Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.922
Cevap
191
Favori
287.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @goçhisar, hocam güzel konular konuşuyoruz, ama bu dediklerinden RPi, Galileo vs. üzerinde yazıcı çalıştırmak için hazır donanım ve yazılım şu an için mevcut değil ya da tam olarak kullanyma hazır değil diye anlıyorum. Bunlar üzerinde teknik olarak tabi ki 3d yazıcı çalıştırmak mümkün. Hatta çok daha farklı sistemlerde de çalıştırmak mümkün. Ancak her platform için o platforma yönelik arge çalışması yapıp bunu kullanılabilir hale getirmek lazım. Aslında, yapylmış ile yapılabilir arasındaki fark buradan geliyor. Umarym ileride imkanlarımız olduğunda böyle arge çalışmalarına girip örnek işler yapabilmek çok güzel olacaktır. Bu konuda yaptığınız yazılım/donanım çalışmaları, araştırmaları varsa onları bizlerle paylaşırsan seviniriz.
    Ancak, şu an için halihazırda 3d yazıcı yapmak için altyapısı hazır olan temel sistemler Arduino üzerine. Dolayısıyla yazıcı yapacak olanların Arduino tercih etmesi ilk aşamada daha mantıklı olacaktır. Tabi, geliştirici olarak baktığımızda farklı platformlar üzerinde çalışmalar yapmak ilgi çekici görünüyor. Ancak, bununla birlikte halihazırda oldukça ileri seviyede olan Arduino projeleri üzerine geliştirmeler yapmak da ilginç olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yxsdf -- 16 Ocak 2015; 22:58:53 >




  • meddah45 kullanıcısına yanıt
    Problemin donanım ayarlarınızın yazılım da tam olarak ayarlanmamasından kaynaklandığını tahmin ediyorum.
    Hem Marlin hem de Slic3r ayarlarınızı yazıcıya göre yapmakta fayda var.
    Marlin'de Configuration.h dosyasını yazıcınızın özelliklerine göre düzenlediniz mi?
    Özellikle DEFAULT_AXIS_STEPS_PER_UNIT ayarlarını kontrol edin.
    http://prusaprinters.org/calculator/ bu adresten yazıcınızın özelliklerine göre değerleri hesaplayabilirsiniz.
    Z homing problemi ile ilgili olarak Marlin ve Slic3r ayarlarında Z offset'in 0 olduğundan emin olun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yxsdf -- 16 Ocak 2015; 22:53:41 >
  • Evet dışını kaplamak istiyorum PlexiGlass a göre daha mukavemetli bir madde olduğundan seçeyim dedim, zamanla titreşimden daha az etkilenir diye düşünüyorum. Temelinde alüminyum gibi bir madde ama dışı ahşap gözüküyor. Dilediğiniz gibi bükebiliyor şekil verebiliyorsunuz.

    Ön tarafını plexi den kapaklı yapayım diyorum baskı esnasını görebilmek ve müdahale edebilmek için.

    Ayrıca iç duvarına ses yalıtımı, alt tabana da titreşim yalıtımı için bir kaplama düşünüyorum böylelikle ev ortamında daha az kişiyi rahatsız etmiş olurum.

    Kapalı kutunun bir diğer avantajı ise ABS baskılarda soğuk hava ile karşılaşmama sonucu çatlamaları minimuma indirmek + tepesine koyacağım bir fan ve Karbon filitre ile ABS nin zararlı etkilerini azaltmak.

    Bir fikir alışverişi yapmak istedim bu şekilde sizide dinlemek istiyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yxsdf

    @goçhisar, hocam güzel konular konuşuyoruz, ama bu dediklerinden RPi, Galileo vs. üzerinde yazıcı çalıştırmak için hazır donanım ve yazılım şu an için mevcut değil ya da tam olarak kullanıma hazır değil diye anlıyorum. Bunlar üzerinde teknik olarak tabi ki 3d yazıcı çalıştırmak mümkün. Hatta çok daha farklı sistemlerde de çalıştırmak mümkün. Ancak her platform için o platforma yönelik arge çalışması yapıp bunu kullanılabilir hale getirmek lazım. Aslında, yapılmış ile yapılabilir arasındaki fark buradan geliyor. Umarım ileride imkanlarımız olduğunda böyle arge çalışmalarına girip örnek işler yapabilmek çok güzel olacaktır. Bu konuda yaptığınız yazılım/donanım çalışmaları, araştırmalar varsa onları bizlerle paylaşırsan seviniriz.
    Ancak, şu an için halihazırda 3d yazıcı yapmak için altyapısı hazır olan temel sistemler Arduino üzerine. Dolayısıyla yazıcı yapacak olanların Arduino tercih etmesi ilk aşamada daha mantıklı olacaktır. Tabi, geliştirici olarak baktığımızda farklı platformlar üzerinde çalışmalar yapmak ilgi çekici görünüyor. Ancak, bununla birlikte halihazırda oldukça ileri seviyede olan Arduino projeleri üzerine geliştirmeler yapmak da ilginç olacaktır.

    Dili türkçeye çevir, anlayana kadar göbeğim çatladı

    RaspBerry Printer

    3ders.org dan haber.

    2012 yılında başlatılan konu.

    github proje

    Biraz google yaptınmı görünüyor. Ramps ile bağlantı yapabileceğin yapı mevcut.

    Galileo için aynısını söyleyemeyeceğim.

    RPi için kablosuz ağ mevcut, kamera takılabiliyor. Uzaktan işlemi başlat, kameradan seyret. Yeterli IO portu var. ITDB02 dokunmatik TFT LCD ekran aldım, RPi ile bağlanabiliyor. Çok cafcaflı, bol malzemeli sistem.

    Tabi geliştirme ortamı daha yaygınlaşmış arduino yapısını yeni başlayanlar kullansın.




  • Bende raspberry pi ile uzun zamandır uğraşıyorum, dediğiniz izleme sistemini aylardır yapıyorum 1 adet webcam'ı raspberry pi ye bağlayıp telefondan, tabletten evde olmadığımda izliyorum olası bir ters duruma karşın.

    Hatta aklımda uzaktan raspberry ile yazıcımın elektriğini istenmedik durumlarda direk kesebilmek için bir anahtar sistemi geliştirmeyi düşünüyorum. Raspberry pi ile herşey mümkün
  • yxsdf Y kullanıcısına yanıt
    Cevap için çok teşekkür ederim.
    Ben marlini indirip üzerinde değiştirilmiş yerleri değiştirdim geri kalına dokunmadım. bu satırada dokunmadım bununla bir ilgisi var mı yokmudur? #define Z_RAISE_BEFORE_HOMING 4 yazıyor bu sıfır mı olmalı yoksa bu şekildemi kalmadı ?(autohome sonuçlarında gördüm bununla ilgili bilgi bende autohome yok) attığınız linkte yaptığım hesaplamaları per unit e yazdığımda motorlarda hareket olmuyor. bende per unit te yazan değeri sürdüğüm mm ile çarpıp gerçekte giden mm değerine böldüğümde tam sonuç alıyorum yaptığım doğrumu acaba? per unit 600 diyelim 50 mm git dedim ve 41 mm gitti => 600*41/50 yaptım çıkanı yazdım tam 50 mm gitti. Birde sitede hesaplanan sonuçları yapıp step sürücü üstündeki vidalarlamı oynamalıyım yoksa benim yaptığım yöndemde işe yarar mı ?

    Slic3r de offset sıfır Z için ama marlinde bu şekilde


    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meddah45 -- 17 Ocak 2015; 1:36:48 >




  • yucelnet kullanıcısına yanıt
    3d parçaları kaça hallettin hocam ben de halletmem lazım tüm parçalarım geldi motoru almam gerek şuan
  • yucelnet kullanıcısına yanıt
    Filamentin markasi nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bismillah
  • Bırakın PLA, ABS ile uğraşmayı. Adamlar pudra şekeri ile neler yapıyor bakın:



    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021




  • böyle tozlu sistemleri hiç sevmiyorum ya. hem bu erir ya
  • yucelnet kullanıcısına yanıt
    ABS yi toz haline getirdiğini ve üzerine seyreltilmiş aseton damlatarak yazdırdığını düşün. Sıvı damlatma olduğu için pürüzsüz ötesi yüzeyler meydana gelir.
  • Arkadaşlar tek eksigim motorlar kaldı motorlar aralık 31 de Çin den çıkmış fakat daha Türkiye'ye girmedi sizce kaybolma olmuşmudur hiç bu kadar gecikmemeisti siparişlerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinekel

    Arkadaşlar tek eksigim motorlar kaldı motorlar aralık 31 de Çin den çıkmış fakat daha Türkiye'ye girmedi sizce kaybolma olmuşmudur hiç bu kadar gecikmemeisti siparişlerim.

    yılbaşında çin baya yoğun oluyo diye biliyorum, siparişlerin gecikmesi normal bence, eğer 31 aralıkta kargoya verildiyse endişelenmenede gerek yok, 25-30 gün normal süreler denebilir
  • Çap8 indüksiyonlu mil ve sonsuz vidaları uygun fiyatlı alabileceğim bir yer var mıdır bildiğiniz? Şahin rulman 2 ay sonra geleceğini söylüyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konyahmet kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam da her şey hazır olunca yapmak için sabirsızlanıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinekel kullanıcısına yanıt
    11 Kasım'da aldığım paket 13 Ocak'ta teslim edildi.
  • bende bekliyom kargoyu.

    Bu arada sert krom kaplı mil olur mu ? illa indiksiyonlu mil mi gerekli?
  • Sertleştirme iki yöntemle yapılır; mekanik sıkıştırma, ısıtma.

    Mekanik sıkıştırmalı metal yük dayanımı bakımından iyidir, bina inşa edeceksen, ağır yüklere dayanması bakımından sünme, kopma dayanımı iyidir. Esnekliğe sahiptir, iç yapısı düzensizdir.

    Isıtma (indüksiyon da buna dahil) ile sertleştirilmiş metal düzenli bir yapıya sahiptir. Yer yer sert, yer yer yumşak olma özelliğini geride bırakmıştır.

    Rulmanların bilyaları düşük temas yüzeyi sebebiyle mekanik sıkıştırmalı milleri çizerler. Türkiye' deki karayolları gibi bir mil kısa sürede oluşur.

    Millere yük bindirilecekse ve sistem hassasiyeti gerekliyse indüksiyonlama tercih edilmeli.

    Bir süre sonra mil değiştirme düşüncen varsa sertleştirilmiş çelik kullanabilirsin. Gerçi sendeki sistem plastik bağlantılarla oluşacağından hassasiyet çok önemli değil.




  • arkadaşlar mil bulamayanlar istanbulda sanayi sitelerinde rahatça bulabilirsiniz. örneğin ikitelli osb. demirciler sanayi sitesinde karavar rulman veya eskop san. sit çınar rulman buralarda var fiyatları da ahım şahım değil
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.