Şimdi Ara

GTX 970, 3.5 GB bellek atanma hatası - kart 175GB/s! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.539
Cevap
9
Favori
59.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • basligi gorunce mete gene nvidia'nin en kucuk kusurunu yakalamis tutmus kulagindan gelmis herhalde dedim ama ciddi bir seymis.1080p oynayanlar belki farkina varamaz bu olayin ama SLI yapip daha yuksek cozunurlukte oynayacaklar icin bu bir sorun.
  • Driver ile mi alakalı yoksa fiziksel tasarım ile mi alakalı olduğu belli değil daha. GPU'ları, CPU'lar gibi kafamıza göre erişme kodlama kurcalama imkanı yok, AMD-Nvidia-İşletim sistemleri buna izin vermiyor. O yüzden rahatça da test edemiyorsun. ASFermi diye bi zımbırtı var Fermi zmanından kalma, Nvidia'nın erişim altyapısının bi kısmının reverse ile kırılmış hali gibi. Direk donanım komutları kullanmana imkan veriyor. Yine de driver altyapısından tamamen bağımsız bi şekilde GPU'ya erişemiyoruzdur diye düşünüyorum. Bununla deney yapanını da görmedim bu konuyla ilgili. Yapılsa bile eğer dediğim gibi driver altyapısı işe dahil olup, senin komutunu sadece GPU'ya iletmekten fazlasını yapıyorsa bu da ne olup bitiyor'un detayını bulmada pek işe yaramayabilir.

    4k da oyunlarda 970-980 farkı biraz açılıyor ama bahsettiğim gibi fillrate farkının üstüne çıktığını ben görmedim. Belki yeterince ayarlar yeterince yüksek değildir veya oyun-driver-GPU bi şekilde optimizasyon yapmaya çalışıyordur ve o yüzden 3.5G'yi geçmiyordur. Biraz bakındıktan sonra kabul sorun yaşayanlar var ve anlatılanlara göre mantıklı geliyor. Yine de bi noktaya kadar problem yaratmamasına rağmen düşündürücü bi durum.

    Alakasız olarak yabancılar da aşmış fanatik dolu, okurken ederken dikkatli olsun herkes derim. Yani sırf böyle bişey yok demek için tuhaf davranışlarda bulunabilenler, mümkün olduğu kadar referans almamaya çalışın.

    Yukarıda da yazılmış sanırm, kırpık mobil versiyonlarında problem yok gibi, yani sırf ondan hareketle kesin yok diye yargıda da bulunmamak lazım.

    L2 tek artısı değil elbette ama GPC başına tahsis edilme şekli benzer olmalı, GPC başına 1/4'ü kadar, 512KB şeklinde olmalı (bi 680/770 için de 128KB). Sisoft L2'yi 1.8 MB olarak okuyormuş, sitesinde de gösteriyor zaten. Belki alakası vardır.

    GPC'lerde kaç tane SMM olduğu da değişkendir ve etkisi vardır belki. Ben merak edip test etmeye çalışanı görmedim gerçi. Diagram olarak gösterilenin dışında

    http://i.imgur.com/yifqII6.png?1
    http://i.imgur.com/QcixYMl.png?1

    bunun gibi de olabilir, belki etkisi vardır.


    quote:

    Orijinalden alıntı: turbo-powwer

    Sorun yaşamıyorum diyen öyle havaya demiyor hocam MSI AF den 4033 mb bellek kullanımını ve öncesi ve sonrası fps değerlerini SS olarak atıyor zaten onları kaale alıp söylüyorum

    Genel değerlendirmelere bakarsak bazı kartlarda yok bazılında var derinlemsine bir inceleme yapılması lazım


    link verebilir msn?


    quote:

    Orijinalden alıntı: Carnage86

    16 SMM ve 4 GB 550$dan satılırken 13 SMM 4 GB 330$ olması zaten garip. Aynı anda çıkan 2 kart arasında bu kadar f/p farkıolması imkansız gibi. GTX 970'in de aynı GPUya (GM204) sahip olması, dolayısıyla bir waferdan çıkabilecek 970 ile 980 sayısının aynı olması ve bunun üstüne de bu kadar fiyat farkı olması her zaman tuhaf.


    üretim verim farkından fiyata bu şekilde yansıtıyor olabilirler. Yani 980'i %50 verimle, 970'i %80 verimle üretebildiğini varsay, ama problemli 980'ler kolayca 970'e indirgenebiliyorsa 970 senin için optimum bi ürün olabilir.




  • Assasins Creed Unity

     GTX 970, 3.5 GB bellek atanma hatası - kart 175GB/s!

     GTX 970, 3.5 GB bellek atanma hatası - kart 175GB/s!


    Alttaki görüntü Crysis 3 4K 8XMSAA

     GTX 970, 3.5 GB bellek atanma hatası - kart 175GB/s!



    Hocam alıntı bildiriminiz gelmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 24 Ocak 2015; 18:54:28 >






  • Ne oldu nvidiacıklar sizi

    yine mi kandırıldınız yerim yaaaa




  • Su aciklama buyuk rezalet. 4GB ibaresiyle satilan 970'leri adamlar tek kalemde 3.5 GB'a indirdiler.
  • Nvidia tercih edilmesinin sebebi biraz fazladan para verirsiniz ama Amd'ye göre içiniz çok daha rahat olur. Bilirsiniz ki problemlerle karşılaşma olasılığınız daha azdır.
    Ama Nvidia'da böyle yapıcaksa ne anladım ben bu işten..

    Ufak bir donanımsal veya yazılımsal bir hata olsa sonradan hemen giderilse bir şey demem. Ama bu adamlar bu ürünü bilerek bu şekilde çıkardılar. 4 GB diye sattılar.
    Ürünlerinde en ufak bir gelişme olduğu zaman bağıra bağıra her yerde seslendirmesini bilirler ama bir allahın kulu biz bu üründe memory i 3.5Gb 0.5 GB olarak ayırdık
    şöyle yaptık böyle yaptık şöyle olunca performans sorunu olabilir felan hayatta demezler.

    Kullanıcılar araştırıp bu olayın farkına varıp duyurmasalar bu kart sahipleri 4gb ekran kartına sahip olduklarını sanıcaklar.(Tam olarak 4Gb memorynin tamamını aynı performansta kullanabilen).

    Eğer bu problem giderilmezse kimse kusura bakmasın ama Nvidia sağlam kazık atmış olucak..

    (Bu problem çok mu önemli? Bağzılarının umrunda bile olmayacaktır belki ama önemli olan bu değil. Sorun Nvidia'nın bu kartları 4Gb diye satmış olması.)

    (Konuyu teknik açıdan cok fazla incelemedim eğer bağzı kişilerin dediği gibi ortada bir problem yoksa söylediklerimi dikkate almayın :) )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c36ab7c4 -- 24 Ocak 2015; 20:00:17 >




  • Arkadaşlar, açıklama Nvidia yağcıları ekibinin üstün katkı sağlayan editörleri oldukları kadar, bu raddede ilerledikçe kendilerine eşi benzeri görülmemiş dvi üzerinden 1600p broadcast yakalayıp muhteşem FCAT incelemeleri yapan donanımlarla farklılık katmayı da bir miktar başarabilmiş PcPerspective inceleme grubundan geliyor. 8 parçalık crossbar, 7.5'a indirilmiş GTX970'te. Kart 256 bit değil, 224 bit! [Kaynak]
    Dolayısıyla kullandığınız kartın 3.5 GB denmemesi için bir neden yok. Geride kalan 0.5 GB ancak zorunlu hallerde pciexpress üzerinden sistem belleği ile yazışıyor başka yol olmadığı için şeklinde anladım. Geriye kalan 0.5 GBlık vram bellek atanmasını hissetmiyorsunuz; çünkü rop kesintiniz daha büyük ve darboğazı buradan uzaklaştırıyor. Eğer takılma yaşadığınızı düşünürseniz, resmi açıklama geldi, sorun yok. Kendi kendinize meseleyi büyütüyorsunuz. Lakin, açıklama ortalama fps üzerinden yapılıyor(!).
    Bir kez daha görmüş olduk, takılmalı, kesilmeli, konsol sınıfı 2x köşe yumuşatmalı görüntü kalitesi için Nvidia size yüksek fps sunmaya devam ediyor! Siz tercihinizi doğru yönde kullanmaya devam edin...
     GTX 970, 3.5 GB bellek atanma hatası - kart 175GB/s!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 24 Ocak 2015; 20:40:09 >




  • cw üstüne bu sorun nvidia güvenilirliğini kaybetmeye başladı
    amd iyi bir atak yaparsa piyasa dengelenir gibi
  •  GTX 970, 3.5 GB bellek atanma hatası - kart 175GB/s!

    2 gün önce GTA 4 oynayayım diyip yükledim oyunu (ekran kartım Zotac AMP! Extreme Edition GTX970) ve ram değerini 3 gb gördüm şaşırdım, şimdide bu haberi görünce hepten şaşırdım resmen kazık yemişiz...
  • özet olarak 3 gb lik kartmi almis olduk yani 780 almamamin sebebi tum cw muhabbetlerine ramen 4 gb oldugu icin 970 almak olmustu nvdianin kaziklama stratejisini bilsem 300 liram cebimde kalirdi nvdia yakistimi bu senin gibi firmaya :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @sangokudbgt

    2006 üyesi bir insanın yazdıklarına bakın, gerçekten ''yazık'' ...

    Kreşe döndü koca forum, birde aynı insan geçen gün bilgisi olmadığı konularda konuşup (V-RAM konusunda) milleti ''liseli'' yerine koyuyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 25 Ocak 2015; 1:08:41 >
  • MSI 4GB 3,5 GB Fnatic Edition.
     GTX 970, 3.5 GB bellek atanma hatası - kart 175GB/s!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonacoDoom

     GTX 970, 3.5 GB bellek atanma hatası - kart 175GB/s!

    2 gün önce GTA 4 oynayayım diyip yükledim oyunu (ekran kartım Zotac AMP! Extreme Edition GTX970) ve ram değerini 3 gb gördüm şaşırdım, şimdide bu haberi görünce hepten şaşırdım resmen kazık yemişiz...

    Bu olayın konu başlığındaki durumla alakası yok.

    Bunun çözümü için; NVIDIA GeForce Experience programından GTA 4'ü seçerek optimize et seçeneğini uygulayın, durum düzelecektir.Daha sonra kendinize göre ayar yaparsınız.Çünkü; GTX 970'de olsa GTA 4 optimizasyon sorunlu olduğu için görüş mesafesi vb. ayarları ''100'' olarak kaldırmayacaktır (kaldırır ama FPS sıkıntısı çekersiniz).

    Bu arada GTA 4'ün modlarla bile V-RAM kullanımı 2GB civarıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 24 Ocak 2015; 20:55:00 >




  • milyar dolarlık şirket 4gb diye 3.25gb kartı satarken sorun yok, biz bu satışa aldanıp en başından amd alın gelecek amd'de dememize rağmen nvidia kart alan şimdi de bıyık altından "kartı nasıl geri veririm" "paramı nasıl kurtarırım" diye düşünen insanlara gülerken mi sorun var?

    50 kere yazdım amd ezecek, ortalığı dümdüz edecek, gerek f/p gerek performans gerekse malzeme kalitesi ile dünyada hiç bir firma amd ile yarışmayı bırakın yanından bile geçemez diye.. sadece güldünüz... şimdi gülme sırası bizde kardeş

    eminim gtx970 sahibisin 3.2gb ram ta burdan bile belli oluyor kıps

    bu arada; bende fazla ram var biraz ekran kartına yetmez ise istersen seninle paylaşırım? kapitoo???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 24 Ocak 2015; 20:58:28 >




  • 3 GB değil kartlar, 3.5 GB, yanlış yorumlamayalım. O testlerde gözüken 3.2 GB'daki performans düşmesi headless mode yerine Aero açıkken çalıştırmalarından dolayı oluşmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sangokudbgt

    milyar dolarlık şirket 4gb diye 3.25gb kartı satarken sorun yok, biz bu satışa aldanıp en başından amd alın gelecek amd'de dememize rağmen nvidia kart alan şimdi de bıyık altından "kartı nasıl geri veririm" "paramı nasıl kurtarırım" diye düşünen insanlara gülerken mi sorun var?

    50 kere yazdım amd ezecek, ortalığı dümdüz edecek, gerek f/p gerek performans gerekse malzeme kalitesi ile dünyada hiç bir firma amd ile yarışmayı bırakın yanından bile geçemez diye.. sadece güldünüz... şimdi gülme sırası bizde kardeş

    eminim gtx970 sahibisin 3.2gb ram ta burdan bile belli oluyor kıps

    bu arada; bende fazla ram var biraz ekran kartına yetmez ise istersen seninle paylaşırım? kapitoo???

    Daha her şey belli olmadan konuşmayalım. Bizim bir atasözümüz vardır: ''Dereyi görmeden paçayı sıvama'' diye.

    Bu sorunun ne olduğu tam olarak belirlensin, ondan sonra kesin yorum yaparız.

    ''En baştan beri AMD'leri öneriyordum'' yazıyorsunuz, bu olay daha yeni patlak vermiş, acaba siz kâhin misiniz de bu olayı önceden görüp bu kart aslında 4GB değil 3.25GB dediniz ? Kanıtı olmayan iftiralarınıza ne demeli ? Sözde ben GTX 970 kullanıyor muşum ya, ondan panelimde GTX 780 yazıyor herhalde ?

    Bunları bir kenara bırakırsak imzama falan hiç mi dikkat etmiyorsunuz ? Sizce körü körüne ve sadece NVIDIA'yı savunun birisine mi benziyorum ? İmzamda acaba hangi şirketlerin logosu var dikkatinizi çekti mi ? Sizin gibi bu tarz yanlış düşüncelere sahip arkadaşların benim düşünce tarzımı algılamaları için bu tarz bir imza koyuyorum buraya.Ama bizim milletimizin karakteristik huyunu göstererek direkt olarak konuyu anlamadan etmeden daldığınız için kim neyi savunuyor onun bile farkında değilsiniz.

    Ben de size bu tarz bir yorum yazmazdım (üstteki gibi).Ama geçen gün V-RAM muhabbetinde -14 alan yorumunuz, ondan sonra burada yazdığınız şeyler sizin nasıl bir düşünce yapısında olduğunuzu bana gösterdiği için artık bunları yazma gereği hissettim.
    ___________

    Şimdi bir düşünün bakalım. Bir GTX 780 sahibi olarak ben bu konuyu neden savunayım ? Benim bu işten sizce zararım mı olur çıkarım mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 24 Ocak 2015; 21:14:26 >




  • herşey kesin olarak belli olana kadar gülmeye devam edeceğim. tam tersi çıkarsa gülmem duracak, ama bu ciddi kanıtlara dayanan iddalar kanıtlanırsa gülmeye kaldığım yerden devam edeceğim.

    bu arada kahin olmaya gerek yok, bu ilk defa olan bir şey değil ;) sanırım teknolojiyi son 3 ay içinde takibe başladık?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 24 Ocak 2015; 21:18:21 >
  • Arkadaşlar guru3d adresinde Nvidia'dan bir açıklama gelmiş, ingilizcem çok iyi değildir ama düzeltilecek bir sorun olmadığını 3.5 gb üzeri ram kullanımında çok çok küçük bir performans farklılığı olduğundan bahsetmiş, tabloylada durumu açıklamış, aşağıdaki adresde "Update: NVIDIA now has responded to the findings" adlı bölümde yazıyor;

    http://www.guru3d.com/news-story/does-the-geforce-gtx-970-have-a-memory-allocation-bug.html
  • Neyse geçmiş olsun. Herkes için çok büyük bir sorun olmasa da gtx970'in 4gb olmadığını farz edin artık. Alan herkes keyfine baksın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.