Türk Telekom Hizmet Vermek İstemiyor mu?
Uzun bir süredir TurkNet müşterisiyim ve 35/5 VDSL internet alıyorum. Kısa zaman önce fiyatların artacağını bildiğimden dolayı hem taahhüt altına girip fiyatı düşüreyim hem de belki upload hızım artar diyerek Türk Telekom'a başvurdum. Bu süreçte internetsiz kalmamak için TurkNet'i iptal ettirmedim.
1 hafta sonra TT ekipleri geldi, kabloma cihaz bağladı ve saha dolabından işlem yaparak TT üzerinden sinyal verdi. Alabildiğim hız 23/1 VDSL sinyaliydi. 1 mbit upload resmen şaka gibi..
Bir sorun olduğunu, aynı alt yapıyla daha hızlı internet alabildiğimi söylememe rağmen TT ekibi arıza kaydı açın diyerek gitti. Hemen arıza kaydı oluşturdum ve cevaben hattımın VDSL desteklemediğini, ADSL 16 mbit hıza düşürülmesi gerektiği söylendi.
Bu cevaplara istinaden iptal işlemi başlatıp BTK üzerinden 2 ayrı kayıt oluşturdum. 1. kayıt hızla ilgili, 2. kayıt 5 saatlik internet kullanımının iptal işlemine 1.358 TL cayma bedeli istedikleri için.
Hızla ilgili kayıtlarım geçiştirildi. Sürekli altyapı yok, desteklemiyor gibi bahaneler sunuldu.
Cayma bedeli hakkındaki kaydım olumlu geçti, henüz faturalandırılmadı bakacağız duruma.
Açık kapı başvurum da alakasız bir sebeple kapatılarak tüm çabalarım olumsuz oldu ve TurkNet'e kayıt açıp, saha ekiplerini de kendim bularak, derdimi anlatarak geri dönebildim.
Bu süreçte mahallemde keşfe çıktım ve bulunduğum sokak hariç tüm sokaklarda havai fiber üzerinden telekomun evlere fiber dağıttığını gözlemledim. 130 metre karşımdaki binada fiber var, sokağımdaki telefon direğinden geçen fiber kablo var (kablo siyah olduğu için daha önce fark etmemişim) ve bana altyapı yok ADSL verebiliriz diyorlar. Tek tek fotoğraflarını çektim, haritalandırdım, BTK üzerinden şikayet oluşturdum sonuç yine sıfır. Altyapınız yok, desteklemiyor diyerek kayıt kapatılıyor.
Mahallede gezerken bazı kapı girişlerinde yerel bir firmanın kutusu vardı, dikkatimi çekti ve firmayı aradım durumu anlattım, sokağımda fiber olduğunu söyledi ve 3 saat içinde bina dışına kutu yerleştirildi, eve kadar kablo çekildi, fiber internete sahip oldum.
Şimdi bu saçmalığı ben anlamıyorum, anlayan biri bana anlatsın.
Aynı altyapı, aynı kablo, aynı dolap, farklı port, tüm altyapı telekomun olmasına rağmen TurkNet, telekomdan daha fazla hız verebiliyor.
Telekom hiçbir şekilde daha fazla hız veremeyeceğini ve altyapımın kaldırmadığını iddia ediyor.
BTK ve Açık Kapı dahil tüm şikayetlerim dalga geçer gibi çözümsüz şekilde kapatılıyor.
Yerel bir firma gelip evime kadar fiber çekebiliyor.
Türk Telekom açıkça hizmet vermekten kaçınmaya başlamış, diğer firmalar olmasa var olan hizmeti alamayacağız resmen.
NVRLA.exe GeForce Experience yüksek CPU kullanımı
Az önce farkettim, sistem boştayken NVRLA.exe CPU kullanımı oldukça yüksek görünüyordu, nvidia forumlarında 1 ay önce bu konu hakkında başlık açılmış ve GeForce Experience için hotfix yayınlanmış. Kurduktan sonra düzeldi.
GeForce Experience 3.23.1.8
Ekran kartı harici soğutma önerisi?
Asus GTX 1070 DUAL OC model ekran kartım var, yükte 80 dereceyi geçmese de sürekli 80'lerde gezmesi rahatsız ediyor. Fanlar custom curve olarak ayarlı. Defaulta alırsam 81 ~ 85'i görebiliyor. Bu sebeple ekran kartına dokunmadan harici soğutma çözümlerini araştırıyorum.
İlk seçenek, en çok kullanılan çözüm olan kasa altına ekran kartına hava verecek şekilde fan yerleştirmek.
Örnek:

İkinci seçenek, ülkemizde yaygın olarak kullanılmasa da PCI Fan ile ekran kartına hava vermek.
Örnek:

Üçüncü seçenek, Yine PCI olarak takılan blower fanlar ya da havayı dışarı verecek şekilde en alta egzoz fan takmak. Amaç kasanın alt tarafında sıkışan sıcak havayı atmak deniliyor.
Örnek;

Kasada ses kartı ve tv kartı olduğundan dolayı en alta fan yerleştiremiyorum kesinlikle. PCI fan seçenekleri ülkemizde yaygın değil, yurtdışından getirtmek gerekiyor ancak işe yaramıyorsa zaman ve para kaybı olacaktır. Bu seçeneklerden birini kullanıp başarılı olan var mı?
Klimadan buz gelmesi?
|
|
Samsung C24Fg73 monitör ekran yanığı.
Sürgülü PVC kapı su tahliye sorunu
Dükkanım sayfası hataları
|
Apple - Hepsiburada - Ereyon - Genpa rezillik dörtgeni
|
Hepsiburadadan alınan sorunlu Iphone 7 ne yapmalıyız?
|

Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.587
İkinci El Bölümü Mesajları: 153
Konularının görüntülenme sayısı: 50.410 (Bu ay: 854)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 459 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun