Yakın zamanda bu şekilde 2.el araç aldım. İlk aracımda 7.basamakta 6900 TL çıkan sigorta teklifim diğer aracın alımı sırasında 9100 olarak çıktı.
Meğerse üzerinde aktif bir poliçe varsa hasarsızlık indirim hakkınız o araçta kalıyormuş ve yeni aracı yeni soför gibi (4.basamak) sigortalayabiliyorsunuz. Daha önce böyle bir uygulamadan haberim olmadığı için uyarı olsun diye konuyu açıyorum.
Bundan kaçınmak için önerilen yol yeni aracı almadan eskisini tanıdık birine devretmek. Yeni düzenlemeyle araç satışında sigorta şart olduğu için yüksek ihtimalle yüksek sigorta ücreti bu kişiye çıkacaktır ancak yakın zamanda satış yapacaksanız zaten iade alabiliyorsunuz. Noterdeki satış masraflarını ilerleyen yıllarda çıkarmış olursunuz.
Bu konuda soru işareti ise yeni araca 4.basamaktan sigorta yaptırdıktan sonra ilk aracı satarsak yeni aracın poliçe yenilemesinde eski hasarsızlık hakkımız aktarılabiliyor mu yoksa yeni araçta 5.basamak olup devam mı ediyoruz. Tecrübesi olan varsa mesajı düzenleyebilirim.
İkinci el araçta plaka değişimi
Şehir dışından bir araç alıp Kayseri'ye getireceğim. İşlemleri hızlandırmak için plaka değişimi olmadna alım yapsam sonradan değişiklik işleminde ek masraf mı çıkıyor?
Plaka değişikliğini sadece sigorta ve kasko ücretlerinin yüksek olmasından dolayı istiyorum. İstanbul plakalı bir aracım var ve Kayseri'de aynı yaş, aynı basamakta olduğumuz birinden her zaman 500-600 fazla trafik sigortası ödüyorum.
1.4M civarında elektrikli araç
1.2 Puretech C4X almaya niyetliyken 2 sene sonrasına ertelediğim elektrikliyi ÖTV avantajından dolayı erkene çekmeye karar verdim.
Ev alma planım da olduğu için arabaya çok fazla para bağlamak istemiyorum. 1.20-1.30 civarında temiz 2.el yabda 1.4M civarında sıfır e-C4X alma niyetim var. En az 5 sene binmemek için bir sebep göremiyorum.
Bu fiyata yıl sonunda böyle bir işe girmek mantıklı mı? En geç Mart ayına kadar bir araç alımı yapmam gerekiyor. Alımı ertelemek veya farklı modellere yönelmek gibi fikirleriniz varsa paylaşabilir misiniz?
Aracın otomatik olması ve güvenlik donanımlarına sahip olması vazgeçilmezim. Büyük 400 litre altındaki bir bagaja da inmeyi çok istemiyorum.
Yakın zamanda B sınıfı ehliyet alan var mı?
Eskiden direksiyon eğitimi vs almak istemezseniz kurslar daha ucuz fiyat çekiyordu. Son zamanlarda durum nedir? Var mı böyle ortamlar? Yaklaşık fiyatlar nedir?
Prime Üyeleri İçin Fırsat: Next Start 4K (D-Smart Go 1 Yıl Mega Paket Hediye) https://www.amazon.com.tr/dp/B0CCW6K42T?ref=cm_sw_r_apan_dp_Q701YANA0QJWQ17RSMQK&ref_=cm_sw_r_apan_dp_Q701YANA0QJWQ17RSMQK&social_share=cm_sw_r_apan_dp_Q701YANA0QJWQ17RSMQK&starsLeft=1
Prime üyelerine özel. İlk ay ücretsiz. 3 ay boyunca üyelik ücreti kadar iade kampanyası da varmış.
Vodafone tarife çakallığı
Son 1 senedir Uyumlu Müşteri Özel 10GB tarifesindeydim. Ayda 45.70 ₺'ye 10 GB + 1000 dk + 250 SMS alıyordum. Bu ay taahhütüm biteceği için gerek Yanımda uygulamasından, gerek müşteri hizmetleri aramalarıyla aynı koşullarda tarifeye 200 TL olarak devam edebileceğim söylendi. Kabul etmeyince interneti 5 GB yapıp ücreti 140 TL olarak yeni teklif yaptılar. Hiçbirini kabul etmedim.
Taahhüt bitişine 2 gün kala gelsn SMSi aşağıda paylaşıyorum:
Alıntı
metni:Degerli musterimiz, 12 aydir faydalanmakta oldugunuz indirimli Mevcut Musteri 18 1.Donem Kampanyasi’nin 21.05.2024 tarihinde sona erecegini hatirlatmak isteriz. Vodafone’lu oldugunuz icin, kampanya degisikligi yapmadiginiz durumda daha avantajli 12 ay sabit fiyat ayricaligi sizinle! Taahhutnamenizde belirtilene uygun olarak, tarifenize aylik 60.93 TL karsiliginda devam edebilirsiniz. Cayma bedelsiz gecis yapabileceginiz, size ozel hazirladigimiz diger ayricalikli teklifleri incelemek icin vftr.co/bananevar linkini ziyaret edebilirsiniz. Iyi ki bizimlesiniz. B003
Eğer Uyumlu Müşteri Özel veya Redli Müşteri Özel tarifelerinden birindeyseniz blöflere kanmayın. Tarifeniz 1 sene daha 15 TL farkla uzuyor.
Detaylara linkten ulaşabilirsiniz :
Kayseri - Maraş yolu açık mı?
Kayseri'den Antep'e gitmeye çalışıyorum. Yollar sivil araçlara açık mı?
Taahhüt üzerine taahhüt verilir mi?
Türk Telekom faturalı hattı 1 senelik tahhütle kullanıyorum. Taahhüt sürem henüz bitmedi ancak mobil uygulamada yeni teklifler var. Bunları taahhüt yenileyerek kullanmayı deneyen oldu mu? Eski taahhüt bozulmuş sayılarak ceza ödetiyorlar mı yoksa Türk Telekom'da kaldığımız için bir sorun olmuyor mu?
Düzenleme : Link kaldırılmıştır.
300e 100 indirim kampanyası dahilinde 299 TL olan ürünün yanına ufak bir şeyler atıp değerlendirilebilir.
240 GB SSD için dip fiyat
İkinci dozdan sonraki 14 gün
Aşı olunan gün 1. gün mü sayılıyor yoksa ertesi gün mü başlıyorlar saymaya?
Son Giriş: 5 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 6 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 14.221
İkinci El Bölümü Mesajları: 862
Konularının görüntülenme sayısı: 109.085 (Bu ay: 2.452)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.535 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic