Şimdi Ara

BTK’dan adil kullanım kotasına ilişkin düzenleme çalışması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
572
Cevap
12
Favori
15.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Steamden tonla oyun aldım AKK sağolsun indiremiyorum

    Teşekkürler AKK oyun oynayıp zamanımı harcatmadığın için (!)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1myst

    Her yere fiber döşedik deniyor. Fiberin en düşük download hızı 100mbit sen diyorsun ki 5mbit olsun. Gözünüzü açın artık! - Kota 75gbdi. 300gb yükselmeli. (4 kat) - Kota aşımı sonrası en düşük hız 3mbitidi. 12mbit yükselmeli. (4 kat) Reklamlarla fiber, ışık hızı diyerek gücünü gösteren bunu da yapabiliyor demektir. 4 yıl sonra da bu kota ve en düşük hız yine 4 katına çıkmalıdır. 2016 Ağustos itibariyle; - Kota 300gb - Kota aşımı sonrası en düşük hız 12mbit 2020 Ağustos itibariyle; - Kota 1200gb - Kota aşımı sonrası en düşük hız 48mbit Bunun için gerekli alt yapı zamanında tamamlanmalı. Şeklinde bir kararda çıkmalı. 4 yıl sonra -12mbit yetmediğinde- tekrar imza toplamak zorunda kalınılmaz. Sonuçta vatandaş memnun olur.


    bu rakamları rüyanda görsen hayra yorma. bu söylediğin rakamlar 2050 senesinde belki olur.





  • AKK'nin dışında Upload hızlarıda çok büyük bir sorun bence.
  • 5mbps cikicaktir maximum gonul daha yuksegini isterdi ama hic sanmiyorum.
    Kotayida 100 150gb arasi yapsalar yani su degerlere bile sevinicek durumdayiz bisey diyemiyorum artik.
    Bizi utandirsin lafimizi agzimiza soksun yazdiklarimizi bize yedirsin ama artik su lanet adil kullanim kotasi denilen uygulama kalkmasa bile bize 2005 internet deneyimi yasatmasin.
    Hadi o donemler video formatlari olsun oyunlarin kapladigi boyutlar olsun cok dusuk durumdaydi ve su anki durumdan daha iyi bir durumdaydik.
    Yotube un yeni videolarin hepsi 4k cozunurluge sahip. Daha bugune kadar acip izleyemedim 4k destekli monitor olsa ne olur olmasa ne olur.
    10tane titan olsa ne olur olmasa ne olur.
  • Adil kullanım kotasına benzer uygulamar başka ülkelerde de var ama adil olmaktan en uzağı bizimkisi.Hiç umutlu olmasam da ya 100-150gb gibi bir kota ile akk sonrası 8mbit gibi bir hız olmalı ya da direk bu kotanın 300-400gb gibi rakamlara çıkması.Dünyanın hiç bir yerinde ışık hızında fiber diye reklam yapıp 50-75gb kota konmuyor.

  • Arkadaşlar burada birbirimize laf yetiştireceğimizehttps://sikayet.btk.gov.tr/giris/ bu sayfaya giriş yaptıktan sonra alt taraftaki görüş ve öneriden şikayet edelim farkındalık olur belki giriş yapmadan görüş ve öneri gönderemiyorsunuz bu arada

  • En dusuk hiz gerek 4.5g(5g dahil) olsun , gerekse normal internet olsun hepsinde en az 5mbit (8mbit olursa cok daha iyi olur tabi) olmali.En dusuk kota siniri ise artik en az yine butun platformlarda 150gb olmali...Butun bunlarin haricinde fiyatlarda dusurulmeli...

  • Hayırlısı olsun.
    BTK’dan adil kullanım kotasına ilişkin düzenleme çalışması
  • haklı eleştirilerihttps://sikayet.btk.gov.tr/giris/ yapınız,onun dışında kocakarı muhabbetinden baska baska bişey değil yapılan,insanlık suçudur kota, sınırlı net,96kbps.


    lutfen yanlıslıklara ses cıkarmasını bılelım,doğru zamanda doğru yerlere...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxx1 -- 3 Şubat 2016; 17:45:28 >
  • Burada görüldüğü gibi kotaya razı olan çok insan var. Böyle olduğu sürece yüksek fiyata asgari hizmet almaya devam edilir. Bu kotanın arttırılması söz konusu olmamalı, tamamen kaldırılması gerekiyor.
  • merak ettiğimden şimdi yayında olan amerikalı biryayıncıya sordum cevap şu

    80/80 mbps down and up

    60 dolar dedi belki yere görede fiyatlar değişiyordur biraz onu tam bilmiyorum
  • Benim tek diyeceğim var arkadaşlar. Adil kullanım kotası neden var?
    Kullanıcılar film falan indirip havuzdaki hızı düşürmesin diye. Herkes film indirirse, İnternet'te gezmek isteyenin hızı da düşüyor. Yapılması gereken belli. Gece belirli bir saatten sonra AKK olmasın. Mesela saat 01:00 den sabah 07:59 a kadar kota olmamalı. Böylece gün içinde yavaşlama olmaz. Gece indirme yapanlar da son hızla indirir. Şirketler vs. de etkilenmez...Olay bu.

  • 150 200 metre uzagımda kutu var ben 8 mbs zor alıyorum dsmart kullanırken durum daha vahimdi 6 yı geçemiyodum şimdi 8-10 arası oynuyo paketim 16 lık paket en az hız 5 olmalıki rahat olsun

  • Kotayı hiçbir zaman kaldırmazlar. Altyapı yok çünkü. AKN minimum 250 GB olmalı ve 8 Mbps altına düşmemeli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Krone

    Kotayı hiçbir zaman kaldırmazlar. Altyapı yok çünkü. AKN minimum 250 GB olmalı ve 8 Mbps altına düşmemeli.

    Ben de katılıyorum, akk'nın hiçbir zaman kaldırılacağını ben de düşünmüyorum. Biz halk olarak bir şeyi suistimal etmeyi maalesef çok seviyoruz. Nasıl olsa hız düşmüyor diye 7/24 interneti download için kullananlar ekstra bir yük oluşturacaklardır. Tabii ki gönül ister ki altyapı iyi olsun, herkes interneti istediği şekilde kullansın ama en azından kısa vadede maalesef kota miktarı ve hızı arttırılmasıyla yetinmek durumundayız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Krone

    Kotayı hiçbir zaman kaldırmazlar. Altyapı yok çünkü. AKN minimum 250 GB olmalı ve 8 Mbps altına düşmemeli.

    İnşallah. Benim beklentimde bu.en makulu de bu.
  • Sınırsız diye satıp adil kullanım kotası koyan firmaların ne kadar karakterli olduğu malum. Ucuzlaması gereken net hergecen gun artıyor btk denen kurumuda bilgisayarın nerden açıldığını bile bilmeyen kekolar yönetiyor.

  • her şeyden önce adına adil dediğin herkesi 3mbite düşürmesi kadar saçma bir şey olmaz. herkesi parasını ödediği hızın belli bir yüzdesine indirmen gerekiyor. ayrıca eğer bu saçmalık düşük kalan kapasiteyi başkalarını zorlamadan kullandırmak içinse o zaman internetin yoğun olmadığı saatlerde neden hala 3mbit de sürünüyoruz. bazı firmalar gece saatlerinde sınırsız internet satıp fazladan para kazansın diye mi.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.