefreti gördüm,şu an uzmanlığını almak üzere olan bir tarihçiyim.23 Yaşındayım.

    Hastanede sıra beklemek diye birşey yok diyorsan,paralel evrende yaşıyorsun.Keza Antalya Eğitim ve Araştırma hastanesinin Enfeksiyon bölümü için sıra almak istediğimde dün öğlen 1:30 diyordu,3:40'ta ancak girip 2 dakika doktorla muhattap olabildim,kan verme ve ultrason işemlerim 1.5 saate yakın sürdü.
    Spor branşlarında lisansının olması güzel birşey ama ben senin spor branşlarında lisansının olmadığını iddia etmedim,modern ülkelerde bunun bir zorunluluk olduğunu ima ettim,bunu olimpiyatlarda aldığımız başarılardan anlayabilirsiniz.Tarihimiz boyunca kazandığımız madalyalar toplamı Amerika'nın sadece son olimpiyatlarda aldığı altın madalyalara yaklaşamaz bile.

    Türk değiliz,bir orta doğu imparatorluğu olan osmanlının fars-acem-rum-ermeni ve arap kırması olan meyveleriyiz.Çok renkliyiz fakat Türk değiliz,kandırılıyoruz,yok yere ırkçılık yapıyoruz.Yeşil alan sıfır,bilim çalışmaları sıfır,spor tesisleri ve çalışmaları sıfır,milliyetçilik,din,siyaset kumpasında kaybolmaya yüz tutmuş bir ülkeyiz.Zorla müslüman oluyoruz,dinimizi bile seçemiyoruz,bir kaos sistemi içerisinde 'zorba' bir karambole sürükleniyoruz.

    Hizbullah,PKK,El-Kaide ve son olarak IŞID gibi terör örgütlerinin tehditleri altındayız,suç oranı inanılmaz yüksek,tecavüzler,tacizler,çocuk taciz ve tecavüzleri akıl alır gibi değil,mesajınızdaki toz pembelik inanılır gibi değil

    Ben senin yorumuna istanbulda yaşayan biri olarak cevapladım. Hastane mevzusuna gelince ben pek hastaneye gitmem. Babannemi götürüyoruz sürekli (Devlet hastaneleri) hiç bir zaman acil dışında sıra beklediğimizi hatırlamıyorum. Bir tek acilde bekledik (marmara hastanesi) oda acil full çekiyodu 20 dk bekledik.

    Spor konusunda ülke olarak iyi değiliz, ben grekoromen güreş yapardım insanlara söylediğimde güreş kelimesi dışında dediklerimin hiç birini anlamıyolardı.

    Türk'lüğü üstün gören ve bunu iğrenç şekilde vurgulayan insanlardan bende nefret ediyorum. Hatta artık nefret bile etmiyorum çünkü oda bir his, onlara karşı hiç bir şey kalmadı.

    Petrol-Enerji-Su nimetlerinin ortasında yer alan bir ülke olarak bir çok tehdit unsuru ile karşı karşıya kalmamız normal. Bence milletçe ayağımızdaki prangalardan kurtulup ilerleme ve çözüm odaklı bir işleyiş hali almamız lazım. Sende bazı şeyleri benim gibi düşünüyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lakiros

    quote:

    Orijinalden alıntı: Muhalif Tarihçi

    quote:

    Orijinalden alıntı: lakiros

    quote:

    Orijinalden alıntı: Muhalif Tarihçi

    Din-Siyaset ve Kaos üçgeninde mahvolmaya yüz tutmuş,suça,pisliğe ve bataklığa batmış bir ülkeyiz.
    Yeşil alan sıfır,sosyal imkanlar sıfır,spor ve sanat imkanı sıfır,uzay ve bilim araştırma imkanları yok.Türkiye'de doğan ve zoraki müslüman olan,Türk diye kandırılan her insan evladı senin kaderini yaşamak zorunda,bende.

    Avustralyada doğsaydın,3-4 spor branşında lisansa sahip,bilimsel konularla içli dışlı,hastanede sıra beklemeyen,milliyetçlik denen nefret kavramından uzak ve mutlu bir insan olurdun.Böylelikle yaşama nedenini sorgulardın,şu an gelecek kaygısı taşıyorsun muhtemelen.Hepimiz gibi.

    Benim 2 spor dalında lisansım var, hastanede sıra bekleme denen bir şey yok, milliyetçiliğin nefret boyutunu sadece int. üzerindeki bebelerde görüyorum. Bence sen hayatı bilgisayar başında öğrendiğini sanıyorsun. Bir çok durumda avrupadan iyi durumdayız. Avrupa ülkelerindeki insanlar bizden fazla olarak maddi imkanla sağlanacak belli başlı durumlarda önde gidiyorlar.

    Hatırlatayım; 1 avrupa ülkesi bizim büyükşehirleimizden daha az nüfusa sahip e hiç biri dünya savaşlarından kalıcı etkiler almadı. Her bölgesinde ayrı insan yapısıyla karşılaşılan, 1 asır öncesine akdar tarihi savaşlarla geçmiş, 76 milyon nüfusa sahip, başında 30 senedir terör sorunu olan ve hiç kimseyi sömürmeden kendi ayakları üzerinde bir ülkeyiz.

    Bence genel yapımıza göre iyi durumdayız.

    Nickinin ilk harfi geçerli fakat 2. kelimeyi çıkarmalısın ordan.

    Cevap yazdığın için teşekkür ederim.
    Fakat hayatı bilgisayar başında öğrenmedim,11 yaşında babamı kaybettim birçok işte çalıştım,her türlü pisliği tacizi nefreti gördüm,şu an uzmanlığını almak üzere olan bir tarihçiyim.23 Yaşındayım.

    Hastanede sıra beklemek diye birşey yok diyorsan,paralel evrende yaşıyorsun.Keza Antalya Eğitim ve Araştırma hastanesinin Enfeksiyon bölümü için sıra almak istediğimde dün öğlen 1:30 diyordu,3:40'ta ancak girip 2 dakika doktorla muhattap olabildim,kan verme ve ultrason işemlerim 1.5 saate yakın sürdü.
    Spor branşlarında lisansının olması güzel birşey ama ben senin spor branşlarında lisansının olmadığını iddia etmedim,modern ülkelerde bunun bir zorunluluk olduğunu ima ettim,bunu olimpiyatlarda aldığımız başarılardan anlayabilirsiniz.Tarihimiz boyunca kazandığımız madalyalar toplamı Amerika'nın sadece son olimpiyatlarda aldığı altın madalyalara yaklaşamaz bile.

    Türk değiliz,bir orta doğu imparatorluğu olan osmanlının fars-acem-rum-ermeni ve arap kırması olan meyveleriyiz.Çok renkliyiz fakat Türk değiliz,kandırılıyoruz,yok yere ırkçılık yapıyoruz.Yeşil alan sıfır,bilim çalışmaları sıfır,spor tesisleri ve çalışmaları sıfır,milliyetçilik,din,siyaset kumpasında kaybolmaya yüz tutmuş bir ülkeyiz.Zorla müslüman oluyoruz,dinimizi bile seçemiyoruz,bir kaos sistemi içerisinde 'zorba' bir karambole sürükleniyoruz.

    Hizbullah,PKK,El-Kaide ve son olarak IŞID gibi terör örgütlerinin tehditleri altındayız,suç oranı inanılmaz yüksek,tecavüzler,tacizler,çocuk taciz ve tecavüzleri akıl alır gibi değil,mesajınızdaki toz pembelik inanılır gibi değil

    Ben senin yorumuna istanbulda yaşayan biri olarak cevapladım. Hastane mevzusuna gelince ben pek hastaneye gitmem. Babannemi götürüyoruz sürekli (Devlet hastaneleri) hiç bir zaman acil dışında sıra beklediğimizi hatırlamıyorum. Bir tek acilde bekledik (marmara hastanesi) oda acil full çekiyodu 20 dk bekledik.

    Spor konusunda ülke olarak iyi değiliz, ben grekoromen güreş yapardım insanlara söylediğimde güreş kelimesi dışında dediklerimin hiç birini anlamıyolardı.

    Türk'lüğü üstün gören ve bunu iğrenç şekilde vurgulayan insanlardan bende nefret ediyorum. Hatta artık nefret bile etmiyorum çünkü oda bir his, onlara karşı hiç bir şey kalmadı.

    Petrol-Enerji-Su nimetlerinin ortasında yer alan bir ülke olarak bir çok tehdit unsuru ile karşı karşıya kalmamız normal. Bence milletçe ayağımızdaki prangalardan kurtulup ilerleme ve çözüm odaklı bir işleyiş hali almamız lazım. Sende bazı şeyleri benim gibi düşünüyorsun.

    Yazdığın seviyeli ve güzel cevap için teşekkür ederim.
  • Muhalif Tarihçi kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ben teşekkür ederim.İnsanın nefret ürünü olanlar bence ırkçılığa giriyor.Herşeyin fazlası zarar olduğuna inanıyorum .milliyetçilikte insanlar millet olma bilincine erişecek ki ülkesi için daha fazla çalışacak daha fazla emek sarfedecektir. Bunun sonucunda ülkesi de dünya kültürüne ve bilimine katkı yapacaktır.Tabi ki buradaki bahsettiğim milliyetçilik subjektif milliyetçiliktir.Dünya da rekabet devam ettikçe üstün olma arzusundan dolayı insanlar her türlü kötü davranışı yapacaklardır bunun önüne geçemeyiz ama aza indirebiliriz .

    Milliyetçilik abartılırsa ırkçılık olur ki asıl işte bahsettiğiniz nefret ürünleri ırkçılıkta başlar.
    İyi günler .
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.