Şimdi Ara

Cemaat - Siyaset (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.327
Cevap
53
Favori
242.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zihniyet olarak ikisi de aynı şeyin laciverti (cemaat-hükümet).Hala iki taraf da kendini aklamanın peşinde.Cemaat hükümetle ters düşmeseydi demek ki bunlar ortaya çıkmayacaktı.
    Acı olan hala büyük bir kesimin şuursuzca bunları savunması,neymiş ülke büyümüş neymiş yatırımlar artmış,kardeşim zaten global anlamda 2000 yılından beri bir genleşme var marifetmiş gibi bunları gözümüzün önüne getirip durmayın şu rakamları.Alım gücünüz yerlerde hala milli gelir arttı diye zırvalıyorsunuz.Ülkenin her yeri ona buna peşkeş çekilmiş din diye kanınız emilmiş siz hala müslümanlıktan dem vurun ama yok hamdolsun adamlar müslüman.

    Başbakan çıkıp benim bakanlarım böyle bir şey yapmamıştır diyemiyor,ABD,İsrail lafı geveliyor.

    Pisliğin içine batmışız hala babası gibi şu hırsızları savunanlar var 1 kere de yanlışa yanlış deyin korkmayın aforoz etmezler sizi,bırakın şu biat kültürünü.




  • Bir an önce dil öğrenip çekip gitmek var şu ülkeden yav nasıl insanlar var bu ülkede nasıl yaşıyorlar anlamıyorum.interneti sadece okey oynamak için mi kullanıyorlar hiç mi kitap okumuyorlar hükümetin bu ülkeye verdiği zararları hala göremiyor üstüne onu savunuyorlar.yok özümüz buymuş yok halk muhafazakarmış falan binlerce hurafe ile uyutulmuşlar hala anlamıyorlar.zaten ne geldiyse başımıza o osmanlıdan kalan lanet yobaz gerici düşünceden geldi adamlar marsta koloni kurdu biz hala ayasofya ibadete açılsın mı diye tartışıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gentleman_

    Din siyasete karışmalıysa cemaat de karışır. Yok eğer karışmamalıysa hükümet de dini siyasete alet etmemelidir.(ki etti)

    En mantıklı cevap bu işte...
  • hiç bir şeyleri doğru olmdıgı gibi
    bunların seçimleride dogru değil..

    akp alehine ne cıkarsa cıkstın secimlerde %50 in altına düşmeyecektir..
    reelde %20 seçmeni olsa bile bir şekilde 50 ye vuracaklar..

    aslında dışarıda yaşıyorolsaydık cok eglenceli bir ülke olcakti Türkiye.. ama işin içinde oldugumuzdan pek tadı tuzu kalmadı artık..
  • F.gulenin neye hizmet ettigini papaya yazdigi mektupta bulabilirsiniz, akp nin de amerika onculugundeki bop esbaskanligini ustlenerek neye hizmet ettigini acikladi, bugun bunlari yoneten guc ikisini yaristiriyo, once biri delige supurulecek eninde sonunda digeri de delige supurulecek, millet olarak bize dusen icazeti Amerikadan degil, halktan alan insanlarla birlikte olmaktir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kill-For-You kullanıcısına yanıt
    gülen olaydan önce izin alınma-lı- diyor, sonrasında demiyor.Sen gülen in kaç videosunu izledinde şehitlerimize rahmet dilemedi diyebiliyorsun. İftira atıyorsun. Yahudi yalakalığı nerede avrupa yalakalığı nerede, Abd yalakalığı nerede söylesene ? Fethullah gülen in yanlışı ne ? Bakanların oğulları gibi çalıp çırpıyormu ? Beddua etmiş, edecek tabi. Bu cemaat ile ne hizmetler ediliyor hiç araştırdınmı ? Adam kendine hakaret eden thy müdürüne hakkını helal etti bilmem biliyormusun. Kafirlere beddua etmedi diyorsun, ne biliyorsun belki bunların yaptıkları kafirlerdende beter, sen o alimliğe çıktındamı bunu sorgulayabiliyorsun ? Hak için koşulan bu yola zarar gelmesini istemiyor ama işte o kafa varmıki sende anlayasın. Şimdi dersin dershanelerden nasıl paralar kırıyor diye, oranın amacı eğitimin yanındada insanlara dini bilgi vermek. Ama sen bunların hiçbirini anlayamazsın bu kafayla.

    E PEKİ ERDOОAN NE OLUYOR ? İSRAİL'E MAVİ MARMARA YÜZÜNDEN SAVAŞ AÇSAYDI ? LAFTA DİK DURUYOR ERDOОAN'INIZ. NE O YEMEDİ HERALDE. PKK'LILAR HABURDAN GİRİNCE NİYE BİRŞEY YAPMADI ? niye sorunlu bakanlar hala görevde ? Adamlar
    emniyette tasviyeye devam ediyor. Sizin erdoğanınız bu kadar. İnşallah bunun ucu erdoğan a kadar çıkmaz. yoksa vay ülkenin haline.

    herzamanki gibi birşeyi tam bilinmeden yazılan bir yazı. Hüseyin gülerce zamanda yazıyor diye önde gelenlerindenmi oluyor ? bu arada sözlerinin değiştirildiğini söylüyor. al şunu oku.http://www.zaman.com.tr/gundem_gulerce-sozlerim-degistirilmis_2186831.htmll



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unique For All -- 21 Aralık 2013; 22:14:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet230023

    Buyrun efendim FG cemaati..
     Cemaat - Siyaset


    +1
  • Huloogg lara parası neyse verelim(ayakkabı kutusu içinde) birazda beni övün ne biliyim açtığım konuları attığım mesajları uplayın.
  • Ben bundan sonra ne olacak cok merak ediyorum, tayyip bos durmaz cemaatin biseylerini ortaya doker gibime geliyor.. Tabi feto da simdiden 2. Planini hazirlamistir tayyibe karsi eminim.. Ilerleyen zamanlar ortalik daha karisacak ...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiyede hukumet cemaat ve kontrgerilla arasinda bi kavga oldugu kesin.
    hersey 2008deki dava ile basladi.
    sonra gezi olaylariyla sonra da dersanelerin kapatilmasi konusuyla.
    iran nukleer odemeler konusunda halkbankin verdigi kredi ile anlasti. bugun halk bank gn. md. ile ilgili yolsuzluk operasyonu ortaya cikti.
    cemaati durust bulmuyorum.
    hukumeti de durust bulmuyorum.

    dersanelerin kapatilmasi bence dogru bi karar.
    cemaatin artik neye hizmet ettigi konusunda ciddi suphelerim var. eskiden olsa karsi cikmazdim ama bugun analizi iyi yaparsak bu son olaylarin hesaplasma amacli oldugunu gorebiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hbasaran82 kullanıcısına yanıt
    olayın bununla alakası yok. Bakın genelde yaşı ilerlemiş insanlar akp'ye oy veriyor. Çünkü hayatları boyunca ekonomik olarak refah seviyesi olarak ve birçok alanda bugünlerdeki gibi rahatlığı görmediler. Akp'yi sorgulamıyorlar demeniz yanlıştır. Bakın bu seçmen topluluğu bir başarı sonrası bir araya geldi. Akp 3-4 partiyi yerle bir etti. Mhp ve Chp'yi de muhalefete mahkum etti. Günümüzde Akp'ye alternatif sistemli güçlü bir kadroya sahip merkez sağ partisi yok. İnsanların çoğu 10 tane oyum olsa 1 tane chp'ye vermem diyor. Bunun sebebi eski dönemde yaşanan sorunlardır.Ayrıca merkez sağ seçmeni garibandır. Öyle parayla pulla işi olmaz. İnancı gereği kazandığına şükreder. Zengin olanı ise elinden gelidiğince fakiri gözetmeye çalışır. Ancak chp ve seçmeni sürekli para ile yatıp kalkıyor. Sürekli siyasetten Atatürk'ten konuşuyor. Normalde dünyada sol partiler ekonomik olarak düşük seviyedeki halkın tercih ettiği partilerdir. Ancak bizim ülkemizde maddi durumu iyi olanlar genelde sol partilere oy verir. Mesela şuan Akp seçmeni bakanlar yolsuzluk yaptıysa cezasını çeksin diyor. Ancak suçu olmayan vekillere ve Akp'ye kesinlikle laf etmiyorlar. Buna karşın chp seçmeni hükümeti istifaya davet ederken çare Sarıgül diyor. Mustafa Sarıgül chp'den rüşvet nedeniyle ihraç edilmiştir. Aynı şekilde izmir belediyesi yolsuzluk operasyonunda meydanlara inip Aziz Kocaoğlu'na sahip çıktılar. Ama Akp seçmeni gidip meydanlarda muammer güler'i savunmaz




  • onsos1100 O kullanıcısına yanıt
    AKP yani dini sömürmüyor ? AKP yani parayla yatıp parayla kalkmıyor öyle mi ? Sen nerede yaşıyorsun be arkadaş. Sen bu kadar ortaya çıkan şeyden sadece o bakanların veya etrafındaki bir kaç kişinin mi olduğunu sanıyorsun ? KOSKOCA DEVLETLER irana ödemelerinin altınla yapılmasına köprü olmuşuz, ekmek su demiyorum bak ENERJİDEN bahsediyoruz, sence RTE'nin haberi olmadan bir kaç bakan ve 29 yaşında bir armatör bunu becerebilir mi ? Hiiiiiiiiç sanmıyorum . AKP döneminde insanların refah düzeyinin bu akdar artmasının tek nedeni vardır oda Dünyada ki gelişmelerdir bu kadar basit. Nasıl ki 1980lerde ki ürün fiyatları- ulaşılabilirlik ile insanalrın alım gücünde fark varsa bugünde bu koşul değişmiştir bu kadar basit kardeşim. 80 lerde 90 larda mahalledeki araba sayıları sınırlıymış şimdi her kapıda var şimdi bunu akp mi sağladı ? dünyada insanların arabalara olan erişimi mi kolaylaştı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi illest -- 21 Aralık 2013; 22:22:15 >




  • Cemaat in siyaset ile ne işi var hizmet hareketi ise hizmetini etsin siyasete ne karışıyor ? her hafta Bütün Haber kanalları acaba Feto bu gün Gündem Hakkında ne söyleyecek diye Takip etmeye başladı adamın konuşmaları son dakika haber veriliyor artık

    Dershanelerin hepsi kapanmalı Ayrıca Bütün özel Yurtlar eğitim Tamamen Devlet tarafından verilmeli yoksa herkes bu ülkede kendi kafasına göre adam yetiştirirse İşte böyle 2 başbakanlı ülke oluruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hbasaran82

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cypon

    Şunu merak ediyorum ben asıl.

    Bu ülkede irtica ile mücadele planları, Gülen cemaatinin ve diğer belli başlı cemaatlerin, ülke içindeki kritik mevkilere gelmesini önlemek, kadro yapısı içinde var olmasını engellemek için yapıldı. Demokratlar ve sol görüşlü olanlar, her fırsatta cemaatlerin, özellikle de Gülen cemaatinin ABD ve Israil ekseni ile ülke içinde güç elde etmeye çalıştığını, vatandaşların bu tip cemaatlere kanmaması gerektiğini belirtti.

    Yıl oldu 2002, AKP Milli Görüş gömleğini devralıp iktidara geldi. Sonraki dönemlerinde irtica ile mücadele planlarını ortadan kaldırdı. Irticayı ''engellenecek bir olgu'' olmaktan çıkarıp serbest bıraktı. Günümüze kadarki süreçte Gülen cemaati, ülkede birçok yer satın aldı, dersane, üniversite, işletme açtı, nüfuzunu arttırdı, yargı ve Emniyet'in içinde kadrolaştı, meclis içinde AKP himayesinde kendine bağlı milletvekilleri seçtirdi.

    Şimdi ise AKP ile Gülen cemaati arasında dersane olayı ile başlayan ''parasal'' bir sürtüşme başladığında da ele geçirmiş olduğu yargı ve Emniyet mensuplarını kullanarak hükümeti zor durumda bırakacak bir operasyonun başlama işaretini verdi. Ülke karıştı. İran ile yapılan kayıt dışı para transferi ortalığa saçıldı.

    Cidden soruyorum, şu an bunların olmasının sebebi, cemaatlerin ülke kurumları içinde bu kadar etkili olmasının sebebi ile değil midir? Zamanın hükümetlerinin irtica ile mücadele etmesinin sebebi, ülkenin bu konuma gelmesini önlemek için değil midir?

    Dünyanın bir diğer ucundaki başka bir kıtada oturan bir kişinin tek bir emri ile koskoca ülkenin savaş alanına dönmesi, ekonomisinin, siyasetinin tuzla buz olması kimsenin mi midesini bulandırmıyor?

    Zamanında Fetullah Gülen bir Israil ajanıdır, ABD uşağıdır diyenlere ağız dolusu küfür edenler, kafir, hain diyenler, neden şimdi aynı kişiye aynı sıfatları yakıştırıyor?

    Bu ülkenin insanları neden bu kadar yanar döner? Neden çıkarına ters düşmeyen birşey yanlış olmasına rağmen yanlış denmiyor? Neden hiçbir zaman doğru olan yapılmıyor bu ülkede?



    son pagragrafa çok hoşuma ve buna denk gelecek bir yazı ile cevap vermek isterim

    Not: başka bir sayfadan alıntıdır..

    Klasik bir akp secmeni icin parti liderleri peygamber seviyesinde. Elestirmiyorlar bu yuzden. Elestiremiyorlar. Gozlere perde iniyor.

    Bakın iphone fanatigi 14 yasında cocuk dahi yahu telefon iyi guzelde pili gitmiyor, ekranı kucuk diyebiliyor. Hayatını tribunde gecirmis arkadaslarım takımlarını elestirebiliyor. Annelerini , babalarını elestiriyor insanlar. Ama AKP secmeni kendi partisini elestiremiyor.

    Bence bunun nedeni, Turkiye'de ki egitim. Ama gercek manada dunyayı gormemis, anlamamıs , olanı biteni sorgulayan kişilik sahibi gencler olarak yetismedikten sonra egitim dedigimde de ne demek istedigimi anlasılamayacaktır. Okula gidip mezun olmak gibi algılanıyor egitim Turkiye'de.

    Burda yazdıgınız, yazacagınız hicbirsey onlara ulasmayacak. Anlamayacaklar bile.

    Bosuna tartısıyorsunuz. %90'ı kurtarılamayacak durumda.

    Secmenlerinin %50 si, AKP iktidardan duserse, ateistlerin başı ortulu bacılarına saldıracagını, camilerin pavyon olacagı gibi seylere inanır. Inanıyorlarda.

    Yok yolsuzluk olmus, bilmemne olmus hic onemi yok bu secmen icin. Adamlarda bunun farkında. Hareketlerinden belli oluyor zaten.

    Soylediklerimi anlayamayacak olanlar icin asagıda özet gectim.

    İşte onlar, Allah’ın; kalplerini, kulaklarını ve gözlerini mühürlediği kimselerdir. İşte onlar gafillerin ta kendileridir." Nahl -108


    Akpliler şöyledir böyledir yazmışsın ya iyi sallamışşın , biraz gerçekçi ol. Akp seçmeni bundan önce bir çok partiye oy vermiştir. Chp ye bakalım mesela koyun gibi babadan oğula yıllardır aynı partiye oy verirler. Daha muhalefetlik bile yapamayan bu partiye sırf Atatürk kurdu diye oy atarlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: McCarty

    Cemaat diye tabir edilen grubu kücük görmeyin veya akp vekillerin dedigi gibi "çete" demek yanlış...

    Cemaat denilen grup türkiyede milyonlara hitap ediyor...
    Siz öyle içimizdekileri temizleyecez demekle cemaati temizleyemezsiniz.

    Ben hala bu olayın üstünün kapatıldıgını düşünüyorum ki , RTE'nin yaptıgı konuşmalar bu yönde oldugunu destekliyor...
    Yine hükümete karşı bir operasyon yapıldıgı savunuluyor. dış güçler (F.gülen) ve Taşeronlar (Türkiyedeki cemaat üyeleri) hükümete darbe vurdugunu savunuluyor...

    konuşulmayan ise yapılan yolsuzluklar ? yani tamamen komple teorisi...

    Ayrıca Akp'ye oy verenlerin %10-15'i cemaati (belkide daha fazlası) temsil ediyor.

    Yahu ogrenci evlerine 15 er 15 er birakilan,dersane ogrencilerine zorla aldirilan zaman bile 1200.000 satiyor iste.nerde bu milyonlar?zorla vermeyi abone yapmayi balya balya gaste dagitmayi biraksinlar isteyerek alan 50.000 kisi cikarsa bende adam degilim...cemaat milyonlara etki ediyor cemaat ici bi algidir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dershenelerle ilgili olay başladığından beri, dikkat çekici şekilde AKP'nin cemaatçi olmayan kanadı, sanki yıllardır cemaati kendileri beslememiş, devletin her kadrosuna yerleştirmemiş gibi bir şaşkınlık numarası içerisinde tepkiler veriyorlar.

    Durumu, TRT'deki cemaat kadrosu örneği ile biraz daha açayım;

    quote:

    - Ahmet Böken: Samanyolu Haber TV genel yayın yönetmeni iken TRT'ye transfer edildi.
    - Mehmet Bilal Çolak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Müdürü'yken TRT'ye transfer edildi.
    - Şakir Özbek: Büyükşehir Belediyesi 1.Hukuk Müşaviri'ydi, TRT'nin İstanbul Müdürü olarak atandı. Ayrıca 2007 seçimlerinde AKP'nin Tokat'ta milletvekili adaylarından biriydi.
    - Bertan Golal, Özcan Keser: Cihan Haber Ajansı'ndan İstanbul Haber Müdürlüğü'nde editör olarak transfer edildiler.
    - Ahmet Torun, Cavit Atasever: Samanyolu TV'den TRT Ankara'nın Merkez Haberler Müdürlüğü'ne getirildiler.
    Bir liste de Euronews'a ortak olan TRT'nin transfer ettiği gazeteciler... Onlar da tabii ki ağırlıklı olarak Cemaat kökenli... (Bu liste de 20 Şubat'ta Cumhuriyet'te yayımlandı.)
    - Yasin Tuncer: Zaman gazetesinde spor muhabiriydi.
    - Faruk Can: Gazeteciliğe Today's Zaman gazetesinde başladı.
    - Mustafa Bağ: Cihan Haber Ajansı Kudüs temsilciliği görevi yaptı.
    - Ali Çimen: Zaman gazetesinde dış haberler, haber merkezi ve magazin servislerinde çalıştıktan sonra, gazetenin Almanya ve Hollanda merkezlerinde görev yaptı. Çimen, Zaman ve Today's Zaman adına bir süre Londra'da çalıştı.
    - Bahtiyar Küçük: Zaman gazetesinde diplomasi muhabirliği yaptı. Samanyolu Haber TV'de 'Diplomatik Misyon' programını hazırladı.
    - Zeki Saatçi: 1997'de Samanyolu TV'de çalışmaya başladı. CHA'da yöneticilik yaptı.
    - İlker Özyaşar: TMSF döneminde Kral TV'de yöneticilik yaptı.
    - Yalçın Ademoğlu: İbrahim Şahin döneminde TRT-Türk'te çalıştı.
    - Özgür Zentürk: 2008'de AKP MKYK üyesi Ayşe Böhürler'in eşi Fatih Böhürler ile 'Telerandum' şirketini kurdu.


    Yukarıdaki alıntı ve benzerleri yıllardır birçok habere konu oldu. Bu durumda insanın aklına iki ihtimale geliyor; Ya iktidar cemaatin kendisiyle birlikte semirmesine göz yumdu, ya da daha güçlü olan ihtimal bir gerçek ve AKP'de okuma-yazma bilen adam yok. Aksi halde, bugün cemaati "Gizli kapaklı iş yapan tehlikeli bir grup" olarak göstermenin herhangi bir mantığı olamaz.

    Diğer bir konu ise, yolsuzluk olayları...

    Ne burada, ne de başka bir yerde AKP'nin maaşlı/gönüllü görevlileri hırsızlıktan, yolsuzluktan bahsetmiyor, onun yerine emniyet içerisindeki oluşumdan bahsediyor. Aynı ekip, yıllar önce sahte oldukları bilirkişi raporları ile kanıtlanan belgelere dayanarak bir "Ergenekon" oluşumuna inanabiliyorken, bugün video, ses kayıtları olan hırsızlıklara şüphe ile bakıyor. Aslında bakmıyorlar bile, çünkü hiçbir maaşlı/gönüllü AKP görevlisi konunun bu kısmına değinmiyor ve bunun yerine olayı saptırarak ya emniyetteki oluşumdan ya da bundan yıllar önce olmuş ve yanlış bildikleri ekonomik sorunlardan bahsedip zihin bulandırmaya çalışıyorlar.

    Sonuç olarak;

    Cemaat bu ülkede AKP zamanında ve AKP'nin izni ile gerçek anlamda bir güce dönüştü. Fethullah Gülen nezle olduğunda bile ağlayan bakanlar hala kabinede yer alıyor. Bugün İçişleri Bakanı olan adam, rüşvet ile ilgili ses kayıtları olan adamdır ve o adamı emniyet müdürleri operasyonla ilgili olarak bilgilendirmedikleri için, yani "Hacı ses kaydın var. Aman biraz daha dikkatli olalım." demedikleri için görevden alındılar.

    Bu noktada AKP de kendine göre haklı. Çünkü yapılan anlaşma bu şekilde. "Biz sizi güçlendireceğiz; siz bizi koruyacaksınız. Siz siyaseten, biz ise ekonomik olarak güçleneceğiz" şeklindeki anlaşma bozuldu ve AKP buna kızıyor. Aksi halde, ortada delilleri olan (ki bu sefer ki deliller diğer davalardaki gibi sahte değil), savcılar tarafından soruşturulan, şüphelileri gözaltına alınmış bir davanın hemen başında tüm emniyet müdürlerini görevden alıp, savcılarla ilgili değişikliğe gitmezlerdi.

    Hadi konuşalım; ama cemaatin ne kadar kötü olduğunu konuşmayalım. Biz yıllardır hem cemaatin hem de AKP'nin bu ülkenin başına bela olduklarını, hırsız olduklarını, ne Allah'tan ne de kuldan korkmadıklarını, onların taptığı herşeyin ve herkesin Amerika kökenli olduğunu zaten söylüyoruz. Cemaatin ne olduğu AKP'liler bugün anlamış gibi numara yapmasınlar, çünkü insan midesinin kaldıramayacağı şeyler de vardır.

    Hadi konuşalım; neden Tayyip durduk yere dershaneler konusunu açtı? Seçimlere bu kadar az zaman kalmışken belki de bu yolsuzlukların ortaya çıkarılacağını görüp önceden önlem almak ve "Bakın biz onların en büyük rant kapılarını vurduk, onlar da bu nedenle bize iftira atıyorlar" demek için bunu yapmış olamaz mı? Sonuçta, siyasete başladığı günden beri yalan söyleyen, dün söylediğini bugün reddeden bir adamdan bahsediyoruz. Hem müslüman, hem çocuklarının hepsini Amerika'da okutan, hem Irak'a askeri müdahaleyi isteyen, hem İsrail'den şeref nişanı almış, hem oğlunun işlediği cinayeti örbas ettirmiş, hem esnaf, hem tarih profesörü, hem doktor hem de teknik direktör olan bir adamdan bahsediyorsak, "Biz yolsuzluk yapmayı da iyi biliriz. En iyi biz biliriz." diyemez mi?

    Konuyu Atatürk'e, Ecevit'e, 2001 krizine, PKK'ya, cemaate, Ergenekon ya da Gezi Eylemleri'ne getirmeden tartışabilecek yani hırsızlıkları tartışabilecek babayiğit bir maaşlı/gönüllü AKP görevlisi var mı aranızda?




  • iddaya göre akp hükümeti internette yazılan olumsuz eleştirilere karşı günlük para karşılığı yazar çalıştırıyormuş.. ekşi sözlük böyle diyor..

     Cemaat - Siyaset

     Cemaat - Siyaset



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magrofon -- 21 Aralık 2013; 23:07:13 >




  • Şu anda güzel bir satranç maçı var.Izlemeye devam edin.Ileriki günlerde maçın seyri değişecek..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kill-For-You kullanıcısına yanıt
    Hatırlıyorum, Türkiye çapında, belki milyonlarca kişi aynı anda ellerini semaya açmış "kapatma davası"nın demokrasi tarihimize, "Yassıada"daki gibi kara leke olarak geçmemesi adına yalvarıyordu. Milletimizin kenetlenmesi hususunda dünyaya verilmiş bu seyirlik ve ibretlik poz beni ve benim gibi vatanını milletini düşünen insanlara, ati adına ümit vermişti. O gün ön safları dolduranların başında referandumda "yetmez ama, evet" diyen ve bugün "örgüt, rantçı ve karşı taraf" olarak nitelendirilen, her ferdiyle "camia" vardı

    Beş yıl öncesi manzarasıydı bu. Çok zaman mı geçti; hayır! Çok şey mi değişti; evet! O gün "beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısını her ortamda seslendiren ses sanatçıları arkasındaki orkestrayı ve orkestra şefini dışlamaya ve ellerindeki enstrümanların da sesini kısmaya tevessül etmeye başladılar.

    Bu topraklarda, samimi bir vatan evladının iyi yerlere gelmesi için verilen canhıraş emeklerin karşısında güzellikleri baltalamaya çalışan ve gül dikeninin ellerine batmasını bahane edenlerin yıkımı her zaman olmuştur. Bugün gelinen noktada ise daha dün Bangladeş'te bir Müslümanın aziz canını yine başka bir Müslümanın eliyle aldırtan karanlık şahısların oyunlarına seyirci oluyoruz.

    Müslüman uyanık olmalı. Ayet-i kerimede Allah(cc)"Ey iman edenler, herhangi bir fâsık size bir haber getirecek olursa, onu iyice tahkik edin, doğruluğunu araştırın. Yoksa, gerçeği bilmeyerek, birtakım kimselere karşı fenalık edip sonra yaptığınıza pişman olursunuz." buyuruyor.

    Bu ayetin iniş sebebi olarak şu hadise söylenmektedir: "Peygamberimiz Velid İbn Ukbe adlı sahabîyi Beni Mustalık kabilesine zekât toplamak için gönderdi. Velid’in onlarla daha önce bir hesabı olduğundan, onların kendi aleyhinde oldukları intibaına kapılıp zekât vermediklerini söyledi. Hz. Peygamber ordu toplayıp üzerlerine hücum edeceği sırada tesbitin asılsız olduğu kendisine bildirildi. Bu âyet bunun üzerine nazil oldu. Bu âyete dayanarak hadis ravileri cerh ve ta’dile tâbi tutulmuşlardır. Fakihler her haberin değil, ama nebe’ tarzında önemli haberlerin tahkik edilmesini şart görürler." Herkul.org

    Yaklaşık üç yıldır "twitter" kullanıcısı ve takipçisiyim. Lakin şu son zamanlardaki kadar yalan ve yanlış haberin itibar gördüğüne şahit olmamıştım. Yukarıdaki ayet ve hadisleri nazara alacak olursak bir Müslüman her duyduğuna değil de araştırıp doğruluğuna kanaat getirdiğine inanmalı veya belki ona bile şüpheyle bakmalı.

    Daha geçenlerde Bediüzzaman Said Nursi (ks.) Hz.'lerinin bir sözü geldi aklıma: "Toplumun yüzde sekseni muhayyerdir" Yani insanların yüzde sekseni duyduğuna inanır. Araştırıp incelemezler onlar. Haber nasıl geliyorsa öyle inanırlar. Benim gücüme giden nokta ise yüzde yirmi olarak nitelendirebileceğim kesim olan ve kardeşlerimiz dediğimiz kişilerin de muhayyer bir kesimmiş gibi davranarak "twitter"de ve "facebook"ta duydukları veya okudukları her haberi, araştırmadan doğruymuş ve hakikat yalnız ondan ibaretmiş gibi yaymaları. Bu, bir Müslüman için doğruysa "gıybet", yalansa "iftira"dır.

    Bugün düştüğümüz hale bazıları kıs kıs gülerken başımızı avuçlarımızın içine alıp düşünmemiz gerekmez mi? "Vifak ve İttifak" vesilelerini aramak ve sahiplenmek gerekirken "tefrika"ya düşmek "Rahmet"ten uzak kalmaya sebep olmaz mı? Bunları başta büyüklerimizden (başbakanımız, bakanlarımız ve milletvekilleri) görmemiz gerekirken halktan ve sosyal toplum kuruluşlarından beklemek abes olmaz mı?


    Ahmet Alp Khan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yettim Bre -- 21 Aralık 2013; 23:20:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sSPAM.

    quote:

    Orijinalden alıntı: onsos1100

    quote:

    Orijinalden alıntı: sSPAM.

    AKP yani dini sömürmüyor ? AKP yani parayla yatıp parayla kalkmıyor öyle mi ? Sen nerede yaşıyorsun be arkadaş. Sen bu kadar ortaya çıkan şeyden sadece o bakanların veya etrafındaki bir kaç kişinin mi olduğunu sanıyorsun ? KOSKOCA DEVLETLER irana ödemelerinin altınla yapılmasına köprü olmuşuz, ekmek su demiyorum bak ENERJİDEN bahsediyoruz, sence RTE'nin haberi olmadan bir kaç bakan ve 29 yaşında bir armatör bunu becerebilir mi ? Hiiiiiiiiç sanmıyorum . AKP döneminde insanların refah düzeyinin bu akdar artmasının tek nedeni vardır oda Dünyada ki gelişmelerdir bu kadar basit. Nasıl ki 1980lerde ki ürün fiyatları- ulaşılabilirlik ile insanalrın alım gücünde fark varsa bugünde bu koşul değişmiştir bu kadar basit kardeşim. 80 lerde 90 larda mahalledeki araba sayıları sınırlıymış şimdi her kapıda var şimdi bunu akp mi sağladı ? dünyada insanların arabalara olan erişimi mi kolaylaştı ?

    benim yazımı bir daha oku

    Ben aka kara, karaya ak demedim. Siz de benimkini bir daha okuyun.

    sen akp seçmeninden bahsediyorsun buna cevap olarak bende seçmenden bahsediyorum sen akp'ye dönüp ondan bahsediyorsun. Milyonlarca dolardık enerji işine gelince tüm dünyanın ambargo koyduğu ülkenin doğalgazı ile ısınıyorsun hiç düşünmedin mi ambargo varken bu gazı nasıl alıyoruz diye. iran boşa mı halk bankasına teşekkür etti. İsral abd boşuna mı uyardı. Ambargoyu deldiğimiz için




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.