Şimdi Ara

Vitor Pereira'ya Yönelik Eleştirleriniz [ANA KONU] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
309
Cevap
2
Favori
4.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • portonun şampiyon takım hocasını niye gönderdiği yavaş yavaş ortaya çıkıyo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D.

    Şu konunun daha 4.haftadan açılması tam bir rezilliktir.

    Müdür sence de bi sıkıntı yok mu? Hazırlık maçlarını vs geçtim artık. 4.hafta olabilir ama hala van persie kanatta dolanıyor fernandao ilerde doğru dürüst bişey yapamıyor. Daha doğrusu deplasman topçusu değil. Bişeyler yanlış ama inşallah düzelir.
  • E biz de Şampiyon Yanal'ı,zico,yu gönderdik bunlar kötü hoca mı,Herşeyi bi siz iyi biliyosunuz,zamanında Ersun Yanal'ı linç konuları da vardı bu forumda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FB 4'ü iç saha, 4'ü dış saha olmak üzere 8 resmi müsabaka oynadı. İç saha maçlarının tamamını 40.000 kişinin üstünde bir taraftara oynadı. Müthiş destek vardı. Özellikle dış saha maçlarında sahaya iyi yayılamadık. Kağıt üzerindeki kadroyu sahada bir göremedik gitti. Hücum alanında kaotik bir düzen var gibi. Tamam değişken oynamak istiyoruz belki ama bu değişkenlik çok tempolu takımlarda işe yarar. FB henüz tempoyu oturtabilmiş değil. Yavaş hücum ediyor. Önde baskı kuramıyor, baskı kuramayınca da hücumu sonlandıramadığı zaman çok geri koşup oyunun boyunu ve koşu mesafesini uzatıp rakibe alan veriyor.

    Bir defa Emre'den sonra oyunu yönlendirme görevini verecek adamı bulamadık henüz. Meireles oyun aklı olarak yeterli olsa da fizik olarak çok yetersiz. Souza ve Topal zaten bu işin adamları değil. Ozan çok yeni. Elde Diego kalıyor, o da nedense topla çok fazla oynama sevdasında. Daha basit oynayan bir Diego nun arkasında Souza(topal)-Ozan ikilisiyle 3 lü bir ortasaha kurulabilir. Biz bu kadroyla iki kanatlı 4-4-2 falan da oynayamayız. Orta saha tandemi 4-4-2'yi de kaldırmaz. Oyunun yönünü hızla değiştirecek, bekleri, kanatları oyuna dahil edebilecek yönlendirici bir orta saha yok. Herkes görev adamı.

    Şu an benim görebildiğim fotoğraf

    Volkan
    şener(gökhan)- stoper-stoper - caner
    Souza(topal)-ozan
    nani(alper)-Diego-volkan ş.(Markoviç)
    Fernandao-(RVP)


    Stoper performansları bana hala tatmin edici bir fikir vermedi. RVP nin form durumu yeterli değil, bazen aklın istediğini vücut yapamıyor, hala gerekli güç ve koordinasyona ulaşabilmiş değil.

    4-4-2 için çok coşkulu oynamak gerekir. Ortasaha tandeminde birinin mbia, selçuk inan, oguzhan, emre gibi oyunu yönlendirme özelliği olması gerekir. özellikle 4-4-2'de uzun atıp önde basmak da bir tekniktir. ama yüksek fiziki kalite gerektirir.

    Şu an işler yolunda değil. Beklemeye devam 10-12 transferin, gidenlerle beraber yaklaşık 20 kişilik bir sikülasyonun olduğu takımda taşların oturması, rollerin biçilmesi zaman alabilir. Hatta taşlar yerine oturmayabilir de. O zaman gerekli rötuşlar devre arasında yapılmalıdır.




  • Adam geleli 3 ay oldu,3 aydan beri tanıyor ligi,biz yıllardır izliyoruz tabi ki aynı gözle bakamayız,Defans olarak takım oturmuş ligin formda iki takımına hiç pozisyon vermedik,Hücum da zamanla olacaktır ,ben hocaya güveniyorum,Bi yerde okumumuştum en çok hoca değiştiren lig bizleymiş,böyle sabırsız taraftara yine iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fener'in ilerisi neden böyle değil?

    -------------RVP------------


    Nani---------Diego----------Volkan

    --------Ozan---------Topal-------

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocadan iyi biliyorsanız siz teknik direktör olun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonra neden belli bir sistemimiz olmuyor neden her sene teknik direktör değiştiriyoruz neden Doneskt olamıyoruz vs.

    Bu konunun açılması bile yanlıştır bence. Ligde lidersin , Avrupaya kalmışsın ve böyle konu açılıyor oldu olacak Vitor'u gönderelim yerine sistemi belli olan İsmail'i yeniden getirelim ya da Bielsa'yı sonra bekleyelim onuda 1 ay sonra baktık ki olmuyor gene gönderelim alalım Aykut'u...
  • Fellaini forvet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayriyetten Trabzon'un eski hocası Ersun Yanal ile bu adamı kıyaslayanlar olmuş. Ersun'un ne OTORİTESİ vardı? Transferleri o mu yaptı ? Salih'i falan her maç şans verdi mi?

    Ersun Yanal'ın ilk 10 haftadaki performansına bakın Konya maçı rezalet 2-0 'dan 3-2 ve Fenerbahçe kalibresinde bir hoca değil , vs. gibi eleştiriler ikinci maç Eskişehir maçı rezalet oyun rakip penaltı kaçırmış vs. 1-0 galip gelmişiz bunun yanında Arsenal rezaletiki o sene Arsenal çok kötü bir başlangıç yapmıştı lige ama içerde 3-0 deplasmanda 2-0 kaybettik gene bu tür eleştiriler

    3-4-5. haftalarda bile Sivas ve Elazığ maçları dışında hepsinde rakipleri eze eze kazanmıyorduk. Bir Erciyes deplasmanı , Bursa deplasmanı falan şansımızın ve hırsımızın yardımıyla kazandığımız maçlar gen bu galibiyetlerle takım birbirine kenetlendi. Ben o zaman da dedim Ersun Fenerbahçe tarihine gelmiş en iyi teknik direktör vs. değil şans ve hırsının yardımıyla ve de rakiplerin aşırı kötü olması ve de tek kulvarda oynamamız nedeniyle aldık ligi.

    Fakat şimdi sezonu çok erkenden açmışız 11 yeni oyuncu her şeye 0'dan başlıyoruz ve şimdiye kadar oıldukça başarılıyız. Neb bekliyorsunuz her takımı 5'liyelim mi? FM 'de bile böyle olmuyor takımı baştan kurduğunda 2-3 ay bocalıyor takım herne kadar iyi oyuncuların olmuş olsada. Birazcık sabır , ha eleştiri yapın bir şey diyen yok diyinki RVP yerine Volkan oynasın Fernandao tek forvet olmalıydı diyin herkesin futbol görüşü farklı Hakan oynamalı diyen olsun , Markovic oynamalı diyen olsun vs. amma ve lakin bu ufak tercihler yüzünden " HOCA İSTİFA " " VİTOR BU KADROYU YÖNETEMEZ" falan demeyin.

    Adam İsmail Kartal ya da Ersun Yanal değil. Zamanında yıldızlarla , yıldız adayı gençlerle çalışmış ve onları geliştirmiş bir isim. Adamın transfer ettiği Souza , Ba , Fabiano'ya bakın herkes eleştirtiyordu bunlar kim diye ama Fabiano Volkan'ın performansını arttırdı , Souza önce kadroya Topal'ı yazarım gerisini onun etrafına dizerim diyenleri sözlerinden caydırdı , Ba ' nın oynadığı son iki maçtaki performansına bakın vs. Ölmüş Diego'yu canlandırdı adam.

    Eleştirileri dozunda yapın az , sabırlı olun yoksa senelik teknik direktörlere müstehak olursunuz. Ersun gelir şampiyon yapar o gider başkası gelir bu düzen devam eder. Emin olun şuan şampiyon olmasak bile Vitor takımda kalmalıdır sözleşmesi bitene kadar. Geçen seneki gibi ya da Ersun dönemindeki gibi değil Beşiktaş on numara geliyor , Trabzon geçen seneye göre daha da güçlendi , Antalya falan bayağı gelişti. Geirye giden Bursa ile GS var ki GS'nin ölüsü bile ilk 3'e oynar her zaman. O yüzden büyük hedefler koymayın belki gruptan bile çıkamayız Ajax , Celtic dünün kulüpleri değiller. Sabırlı olun , daha ligin 3. haftasında en formda olan oyuncuyu ıslıklayarak bizden bir cacık olmaz.




  • Katılıyorum artını verdim Başka bi konuya yazdığımı kopyalıyım buraya:

    Rvp ve Fernandaoyu birlikte oynatmaktaki ısrarının sebebi heralde ikisini de küstürmemek. Dünkü maç hayatımda izlediğim en sıkıcı maçtı diyebilirim. Takım savunması hakkaten iyi ama hücumda hiçbir organizasyon yoktu. Doğru dürüst iki pas dahi yapamadık. Kolay kolay gol yemiycez bu anlaşıldı, ama hücumda organize olmak şart. Volkan şen gibi bi adamı bu maçta ilk 11de oynatmayacaksa ne zaman oynatacak çok merak ediyorum. Ozan, josef, kadlec, ve topal iyiydi, volkan şen ise oyuna girdikten sonra o kısa süre içinde bile çok iyiydi. Diğerlerinin nerdeyse hiçbir üretkenliğini göremedik. Meireles iyi oyuncu ama kendini salmış gibi duruyo, fiziği zayıf. Mustafa denizlinin dediği gibi ekim kasım ayını bekleyelim bakalım, sonrasında td'yi ciddi eleştirebiliriz. Ha bu arada diegoya laf ediyoruz ama eksikliğini dün gördük, onun dışında sorumluluk alan bi oyuncu yok.




  • van Persie bir maç daha kanat oynarsa hocaya desteğimi çekerim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redline3 kullanıcısına yanıt
    Futbolu bu kadar cazip kılan budur zaten. Herkesin bir fikri vardır. Herkesin kendine göre bir bakış açısı vardır. Mesela basketbol maçı da seyrediyoruz ama bu kadar yorum yapamıyoruz. Şahsen ben her sene 10 tane basketbol maçını salonda canlı seyrediyorum, daha pick and roll un ne oldugunu çözemedim

    Hocalık sadece takım kurup sahaya sürmek, transfer yapmak, oyuncu değişikliği yapmak değil. Bu hocalığın vizyon tarafı.
    Bunun bir de psikolojik ve bilimsel kısmı var. Oyuncusu, yardımcısı, doktoru, neredeyse 40 kişilik bir ekibi içine alan yöneticilik kısmı var. Antrenman bilimleri var. vs vs.
    Bizler görünen taraftan kendimize göre yorum yapıyoruz. Bu yorumu yapamıyor olsak zaten o stada her hafta 50000 kişiyi toplayamazsın!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThunderVoid

    quote:

    Orijinalden alıntı: D.

    Şu konunun daha 4.haftadan açılması tam bir rezilliktir.

    Müdür sence de bi sıkıntı yok mu? Hazırlık maçlarını vs geçtim artık. 4.hafta olabilir ama hala van persie kanatta dolanıyor fernandao ilerde doğru dürüst bişey yapamıyor. Daha doğrusu deplasman topçusu değil. Bişeyler yanlış ama inşallah düzelir.

    Sıkıntı var zaten sıkıntı olmasa böyle bir oyun olmaz.Fernandao'nun oynamasının sebebi sadece stoperlerle boğuşması Ozan'ın attığı uzun topta mesela RvP çok güzel bir koşu yaptı eğer RvP merkezde oynasaydı öyle bir pozisyona girme ihtimali çok düşük olurdu.Şöyle düşünün milli maçta da gördük RvP fizik olarak tam hazır değil Serdar Aziz-Hakan Balta ikilisi üstünlük kurdu mesela ligde de oynadığı maçlarda tam olarak istediğini yapamadığını görüyoruz.Hazır bir RvP olsaydı şu ana kadar 5-6 golü vardı.Bence Vitor da fiziksel olarak hazır görmediği için stoperlerin kucağına atmak istemiyor biraz daha serbest oynatıyor her ne kadar dizilişte sağ kanatta gözükse de aslında tam olarak sağ kanat gibi oynamıyor geriye elinden geldiğince geliyor fakat maç içinde dikkat ederseniz Meireles baya sağa kanada geldi.Sonuç olarak sabredilmesi lazım.Benim gözümde hocanın devre arasına kadar kredisi var.




  • ya her şeyi geçtim. taktiği,sistemi,oyuncu tercihlerini falan hepsini geçtim. takım umut vermiyor umut. 1 ay sonra ligin altını üstüne getireceğiz falan diyebiliyor musunuz ? ben diyemiyorum.
  • Adam çok farklı düşünüyor, anlamak mümkün değil.

    Diego'lu bir 442 oynatma sevdası var, Diego olmadığın da ise gerçek 442'yi denemiyor bile...

    Deplasmana tek forvet çıkma düşüncesi bile RvP'nin kanatta oynaması ile oluşuyor?..

    Hakiki kanat oyuncuları var ama kullanmıyor, elinde iki tane santrafor ama birini kanatta harcayabilecek kadar rahat... Yeni takım, yeni teknik heyet, ligi bilmiyor oluşları, sakatlıklar falan ben yine de birkaç hafta daha beklemek gerekir düşüncesindeyim; ancak Vitor'un yaptıkları da çok garip hareketler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Glorious_

    Fener'in ilerisi neden böyle değil?

    -------------RVP------------


    Nani---------Diego----------Volkan

    --------Ozan---------Topal-------

    Çünkü
  • Kasımpaşa maçında son 5 dakikada çift kanat oynadı takım. Gözlerim az biraz futbol gördü.

    Tamam stoperlerin yok. Gol yemek istemiyorsun. Orta sahayı güçlü tutmak istemişsin. Defansın önüne 3 tane defansif yönü yüksek olan orta saha almışsın.
    Ama tek santrafor yapıp kanatların ikisini de işler hale getirseydin olmazmıydı Pereira...

    Ne yardan (RVP) ne de serden (Fenandao) geçerim derken takımın başını yemeyesin..

    2 li santrafora da tamam diyelim.
    Diego yu takıma almayıp RVP forvet arkası gibi oynatsan, kanatlara, Nani, Volkan Şen, hani gözlerimiz biraz şenlense.
    (Aslında Diego sakatken bu maçta deneyebilirdin.)

    Hadi yine dedin ki, olmaz tek kanat oynayacağım.
    (RVP 'den kanatlı santrafor, olmayacağını görmüşsündür. Hadi bu maça özel bir durumdu diyelim. Görmezden gelelim)
    O zaman da bari defanstan laaaam luuuumm,
    Fernandao ve arada sırada RVP ye pas attırıp (artık nasıl olacaksa)
    onların 4-5 defans oyuncusu arasında cebelleşip, topu alıp adam çalımlayıp, gol atmalarını bekleme huyundan vazgeçsen.

    Bu kadro paslı oyunu da gayet güzel oynayabilir.. Biraz da paslaşarak, gol pozisyonu hazırlama taktiğini denesen.

    Tamam yenisin, yeni bir sistem oturtmaya çalışıyorsun da, oturtmaya çalıştığın sistemin altına diken değilde, minder koyup oturtmaya çalışsan.

    Bak o zaman seninle daha çok anlaşırız.

    Haa bence hala kredin var. Ama, bizim buralarda bir atasözü vardır.
    "Hazıra dağ dayanmaz.." Aldığın kredilerin yerine fazlasıyla koy ki.
    Ne senin , ne takımın başı ağrısın ne de biz taraftarların..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: baytar

    Futbolu bu kadar cazip kılan budur zaten. Herkesin bir fikri vardır. Herkesin kendine göre bir bakış açısı vardır. Mesela basketbol maçı da seyrediyoruz ama bu kadar yorum yapamıyoruz. Şahsen ben her sene 10 tane basketbol maçını salonda canlı seyrediyorum, daha pick and roll un ne oldugunu çözemedim

    Hocalık sadece takım kurup sahaya sürmek, transfer yapmak, oyuncu değişikliği yapmak değil. Bu hocalığın vizyon tarafı.
    Bunun bir de psikolojik ve bilimsel kısmı var. Oyuncusu, yardımcısı, doktoru, neredeyse 40 kişilik bir ekibi içine alan yöneticilik kısmı var. Antrenman bilimleri var. vs vs.
    Bizler görünen taraftan kendimize göre yorum yapıyoruz. Bu yorumu yapamıyor olsak zaten o stada her hafta 50000 kişiyi toplayamazsın!



    Ünlem koydun kalbim kırıldı...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: he_man

    portonun şampiyon takım hocasını niye gönderdiği yavaş yavaş ortaya çıkıyo

    aynen kardeş porto da 2 senedir şampiyon olamıyor,şimdi bin pişman vitor'u gönderdiğine

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.