Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (363. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32.944
Cevap
124
Favori
2.811.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 361362363364365
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yalnız bazı tespitlerim de var.İlk olarak güneşliklerden çok ilginç sesler geliyor,tıkırtı modunda bir ses.
    park sensörü taktırdım kasislerden geçerken tamponu sanki iyi sabitleyememişler gibi gürültü yapıyor,ön kapı yağsızmış gibi çıtırdamaya başladı.şimdilik bunlar.
    Motoru oldukça atak,farkına bile varmadan 180km hıza ulaşmışım,baktım çok keyifli devam ettim uzun bi süre.Umarım bu keyfim yıllarca sürer.
    İhg70 forumu daha önce de takip ediyordum..rekorlarından haberim var..tebrik ediyorum.ben o değerleri tutturamam gibi geliyor.ama bakalım..
  • Bir de unutmadan,niye kimse buraya kendi arabasının resmini koymuyor?
    Ben resimleri koymayı düşünüyorum.
  • Hayırlı olsun maytim kazasız belasız kullanma diklerimle arbanı yeni almışsın herhalde 2000 km olmamıştır, bence arabanı çok sıkıştırma rodaj süresi bitmeden kullanım kitapçığında da ilk 2000 km falan 2000-4000 devir arasında kullanın yazıyor motorun ömrü için (benzinliye göre söylüyorum dizelde değişik olabilir kılavuza bakılırsa)
  • Arkadaşlar getzlerde geri vites problemi var demişsiniz 4. vitese geçiyor gibi benim araçta geri vites renolarınki gibi düğmeyi çekiyorsun oyle geçiyor ve hiçbir problem yok... 2007 öncesi geri vites yeri başka mı ? Bende de arka bagaj kısmından bozuk yollarda bos bir tıkırdama geliyor bayramdan sonra gideceğim servise... Bu arada birde arac 2000 km de iken bakıma gidiyoruz değil mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Maytim

teşekkür ederim.
    yalnız bazı tespitlerim de var.İlk olarak güneşliklerden çok ilginç sesler geliyor,tıkırtı modunda bir ses.
    park sensörü taktırdım kasislerden geçerken tamponu sanki iyi sabitleyememişler gibi gürültü yapıyor,ön kapı yağsızmış gibi çıtırdamaya başladı.şimdilik bunlar.
    Motoru oldukça atak,farkına bile varmadan 180km hıza ulaşmışım,baktım çok keyifli devam ettim uzun bi süre.Umarım bu keyfim yıllarca sürer.
    İhg70 forumu daha önce de takip ediyordum..rekorlarından haberim var..tebrik ediyorum.ben o değerleri tutturamam gibi geliyor.ama bakalım..

Hayırlısı olsun aynı zamanda geçmiş olsun
    Aslında Getz aldınmı satıcının bu sesleri söylemesi lazım önceden söylemese bile sağır sultan duydu bu sesleri Hyundai duyup düzeltmedi onların tek uğraştıkları kasayı makyajlıyalım iki far değiştirmeyle bu işler halloluyo zannediyolar. Bide sanki çok düzgünmüş gibi tam teste etmeden bilmemne aracın motoru sabahları tekleme yapıyo gidiyorum servise umurlarında değil resmen ayıpşı arabaları piyasaya sürüp insanları kazıklıyolar.
    Neyseki allahtan araban benzinli 1.4 motor değil bide sabahları tekleme sorunuyla uğraşıcaktın.
    İnsanın gücüne giden okadar para veriyosun adamlar çözüm bulamıyolar. Bende 2005 Getzde vardı eski kasa şimdi yeni kasa var.
    ikisindede aynı sorunlar devam ediyo bunu yapan mühendisler ya sağır yada umurlarında değil nasıl olsa arabayı ucuz maliyetle şık ama adi malzemeler kullanıp insanların gözlerini boyuyarak bizlere kakalıyolar.
    Dediğim gibi iki far değiştirip göz boyuyacaklarına Kronik olan hatalar düzeltilsin (Ön Amortisörlerden Gork Sesi, Arka Takımdan en ufan cukurdan gecerken garip sesler, Plakalıkların tangırdaması, bagaj kapağının çıkardığı ses, kapılarda çatırdama, ön konsolun çatırdaması, 1.4 benzinlilerin çalıştırma sorunu) daha arabam 3700 km de daha neler görücez bakalım

• Galiba 2006 öncesi modellerde geri viteste o dediğin çekme yerinden yok; sadece sağa biraz fazla dayayıp geri vitese geçiriyoruz ve bazen geçti zannederken yolun yarısına kadar geçmiş olabiliyor, ya da benim gibi yapan oluyor mu ama ben yanlışlıkla 4'e bile takıyorum, gaz verince geri gitmeyince ve farklı bir ses gelince anlıyorum hemen :)

Benim bir arkadaşın 2006 Getz'i var; servis bu 1500-2000 bakımı için gelmesine gerek olmadığını söylemiş... Ama pek aklımıza yatmadı bu.

quote:

Orjinalden alıntı: ibrahimalp

Arkadaşlar getzlerde geri vites problemi var demişsiniz 4. vitese geçiyor gibi benim araçta geri vites renolarınki gibi düğmeyi çekiyorsun oyle geçiyor ve hiçbir problem yok... 2007 öncesi geri vites yeri başka mı ? Bende de arka bagaj kısmından bozuk yollarda bos bir tıkırdama geliyor bayramdan sonra gideceğim servise... Bu arada birde arac 2000 km de iken bakıma gidiyoruz değil mi ?

• hepinize teşekkür ediyorum.inşallah hayırlı olur.:)

Amortisör ve arka takımdan gelebilecek seslerle henüz tanışmadım.umarım da tanışmam.
    Ama bu tür küçük şeylerle baya canım sıkılacak gibi geliyor.
    Evet henüz 1000km oldu.ilk zamanlarda fazla devirli kullanmamam gerektiğini biliyorum ama dayanamadım 4 şeritli otobanda.Zaten gün içinde çok devirli kullanmıyorum.Şu da var ki arabaya 2000 deviri bile göstermeden vites değiştirmek de arabayı halk deyimiyle sağır yapıyor.Ben 2000-2500 devir arası kullanıyorum.Plakalara gelince direk silikonla yapıştırdım,ön de arka da kare plaka.
  • quote:

Arkadaşlar getzlerde geri vites problemi var demişsiniz 4. vitese geçiyor gibi benim araçta geri vites renolarınki gibi düğmeyi çekiyorsun oyle geçiyor ve hiçbir problem yok... 2007 öncesi geri vites yeri başka mı ? Bende de arka bagaj kısmından bozuk yollarda bos bir tıkırdama geliyor bayramdan sonra gideceğim servise... Bu arada birde arac 2000 km de iken bakıma gidiyoruz değil mi ?

Geri viteste bir sorun yok. Sadece diğer vitesler gibi net bir geçişi hissettirmiyor.
    Bir de benim ki de 2007 model, ancak bende düğme gibi bir şey yok.
    15bin yada bir seneden önce bakıma çağırmıyorlar.

Saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: ozzy_s

quote:

Geri viteste bir sorun yok. Sadece diğer vitesler gibi net bir geçişi hissettirmiyor.
    Bir de benim ki de 2007 model, ancak bende düğme gibi bir şey yok.
    15bin yada bir seneden önce bakıma çağırmıyorlar.

Saygılar.

Bi Standart yokki adamlarda

• Benim Getz'de (2006 makyajlı) geri vites aynen renolar gibi. Alttan parmaklarınla bir halkayı yukarı çekip 1. vites tarafına ileri itekliyorsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ihg70

Benim Getz'de (2006 makyajlı) geri vites aynen renolar gibi. Alttan parmaklarınla bir halkayı yukarı çekip 1. vites tarafına ileri itekliyorsun.

Yani mandallı diyorsunuz.
    Yeni eralar da aynı şekilde.

Ben de sağ aşağı bastırıyorsun, dördün yanı. Mandalsız...İlginç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzy_s -- 6 Ekim 2006; 11:05:28 >
  • Evet mandallı 2007 modellerde boyle heralde ama ozzy arkadaşım yok diyor hayret ettim gözünden kaçmasın ozzy
  • arkadaşlar benzinli modellerde mandal yok...
    dizel modeller mandallı ..:))))))))))))))))))))))))))))
  • tabiki makyajlı kasa için söylüyorum..
  • nerden kaça aldın, nasıl taktırdın, takarken problem çıktı mı?
    quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

yaw şu arka camdaki 3.stopu nasıl söceğemi bilen yokmu hala

bu arada anteni değiştim kısa bi anten aldım çekimdede hiçbi fark yok

en azından daha kibar
  • arkadaşlar nihayet aracı teslim aldım 15 günün sonunda.. ama serviste edindiğim tecrübeler beni fazlasıyla üzdü.. 4 günlük işin 15 günde yapılmasına neden yedek parça kıtlığı... özellikle makyajlı getzlerde durum gerçekten kritik... hiç tahmin edemeyeceğiniz parçalar stoklarda yok ve siparişle temin ediliyor. servise düşmediğiniz sürece getze diyecek lafım yok. ama şuan bende tıpkı royartar gibi fırsat kolluyorum başka araçlara geçmek için...
  • büyük olasılıkla o mandal olayını makyajsızlarda yaşanan sıkıntı yüzünden koymuşlardır çünkü çok zor geçio benimkinde özellikle ilk takmaya çalıştığımda kesnlikle yarısında tıkanıyo geri vites 2. dede zar zor geçio bende sadece geri viteste problem yok 1 ve 2 geçişleride problemli götürmeyi düşünüyorum ama yine aynı şekkilde dönüyo yapabilicekleri bişey yok gibi
  • ben servisten memnunum benim biraz beklentilerim büyüdü sanırım başlıca sebebi bu değiştirmemin.. ama seslerde2. sebep sayılabilr.

geri vites problemini şöyle çözüyorum, 1 kerede geçiş garantisi var.. araba ilerlerken tam durucakken ama tekerler çok hafif ilerlerken takıyorum geriye hafif bi cırt diyo ama bunun bir zararı olacağını sanmıyorum 1 kerede geçiyor, tam durunca 1 veya 2. seferde geçiyor aynı şekilde herkesin yaşadığı gibi.
  • Ben geri vites geçirmede çok nadir sorun yaşıyorum. Özellikle de sürüş sırasında 3-4-5 geçişlerinin yumuşaklığına alışmışken geri vites kullanacağım zaman galiba fazla kibar davranıp vites kolunu iyi bastırmıyorum; işte o zaman yarım geçmiş ya da 4'e geçmiş oluyor. Ama mesela otoparktan çıkarkenki manevralarda filan adam gibi bastırınca ve o "şak" sesini duyunca hiç sorun olmuyor. Yani genel olarak geri vites geçişini problem olarak düşünmüyorum. @roy, araba durduktan 3 sn beklemeden geri vitese takılmaması önerilirken kitapta, sen bu hareketinle o hafif cırt sesini nasıl normal karşılıyorsun???

Ayrıca, değinmeden edemeyeceğim bir olay var. Forumda genelde epeyce bir süredir herkes arabasından memnuniyetsizliğini ortaya koymaya başladı. Hatta ve hatta Hyundai markasından vazgeçme, arabayı ilk fırsatta değiştirme gibi düşünceler belirdi bir çok kişide. Bunun temel sebebi de genelde problemlerin oluşması değil problemlerin servisler tarafından vaktinde ve adamakıllı çözümlenmeyişi, artı olarak da yedek parça sıkıntısı. Trafikte Getz'lerin sayıca artışını gözlemleyip sevinirken bu olay biraz üzücü ve düşündürücü oluyor. Donanım Haber Forumlarını takip etmeye başladığım günden beri hiç değişmeyen gözlemim Opel'in kronik ve düzelmeyen problemleri, Opel'in beceriksiz ve kalitesiz servisleri, Pejo'nun uzak durulması gerektiği vs.vs. oldu. Bunların yanında Getz'in ve marka olarak Hyundai'nin daha iyi durumda oluşunu görmek sevindirici oluyordu. Ancak son 1-2 aydır Hyundai şehrinde puslu ve gergin bir hava var... Umarım güneşli ve açık hava yakında geri gelir...

• walla ben kitapçığı sonuna kadar okudum ama uymuyorum o kurala, yoksa sorun yaşıyorum.. bazı yerler var ki 1 saniye bile önemli zor bir yerden dönüyorsunuzdur, o ara 3 sn yi düşünemicek kadar aceleci oluyorum.. bu benim kendi davranışım sonuçta kitapçıkta uyana uymak uymamak bize kalmış ben benim yaptığımı yazdım.
  • 
Sayfa: önceki 361362363364365
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.