Şimdi Ara

BTK’dan adil kullanım kotasına ilişkin düzenleme çalışması (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
573
Cevap
12
Favori
15.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 720p videoyu beklemeden izleyebileceğimiz hıza razıyım
  • BTK sadece şunu yapsa bile ortalık rahatlar: Yurt içi zorunlu peering (ttnet ve diğer isp ler) ve yurtiçinde kullanılan bant genişliği AKK den sayılmasın. Yurtdışı çıkışını işgal etmiyo sonuçta bi nevi bedava trafik, niye akk den düşüyor ki? Saçmalık. İşlerine gelince iptv için tivibu için akk yi devre dışı bırakıyor bunlar.
  • kotalar artsın tamamda hızlarda artsın en düşük 16mb olmalı,adsl kaldırılıp vdsl sıtandart olmalı artık
  • BTK sadece şunu yapsa bile ortalık rahatlar: Yurt içi zorunlu peering (ttnet ve diğer isp ler) ve yurtiçinde kullanılan bant genişliği AKK den sayılmasın. Yurtdışı çıkışını işgal etmiyo sonuçta bi nevi bedava trafik, niye akk den düşüyor ki? Saçmalık. İşlerine gelince iptv için tivibu için akk yi devre dışı bırakıyor bunlar.
  • Bazıları hala AKK yi savunuyor bunlara müstahak Yahu şu internet dediğiniz şey lüks değil artık anlayın şunu, bu bir gereklilik. Bu bir bilgi kaynağı. Şu an yapılan şey kütüphanede fazla çalıştın bırak kitapları denmesi gibi birşey. Tüm gelişmiş ülkeler çok daha ucuza AKK siz içeriğe kolayca erişiyor. Biz patlıcan mıyız?

    En çok da torrente, downloada suç atanlara gülüyorum. Ey cahil, bulut devri başlıyor, netflix geldi, steam, psn, xbox, drive şu kafanı kumdan çıkar artık. Google ın chromebookları en büyük örnek, geleceği görün biraz. Yakında belki konsollar bile birer istemci olacak ekranımıza stream edilecek(NVIDIA SHIELD en büyük örneğidir.). Tüm şirketler sistemlerini buluta taşıyor. Bulut tasarruflu, verimli, ölçeklendirilebilir. İlerde 16mbit ile bulut servisleri kullanmaya başlayında göreyim sizi, nasıl da ağlayıp yola geleceksiniz.


    BTK’dan adil kullanım kotasına ilişkin düzenleme çalışması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderstruck7 -- 3 Şubat 2016; 21:24:46 >




  • Bu ülkenin insanlarının sorunu bu ''kabullenmek'' adamlar böyle başta 1 mb sınırı dayıyorlar bakın böyle,böyle 1 mb idi ama biz ne yaptık 3 mb yaptık diyorlar geliştirdik/arttırdık diyorlar ve epeyi uzun süre kimsenin sesi çıkmıyor kabullen diriyorlar

    Şimdiden yazıyorum ağustos itibariyle hız 4 olur ve yine uzun bir süre kimsenin sesi çıkmaz ''sınırsız'' internet adı altında kotalı internete devam ederiz.
  • AKK kalkmasa bile en az 150 gb limit verilmeli hız olarak da minumum 16 mb/s olmalı böyle olursa bir nebze çözerler tabi bu arada fiyatta artmayacak 70 tl civarında olacak...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jim Gordon

    Gece uygulanmasın akk,8mbps lik paket 3e değil 5e düşsün


    Gençler düşnün adam neye razı geliyor bizi bu duruma düşürenler batsın (utansın demiyorum utanma yoktur onlarda zaten) aslında köşe bucak ölebilirlerde(alaycı) sıkıntı yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    ODTÜ'n kırdığı fındık bini geçti geçte olsa doğru bir karar

    kota sınırı artmalı ve hızlı internet yaygınlaştırılmalı

    Yazsana kırdığı şeyleri okuyalım bizde.
  • adamlar iyi algı oluşturmuş çoğu kişi 3ten 5e çıksın diyor 24ten 12ye düşsün diyen çok az
  • Upload hızları seçilen paketteki download hızının yarısı olmalı. Upload ve download kotaları farklı olup, adil kullanım kotası her ikisine de farklı olarak uygulanmalı. Download ve upload için birbirinden bağımsız olacak şekilde en düşük kota 100 GB olmalı. Adil kullanım kotası sonrasındaki hızlar kullanılan paket hızının yarısı olmalı. En düşük download hızı ADSL için 16 Mbit'e, VDSL ve fiber altyapıları için 30 Mbit'e yükseltilmeli. En yüksek hızda ise 100 Mbit'in üzeri hızlar uygun fiyata alınacak seviyede oluşturulmalı. Fiyatlar ise şu ankinin en az %30 altına çekilmeli. Fiber altyapısı en az 3 kat genişletilmeli. Bunlar yapılırsa ülkemizde internet gerçekten gelişme gösterir. Kimse de rahatsız edici sorunlar nedeniyle şikayetçi olmaz.

  • Tamam iyi akk yi arttıralımda fiberide yaygınlaştırmak için bir el atsınlar artık. 10mbit internet var 360p sizi izlerken biri, diğer yerde 360p canlı yayın donuyor.
  • kotalar 3 katına çıkıyormuş söylentiye göre.

    uploadlarda en az 5mbit olmalı.
    dl hızları en az 10mbit olmalı.
  • Kota en az 300gb olmalı, akk hızı en az 10 mbps olmalı uploadın en az 3mbps olması lazım. Bir zahmet şu ping sorununu da çözsünler artık sene 2016 yahu. Topçuya popçula fiberliyor dedirtmekle halk mutlu olmuyor!
  • bana zaten normal şartlarda gelen hız 6 mbit çok ırgalamıyor yani...ama tabi kalkması iyi olur..geçenlerde steamdan gta 5 indirmek için 3 gün açık bıraktım pcyi...

  • inş bu AKK'yi kaldırdılar 10 günde kota doluyor kalan 20 gün internet rezalet.
  • ne düzenlemesi kaldır gitsi,fiber internet bile videolarda takılıyor bu memlekette bari kota olmasın
  • Hayatım boyunca okumaya anlamaya öğrenmeye çalıştım yüksek lisans yaptım türkiye şartlarında çok genç bir yaşta 23 yaşında işe başladım 9 senedir aynı sektördeyim kariyer basamaklarını hızla çıkmaya çalıştım ve başardım iyi sayılabilecek maaşta alıyorum yurt dışında bulundum gezdim gördüm bazı ülkeleri ve cidden insanlar nasıl yaşıyor inceledim işim gereği ve ilgi alanlarım konusunda hep başka ülkeleride ülkemle kıyasladım ve şunu anladım gidin bu ülkeden fırsatınız varsa gidin ve dönmeyin

    Adil kullanım kotasını bırakın bu devlet nasıl olurda vatandaşı soyarım onun derdinde evet resmen soygun devleti yaşamayın ama ölmeyinde sürünün bu devletin zihniyeti bu sürününki bize muhtaç olun

    Bir özlü söz vardır halk devlet için değil devlet halk için vardır! Bu sözün tam tersi şuan türkiye cunhuriyetinde uygulanıyor. Bize hersey reva görülüyor hak değil.

    Genç arkadaşlara sesleniyorum hayatınızdan çok değil 2-3 sene fedakarlık yapın bir iki dil öğrenip gidin bu ülkeden emin olun çok daha mutlu olacaksınız.





  • işin en aci tarafı 100 mbit kullananında 8 mbit kullananında hızı 3 mbite düşüyor 8-16 mbit 3 mbite düşer anlarımda 50 - 100 mbit kullananın 3 mbit olması çok saçma
  • Akk kalkmayacak diyor ulan 3 olmazda 4mbit olur yine rezalet yine rezalet

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.