Şimdi Ara

► AURIS FAN CLUB ◄ (216. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.436
Cevap
104
Favori
1.265.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Bosch'un ESP üzerine hazırlanan internet sayfasında ESP sisteminin sonradan takılamadığı yazıyordu. Neden takılamadığını ben de anlamıyorum
    TODAY TOMORROW TOYOTA
  • renk renk renk

20.000 e de az kaldı

herkese kazasız-belasız sürüşler

• quote:

Orijinalden alıntı: erincar

renk renk renk

20.000 e de az kaldı

Dostum, sen de olmasan resim falan göremiycez, valla sağolasın :)
    Aman nazar değmesin bu arada ...

• quote:

renk renk renk

20.000 e de az kaldı

Az kalmış diyosun da ben arabayı 1 nisanda aldım, benim km yi seninkine eklersek 20000 oluyo:)
    Bu arada asıl cevap yazma sebebim sürücü emniyet kemeri uyarı ışığı acaba dizellerde veya elegantlarda da aynı yerde mi? Şimdi hiç aşağıya inip bakamıyacam merakım gitsin diye

• pisagor sağol dostum cümlemize fırsat buldukça yüklemeye çalışıyorum..

uml, evet hepsinde aynı yerde benim göstergenin dizel eleganttan tek farkı dizellere cruse control takılamadığı için onlarda cruze ışığı yok. ( soldaki yeşil ışık )

pisagor sağol dostum cümlemize fırsat buldukça yüklemeye çalışıyorum..

uml, evet hepsinde aynı yerde benim göstergenin dizel eleganttan tek farkı dizellere cruse control takılamadığı için onlarda cruze ışığı yok. ( soldaki yeşil ışık )

Cevap için teşekkürler ama eklemeyi unutmuşsun, göstergenin dizelden bi farkı da 6000 devir sonrası redline olması :)

Orijinalden alıntı: UML

quote:

pisagor sağol dostum cümlemize fırsat buldukça yüklemeye çalışıyorum..

Cevap için teşekkürler ama eklemeyi unutmuşsun, göstergenin dizelden bi farkı da 6000 devir sonrası redline olması :)

doğru kafam ışıklara gitti sırf

• esp yada vsc adı her ne ise sadece virajlarda işe yarar gözü ile bakılmasından çok rahatsızım kendi adıma
    bir viraja en fazla kaç km ile girebilirsin aracına ne kadar güveniyorsun arkadaş yada lastik amortisör disk
    kampanana aracın sana bugün seni yolda savurmayacağım yada başka bunun gibi sözlermi veriyor
    her an her şey olabilir ankara istanbul arası 160-170 gider iken yola çıkabilecek bir köpek yada herneyse esp
    bir defada olsa hayat kurtarır işte o zaman 9-10 takla atmaktan kurtulduğunda vucudün hiç salgılamadığı kadar
    adrenalin salgıladığında ve her yerin titrer iken zaman geçip aklın başına geldiğinde akıllı adamım dersin ne iyi
    edip espli almışım şu aleti dersin içinden allah kimsenin başına versin iyi forumlar

TODAY TOMORROW TOYOTA
  • selam arkadasım benım araba dızel 1.4 bastıgımda en son 200 gıttım daha sonrasında kesılme yaptı devırı sabıtledı

TODAY TOMORROW TOYOTA
  • quote:

Orijinalden alıntı: el0307

arkadaslar merhaba bende yenı katıldım aranıza:benım aracımıda eklersenız sevınırım 2009 model 1.4 dızel gri elegant teşekkürler

Hoş geldiniz, hayırlı olsun...

Orijinalden alıntı: Pis@gor

quote:

Orijinalden alıntı: E.TAH

Arkadaşlar aurisin ne kadar arttığından bahsetmiştim elimde otohaber dergisinin 44. sayısı var başlı şuydu
    DEV KOMPAKT REKABETİ kasa değiştircek olan focus ve astra'nın en büyük rahipleri vardı listesde
    vw golf
    fiat bravo
    kia cee'd
    mazda 3
    peugeut 308
    seat leon
    subaru impreza
    hyundai i30
    renault megane hb
    honda civic hb
    ve Toyota AURİS
    Bu arabaların motor seçeneklerinden belirgin özelliklerinden ve son 9ay ki satışlarından bahsediliyordu. AURİS 3486 adetle birinci ,golf 3381 adetle ikinci,peu.308 3056 adet satışla üçüncü sıradaydı(YANİ HAKLIYMIŞIM)
    Ayrıca aurisin vsc nin standart olmamasının dezavantajından bahsediyodu ki bu çok önemli dezavantajtır

Benim merat ettiğim bizim aracada takılırmı sonradan?

Auris'in çok fazla yayıldığını ben de farkediyorum. İlk başlığımızı görseydiniz, nerdeyse forumda enayi yerine konuluyorduk. Yok efendim bu araç tipsiz, kim alır ki, bu araç tutmaz diyordu, bazı çok akıllılar! ...

VSC'nin sonradan takılabileceğini sanmıyorum. Ama yakamoz54 arkadaşımız buna en iyi cevabı verir sanırım..

Pisagor kardeşim teşekkürler

VSC Toyotanın araçlarında kullandıgı viraj dengeleme sistemidir. İşin aslına gelindiginde ESP ile 1'1 aynıdır.
    Hatta kullanılan elektronik sistem ve pompalar Bosch markadır.

Sistemin sonradan takılıp takılamayacagı geçmiş?
    Teorikte neden takılmasın ama pratikte bence HAYIR peki neden?

İşe en ucuz parçalarla başlayacagım:
    Direksiyon sisteminde direksiyonun ne kadar çevrildigini ölçen bir sensör var. Fiyatını bilmiyorum.
    Aracın yaklaşık tam ortasında pendilum (yanal hız) sensörü var. Fiyatını bilmiyorum.
    Birde ABS pompası VSCli modellerde daha farklı oda 3 yıl önce VSCsiz modeli 8bin YTL felandı.
    Birde tüm tesisatı baglayan kablo tesisatı varki oda 3bin YTL civarı.

Hepsini geçin arabayı bu kadar parçalayıp eski haline getirmekte ayrı bir tecrübe.

Birde aklıma gelmişken makyajlı modelde versoda bulunan geri görüş kamerası opsiyonel olacak.

• merhabalar arkadaşlar,lcd ekran park sensörü taktırmayı düşünüyorum,sizce nasıldır kullanan arkadaşların fikirlerini almak istedim,sağ köşemi yoksa sol köşemi daha kullanışlı olur,birde geri geri yanaşırken arkada veya sağarka solarkada olan cisimleri ekranda gösteriyormu,aynı zamanda sesli uyarıda var diye biliyorum.
    teşekkürler.

Orijinalden alıntı: ozgur1907

merhabalar arkadaşlar,lcd ekran park sensörü taktırmayı düşünüyorum,sizce nasıldır kullanan arkadaşların fikirlerini almak istedim,sağ köşemi yoksa sol köşemi daha kullanışlı olur,birde geri geri yanaşırken arkada veya sağarka solarkada olan cisimleri ekranda gösteriyormu,aynı zamanda sesli uyarıda var diye biliyorum.
    teşekkürler.

selam, benimki sol köşede ve yerinden gayet memnunum. sağ arka ve sol arka için renklendirme var bende. diyelimki sağ arkada bir şey var yakınlığına göre sırasıyla yeşil,turuncu ve kırmızı yanıyor ekranın her iki köşesinde de mevcut bu renklendirme. sesli uyarı da var aynı zamanda metre olarak gösteriyor. fikir vermesi açısından foto da koyuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ENGEREK

esp yada vsc adı her ne ise sadece virajlarda işe yarar gözü ile bakılmasından çok rahatsızım kendi adıma
    bir viraja en fazla kaç km ile girebilirsin aracına ne kadar güveniyorsun arkadaş yada lastik amortisör disk
    kampanana aracın sana bugün seni yolda savurmayacağım yada başka bunun gibi sözlermi veriyor
    her an her şey olabilir ankara istanbul arası 160-170 gider iken yola çıkabilecek bir köpek yada herneyse esp
    bir defada olsa hayat kurtarır işte o zaman 9-10 takla atmaktan kurtulduğunda vucudün hiç salgılamadığı kadar
    adrenalin salgıladığında ve her yerin titrer iken zaman geçip aklın başına geldiğinde akıllı adamım dersin ne iyi
    edip espli almışım şu aleti dersin içinden allah kimsenin başına versin iyi forumlar

+1

Adı üstünde elektronik denge programı demişler, sistemin amacı aracın dengesini bozacak ani ağırlık transferlerini dengelemek.
    Eğer viraj için olsaydı adı da elektronik viraj programı gibi birşey olurdu herhalde

• rahan35, dostum bugün bir sürü siyah corolla gördüm çevre yolunda ve plakanı hatırlayamadığım için hepsine inceden korna çaldım gerçi baya yağmurluydu. tüm aurislere ve corollalara acaba forumdanmıdır gözüyle bakıyorum artık

rahan35, dostum bugün bir sürü siyah corolla gördüm çevre yolunda ve plakanı hatırlayamadığım için hepsine inceden korna çaldım gerçi baya yağmurluydu. tüm aurislere ve corollalara acaba forumdanmıdır gözüyle bakıyorum artık

Bugün biraz mesaiye kaldığım için serbest bölgeden saat 18:50 sularında çıkıp Karşıyaka'ya geldim, eğer o saatlerdeyse denk gelmiş olabiliriz ama hiç korna duymadım Aracımın plakası AAS 16, senin plakan da aklımda zaten, görürsem mutlaka belli ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: rahan35

quote:

rahan35, dostum bugün bir sürü siyah corolla gördüm çevre yolunda ve plakanı hatırlayamadığım için hepsine inceden korna çaldım gerçi baya yağmurluydu. tüm aurislere ve corollalara acaba forumdanmıdır gözüyle bakıyorum artık

Bugün biraz mesaiye kaldığım için serbest bölgeden saat 18:50 sularında çıkıp Karşıyaka'ya geldim, eğer o saatlerdeyse denk gelmiş olabiliriz ama hiç korna duymadım Aracımın plakası AAS 16, senin plakan da aklımda zaten, görürsem mutlaka belli ederim

yok, sabah 9 30 civarı uzun tünel çıkışı (bornova yönüne) birine çaldım bir de dönerken 17 civarı birine çaldım. artık plakaya bakıp çalarım

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.