Şimdi Ara

Ucuz Bilet Fırsatları (Kişisel Bilet Alım-Satım Ana Konusu) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
24.479
Cevap
1.293
Favori
1.469.730
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yararlı bir başlık
  • quote:

    Orjinalden alıntı: koftemofte


    Hocam hakkaten ya, biz kultur turizmi ufuklarimiz acilsin, yeni memleketler gorelim, yeni seyler ogrenelim derken, arkadaslar ufuklari farkli yonlerden acmislar.

    Yorum yok.

    quote:

    Orjinalden alıntı: Qantas

    olay ucuz havayollarından başka yönlere kaymış sanki.....




    3 aydır moskovadayım
    duyuyoruz burada türklerin bazan ağzını burnunu kırıyorlar
    üzülüyoruz.

    ama görüyorum ki adam koskoca bir ülkenin
    sanki alayı hayat kadınıymış gibi yol gösteriyor
    gidin takılın diyor.
    aleni yani..

    tebrikler...




  • dostlar babamın memleketi makedonya - ohri'ye hep gitmek istemişimdir. size de tavsiye ederim göl kıyısında harika bir yer.

    sorun şu ki buraya uçuş var mıdır ? ucuz yani ...
  • bu faydalı paylaşım için teşekkürler, bunun haricinde avrupanın çeşitli kentlerine gitmiş arkadaşlar, havaalanıdan şehre nasıl/nekadara gidilir, nerelerde kaça kalınır, nerelerde gezilir gibi edindikleri tecrübeyi paylaşırlarsa çok makbule geçmiş olur. Zira bu fırsatları duyduktan sonra eşimle her yıl çeşitli şehir ve ülkelerde yurtdışında 1 hafta tatiller yapma düşüncesi hasıl oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuKe -- 29 Ekim 2008; 20:02:11 >
  • bu kadar farklı ve faydalı konular çok sık açılmıyor, çok teşekkürler koftemofte.

    italya seferlerinde fiyatlar inanılmaz, easyjet de de ingiltere bilet fiyatları çok uygun. peki belçika-fransa için tavsiye edebileceğiniz havayolu şirketi var mı?
  • süper başlık muthiş konu saygılar...
  • Arkadaslar.

    Antalyalıyım.

    EASYJET ten ocak gidiş şubat dönüş bilet aldım. 299 avro ve 4 kişi gidiş dönüş.
    tecrübelerimi paylaşırım.

    Antalyadan Pegasus ile SAW a ordan da basele gideceğim. Baya ucuza geldi.
  • Arkadaslar gordugum kadariyla herkes ulasim ne kadara mal olur ve kalacak yer hakkinda bilgi istemis. Oncelikle anlatacagim yerler ve sartlar ogrenciler icin ayarlanmistir. Bu yuzden eger cok kaliteli ve hos mekanlar ariyorsaniz, bu yaziyi okumaniza gerek yok. ( Onceden bahsettigim gibi avrupalilar zaten bu isi 18 - 20 yasina kadar bitiriyor.)

    Oncelikle Hostel yada ucuz otellerde kalmak icin kalacaginiz yeriwww.hostelworld.com uzerinden inceleyebilirsiniz.

    Mesela ekteki linkte

    http://www.hostelworld.com/hosteldetails.php/MilanHostelEmmy-Milan-29587/directions/

    Milanda en cok yorum yazılan ve %76 olumlu yorum alan bir hostel var. ingilizceniz iyiyse bu yorumları okumanız cok fayda saglayacaktır. Mesela myairin sizi goturdugu orio al serio havaalanindan nasil gidilecegi ve Google maps uzerinden yeri ( Otele karar verdikten sonra bi ciktisini alip cantaniza atarsiniz. Ornek olarak bu hostelin sitedeki kendi directionlarina bakalim;

    From ORIO AL SERIO AIRPORT:
    Take the SHUTTLE BUS to CENTRAL RAILWAY STATION, every 30 minutes, then take the subwai green line M2 and get off at 'Cadorna' stop and take the red line M1 direction 'Bisceglie' and get off at 'Gambara' stop.

    Adamlar shuttlela tren istasyonuna gelin diyor , yarim saatte bir kalkiyormus, sonra yesil hat denen M2 kodlu metroya binin diyor, Cadorna istasyonunda inip kirmizi hat olarak adlandirilan M1 yonundeki metroya binip ,Bisceglie tarafina giden, Gambara istasyonunda yuru diyor. Daha detayli aciklamalar ve fiyat yazanlarda gormustum daha once.

    Kalacaginiz hostelin fiyati kadar, toplu taşımaya olan uzaklıgıda sizin icin onemli. Bu konularda onlarca ingilizce blog sitesi var. Gitmeye kesin karar verirseniz bunlardanda faydalanabilirsiniz. En onemli sey gidenlerin yorumlari, mesela bu hostelin sitesindeki bir yorumda cevresinde 3 market var, yeri cok iyi falan demis. Ama tabi onlari okumayi size birakiyorum.

    Birde bunlar haricinde Pasaport masrafi var yaklasik 200 YTLye cikiyor. Ayrica yurtdısı cikis harci diye bizim devletimizin aldigi bir harc vaar, bunlari unutmamak lazim. Keyifli ve macerali yolculuklar dilerim.




  • Türkiye-Japonya uçak biletlerine son baktığımda 1500 - 2000 ytl den aşağı bilet fiyatları yoktu. Abim şu anda almanyada. Almanya-Japonya arası 30 euro dedi. Kimi zaman Türkiye-Almanya arası da biletler 30 Euroya kadar düştüğü oluyor tutturursanız. Türkiye-Japonya yerine Türkiye'den Almanya'ya oradan Japonya'ya geçmek daha mantıklı. Sırf gezmiş olmak için gideceğini söyledi abim. Okulu tatile girsin bakalım.
  • OP'a tesekkurler detayli bilgileri icin.
  • myair araci firma gibi bir sey. ben 2 sefer uctum ve kendi ucaklari ile degildi. baska firmalardan ucak kiraliyorlar, bu yuzden ucuz (charter). ve kuvvetle muhtemel kiralanan ucaklar zaten turkiye'den italya'ya gidecek ucaklardi. bana denk gelen iki ucak gercekten eski ucakti, tangir tungur, orasi burasi dokuluyordu, begenmedim. ama 50 euro gibi bir fiayata, vergiler dahil sekilde sabiha gokcen'den kalkip milano'ya indim.

    almanya'dan donerken de germanwings bir nebze de olsa tercih edilebilir. myair kadar ucuz degil kesinlikle ama en azindan cok daha kaliteli hizmet veriyorlar.
  • uzakdoğu uçuşları hakkında pmden yapılan bilgilendirme için teşekkür ederim.
  • arkadaslar ben ocak gıbı yanı yıl basından sonra avusturyaya ucucam kısmetse ama bıletler 513 ytl asasında bulamadım bı tavsıyenız varmı acaba arkadasalar...
    heee bı arkadas TÜRKİYE den bulgarıstana ordanda avusturyaya(vıyanaya) yarı malıyetle gıdıyomus daha oncede ulke dısına cıkmadım nasıl bır yol ızlemelıyım sızce... malum ogrencılık her zaman en ekonomıgını arıyoz
  • Hocam pegasusta gidis donus 300 Euroya falan geliyor. Senin 513 lira sadece gidis mi yoksa gidis donus mu?


    quote:

    Orjinalden alıntı: quetm

    arkadaslar ben ocak gıbı yanı yıl basından sonra avusturyaya ucucam kısmetse ama bıletler 513 ytl asasında bulamadım bı tavsıyenız varmı acaba arkadasalar...
    heee bı arkadas TÜRKİYE den bulgarıstana ordanda avusturyaya(vıyanaya) yarı malıyetle gıdıyomus daha oncede ulke dısına cıkmadım nasıl bır yol ızlemelıyım sızce... malum ogrencılık her zaman en ekonomıgını arıyoz
  • malesef sadece gıdıs thy fıaytı... bırdes sımdı ayıtsam nasıl olur fakat gıdıs tarıhı net dıgıl:D
  • quote:

    Orjinalden alıntı: koftemofte

    ya mesela simdi myaire baktim aralik ayinin 21i icin 4.99 Euroya bileti aliyorsunuz. 24 Euroda vergisi var. 30 Euroya milanoya gidiyorsunuz e insan bundan ucuzunuda isteyemez yani ayiptir. Ha bide neden ucuz, bu havayollari herzaman sehrin en az tercih edilen dolayisiyla en ucuz alan vergisi olan havayollarini kullanirlar. Mesela istanblda hep sabiha gokcenden kalkarlar. Mesela bir milanoda bir londrada 3 tane havaalani vardir sonucta bu ulkeler TR gibi degil, bugun istanbulun 5-6 kati turist geliyor romaya parise. Bu firsatlari kacirmamak lazim.


    Vergisi bilmemnesi dahil olunca fiyat yükseliyor ama yine de THYye göre çok uygun.
    Bagaj başına 9 Euro alıyorlar.Eğer internet üzerinden seçmezseniz check-in esnasında
    fiyat 18 Euroya çıkıyor.18 kg bagaj+7-8 kg el bagajı sınırınız var.20 kg civarına pek birşey demiyorlar.
    El bagajlarını genelde tartmıyorlar.Gidecek olursanız valizinizin kilosunu 20 kg civarında tutun.Fazla
    ağırlığınızı el bagajına koymanız yerinde olur.

    2 bagaj seçip limiti 36 kg yapayım diyemiyorsunuz.2 de secseniz 3 de secseniz
    yine kilo hakkınız aynı.Fazla bagajınız varsa kg başına 10 euro alıyorlar.
    2 kişi 52kg(+24 kg el bagajları) götürdük 120 euro vermek zorunda kaldık.

    Örnek olarak 2 kişi 9.99 gidiş 19.99 dönüş +2'şer bagaj için 272 Euro ödemişiz.(kişi başı 136 )
    THY fiyatı aynı tarihlerde 1800 YTL filandı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -gtr- -- 1 Kasım 2008; 23:45:53 >




  • 1 ay önce kendi planladığım italya seyahatinde myair i kullandım. dedikleri gibi uçakları eski, tüm hizmetler paralı ama kime ne. 3 saat içinde çok uygun fiyata italyaya varmiş oluyorsunuz. indiği havaalanından ryanair in tüm avrupaya çok komik fiyatlara uçuşları var. ben romadan milanoya giderken ryanair i kullandım. uçakları şahane, ayrıca inanılmaz bir zamanında kalkış (hatta zamanından önce iniş) performansları var. biz milanoya uçarken varmamız gerekende 25 dk önce milanoya indik.

    burada yazdıklarımı not edin size bu firmalarla uçmanın özellikle ryanair ile ucuza uçmanın yolunu söylüyorum.

    bu firmaları kullanırken el bagajı ile gitmeye çalışın. çünkü normal bagaj için iki firmada ücret alıyor. myair bilet alırken alınan bagajlardan 8 euro, check-in sırasında 16 euro alıyor bagaj başına(kilo limiti 18) el bagajı ölçüleri toplamda 120 cm (55*45*20) i geçmemesi gerekiyor. Myair in el bagajı hakkı biraz sınırlı 7 kg ya izin veriyorlar. gerçi ben gişedeki görevliyle görüştüğümde 1-2 kg a müsaade ettiklerini söylemişti.

    gelelim önemli konuya, ryanair ile ucuza uçmaya

    ryanair el bagajı ağırlığında 10 kg a kadar müsade ediyor. ama ben tarttıklarını görmedim üstündede olsa sorun çıkmaz. ryanair e el bagajınız ile binip birde online-check in yapıp ödemenizide visa-electron kart ile yaparsanız ana sayfasında gördüğünüz fiyat üzerine hiçbir şey ilave edemiyorlar. böylece 10 euro -20 euro gibi fiyatlara bilet alabiliyorsunuz. aynı bileti visa/mastercard ile alıp birde ilave bagajla binerseniz 30-40 euro gibi ilave ücret alıyorlar (check-in parası, bagaj ücreti, kredi kartı işlem ücreti)

    umarım işinize yarar.




  • 1)www.hemenbilet.com
    2)www.sonfiyat.com (SDC turizme aittir.)
    SDC Turizm Ltd. Şti
    Divanyolu Caddesi No:20/A
    Sultanahmet - İstanbul
    0212 - 512 47 06 / 0212 - 512 47 66 / 0212 - 512 47 86 / 0212 - 513 89 70
    2001de newyorka 550usd gidiş dönüş 1 yıl açık bilet aldım.mutlaka fiyat sorun,çok hesaplıdır
  • Arkadaslar bugunlerde Izmir den Van'a gitmem gerekiyor..Suanda ucak biletlerinde bu hatta bir firsat var mi ya da en ucuz neresi bir bilgisi olan var mi ? Simdiden tesekkurler...
  • bende berline gideveğim arkadaşlar yazın.yardımcı olurmusnuz biletimi alayım şimdidien.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.