20 Ağustosta internet kutusundaki aboneliğimizi Turk.net'e taşımak için başvuru yaptık. Tüm süreç online oldu ve edevlet üzerinden sözleşme onaylandı. 48 saat geçti internet kutusu evrakları görüntüleyemediği için başvuruyu reddetti. Turknet manuel olarak tekrar başvuru yaptı. Yine aynı sebepten dolayı reddetti. Şimdi üçüncü kez başvuru yapılıyor ve halen bekliyoruz.
Bunun bir yasal dayanağı yok mu? Bununla ilgili BTK'nın koyduğu bir süre sınırı yok mu? Ben başka firmaya geçmek için neden internet kutusu gibi bir firmanın onayını günlerce bekliyorum?
Bu firmadan eğer ön ödeme yapmadıysanız derhal kurtulun. Firma batmaya yakın. Bir anda internetiniz kesilir ve elinizdeki portu kaybedersiniz. Bu riski almayın. Şikayet edebildiğim her yere şikayet edeceğim.
Yaptıkları usulsüzlük, ahlaksızlık
Sürekli sorun yaşadığım bir problem için çözüm arıyorum. Biriyle görüştükten sonra tam çağrıyı bitirme tuşuna basarken karşıdaki çağrıyı sonlandırırsa karşıma çağrı geçmişi çıkıyor ve yanlışlıkla başka bir çağrının üzerine basmış oluyorum. Hele bu facetime araması falansa karşı tarafa direkt çalma yapıyor. Bu sıkıntıyı çok yaşıyorum.
Bir çözüm veya yöntem önerebilecek var mıdır? Belki shortcuts vs. falan vardır bunu engelleyen.
Cihaz iPhone 13 yurtdışı cihazı. IMEI kaydı kuydu her şeyi var sıkıntısız. Fiziksel sim (E-sim değil)
Durup dururken cihaz başka bir baz istasyonuna (2 bar çeken) bağlanıyor ve çekim gücü düşüyor. Uçak moduna alıp tekrar açınca bu sefer normal bağlandığına bağlanıyor (full çeken)
iPhone içindeki tool ile incelediğimde düşük bağlantı olan baz istasyonuna kanal 1 ile bağlanıyor diğerine kanal 3 ile bağlanıyor.
Buradaki olayı tam anlayamadım. Cihazdaki bir sorundan kaynaklı mı böyle yoksa baz istasyonundan dolayı yüksek sinyal veren daha mı az güç veriyor ki diğerini tercih ediyor bilemedim.
Teknik olarak bu konulara hakim birileri varsa belki yorumlayabilir.
İki durumda da bağlanılan kanal ve baz istasyon bilgilerini aşağıya ekliyorum:
Merhaba arkadaşlar,
Vodafone'dan turkcell'e hat taşıma için bayiye gittik. Hazırkart yani faturasız istememize rağmen bizi rahat hat yani faturalıya geçirdiler. Yasal olarak haklarımız nelerdir?
Savcılığa gidip suç duyurusunda bulunabiliyor muyuz?
Bu tarz olayları hep okuyorum bayilerin hazırkarta geçirmemesi ve kafalarına göre faturalı hatta geçirmesi vs. Artık birinin bunlara dur demesi lazım. Bu kadar dolandırıcılık olmaz.
Göz göre göre dolandırıcılık yapılıyor. Ben ne istediysem ona geçirmek zorundasın. Sen komisyon alacaksın diye kafana göre müşterileri faturalı hatta geçiremezsin.
Çözümün Turkcell'e şikayet etmek olduğunu düşünmüyorum. Turkcell'i turkcell'e şikayet etmek çözüm değil malesef. BTK'da olmaz. Onlar da şikayet yazısını Turkcell'e ileterek sekreterlik yapıyorlar.
TT altyapısını kullanarak hizmet veren sağlayıcılarda en çok yaşanan sorun bildiğiniz üzere yoğun saatlerde hızın düşmesi, pingin artmasıdır. Bu sebeple pazar akşamı saat 20.00'de Beşiktaş - Fenerbahçe derbi maçında ak koyun kara koyun ortaya çıkacaktır.
Bu konuyu açma sebebim en yoğun saatte altyapı ve sağlayıcıya göre kullanıcılara örnek teşkil edecek verilerin paylaşılması ve yeni abonelik seçmek isteyen veya aboneliğini değiştirmek isteyenlere yol gösterici olmasıdır.
Aşağıdaki paylaşım taslağını kullanarak Maç saatinde internetinizin durumunu paylaşabilirsiniz:
Sağlayıcı İsmi:
Kullanılan Paket Hızı:
Test yapıldığı anda modeme bağlantı: Kablolu / Kablosuz
Speedtest.net sonucu (Ekran görüntüsü):
Fast.com sonucu (Ekran görüntüsü):
Taahhüt cezasından kurtulmak için taahhüt yapmak ?
Merhabalar,
Turkcell'de olan bir hattı devir etmek istiyoruz. Taahhüt olduğundan devir işleminde taahhüt bozulacak ve 400 TL ceza çıkacak. Bundan kurtulmanın bir yolunu arıyoruz (Teoride yine turkcell müşterisi olacağız. değişiklik yok sadece kişi değişiyor. hatta kişiler de aynı aileden)
Yol olarak şöyle bir şey aklıma geldi. Yeni bir pakete geçip 12 ay taahhüt versek (eski taahhütten ceza yansımayacak) taahhütün ilk ayında olacağımız için (yeni taahhüdün ilk ayı) sadece ilk ay cayma bedeli (sanırım 40-50 tl bişey çıkar) öderiz gibi geliyor.
Deneyen veya fikri olan var mı?
Konuyu turkcell'e açtım ama Vodafone da olabilir.
Bimcell'den tekrar telekoma dönmem gerekiyor ancak bayi direkt geçişte sim kart değişikliği gibi deyip para istiyor (bu konuya hiç girmeyin çözülemedi)
Ben de çareyi diğer operatöre geçip orada belli bir süre takılıp tekrar geri dönmekte buldum. Taşıma olacağından SS (seve seve ) bedavaya yapacak bayi.
Diğer operatörde hat açık kaldığı sürece de iletişimden kopmamak gerekiyor. Bu 5 gün de olabilir 1-2 hafta da olabilir 1 ay da olabilir.
Dolayısıyla uygun fiyatlı bir faturasız pakete ihtiyacım var.
Sizce hangi operatör ve paket mantıklı?
Yurtdışından gelen üst model bir iPhone'u pasaporta kaydetmek için yurtdışı çıkış-giriş yapmamız gerekiyor. En ucuz nereden çıkış sağlayabiliriz? Yunan adaları falan galiba shengen istiyor. Shengen yok malesef. Pasaportumuz var. Kıbrıs uçak biletleri bayağı pahalı (gidiş dönüş 1500 tl falan). Daha ucuz bir yöntem lazım.
Kışlık evden yazlığa geçerken interneti iptal etmeden portu kaybetmemek için yapabileceğimiz bir şey var mı?
"Dondurma" yapılabilir ama kullandığımız sağlayıcı uzun süreli dondurmaya izin vermiyor.
Örneğin hattı turk.nete taşısak, açıldıktan 1-2 gün sonra dondursak. Turknette 120 gün dondurma süresi var ki bu bize yetiyor. Sizce olur mu?
Veya yanlış hatırlamıyorsam turk telekomun kullandığın kadar öde tarzı bir tarifesi vardı ama internette bulamadım. Buna taşısak kapalı kalsa hiç kullanım yapmayacağımızdan bir ödeme de yapmayacağız.
Ne tavsiye edersiniz?
Meslek: Mühendis
Son Giriş: 8 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8.791
İkinci El Bölümü Mesajları: 1.044
Konularının görüntülenme sayısı: 185.006 (Bu ay: 1.855)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.085 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar