Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (208. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
17.724
Cevap
369
Favori
1.963.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O piller artık tarih oldu Çok zor bulunur.....Adamlar rafları temizledi Şimdi bayağı fahiş fiyata AA tipi 1600 mA Ready2Use 600 mA AAA tipini verdiler. Ambalajı bile çok farklı...
    quote:

Orijinalden alıntı: djinn_inc

Bugün eskişehir migroslarda pillerde %30 indirim vardı panasonic infinium 20.94 gibi bir rakama inmişti ben de aldım. Eskişehirde pek bulunmuyordu bulunsa da fiyatı yüksek oluyordu. Bakalım inşallah iyi çıkar. Aslında sn.bipekkan'ın önerdiği 1400'lük vartalardan alacaktım fakat yoktu.
  • SAYIN BİPEKKAN
    Alkaline pil ile çalışan mouse'a normal pil taktım(şarj olmayanlardan)acaba mouse'a herhangi bir zararı olur mu şuan sorunsuz kullanmaktayım
    TEŞEKKÜR EDERİM İYİ GECELR
  • meraba arkadaşlar dun gp nın recyko 2100 luk pillerinden aldım elimde ataba at508 şar makınası var pilleri şarja taktım fakat makınanın sadece power ledi yanıyor dıger ledler yanmadı iki üç saat prizde bıraktıgım halde pilleri şarj etmedi acaba bu piller at508 ile uyumlu degıllermı şu anda gp nın eski şarj makınasıyle şarj ediyorum pilleri
  • Piller zaten şarjlı geliyordu keşke önce takıp kullansaydınız.
  • feslegenli

Bülent hocamın daha önce, söylediği gibi.
    ataba cihazlar GP ile uyumlu değil,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi himan -- 21 Mart 2010; 10:40:10 >
  • @feslegeni,
    Büyük ihtimalle temasızlıktır. Başka pillerle deneyin aynı durum oluşuyorsa şarj cihazı arızalıdır. Bazen pillerden birindeki (+) kutbun kısalığı buna neden olabiliyor, yuvanın + kutup yatağının kenarlarındaki setler teması etkiliyor. Böyle durumlarda pilleri yatakları içinde yuvarlayın ve yer değiştirin.
    Ortaya çıkan durumun uyumsuzlukla bir alakası yok. Tamam GP' lerde Ataba ile zaman zaman ortaya çıkan bir prb. var ama buna GEÇİMSİZLİK diyelim. Çünkü şarj etmez yada çalışmamak gibi bir durum yok. Sadece AŞIRI ISINMA SÖZ KONUSU OLABİLİYOR.
    quote:

Orijinalden alıntı: feslegenli

meraba arkadaşlar dun gp nın recyko 2100 luk pillerinden aldım elimde ataba at508 şar makınası var pilleri şarja taktım fakat makınanın sadece power ledi yanıyor dıger ledler yanmadı iki üç saat prizde bıraktıgım halde pilleri şarj etmedi acaba bu piller at508 ile uyumlu degıllermı şu anda gp nın eski şarj makınasıyle şarj ediyorum pilleri
  • meraba cevabınız için teşekkur ederim şarj cıhazının +kutbunun takıldıgı yere bakınca eskı pilin yuvarlak kıgıt contasının + kutbun gelmesı gereken yerı kapattıgını farkettım onu cıkarınca calıstı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feslegenli -- 21 Mart 2010; 15:52:43 >
  • bipekkan merhaba.. Pil konusunda yardımların için çok tşk.
    Tavsiyelerinle AT-908 aldım yaklaşık bir yıl önce.. Yanındada
    Gp 2700 pil..Daha sonralarda Varta 1400 lüten altım ...
    Gp ve Varta çok kısa sürelerde şarz oluyor.Gp 1 saat gibi,
    Varta 15 dk. Makinede kullanınca 10 tane fotoğraf demeden şarzları bitiyor.
    Problem nerede anlamadım.Pilleri çok kullanmadım, çokda şarz etmedim.
    Acaba Ataba damı problem ..Yardımcı olurmusun.. Tşk. Garantisi falan nedir
    bilmiyorum.İzmir çankaya dan almıştım..
    Birde Deşarj yapmaya çalışıyorum ama kendisi şarj etmeye başlamıyor.
    Ne kadar sonra sarı ışık sönüp normal şarzına başlamalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakkin -- 21 Mart 2010; 20:34:34 >
  • selamlar

http://www.hepsiburada.com/vpw-super-quick-charger-3-hour-pil-sarj-cihazi-4-x-2500-mah-aa-ni-mh-sarjli-pil/productDetails.aspx?categoryid=87951&productid=mrrprd_ofisvpwcr826&mr=4

böyle bir ürün var 4 pil ve şarj makinası için gayet uygun fiyat ayrıca 3 saat gibi bir şarj süresinden bahsediliyor

gerçekten bu süre doğrumudur sadece bu piller içinmi geçerlidir elimizdeki diğer pillerde kısa sürede şarj olurmu ısınma sorunu olurmu almaya değermi
    kullanan yada bilgisi olan varsa Özellikle bipekkan nickli arkadaşın destek ve bilgilerini rica ediyorum teşekkürler
  • Tekrar Merhaba arkadaşlar... ben sorunlu pillerle boğuşmaktan vazgeçip 4 adet varta professionel pil almaya karar verdim fakat dün doğu bankta ve tahta kalede birsürü yere sordum ama hiçbirisinde yoktu. İstanbulda bu varta professionel pilleri nereden BULABİLİRİZ? Alan arkadaşlarımız varsa yardımcı olabilir mi ?

Birde @bipekkan hocam ataba at 908 gördüm dükkanları gezerken fiyat sordum bi kaç yere kimisi 35 diyor kimisi 30 biyere girdim baya bol çeşit varta pil vardı ama yine professionel yoktu ordada sordum ataba yı 25 tl dedi ben bir tane almayı düşünüyorum. @bipekkan hocam tavsiye eder misin elimdeki pilleri deşarj etmek için ve siz baya uzun anlatmışsınız bu aleti yoksa yeni çıkan başka bir model mi tavsiye edersiniz?

Edit : İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaNaLFaci@ -- 22 Mart 2010; 11:12:39 >
  • aynı yerlerde ben de dolaşmıştım ben de bulamadım prof.

panasonic infinium almaya karar verdim.dogubankın girişindeki dukkanda 4tanesi 25 tl. bekledikçe şarjı boşalmayan piller. bipekkan da iyi diyordu bu piller için.

quote:

Orijinalden alıntı: dogann007

Tekrar Merhaba arkadaşlar... ben sorunlu pillerle boğuşmaktan vazgeçip 4 adet varta professionel pil almaya karar verdim fakat dün doğu bankta ve tahta kalede birsürü yere sordum ama hiçbirisinde yoktu. İstanbulda bu varta professionel pilleri nereden BULABİLİRİZ? Alan arkadaşlarımız varsa yardımcı olabilir mi ?

Birde @bipekkan hocam ataba at 908 gördüm dükkanları gezerken fiyat sordum bi kaç yere kimisi 35 diyor kimisi 30 biyere girdim baya bol çeşit varta pil vardı ama yine professionel yoktu ordada sordum ataba yı 25 tl dedi ben bir tane almayı düşünüyorum. @bipekkan hocam tavsiye eder misin elimdeki pilleri deşarj etmek için ve siz baya uzun anlatmışsınız bu aleti yoksa yeni çıkan başka bir model mi tavsiye edersiniz?

Edit : İmla
  • Teşekkür ederim kardeş ben bulabilirsem Varta professionel alacağım önceki ama İstanbulda bulabilen yok galiba ??

quote:

Orijinalden alıntı: erencaner

aynı yerlerde ben de dolaşmıştım ben de bulamadım prof.

panasonic infinium almaya karar verdim.dogubankın girişindeki dukkanda 4tanesi 25 tl. bekledikçe şarjı boşalmayan piller. bipekkan da iyi diyordu bu piller için.
  • www.hepsiburada.com
    Vpw Süper Quick Charger 3 Hour Pil Şarj Cihazı+ 4 X 2500 Mah Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?Categoryid=291105&Productid=ofisvpwcr826
    bu piller nasıl acaba arkadaslar fujis1500 foto makınemde kullancam
  • @bipekkan

Kampanyalı pillere ragbet etmeyiniz demiştin daha önceden ama bugün Tansaş'ta tüm piller %30 indirimli yazısını gördüm. İçlerinde Panasonic Infinium 2100 mah da vardı.
    Pilin normal yazan fiyatı 29.90
    %30 düşünce 21 liraya geliyor. Alınır mı sizce? Tüm piller kampanyalıymış ama açıkçası sormadan almıyım dedim. Ne dersiniz?
  • @erencaner,
    Bu piller zaten en az 1 yıl kapasitesinin %80-85' ini muhafaza eder denildiği için pek fazla std. Ni-Mhd piller gibi değerlendirilmemeli. Bende geçenlerde bir takım aldım sorun yoktu. Bu arada INFINIUM' ların ambalajı değişmiş bu nedenle elde kalanlar temizlenmeye çalışılıyor olabilirler.
    TANSAŞ' ın indirimine gelince TANSAŞ bu konuda kesinlikle samimi değil bir kere. 2 olay anlatayım. 2 yıl önce, yazlıkta bir akşam akrabamı yolcu ettikten sonra TANSAŞ' a uğradım. O gün Isıtıcı yere düşmüş ve ek yerinden çatlamıştı. Şu ucuzlardan bir tane alalım dedik. Arzum'un Çin malları iyidir. Ama üzerinde etiket yoktu, kasadan okuttuk 19.90 YTL ama kapanmak üzereydi biz alalım filan derken kasalar kapandı ertesi güne bıraktık Ertesi günü Tansaş'ı n o %40 indirimine girmiş sözüm ona eski fiyatı Etikette 29.- YTL imiş gibi üstünde Koca bir çarpı, yeni fiyat 17.40 YTL. Daha 3 gün önce 2.59 TL fiyatla satılan Nestle fıstıklı (Damak) yeni fiyat %40 indirimde 3.5 TL OLMUŞ, üstünde koca çarpı yeni fiyat 2.10 TL. Kısaca ben pazarlıkla zaten INFINIUM' lara başta 23 TL diyenlerden 20-21 TL' ye alıyorum. Marka olarak değilde TANSAŞ' ın bu %30-%40 sahtekarlığına dikkat edin derim. INFINIUM' lara daha Türkiye' de 4 adedine 30 TL fiyat koyan bir satıcı daha görmedim.
    quote:

@bipekkan

Kampanyalı pillere ragbet etmeyiniz demiştin daha önceden ama bugün Tansaş'ta tüm piller %30 indirimli yazısını gördüm. İçlerinde Panasonic Infinium 2100 mah da vardı.
    %30 düşünce 21 liraya geliyor. Alınır mı sizce? Tüm piller kampanyalıymış ama açıkçası sormadan almıyım dedim. Ne dersiniz?
  • sevgili bipekkan ben sizi istanb uldan rahatsız ediyorum şarz cihazı alıcam fakat sizin bilgi ve deneyimlerinize ihtiyacım var yazılarınızı okudum çok tşkr çok faydalı bilgiler veriyorsunuz ATABA AT-908 Ultra Hızlı Pil Şarj ve Deşarj+Otod ben bu 2 şarz aleti arasında kaldım lütfen yardımcı olurmusunuz sizce hangisini alım Ataba At-998 Digital Ekranlı Pil Şarj Cihazı bi yerde yorumunuzu okudum 908 diyorsunuz lütfen acil cevabınızı bekliyorum ben aydın istanbuldan
  • birde bende bu piller ve şarz aleti var linkini verim ayrıca ataba alımmi pil olarakta tavsiyeniz nolurhttp://urun.gittigidiyor.com/GP-ReCyko-SARJ-CIHAZI-4-AD-YENI-NESIL-KALEM-PIL_W0QQidZZ24985905 iyi günler
  • Arkadaşlar elimde 8 tane Sony 2700 amperlik pil var. 4 Tanesi Japon malı 4 tanesi ise Çin malı. Fotoğraf makinem Canon 4 pille çalışıyor. Makineni özelliği gereği bir pil bile bitik olsa açılmıyor.

Japon mallarını 4 yıldır Çin mallarını da 2 yıldır kullanıyordum. Ancak çok fazla şarz ettiğim söylenemez. Ancak hepsi şu anda bitik durumda hepsinin birden aynı anda ölmesi ilginç veya en azından makineyi açacak bir dörtlüyü bir türlü denk getiremedim.

Şarz cihazım Ataba 998, her zaman önce deşarj edip sonra dolum yaptıyordum.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Fotoğraf makinesi çalışmadıği için pillerin resmini koyamıyorum, internetten aşağıdaki resmi buldum. Benimkiside bunların dörtlüsüydü.
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
  • teşekkür ederim. dogubankta da 25 diyorlar 4tanesine.fiyatta da indirim yapmıyorlar.

quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@erencaner,
    Bu piller zaten en az 1 yıl kapasitesinin %80-85' ini muhafaza eder denildiği için pek fazla std. Ni-Mhd piller gibi değerlendirilmemeli. Bende geçenlerde bir takım aldım sorun yoktu. Bu arada INFINIUM' ların ambalajı değişmiş bu nedenle elde kalanlar temizlenmeye çalışılıyor olabilirler.
    TANSAŞ' ın indirimine gelince TANSAŞ bu konuda kesinlikle samimi değil bir kere. 2 olay anlatayım. 2 yıl önce, yazlıkta bir akşam akrabamı yolcu ettikten sonra TANSAŞ' a uğradım. O gün Isıtıcı yere düşmüş ve ek yerinden çatlamıştı. Şu ucuzlardan bir tane alalım dedik. Arzum'un Çin malları iyidir. Ama üzerinde etiket yoktu, kasadan okuttuk 19.90 YTL ama kapanmak üzereydi biz alalım filan derken kasalar kapandı ertesi güne bıraktık Ertesi günü Tansaş'ı n o %40 indirimine girmiş sözüm ona eski fiyatı Etikette 29.- YTL imiş gibi üstünde Koca bir çarpı, yeni fiyat 17.40 YTL. Daha 3 gün önce 2.59 TL fiyatla satılan Nestle fıstıklı (Damak) yeni fiyat %40 indirimde 3.5 TL OLMUŞ, üstünde koca çarpı yeni fiyat 2.10 TL. Kısaca ben pazarlıkla zaten INFINIUM' lara başta 23 TL diyenlerden 20-21 TL' ye alıyorum. Marka olarak değilde TANSAŞ' ın bu %30-%40 sahtekarlığına dikkat edin derim. INFINIUM' lara daha Türkiye' de 4 adedine 30 TL fiyat koyan bir satıcı daha görmedim.
    quote:

@bipekkan

• sayın bipekkan;
    az once at-908im geldi kargo ile.sony 2000 amper pek de sağlıklı çalışmayan pillerimi taktım.refresh modunda şu anda.ne kadar o şekilde kalması lazım? anahtat üzerindeki 2 ve 4 rakamları sarj ettiğimiz pil sayısına göre mi ayarlıycaz? bir de deşarj tuşuna basınca önce deşarj edip sonra otomatik olarak şarja mı geçiyor? içinde kullanım klavuzu çıkmadı.şimdiden teşekkurler
  • 
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.