Şimdi Ara

hidrojen yakıt tasarruf sistemi (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.199
Cevap
49
Favori
526.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamün aleyküm cumanız mubarek olsun ben daha önceki yazılarımda 10 anper civarı 1.5 litre gazla denemelerimi yazmıştım şimdiki sistemim 6 anper yarım litre daha iyi sonuç aldım fazla gaz üreticem diye araçlarınızdan yüksek anper çekmeyin yarım litre gaz tasarruf için yeterli denemenizi tavsiye ederim eger aracınız şarj voltajı 13.8 ise 6 hücreli bir sistem ideal suda ısınma da olmuyor kolay gelsin
  • arkadaşlar benim bir sorum olacak acaba bu sistemleri yeni model sensorlu arabalarda kullanabilirmiyiz eger oyleyse ben de hobi amaçlı aranıza katılmak istiyorum gittim sıfır araba aldım herhangibir arıza vermiyor sağıyla soluyla da uğraşmaya kıyamıyorum nerede o eski spring im en az 2 ayda bir yolda bırakırdı

Forumunuzu geçen hafta baştan sona okudum yaptıklarınızı ve paylaştığınız bilgiler için ayrıca teşekkür ederim. Bu forumu okumamın nedeni geçen hafta samimiyetine güvendiğim bir ustanın bana Ekomax Yakıt tasarruf cihazını önermesi ile başladı. Bana yakıtın minumum %15 max %30 civarı tasarruf sağlayacağını belirtti. ve başladım araştırmaya önce forumlar sonra kendi internet sitesinden referans verdiği kişiler en az 10-15 referans numarası arayıp bilgi aldım ve genel intibah olumlu yöndeydi. Kullananların tümü olumsuz bildirimde bulunmadılar. Önce bu bir tezgah olacağını düşündüm ve kendi ustamın taktığı kişilerden de bilgi aldım ve hepsi aynı şeyi söylüyorlardı.

Ustanın anlattığıma göre Sistem Mantık olarak ta iki kaptan birisinde Su diğerinde ise solüsyon halde Potasyum Klorür bulunmakta(Muhtemelen Elektrolizi Daha verimli olması için). Sistem bu iki depodan aldığı birleşimi kendi içinde otomatik karıştırıp, açığa çıkan hidrojeni motorum emme manifoltuna vermektedir. Böylelikle yanan yakıtla birlikte hidrojen karışımı yakıtı daha verimli yanmasını ve egzozdan çıkan atıl gazın düşürülmesini sağlamaktadır. Böylelikle yakıt yanma performansı artacağı için motor tork üretmek için daha az yakıta ihtiyaç duyacak. Özellikle belirtti ki buradaki hidrojen alternatif yakıt değil aracın ana yakıtını daha verimli yanmasını sağlayan bir ek katkıdır.

İsin açıkçası internette ve forumlarda bu işlemin çok başarılı olmadığını ve sadece para kazanmak amaçlı aldatmaca bir sistem olduğunu düşünmekteydim fakat bir yandan da denemek istiyordum. Bu nedenle ustamı arayıp cihazın montajının yapılmasını fakat memnun kalmadığım zaman para iadesi istediğimi belirttim ve 28.07.2012 cumartesi günü aracıma(Fiat Marea 2005 model 1,6 -16valf Lpg'li ) montajını yaptırdım. Sonrasında denemeleri yaptık fakat ilk etapta çok fark hissetmedim. Çok büyük bir fark olmamış gibiydi. O gün depoyu doldurup Kütahya'dan Eskişehir'e gittim geldim. Yolda daha iyi anladım ki gaz pedalına çok az yüklendiğimde bile araba 110-120 yapmaya başladı. ve tüm yol boyunca klima açık ortalama hız 110-120 arasıydı. ve performansta artış hissedilebiliyordu. Özellikle 5. viteste 1500-2000devirde bile yüklendiğim de araba tork üretebiliyor ve hızlana biliyordu. Neticesinde tekrar araca yakıt almak için istasyona geldiğimde 221 km yol yapmıştım ve 28,5 TL'lik(Lpg Lt fiyatı:1,93TL ) Lpg aldı, yani 221 km için 14,7Lt lpg, 100 km için 6,65lt yakıt tüketimi elde etmiş oldum, ve km de yakıt tüketimi 12,8 kuruşa indi. İlk etapta bu kadar fark edeceğini düşünmemiştim. Fakat bu değerler oldukça başarılı görünmektedir.Zaman içerisinde ki ölçümlerimi de ayrıca sizlerle paylaşacağım. İlk ölçüm başarılı görünmektedir.

Burada şunu belirtmek isterim ki ben ne bu firmanın ürününü satan bir personelim nede bir usta sadce burada sizlerle deneyimimi paylaşmış oldum. Bu burada yazdıklarımı tüm samimiyetimle yazıyorum ve siz değerli arkadaşlarıma yol göstermesi açısından yardımcı olacağını düşünüyorum. Sistem ve konu hakkında sormak istedikleriniz varsa sizlere yardımcı olabilirim.

Mesut Baştürk.

• basturk_mesut arkadaşım konuyu biraz aydınlatıcı olabilmesi adına daha önceki yazılarımızda ele almıştık. Paylaşımlarının devamını merakla bekliyoruz. Fiyatnıda söylersen bilgi edinmiş oluruz.

Hayırlı ramazanlar uzunca bır aradan sonra tekrar yazıyorum formda daha öncesinde hho gaz miktarının kullanılan su ile alakalı cıkış mıktarında farklılık oldugunun tesbıtını yaptım yaklasık olarak 2 hafta once tatıl için karadenız trabzondaydım aracımda halen montaj halınde bulunan sıstemın suyunu trabzon da bulunan köy suyu (yayla suyu) ile değiştirdim belki inanmayacaksınız ama hho gaz mıktarının arttıgını fark ettım yaklaşık olarak dakikada litre olarak 200 ml bir artış oldugnu soyleyebılırım arac üzerınde bulunan sıstem 1,5 litre cıvarında çıkış vermekte kullandıgım su ile bu miktar 1,7 cıvarına cıktıgını gordum çekılen akım miktarında herhangıbır artış olmadı aracım fort festiva 1,3 motor 1200 km yol yaptım normal şarlarda lpg (ortalama olarak litre fiyatı 2,20)sistem kapalıyken 150 kuruş yakan aracım ile 1200 km yolusistem acıkken 110 tl gittim hız ortalama olarak 110 120 km daha öncesinde bu yolu gidiş olarak sıstem yokken 168 tl ye tamamlıyordum aradaki farkı size bıraktım yolda seyır halındeyken arada sistemi kontrol ettım sıstemde halıyle ısınma oluyordu ancak bu en fazla 45 dereceyi geçmiyordu aracımda toplam olarak 380 kg yakın yük vardı yapılan km vede yakıt miktarı ortada herkese iyi çalışmalar kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: trabzonlu_6161

Selamunaleykum arkadaslar:

Hayırlı ramazanlar uzunca bır aradan sonra tekrar yazıyorum formda daha öncesinde hho gaz miktarının kullanılan su ile alakalı cıkış mıktarında farklılık oldugunun tesbıtını yaptım yaklasık olarak 2 hafta once tatıl için karadenız trabzondaydım aracımda halen montaj halınde bulunan sıstemın suyunu trabzon da bulunan köy suyu (yayla suyu) ile değiştirdim belki inanmayacaksınız ama hho gaz mıktarının arttıgını fark ettım yaklaşık olarak dakikada litre olarak 200 ml bir artış oldugnu soyleyebılırım arac üzerınde bulunan sıstem 1,5 litre cıvarında çıkış vermekte kullandıgım su ile bu miktar 1,7 cıvarına cıktıgını gordum çekılen akım miktarında herhangıbır artış olmadı aracım fort festiva 1,3 motor 1200 km yol yaptım normal şarlarda lpg (ortalama olarak litre fiyatı 2,20)sistem kapalıyken 150 kuruş yakan aracım ile 1200 km yolusistem acıkken 110 tl gittim hız ortalama olarak 110 120 km daha öncesinde bu yolu gidiş olarak sıstem yokken 168 tl ye tamamlıyordum aradaki farkı size bıraktım yolda seyır halındeyken arada sistemi kontrol ettım sıstemde halıyle ısınma oluyordu ancak bu en fazla 45 dereceyi geçmiyordu aracımda toplam olarak 380 kg yakın yük vardı yapılan km vede yakıt miktarı ortada herkese iyi çalışmalar kolay gelsin

hidrojen yakıt tasarruf sistemi

Karadeniz dip sularında yoğun olarak bulunan hidrojen-sülfürlü suyu geliştirdiği bir katalizör sistemi üzerinden geçirerek ekonomik koşullarda hidrojen gazı elde etmeyi başardı. Araştırmacıların yaptığı fizibilite raporları, Karadeniz’deki mevcut potansiyelin, bölgenin 100 yıllık elektrik ihtiyacını karşılayabileceğini gösteriyor.

Hidrojen enerjileri üzerine AR-GE çalışmaları yürüten Dr. Mükerrem Şahin ve ekibi, tamamen Türk araştırmacılarla Karadeniz dip sularında yoğun olarak bulunan hidrojen-sülfürlü suyu geliştirdiği bir katalizör sistemi üzerinden geçirerek ekonomik koşullarda hidrojen gazı elde etmeyi başardı.

Araştırmacıların yaptığı fizibilite raporları, Karadeniz’deki mevcut potansiyelin, bölgenin 100 yıllık elektrik ihtiyacını karşılayabileceğini gösteriyor.
    Konu hakkında bir dizi konferanslar verip üniversite öğrencilerinin ilgisini bu konuya çekmeye çalıştıklarını dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

“Bunun bir devlet politikası haline gelmesi ve pilot tesislerin kurulup bu potansiyelin değerlendirilmesi için çalışmaların yapılması gerekiyor.
    Hidrojen-sülfürden ayrıştırılan hidrojen, sudan hidrojen üretiminden daha ekonomik. Elde ettiğimiz hidrojen yanabiliyor, termik santralde kullanılabiliyor. Ayrıca araçlarda da kullanılabiliyor.”

Dünya Hidrojen Enerjisi Derneği Başkanı Prof. Nejat Veziroğlu da, “Bu çalışmanın ticari olarak üretilebilmesi için daha büyük çapta üretim yapılması ve maliyet hesaplarının yapılması lazım. Hidrojen doğalgazdan daha ucuza üretilebilirse Türkiye’de doğalgazın, petrolün ve kömürün yerini alır ve dışarıdan doğalgaz, petrol ve kömür ithal etmemize gerek kalmaz” diye konuştu.

Uzun yıllar hidrojen ve bor teknolojileri üzerine çalışmalar yürüten Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Mehmet Levent Aksu da şunları söyledi: “Bu çalışma, hidrojen araştırmalarında bir mihenk taşı diyebilirim. Türkiye’de uygun bir şekilde petrolden daha ucuza mal edilebileceğini düşünüyorum. Fizibilite araştırmasının yapılması lazım. Sanıyorum petrolden daha ucuza mal olacaktır.”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eypde -- 31 Temmuz 2012; 21:28:17 >

•  hidrojen yakıt tasarruf sistemi

Sn.
    trabzonlu_6161 eğer imkanınız varsa karadenize 50 metre derine bir hortum salın bu derinlikten çektiğiniz suyu kendi hücrenizde bir deneyin yukarıda Gazi üniversitesinden sn. hocamızın yaptığı işlemde aynen budur... Resimde görünen reaktör bizim elektroliz hücrelerinin gelişmemiş haline benziyor bizim hücrelerde Allah bilir nekadar çok verim alırız düşünsenize...

Sizde zaten bunu denemişsiniz muhtemelen bu karadeniz dip suyu sizin dere ve kaynak sularınada karışmış olabilir sizin verim artışınızda bundan kaynaklanıyor olabilir bence imkanınız varsa denizin derinliklerinden su alıp elktroliz edilse kimbilir ne gaz çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eypde -- 31 Temmuz 2012; 21:55:54 >

• arkadaşlar benim bir sorum var bu tip sistemleri acaba benim 2011 model ibiza da kullanabilirmiyiz?
    elde ettiğiniz ekonomi inanılmaz
    bu tip konular hakkında fazla bilgim yok ama yeterince el becerim olduğuna inanıyorum ileri derecede elektrik bilgisi falan gerekmiyorsa hazır bir sistem yerine sistemi kendim yapıp montaj etmek isterim

Eypde deneme ımkanım malesef yok su anda yanı su anda trabzondan donuş yaptıgım için bıraz zor Kullanmış olduğum suda karşılaştığım bu durum benı şaşıttı acıkcası

aslında formdakı arkadaşlar bulundukları yerlerdeki deniz suyu ile deneme gerçekleştirse hiçte kötü olmaz hho gazı çıkış oranını görmek açısından

http://www.youtube.com/watch?v=PSS1ZMdt3FQ&feature=watch-vrec

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eypde -- 6 Ağustos 2012; 0:53:10 >
  • Evet arkadaşlar bu hafta sonu memkelete gittim(Kütahya - Edirne) ve ölçümlerimi sizinle paylaşıyorum lpg pompa fiyat 2,30TL civarı ve toplamda 128 tl yakıt(56Lt) ile 680 km yol (180 km si şehir içi) yaptım. buda km de 18,8 krş. ve 100km de 8,2lg lpg yakmıştır. Sanırım ekomax cihazı tasarruf konusunda faydası olmuş gibi görünüyor.
  • Merhaba Arkadaşlar, bu platformu yeni buldum ve bir süredir yazılanları, bilgi değişimini okumaya çabalıyorum. Bilgi akışının tamamını okuma olanağım yok, bu nedenle okuduklarımdan yola çıkarak öğünçle söyleyebilirim, platform güzel işler başarıyor.

Bazı arkadaşların aralarında ki bilgi alışverşi ve dayanışması olağan üstü güzel. Bu arkadaşların hidrojene ilgileri hobi boyutunun çok ötesinde. Tamda bu nedenle bu arkadaşların çalışmaları,bilgi birikimleri ve uygulamaları mutlaka bir adım ileriye taşınmalı. Yıllarca araştırma yapmış bir bilim adamı olarak bu arkadaşlara önermeden geçemiyeceğim. Birikimlerinizi bir potaya toplamalı ve ortak projeler yaratmalısınız. Projelerin önünde duran zorlukları tahmin edebiliyorum, özelikle Türkiye'de ancak sonuç olarak aşılmaz zorluklarda değil.

Umarım düşünmeye değer.

Tüm arkadaşlara saygılarımla.

• hobidünyadan aldığım sistemle motoru yediğimi söylemiştim yakıt tüketimi aşırı artıp arabanın çekişi iyice düştüğü için bayramda uzun yola gideceğim için arabanın motorunu yaptımak zorunda kaldım motoru yapan tamirciye motorda bir anormallik varmı diye sorduğumda ortadaki iki pistonun sekmanın birisinin tamamen eriyip parçalanmış olduğunu birisininde yarısının aşınmış olduğunu söyledi neden olabileceğini sorduğumda daha önce böyle birşey görmediğini söyledi araçta hidrojen sistemi kullandığımı söylediğimde sebebinin hidrojen olduğunu boğaza yakın noktadan verdiğim hidrojenin direk ortadaki pistonlara gittiğiiçin aşırı ısının sekmanları erittiğini başkabir sebebinin olamıycağanı söyledi formda daha önce hidrojenin yanıcı değilde yakıcı birgaz olduğunu söyleyen arkaşın söyledikleri doğruymuş bana bunu öğrenmenin bedeli 1200 tl sistem 1800 tll motor 350 kuruş yiyen araç 500 kuruşa çıktı bir yıldır fazladan yaktığım mazot ve 1000 kmde 1 litre yağ yanında cabası hepinize kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: dgermen

Merhaba Arkadaşlar, bu platformu yeni buldum ve bir süredir yazılanları, bilgi değişimini okumaya çabalıyorum. Bilgi akışının tamamını okuma olanağım yok, bu nedenle okuduklarımdan yola çıkarak öğünçle söyleyebilirim, platform güzel işler başarıyor.

Bazı arkadaşların aralarında ki bilgi alışverşi ve dayanışması olağan üstü güzel. Bu arkadaşların hidrojene ilgileri hobi boyutunun çok ötesinde. Tamda bu nedenle bu arkadaşların çalışmaları,bilgi birikimleri ve uygulamaları mutlaka bir adım ileriye taşınmalı. Yıllarca araştırma yapmış bir bilim adamı olarak bu arkadaşlara önermeden geçemiyeceğim. Birikimlerinizi bir potaya toplamalı ve ortak projeler yaratmalısınız. Projelerin önünde duran zorlukları tahmin edebiliyorum, özelikle Türkiye'de ancak sonuç olarak aşılmaz zorluklarda değil.

Umarım düşünmeye değer.

Sayın dgermen Hocam;

Sizin gibi değerli bir bilim adamının, buradaki paylaşımları okuyarak bizleri desteklemesi, benim için büyük bir mutluluk ve moral kaynağı olmuştur. Bizler edindiğimiz bilgileri uzun bir zamandır bu platformda paylaşıyoruz. Ne yazık ki bunca zamandır, hiçbir otoriteden bu konuyu oluşturan bileşenlerle ilgili, olumlu ya da olumsuz bir paylaşım ya da bir destek gelmemiş olması da düşündürücüdür. Özellikle bu nedenle size teşekkür eder saygılar sunarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jumel -- 12 Ağustos 2012; 15:24:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jumel

quote:

Orijinalden alıntı: dgermen

Merhaba Arkadaşlar, bu platformu yeni buldum ve bir süredir yazılanları, bilgi değişimini okumaya çabalıyorum. Bilgi akışının tamamını okuma olanağım yok, bu nedenle okuduklarımdan yola çıkarak öğünçle söyleyebilirim, platform güzel işler başarıyor.

Umarım düşünmeye değer.

Sayın dgermen Hocam;

Sizin gibi değerli bir bilim adamının, buradaki paylaşımları okuyarak bizleri desteklemesi, benim için büyük bir mutluluk ve moral kaynağı olmuştur. Bizler edindiğimiz bilgileri uzun bir zamandır bu platformda paylaşıyoruz. Ne yazık ki bunca zamandır, hiçbir otoriteden bu konuyu oluşturan bileşenlerle ilgili, olumlu ya da olumsuz bir paylaşım ya da bir destek gelmemiş olması da düşündürücüdür. Özellikle bu nedenle size teşekkür eder saygılar sunarım.

Sayın Hocamıza ve bilgilerini esirgemeyen jumel ve ozantavsan'a ve tüm paylaşımcı arkadaşlara bende teşekkürlerimi borç bilirim hepinize saygılarımla..

• Teşekkürler .Hayat paylaştıkça güzeldir.Bu nedenle her çalışmamı ortaya koyuyorum.

Yalnız GGNER34 arkadaşımızın aracının motor durumuna üzüldüm.Acaba gerçekten hidrojen bu zararı verebilirmi.Daha önceki araştırmalarımda metalde mikroskopik kırıklara neden olduğunu okumuştum.

Bunun yanı sıra VW Golf bir aracın uzun kilometreler sonrası motoru açılıyordu.Ve hidrojen öncesi kirli kurumlu motor yerine daha temiz piston ,sekman olduğu anlatılıyor ve gösteriliyordu.

http://www.youtube.com/watch?v=KQs8QMYpAqA

bu vidyoda 125.000 mil hidrojensiz, 30.000 mil hidrojenli kullanım sonrası motorun daha temiz ve iyi durumda olduğu gösteriliyor.
    Sonra dyno teste tabi tutuluyor.Yani hem görsel , hem ölçüm cihazlarıyla sorun olmadığı görülüyor.

Şimdi bu konuyu tartışmaya açmamız gerek.GGNER34 arkadaşımızın sisteminde acaba gaz temizlenemiyor mu ?
    Çıkan gaz ph değeri yüksekse ,bublerda iyice temizlenmiyorsa , gaz çıkışıyla elektrolit maddede karbüratörden pistona inmişse neler olabilir ?

Elektrolit sıvı aliminyum bloklarda korozyona neden olur.Sodyum hidroksit (lavabo açıcı ) ,Potasyum hidroksit metali tahrip edecektir.Bu birde yanma odasındaki yüksek ısı ile dahada kötü bir etkiye sahip olacaktır.

Tam araca tekrar monte aşamasında düşündürdü bir an.Ama iyi bir araştırma ile belki bu durumun başka bir nedeni veya yukarıda sıraladığım etkenlerden kaynaklanabileceği bulunur.

Herkes fikrini paylaşırsa sevinirim.Sistemde test düşünüyorum.

Sistem masaüstü çalışırken çıkan gaz aliminyum bir borudan veya yüzeyden geçirilecek.Bu aliminyum materyal bazen çok ısıtlarak test edilecek.
    Bazen soğumaya bırakılıp denenecek.Uzun test günleri sonrası aliminyumda tahribat ,korozyon görülürse hidrojenin araca zarar verebileceği ihtimali oluşacak.

Örnek teneke kola kutuları aliminyumdan , gaz bunun içerisinden geçirilebilir.Ama ince malzeme olduğundan ısıtılıncada deforma olabilir, kararır.
    Aliminyum soğutucuya (işlemci soğutucu) matkap ile metal uç ile delik açılacak.Hortum bu kısma verilip gaz aliminyumdan geçecek.Sonuçlar gözlenecek.
    Sorun çıkmazda fırın veya mikrodalgada ısıtılacak.Gaz ,metal sıcakken geçirilecek.

Benim araç aliminyum blok.Bu testler bana sonucu verecek.

Yarın sabah fenni muayene var.Sonrasında üst kapak sıkılıp , subap ayarı yapılacak.Bu işemler sonrası takmamak için neden yok.

Ozantavsan..........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeşilenerji -- 13 Ağustos 2012; 0:46:54 >

• selamün aleyküm hayırlı ramazanlar
    arkadaşlar 2011ve 2012 eksoz ölçüm degerlerini verecem hidrojenli hidrojensiz bilen arkadaşlardan yorum bekliyorum
    2011 degerleri hidrojensiz
    LAMDA 0921
    CO 2 772
    CO2 11 62
    HC 550
    02 076
    COcar 2 889

Buda 2012 verileri hidrojenli
    LAMDA 1 115
    CO 0 410
    CO2 12 17
    HC 624
    02 3 10
    COcar 0 489

Bir yıl ara ile yapılan degerler muayeneye giderken yaptırdlm
    Daha önce aluminyum boru kullandım. Elektrolizle birlikte sistemden uzaklaşan KOH ya da NaOH'in aluminyum boru içinde aşınmaya sebep olduğunu gördüm.
    Eğer şeffaf hortum kullanıyorsanız hortum içinde oluşan beyaz kalıntıyı görmüşsünüzdür. Önlem alınmayan bir sistemde, bu madde motora kadar gideceği için, özellikle yüksek sıcaklık ve basınç altında olumsuz etkiler yaratabilir. Elektrolitin motora gitmesi ise daha ciddi sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle gazın çok iyi filtre edilmesi gerekir.
    Şu an kullandığım sistemde, üniteden çıkan gaz, önce aktif karbon ve zeolit karışımından oluşturduğum bir filtreden daha sonra elyaf bir filtreden geçerek bubbler'a ve flashback arrester'den emme manifoltuna gidiyor. Şeffaf hortum kullandığım için KOH kalıntısı olup olmadığını görebiliyorum.
    Aktif karbon ve zeolit filtre için aseton kutusu kullanmayı uygun buldum. Elyaf filtreyi ise, eski kapaklı benzin filtresi içine koydum. Gerektiğinde filtre olarak kullanılan malzemeler boşaltılıp yenisi konabilir. Daha orijinal malzemeler de kullanılabilir. Özellikle aktif karbon ve zeolit'in görevini iyi yaptığını gözlemliyorum. Bu malzemeler su arıtma sistemlerinde kullanıyor.
    Hidrojen gevrekliğine gelince, yaptığım araştırmalara göre, daha çok sert metal malzemelerin bundan etkilendiği, aluminyum ve bakır gibi metallerin çok az etkilendiği gözüküyor. Basınçlı bir kap ya da hidrojenle sürekli teması olan metal yüzeyler için bu kaçınılmaz gibi gözüküyor. Tabii işin içine basınç ve sıcaklık girince her kimyasal olayda olduğu gibi bu etkiler katlanarak artıyor. Bizim ürettiğimiz miktarda HHo'nun hava yakıt karışımı ile silindirlere gitmesi ve yanma olayının çok kısa bir sürede gerçekleşmesi hidrojen gevrekliği ya da kırılganlığa ne derece sebep olur ve ya olmaz bunu ancak bu konunun uzmanları değerlendirebilir.
    Yaklaşık 20.000km'dir hho sistemini kullandığımı söyleyebilirim. Şimdiye kadar ne yağında bir eksilme ne de başka bir olumsuzluk hissetmedim.
    Son benzin zamlarından sonra aracıma LPG taktırdım. 3 defa 500km'nin üzerinde uzun yol testi yaptım. Araç yüklü olduğu halde ortalamada 5,7L./100km LPG tüketimim oldu. Bunun psikolojik olduğunu hiç sanmıyorum. 7 hücreden oluşan ve ortalama 5A çeken sistemimi kullandım.
    Zıva arkadaşım;
    Ölçümü, HHO sistemi çalışırken ve devre dışıyken aynı zamanda yaparak karşılaştırmak, değerlendirmek bakımından daha anlamlı olacaktır.

Saygılar...

• Öncelikle selamlar arkadaşlar.
    Bu arada sayın jumel e de tekrar hoşgeldiniz diyor yapılmış vede inşallah yapılacak bütün bilgi katkılarından ötürü herkese ( başta jumel, çünkü ben bayağı bir şey aldım kendilerinden) teşekkürler diliyorum.
    syn jumel sizlerden aracınızda kullandığınız filitrelerle birlikte 7 hücreden oluşan ve ortalama 5A çeken sisteminizin fotoğrafları isteyebilirmiyim? tebrik ediyorum verim almaya başlamışsınız.
    Evet son olarak uzuuun bir aradan sonra ( elimde olmayan sağlık sebeplerinden ötürü ) boru hücremi arabaya bağladım. Bence çok harika oldu. ( sizlerin yorumlarınızı da dör gözle bekliyorum.)bunun fotoğraflarını inşallah en kısa zamanda paylaşacağım. yapabilirsem videolarını da paylaşacağım.
    Verim ve de kaçak akımlar için çook uğraş verdirdi, ama harika oldu diyebilirim.
    Syn jumel eminim arkadaşlardan da görmek isteyenler vardır benim gibi.
    herkese başarılar.. Hayırlı ramazanlar dilerim.

• 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.