Şimdi Ara

Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı (61. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.868
Cevap
131
Favori
752.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ash500

    Arabayı servisten aldım. Açıkçası hiçbir şey yazmak istemiyorum. Arabada bir problem yokmuş. Sadece el frenim 3 diş gevşekmiş standartlarına göre, onu düzelttiler; ama hiç kimsenin arabanın 2.5 saat sonra neden hareket ettiğine dair bir açıklaması yok. El frenini tam çekecek güçte olduğumun fiziki yapım dolayısıyla da farkındalar ki el frenini o gün de bir tık daha olmayacak kadar çekmiştim. Esasen obsesif bir insan olduğum için arabadan her şeyi yüz kez kontrol etmeden hayatta inmem. Zannediyorlar ki acil derse yetişmem gerektiği için el frenini az çektim; ama değil. O gün arabamda birlikte geldiğim arkadaşlarım da şahit. İnanın okulda bu olayı görenler gözlerine inanamadı; çünkü araba benim dersten çıkış saatimi beklemiş gibi fakülte kapısının önüne geldi. Ankara'yı bilenler bilir, Hoşdere diye tamamen yokuş olan bir cadde var ve ben de orada oturuyorum. Arabayı az önce yine yokuşa park ettim; çünkü başka alternatifim yok. Allah'a emanet mi desem ya da ne desem bilemiyorum. Bir daha bu arabayı kullanabileceğimi de zannetmiyorum ve psikolojim çok bozuldu. Obsesif yapım gereği güvenim iyice zedelendi. Arabanın arkadan herhangi bir darbe almadığı da kesin. Kime kızayım, kime söveyim bilemiyorum. Eğer yetkililer burayı okuyorsa gerçekten "Yazıklar olsun!". Bu olayın hesabını hukuki yollardan soracağımı da kafamda kesinleştirdim. Pazartesi avukata gidiyorum. Başka anlatılacak bir şey yok. Gerçekten delirmemek için kendimi zor tutuyorum. Şimdi Ekşi Sözlük'e de yaşadığım problemi yazacağım. Araba alacaklar Ekşi Sözlük'e genelde bakarlar, dolayısıyla oraya da bu problemi taşıyacağım.

    Sayın ash500... Burada mutlaka dava açın. Ama yaşadıklarınızı İtalyanca çevirisi ile Fiat'a yollamayı da es geçmeyin.




  • Direksiyon göbeği, (Fiat logosunun olduğu yer...) dashbord'un parlak tarafı (Benim arabam siyah olduğu için bütün bu bahsettiğim yerler parlak siyah..) kılcal çiziklerle dolu... Acaba bu bana ait bir sorun mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Can Sinan


    Direksiyon göbeği, (Fiat logosunun olduğu yer...) dashbord'un parlak tarafı (Benim arabam siyah olduğu için bütün bu bahsettiğim yerler parlak siyah..) kılcal çiziklerle dolu... Acaba bu bana ait bir sorun mu?


    Siyah maalesef çiziği en fazla belli eden renktir. Bir önceki mesajınızda her yıkama sonrası cizildigini yazmıştınız. Ön konsolu neden yıkatıyorsunuz ki? Bence oraya müdahale ettirmeyin. Narin bir bezle tozunu alın yeter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorrento -- 1 Aralık 2013; 8:43:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mikro-fiberi bir bezim var. Ona rağmen çiziliyor:(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Can Sinan


    Direksiyon göbeği, (Fiat logosunun olduğu yer...) dashbord'un parlak tarafı (Benim arabam siyah olduğu için bütün bu bahsettiğim yerler parlak siyah..) kılcal çiziklerle dolu... Acaba bu bana ait bir sorun mu?


    Aynı problem kardeşimdeki Golf 7'de de var.. Maalesef parlak siyah rengin kaderi bu. Gösterişli duruyor ama sinek konsa çiziliyor nerdeyse.
  • Bazı ürünlerin, özellikle 3M'in bu çizikleri çıkartan, dolduran solüsyonları olduğunu söylüyorlar. Bu ürünler hakkında bilgi sahibi olan var mı?
  • Bende aranıza 1.3 panoramic edition Manuel kırmızı almış olarak katılmış bulunmaktayım. Cuma teslım olur inşallah

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • burgazz B kullanıcısına yanıt
    Simdiden hayırlı olsun ve hoşgeldiniz...
  • hayırlı uğurlu olsun inşallah , panoramikle hayat başka güzel yağmur başka , yollar akşamları başka güzel , gecenin ışıklarıyka huzur buluyor arkada oturanlar özel şoför gibi hissetmeye başladım kendimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 500L'nin başarısıyla ilgili minik bir istatistik vereyim.. Son 6 aylık (Haziran-Kasım) satış adetlerine baktığınızda, 1000'den fazla araç satışının gerçekleştiği segmentlerdeki oyuncuların pazar payını bu tabloda görebilirsiniz. 500L B-MPV segmentini domine etmiş durumda. Tabi bunda segmentindeki oyuncu sayısının az olması da etkili ancak Opel, Ford, Nissan, Citroen gibi firmaların global araçlarının olduğunu düşünürsek, 500L'nin başarısı yadsınamaz.

    Bu başarı listesinde diğerlerinden ayrılan tek model Lodgy. Rakiplerinin fiyatlarının %20-30 altında fiyatla araç satıyor. Diğer araçların tamamı segment ortalamasında ya da bir çıt yukarda fiyatla araç satıyor.

     Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Integrale -- 4 Aralık 2013; 14:05:03 >




  • BENDE E?YME ALDIM...ROCKSTAR BEATS EDYTYON.....otomatik vitesi çok ho?uma gitti...valla yyllardyr hamallyk yapylyyormu? manuel viteslerde....
  • Merhaba,

    5000 km aştım 4000km si şehir içi start stop hep devrede problem yok. Bütün araçların kullanma klavuzunda aracı boşta parketmeyin yazar. Ayrıca aracı boşta iken kontak kapatınca uyarı veriyor.


    Saygılarımla.
  • benim aracımda yaklaşık 4000 km oldu.şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım.benim araç düz vites ve start stop u kullanıyorum.gayet güzel çalışıyor.hatta tam olarak kullanım kitapçığında anlatıldığı gibi mesela kalorifer açıksa ve aracın içi istenilen sıcaklığa gelmemişse stop etmiyor.eğer koşullar normalse stop ediyor ve ben debriyaja basıp daha vitesi takarken araç çalışmış ve hazır hale geliyor.hatta nerdeyse hissedilmiyor yani sarsıntısız denilecek kadar az.

    el freni ile ilgili sorun yaşayan arkadaşın yaşadığı olayla ilgilide şunu söyleyebilirim.öncelikle arkadaşa geçmiş olsun diyorum.
    ben yaklaşık 20 senedir araç kullanıyorum birçok model kullandım kişiye özel değil ama genel olarak şunu söylemek istiyorum.araç ister düzde ister yokuşta olsun asla boşta park edilmez ve edilmemeli özellikle yokuş olursa yokuş aşağı ise geri viteste yokuş yukarı ise birinci viteste bırakılması şarttır.hatta aracın direksiyonu kaldırıma doğru çevrilerek park edilmelidir.tabiki burda arkadaşın aracının el freninin tam tutmuyor olmasıda problem bu olmaması gereken bir durum.
    ancak size şunu söylemek istiyorum el freni ne kadar iyi tutarsa tutsun araç boşta park edilemez.
    aracının neden 2 saat sonra kaydığına gelince o kayma eğilimi milim milim hatta mikron mikron başlamıştır zaten bu şekilde başlayıp ivme kazanmış bu sürede 2 saati bulmuş olmalı.yoksa 2 saat boyunca hiçbir sorun olmadan yerinde duran araç bir anda kaymaya başlamaz.
    bende aracı dik yokuşta park ediyorum.haftanın bir günü mutlaka gittiğim bir semtte heryer yokuş ama el freni ile ilgili bir sıkıntım yok.fakat ben sadece el frenine güvenerek bırakmam aracı.mutlaka viteste bırakır ve direksiyonu kaldırıma doğru çeviririm.
    araçla ilgili yaşadıkları ufak tefek sorunlardan dert yanan arkadaşlara bir şey anlatayım.bir yakınımda 2011 model golf var otomatik vites dizel arabada 3 kere sanzıman indi 2 keresinde komple şanzıman değişti bir keresindede sadece iyileştirilmiş parça değişimi yapmışlar.ayrıca 2 kerede abs ve 1 kerde esp arızası için servise gitti ve abs - esp sisteminin kontrol kartı komple değişti.abs arızası arıza ışığı yanması ve abs nin devre dışı kalmasıydı buna hadi neyse denir belki ama esp arızası öyle denilebilecek birşey değildi.esp düz yolda giderken arabanın savrulduğunu sanıp müdahale etmiş ve frenlemeler yapmış ve buda arabanın dengesini bozmuş belki daha hızlı olsaydı savrulabilirdi.
    böyle şeyler yaşamayında.
    start stop sorununuz yaşadığınız en büyük sorun olsun.




  • Arkadaşlar Rockstar'ın Tracktion fonksiyonunu karda, çamurda veya herhangi bir koşulda deneyip fayda gören oldu mu?
  • arkadaşlar bende panoromik edition 500L var 52000 tl ye almıştım 3 ay önce ancak bazen dışarda gezerken 500L görüyorum benim araçtan sanki daha küçük gibi geliyor benim araç daha büyük ebat olarak ancak rockstar değil acaba benmi yanılıyorum
  • acaba renkten dolayımı benimkisi bulut beyazı
  • karaefe17 K kullanıcısına yanıt
    Aracınızı gözünüzde buyutuyorsunuz:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamam haklı olabilirsin belki ben öyle görüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: besyuzleli

    Arkadaşlar Rockstar'ın Tracktion fonksiyonunu karda, çamurda veya herhangi bir koşulda deneyip fayda gören oldu mu?


    İzmirdeyim anlayamıyorum ama sadece 50-60km hıza kadar geçerli olduğunu ve ciddi anlamda engebeli yerlerde faydası olduğunu biliyorum şöyle; dk 1.20



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EgeKarasoy -- 8 Aralık 2013; 0:10:42 >




  • Merhabalar arkadaşlar ,

    Merak ediyorum City Break Controlünü kullanmayı deneyen veya aktif vy pasif yapan oldu mu ?

    Hayırlı pazarlar
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.