Şimdi Ara

Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı (60. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.869
Cevap
131
Favori
752.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sorrento

    Alın size bir de Tiguan ve 500L karşılaştırma fotosu. Hala 500L'ye ufak diyenlerin alnını karışlarım. Aralarındaki fark büyüklükten ziyade fiyatları
     Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı


    Not: Fotograf cizgibey rumuzlu uyemize aittir.

    Tavanı tiguandan yüksek bile




  • Herkese Merhaba,

    Bugün servise aracı teslim almaya gittim.(Start stop '2.kez' ve Yolda otomatikte 3. ten yukarı çıkmama sorunu yaşamıştım)

    Start stop ile ilgili Kılavuzda olmayan motorun stop etmeme durumları varmış onu paylaştılar , madde madde .

    1-Motor henüz soğukken(Motor sıcaklık sinyal 40C in altında)
    2-Akü şarjı yetersiz(şarj %75in altında)veya durumunu izleyen sensör arızası durumunda,
    3-Fren sisteminin vakumu azalmışken(Yani fren pedalına peşpeşe bastıktan sonra bu gösteriyorki istanbul için uygunbi araç değil bu )
    4-Gerilim sabitleyici düzensiz çalışıyorsa,
    5-Arka cam rezistansı devrede iken,
    6-Cam sileceği 4 saniyeden fazla maksimum hızda çalışıyor ise,
    7-sürücü emniyet kemeri bağlı değilse,
    8-Araç geri vitese takılı ise (Park etme manevralarında sürüşün etkilenmemesi için)
    9-Otomatik klima ile eğer henüz belirli seviyede bir termik konfora ulaşılmamış ise,
    10-İlk kullanım periyodunda sistemin başlangıç çalışma kondisyonuna getirilmesi için,
    11-Eğer dış hava çok soğuk ve bu özel uyarı ile işaret ediliyorsa,

    Araçlarımız elektronik olduğundan herhangi bir arıza durumunu bilgisayara kaydetmekteymiş.Aracımı 2 gün 100km kadar denemişler (km den ben anladım.)yakıt parası almam gerekirdi Bir sıkıntıya rastlamamışlar.Dedimki gideri bana yapıyor sadece heralde.

    Manuel ve tam otomatik araç sürücüleri için alışması gereken bi şanzıman olduğunu (Aynı şanzıman olduğundan Citreen ve Pegautlarda da yaşandığını söylediler.

    Sürüşte UFAK AMA ÇOK ÖNEMLİ AYRINTILARI PAYLAŞTILAR
    Bunlar ;

    1-Yokuş yukarı veya trafikte az az gaz basmak yerine ( bu durumda araç yarı debriyaj yapmakta) öndeki aracın biraz gitmesine izin verip aracımıza tam direktiif vererek gitmesini sağlamak, (böylece şanzımandan yememiş olmak)
    2-Aracı tanıdıktan sonra Oto vites geçişlerinin ne zaman olacağını az çok bilip vites yükseltirken gazdan ayağımızı ÇEKMEMİZ gerektiğini,

    3-Eco modu çok yokuşlarda tercih edilmemesi gerektiğni Söylediler. (Servisten nasıl aldıysam ekstra özellik açmıcam şimdilik psikolojik totem yaptım)

    Özetle , benim yaşadığım start stop arızası kabul ediyorum benim sürüş tekniğimle alakalı olabilir.Kabul edebilirim.ANCAK Yaşadığım 2. sorun olan yolda giderken oto viteste 3 ten 4-5 e çıkmamasını kabul etmedim onlarda kayıtlı arıza olmadığı ve kendi sürüşlerinde karşılaşmadıkları için bişe diyemeyiz dediler.Yani bir daha Vites sıkıntısı yaşarsam ki inşallah yaşamam , tekrar servis yolu gözükür .Durum bu.

    Ash500 kullanıcımızın yaşadığı sıkıntıyı da paylaştım ve mesajını okuttum.Mutlaka viteste bırakılması gerektiğini tam çekilmesini söylediler,el frenindeyken teker dönmeden de araç kayabilirmiş. 1300-1400kg araç nası kayarki !

    Biraz olsun aydınlatmış olduysam ne mutlu , kazasız ve arızasız sürüşler dilerim
    kızımız (araç) bitaz hassas...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cizgibey -- 29 Kasım 2013; 18:28:40 >




  • Eco modunu otyol ve otoyol benzeri bölünmüş yol ya da çok düzgün olan gidiş gelişli yollar haricinde kullanmamanızı tavsiye ederim. Özellikle şehir içi ve rampalı yollarda eco modu asla açılmamalıdır. Eco modu nun anlamı daha erken vites yükseltmek şeklindedir. Eco modu kapalı olarak yolculuk yaparken eğer ihtiyaç duyarsanız vites kolunu geri çekerek kendiniz de artırabilirsiniz.

    Fiat dualogic, alışkanlık gerektiren bir sistem. Alıştıktan sonra ve püf noktalarına uyarak kullanıldığında müthiş zevkli ve konforludur.

    Şimdi diyeceksiniz ki o kadar uğraşacaksak neden otomatik aldık....

    Burada yazdıkça biraz meşakkatli gibi görünse de alıştıktan sonra çok çok basit detaylar. Malesef tam otomatikler hem güçten çalıyor hem de yakıt tüketimini artırıyor. bence şu anda en mantıklı sistemler yarı otomatik olanlardır.

    iyi yolculuklar.




  • Adamlar start&stop ozelligini araca koymus olmak icin koyuldugunu soyluyorlar resmen yok oyle olunca ariza verebilir yok boyle olunca soyle olur.o maddeler nedir oyle. Acaba fiata has bisey mi merak ettim.Ben sahsen ilk gunden beri kullanmiyorum gereksiz buluyorum.
    Eco mode la alakali her sartta acikta kullaniyordum ki yogunlukla yokuslarda soylediginizi dikkate alicam tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kızılcıksopası K kullanıcısına yanıt
    Start Stop'u sorunsuz çalıştıran araç görmedim daha. Mercedes Volvo diye atlamayın şimdi kavga ederiz.
  • TMRT kullanıcısına yanıt
    Baska aracta denemedigim icin oyle soyledim. Demekki firmalar sirf citayi yuksek tutmak icin ya da rakiplerinden geri kalmamak icin bu ozelligi koyuyorlar araclarina oyle ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kızılcıksopası K kullanıcısına yanıt
    Sadece Opel ve Renault'ta çıkan Start Stop sorunları Fiat'ın yanında bir hiç öyle söyleyeyim size. Fiat'ın ki en azından çalışıyor. Diğerleri hiç çalışmıyorlar ki
  • Sonuc olarak ariza vermesi sinir bozucu iyiki kapatmisim kullanmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabam bugün de Konya yolu üzerindeki Kartaş servisinde kaldı. Bugün arabamla test sürüşüne çıkmışlar; ama bunun dışında herhangi bir şey demediler. Yarın da aküsüne bakılacakmış. Açıkçası Fiat'a hiç güvenim kalmadığını söylemek isterim. Yarın servis raporunu aldıktan sonra gerekirse avukata gideceğim. Hukuk fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim ve bunun hukuki bir yaptırımı olduğunu düşünmekteyim. Zira esasen bir arabanın el freninin arabayı durdurması hangi viteste olursa olsun arabadan beklenen bir davranıştır, aksinin söylenmesi hele ki 2013 yılında mümkün değildir. İşin açıkçası ayıplı mala dair hükümlere bile girebileceğini düşünüyorum. Madem el freni arabanın durmasına yaramayacak o zaman hiç çekmeyeyim? Mesela bir buzdolabını satan kişinin satarken "Buzdolabı soğutur." demesine hiç gerek yok; zira açık ve net bir şekilde buzdolabından beklenen davranış yiyeceklerin soğuk bir şekilde muhafaza edilmesini sağlamaktır.
    Ben kimsenin kendi aracından soğumasını benim aracım vesilesiyle pek tabii ki istemem. Spesifik bir olayı genele yormak pek tabii ki ne benim haddimedir ne de mümkündür. Dilerim ki hiçbiriniz bu sorunla karşılaşmazsınız.
    Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. Arabanın servis raporunu aldıktan sonra detaylı olarak yine yazarım; ama bu moral bozukluğuyla elim bir şeyler yazmaya pek gitmiyor açıkçası. Resmen sıfır olarak aldığım doğum günü hediyem ellerimden kayıp gitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bravaman kullanıcısına yanıt
    Himm eco mod icin yazdıklarınız iyi oldu. Demek bu yüzden 2 bin devirde boyuna vites yükseltiyor. Yakıt tasarrufu olacak diye devirsiz araba kullanmamak lazım her zaman. Hele ki dizelde:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ash500 A kullanıcısına yanıt
    Ileriki gunlerde yasayacaginiz gelismeleri merakla bekliyorum. Insallah yasadiginiz talihsiz durum olumlu sekilde lehinize yansir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ailecek beğenerek aldığımız 500L mizi ekonomik nedenlerden dolayı satmak istiyoruz. 4 aydır araca biniyorum ve hiç bir sıkıntı ile karşılaşmadım aslında 500L'den çok memnunuz ama ev yaptıracağımız ve nakite ihtiyacımız olduğundan satmak istiyorum. sahibinden.com.tr de 145515781 ilan nosu ile. ilgilenen yeni almak isteyen arkadaşlar için. şu anda sıfırı 60300 tl ve ben 4000 km'de ve bu yolu da memur olduğum için işe giderken değil yazın , bayramda ve tatilde memlekete giderken yaptık. 500L'mi satsam da sizi takip etmeye devam edeceğim. İLGİLENEN ARKADAŞLARA DUYURULUR.
  • benim start stop gene kontrolden çıktı kullanmıycam diyom her servis gidişim sonrası ama yapıldımı diye kontrol ediyim diye açık bırakıyorum illa beni pişman edicek 3 defa bu yüzden servis gittim hala durum aynı bugün trafikde vites kontrol ettirin diye uyari çıktı 3 vites üzerine çıkmadı araç
  • _ERH@N_ kullanıcısına yanıt
    Sizinki de fazla olmus hocam. 3 kez aynı hatayı veren aracı firma değiştirmek zorunda diye birsey duymuştum ama bizim ülkemizde zor isler bu isler

    Bence servise götürmekle kalmayın fiat İtalya ile ve fiat turkiye ile irtibata geçin. Durumu anlatın.

    Hatta İtalyanca bilen bir arkadasımız varsa aramızda, hepimizin adına Fiat İtalya'ya mail atsın. Özellikle ash500 rumuzlu arkadasımızın yaşadığı sıkıntıyı belirtsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya sanırım bu arızalar kullanıma da bağlı biraz. ben aracı aldığımdan beri start & stop u hiç kapatmadım. genelde de eco mod da sürerim. aracım 11.000 km yi geçti şu an. yarın ilk bakımı için servisten randevu aldım. Sadece 9.000 - 9.500 km deyken trafikte bir kaç kez tam stop edecekken ayağımı fren pedalından çektim, malum kapanıp hemen tekrar çalıştı. Yokuş aşağı bir trafikti ve önümüzdeki araçlar ufak ufak ilerliyorlardı. Böyle istemsiz olarak bir kaç kere yapınca. Arıza ışığı yandı. Hemen kapatıp tekrar çalıştırdım. Arıza uyarası gitti. Servis zamanı yaklaştı diye ayrıca götürmeyim dedim. Zaten daha sonra çok trafiğe girdim. Defalarca start & stop da çalıştı ama yaklaşık 2.000 km bir daha arıza yapmadı. Yarın gittiğim zaman servise bu olayı da söyleyeceğim tabi.




  • Herkese selamlar... Benim aracım siyah Rockstar twinair 0.9... Öncelikle ön panel, yani dashboardun önündeki parlak kısım çok çabuk çiziliyor. Bu çizikleri gidermenin bir yolu var mı? Çünkü her yıkamada burası kılcal çiziklerle doluyor... İkincisi de ses sistemi... Benim arabam beats edition değil... Ama yine de bir parça olsun ses kalitesi bekliyor insan. Bundan önce Punto kullanıyordum. Onun bile ses kalitesi fersah fersah daha iyiydi... Acaba ayarlarda bir sorunum mu var? Bir de radyı sürekli cızırtılı çekiyor... Bu konularda tecrübesi olan arkadaşlar cevap verirse çok sevinirim. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Can Sinan

    Herkese selamlar... Benim aracım siyah Rockstar twinair 0.9... Öncelikle ön panel, yani dashboardun önündeki parlak kısım çok çabuk çiziliyor. Bu çizikleri gidermenin bir yolu var mı? Çünkü her yıkamada burası kılcal çiziklerle doluyor... İkincisi de ses sistemi... Benim arabam beats edition değil... Ama yine de bir parça olsun ses kalitesi bekliyor insan. Bundan önce Punto kullanıyordum. Onun bile ses kalitesi fersah fersah daha iyiydi... Acaba ayarlarda bir sorunum mu var? Bir de radyı sürekli cızırtılı çekiyor... Bu konularda tecrübesi olan arkadaşlar cevap verirse çok sevinirim. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim...

    Cizilme olayini ben cok yasamadim, ufak bir butce ile guzel bir ses sistemi yaptirabilirsiniz arabaniza bu konuda fiata bagli kalmayin, radyo cizirtili evet genelde merkezde cok iyi fakat izmire girmesine ragmen cesme otobaninda gittigimde kesilme yasaniyor buna bir cozum vardir muhakkak ama degmez

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Can Sinan

    Herkese selamlar... Benim aracım siyah Rockstar twinair 0.9... Öncelikle ön panel, yani dashboardun önündeki parlak kısım çok çabuk çiziliyor. Bu çizikleri gidermenin bir yolu var mı? Çünkü her yıkamada burası kılcal çiziklerle doluyor... İkincisi de ses sistemi... Benim arabam beats edition değil... Ama yine de bir parça olsun ses kalitesi bekliyor insan. Bundan önce Punto kullanıyordum. Onun bile ses kalitesi fersah fersah daha iyiydi... Acaba ayarlarda bir sorunum mu var? Bir de radyı sürekli cızırtılı çekiyor... Bu konularda tecrübesi olan arkadaşlar cevap verirse çok sevinirim. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim...

    benim de abimde punto evo var ve dediğiniz gibi kesinlikle ses sistemi daha iyi. hatta bugün konuştuk belki de beats editon alanlar verdikleri farka üzülmesinler diye özellikle kötü sistem seçilmiş diye düşündük. ben alırken beats için 3000tl fark vermeye değmez diye düşündüm çünkü puntonunki gibi bir ses bekliyodum standartta. radyo cızırtısından ben de muzdaribim anteni değişmek çözüm olabilir belki. bir de blutoothla dinlediğim şarkılar çok bğuk oluyor zevk vermiyor.




  • Arabayı servisten aldım. Açıkçası hiçbir şey yazmak istemiyorum. Arabada bir problem yokmuş. Sadece el frenim 3 diş gevşekmiş standartlarına göre, onu düzelttiler; ama hiç kimsenin arabanın 2.5 saat sonra neden hareket ettiğine dair bir açıklaması yok. El frenini tam çekecek güçte olduğumun fiziki yapım dolayısıyla da farkındalar ki el frenini o gün de bir tık daha olmayacak kadar çekmiştim. Esasen obsesif bir insan olduğum için arabadan her şeyi yüz kez kontrol etmeden hayatta inmem. Zannediyorlar ki acil derse yetişmem gerektiği için el frenini az çektim; ama değil. O gün arabamda birlikte geldiğim arkadaşlarım da şahit. İnanın okulda bu olayı görenler gözlerine inanamadı; çünkü araba benim dersten çıkış saatimi beklemiş gibi fakülte kapısının önüne geldi. Ankara'yı bilenler bilir, Hoşdere diye tamamen yokuş olan bir cadde var ve ben de orada oturuyorum. Arabayı az önce yine yokuşa park ettim; çünkü başka alternatifim yok. Allah'a emanet mi desem ya da ne desem bilemiyorum. Bir daha bu arabayı kullanabileceğimi de zannetmiyorum ve psikolojim çok bozuldu. Obsesif yapım gereği güvenim iyice zedelendi. Arabanın arkadan herhangi bir darbe almadığı da kesin. Kime kızayım, kime söveyim bilemiyorum. Eğer yetkililer burayı okuyorsa gerçekten "Yazıklar olsun!". Bu olayın hesabını hukuki yollardan soracağımı da kafamda kesinleştirdim. Pazartesi avukata gidiyorum. Başka anlatılacak bir şey yok. Gerçekten delirmemek için kendimi zor tutuyorum. Şimdi Ekşi Sözlük'e de yaşadığım problemi yazacağım. Araba alacaklar Ekşi Sözlük'e genelde bakarlar, dolayısıyla oraya da bu problemi taşıyacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ash500 -- 1 Aralık 2013; 0:50:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sizinki tamamen talihsizlik ve galiba binde bir olacak şey sizin başınıza gelmiş. Servis de bir yere kadar. standart bakması gereken yerlere bakımış ve yapması gereken yorumu yapmış. Çok da kafanıza takmayın araç bir yere çarpmadı ya da çarpsa bile kasko var diyecem ama takılmıcak gibi de değil ki. Bu durumu yaşayan biri rahatlıkla nasıl park edip arabam acaba kaydı mı diye düşünmeden uyuyabilsin.
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.