1 Kasım 2025'ten itibaren azami yüklü ağırlığı 3.500 kg ve altında olan kamyonet ve panelvan cinsi araçlar
Beyler geçmiş olsun.
Doblo partner Berlingo Fiorino Hilux Ranger vs. Her kantar önünden geçtiğinizde tartıya gireceksiniz
Xiaomi 4 ultra
Pro2 cihazı 5.senede yedeğe çekip ultra modelini aldım. Almayı düşünenler için deneyimlerim.
Cihazda ön arka çift amortisör ve tubeless patlamaz 10 inç lastik var. Tabi lastik basınç sensörü de var . İnince uyarı veriyor.
Motor arkada rejeneratif fren ön tarafta kampana fren.
940watt motor 4 mod ile kullanılıyor.
Yürüyüş - D - S - S+
Son hız herzamanki gibi 25 km
S+ modunda tek teker kaldırabiliyorsunuz internette videosu var.
Navee n65 önden motorlu scooter a göre arkada motor olduğu için kullanım manevra çok daha rahat.
Batarya 48v 12bin mah. Pro2 de 36v 12bin di. Bunda. Bir sıra fazladan pil var. Pro2 ye göre yaklaşık 2 kat kullanımda mesafe farkı var. 20 falan S modunda yapıyordum bunda 40 yapıyor.
Yokuş performansı güzel pro2 de çok dik yokuşta mesela 9-10 km çıktığımda bununla 16-17 rahat çıkıyor. 120kg sırtımdaki çanta ile beraber yüküm var.
Şarj hızı pro2 den hızlı 6 saat gibi full şarj.
Cruise control maalesef yok ab yasakları nedeniyle. 5km den sonra hareket edebiliyorsunuz.
Sinyalli modelleri var bendekinde yok. Denk gelirse takmayı düşünüyorum.
Uygulamadan kilitleme var arka lastiği kitliyor. Hareket edince hem kendi ötüyor hemde telefon titriyor.
Maalesef cihaza şu an yazılım atılamıyor. Üretici de brightway firması eski cihazlardaki gibi pro2 mesela segway değil.
Cihaz pro2 ye göre biraz daha büyük ben Citroen 5 bagajına soktum mesela baya yer kaplıyor. Pro2 mesela Clio bagajına giriyordu.

2009 model
Metalik siyah
256bin km de
İlk sahibinden
Sunrooflu
Hız sabitleyici- yağmur park far sensörü.
Kazalar
Park halinde diğer aracımız ile çarptık sağ kapı ve çamurluk birleşimi lokal boyalı.
Sol far kaskodan değişti.
minibüs ile sürtüştük. Sağ far çizikten dolayı değişti. Tampon köşesi boyandı.
Sağ arka köşe park halinde Dolapdere sanayinde Doblo çarptı. Sağ çamurluk ve Tampon köşesi boyalı sağ arka salıncak ve amortisör değişti. Sağ arka stop lambası değişti .
Bunlar harici boya yok farlar ve arka stop harici değişen plastik aksam yok.
256bin km de triger v kayışı yağ ve filtreler baskı balata volan klima radyatörü değişti klima gazı basıldı.
5bin km önce egr katalizör temizliği yaptırıldı.
550bin TL.
Araç klima gazı
Dün citroen C5 aracıma klima gazı bastım. 625gr gaz alıyor 675 falan bastım. Araç rolantide 12 derece 2000 devirde 8 dereceye kadar düştü.
12kg tüp almıştım. Tahmini 300 TL gaz aldı. Tüpü ben uyguna aldığım için bu fiyat. Siz alırsanız tahmini 450tl ye geliyor.
Dışarıda 800-1000tl arası basan var fiyat normal bence.
2000 TL falan sakın vermeyin.
Cihaz falan da hikaye. ben saat ile hallettim.
1234yf diye bir gaz var oda piyasada bulunmuyor. Yerine r134a basıyorlar. Bilginiz olsun. Yok abi bu gaz pahalı falan deyip r134a basarlar dikkat edin.
1234yf basıyorsa ama 1500 gibi fiyatlar normal çünkü o gaz pahalı.
Tüpün üstüne bakın üzerinde yazar gazın kodu.

Vatandaşı mağazalar nasıl sövüşlüyor
Xiaomi scooter 4 ultra modeli bakıyorum. Teknosa mediamarkt falan 50bin TL den cihazı satıyor. Teknosa outlette 35bin lira bir tane ürün var. Şimdi diyeceksiniz 35bin e satıyor ya herif iade mi teşhir mi muamma ancak neden 35bin derken mediamarkt.de ye giriyorum 799 Euro. Yani 35bin e geliyor cihaz.
Adamlar Almanya'daki mediamarkt karı üstüne 15bin cebine indiriyor.
Ve bu soygun neredeyse bütün ürünlerde var.
Devletin hiçbir şey yaptığı yok denetim sıfır. Kaça aldın kaça satıyorsun soran yok.
Bir şey alırken yurtdışı fiyatına bakıp alın resmen soygun var
Citroen C5 255bin km ilk baskı balata volant değişim
|
trafik cezası uyap itiraz
Geçen gün kullanmadığım hemde bluetooth teypli aracıma cep telefonu ile seyir halinde konuşmaktan ceza yazılmış. Tebligatı aldım fotoğraf falan yok.
fahri trafil müfettişi tespit etmiş trafik polisi düzenlemiş ne biçim bir durumsa neyse
Uyap vatandaş a girdim
Detsis no: 14087136 girdim
internetten udf döküman editörünü indirdim
taradığım dosyaları editörde açıp udf ye çevirdim
mobil imzalı olarak kayıt kısmında kaldım. yarın mobil imza alıcam yada avukatımın e devletinden yapıcam sonuçta vekaletname var
herneyse bir sonuç alan varmı merak ettim boşuna uğraşmayayım gideyim adliyeye
1506 lira az para değil.
Fiorino kamyoneti otomobile çevirme.
Geçen hafta cumartesi günü kafama esti ve aracı kamyonetten otomobile çevirmeye karar verdim.
Önce onx grup adında proje firmasına bagajın sağ döşemesi altındaki tip etiketini gönderdim. Dönüşüm yapıldığı bilgisi verildi.
Daha sonra araçla Tuzla'da ki ofislerine gittim.
Burada önce araç 3+1 N1 den 4+1 M1 e daha sonra 4+1 den 3+1 e değişiklik yapıldı.
Yani 2 proje yapıldı toplamda.
Buraya 22500 TL ödeyip projelerle beraber TÜVTÜRK yolunu tuttum.
Önce egsoz muayenesi yaptırdım. Projeden sonra geçerli bir egsoz muayenesi şartmış.
Sonra tadilat muayenesine girdim.
Araç buradan otomobil olarak geçti. Artık 2 yılda bir muayene.
Daha sonra aynı evraklarla kartal 13. Notere gittim.
Burada aracın hız limitleri vs sistemden girildi araç 4 kişilik m1 otomobil (af çok amaçlı) olarak kayıt edilip 1200 liraya yeni ruhsatı aldım.
Sonra trafik sigortası için ruhsatı attım. Araç otomobile dönüştüğü için kamyonette iken yaptırdığım sigorta basamağı sıfırlandı. İndirimde gitti. Sıfırdan otomobil olarak sigorta başladı 300tl fark verdim.
Edit mtv yüzünden motorlu taşıtlar vergi dairesine gittim.
Noterden aldığınız otomobile değişim evrakı ile ruhsatı alıp nakil vasıtalar vergi dairesine gittim. Araç Manisa plaka olduğu için ümraniyede alt katta evrak kayıt a indim. Bir dilekçe yazdım hemen.
XXX vergi dairesine başığı ile .Şu plakalı aracım şu tarihte kamyonetten otomobile çevirdim ekte sunduğum evraklar ile motorlu taşıtlar vergisinin otomobile çevrilmesinin gereğini rica ederim. TC isim soy isim imza
yani 3 evrak veriyoruz evrak kayıta onlar hemen dijital ortamda gönderiyor. gün içinde halloldu ss ekliyorum aradaki farkı görün.

Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama ve İtiraz
Arkadaşlar geçen gün oğlanla çocuk parkına giderken anayolda ters yönden gelen motorsikletli kurye aracıma ön tampondan çarptı. Motorsikletlinin kafasında kask yok motorda plaka yok vs. Polis çağırdım. Telefonda plakasının olmadığını ters yönde geldiğini söyledim gelmedi aranızda tutanak tutun dedi.
Tutanak tuttuk. Kaza fotoğraflarını çektim aracıma çarpan şahsın sigorta firmasından tamircimin adresini belirterek hasar dosyası oluşturdum.
Sigorta eksper atadı onada kaza fotoğrafları videosu tutanak ehliyet ruhsat sigorta poliçesi fotoğraflarını gönderdim.
yukarıdaki siteden ktt sonucunu beklemeye başladım ama her ne hikmetse yukarıda
Değerli Hak Sahibi;
Kusur değerlendirmeniz Karayolları trafik kanunu Maddesi / Yönetmeliği K.Y.T.K. 84/b / Yön. 109/c-4 ilgili maddesi gereğince yapılmıştır.
Karayolları trafik kanununa buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
böyle bir yazı vardı. Bunun anlamı tali yoldan anayola çıkan araç seneryosu. Yani ben taliyoldan ana yola çıkmışım diğer araca yol vermemişim. Neyse 3 gün sonra sonuç çıktı 100 kusur bana verilmiş. Adamlar diğer aracın ters yönden geldiğini falan umursamadan bana vermişler suçu hemde benim aracıma motorlu çarprığı halde.
Sistem de yukarıda itiraz var ama her ne hikmetse itiraz yapılamıyor. Bende sigorta firmasını aradım. Bana itiraz dilekçesi ile fotoğrafları vs tramer_ktt@hepiyi.com.tr adresine göndermemi söylediler.
Bende dilekçe yazdım kaza fotoğrafları ve sokak çıkış tabelalarının gogle sokak görüntüsü ile dilekçe fotoğrafını gönderdim

ve sonuç

HAKLIYSANIZ EĞER SİGORTA FİRMASINDAN SONUCA İTİRAZ EDEBİLİRSİNİZ
Selektör cezaları iptal edildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Düzce’de 14 sürücünün trafikte birbirlerine selektör yaparak radar uyarası yapması sebebiyle uygulanan cezaların iptal edildiğini açıkladı.
Kaynak

Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 15 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 17.551
İkinci El Bölümü Mesajları: 1.644
Konularının görüntülenme sayısı: 878.952 (Bu ay: 12.025)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 59.687 (Bu hafta: 6)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası