Şimdi Ara

Analiz : Tablet pazarı büyüme konusunda sert düşüş yaşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Analiz : Tablet pazarı büyüme konusunda sert düşüş yaşıyor





    İlk iPad modelinin piyasaya çıkışı ile hayat bulan ve adeta şahlanan modern tablet pazarı artık doyuma ulaşması nedeniyle yavaşlama emareleri gösteriyor. Üç haneli olan büyüme önce iki haneye sonra da tek haneye düştü. 




    Son analizlere göre geçen yıl yüzde 52.5 oranında büyüme gösteren tablet pazarı bu yıl itibariyle sadece yüzde 7.2 oranında büyüyebilecek. Bunun en büyük sebebi ise iPad sevkiyatlarında yaşanan düşüş. Ayrıca kullanıcıların tablet kullanım ömrünün artması da diğer bir önemli sebep. 




    Akıllı telefonlardan ayrı olarak tablet ürünlerinin kullanım ömrü 2-3 yılı bulabiliyordu. Ancak son dönemde kullanım ömrünün 3-4 yıla kadar uzadığı görülüyor. Özellikle iPad ve Nexus tabletlerinin uzun vadeli güncellemeler alması bu süreyi uzatan en önemli etken. Ayrıca kullanıcılar tablette yapabilecekleri bazı işlemleri akıllı telefonlarından hallettikleri için hali hazırdaki tablet modellerini değiştirmeyi gerektirecek bir donanım güçsüzlüğü konusu da ortaya çıkmıyor. 




    Bununla birlikte önümüzdeki 3 yıl dengelerde küçük bir miktar değişim öngörülüyor. 2018 yılı itibariyle iPad pazar payının yüzde 24.5 olacağı tahmin ediliyor. Android tabletler yüzde 64'e gerileyecek. Windows işletim sistemi ise bu süreçte pazar payını ikiye katlayarak yüzde 10 seviyesini geçecek. Ayrıca üst seviye tablet sınıfında iPad hakimiyeti yaşandığı için Android ve Windows tabletlerin orta ve giriş seviyesine yöneldiği de altı çizilen konular arasında. 




    Pazar payı büyümesinde tek haneli rakamlara inilmesi tablet pazarı için kırmızı alarm durumunun yaklaşmaya başladığını gösteriyor. Şimdilik satışlar üreticilerin yüzünü güldürmeye devam edecek. Ancak büyümenin durması ile birlikte aynı PC pazarında olduğu gibi üreticilerin kan kaybetmesi de kaçınılmaz olacak.  

     

     








  • büyümenin durmasının tek ve geçerli sebebi bence tabletin/pcnin herkesin eline ulaşmış olması..

    Şuan her evde en az bir yada iki tane pc/tablet var..

    Birde bunlara yeni çıkan modellerin ahım şahım özelliklerinin olmayışı eklenince ister istemez sektörde kan kaybı yaşanıyorç

  • Boş kaldı haber kısımları son günlerde neden acaba black friday mi sebebi... ?

  • Bence tabletlerin sonu notebooklar gibi olacak

  • kapitalist sistem cok ilginc. surekli hizli buyume olmadan saglikli calisamiyor. merak ediyorum kaynaklarin hizla tukendigi dunyamizda buyume durdugunda ne olacak

  • Şuan tablet modellerinde kaliteye ulaşıldığı için durum böyle ve ilk alanlar gerçekten pc'miş gibi aldı bende öyle aldım.Hatta içine yükleme dosyası atmıştım .exe'li winrarı bile denemiştim.Dersler için internetten kitap indirip soru çözmek içinde kullandım ama her şekilde rezaletti.Belki yüksek fiyatlı olanlar o kadar kötü değildir ama bidaha tablet alırsam windowslu ve kalemli alacağım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    kapitalist sistem cok ilginc. surekli hizli buyume olmadan saglikli calisamiyor. merak ediyorum kaynaklarin hizla tukendigi dunyamizda buyume durdugunda ne olacak

    yorumunu okuyunca aklıma aynştaynın lafı aklıma geliyor. "3 ncü dünya savaşını bilmem ama 4 ncüsü mutlaka taş ve sopalarla olacak." o zaman büyük ihtimalle biz yaşamayacağız fakat gün gelecek biz nasıl romalılar için şöyle zevk içinde yaşadılar böyle zevk içinde yaşadılar dediysek bizim içinde söylenecek.
  • Herkesde var artık tablet,düşüş yaşaması doğal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim telefonum yanımda olmadıgın zaman sanki bir organımın eksik gibi oldugunu hissediyorum artık teknolojik aletler içimizden birer parça oldular adeta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tablet olayı hikaye. hiç bi zaman pc gibi olmaz. en basitinden TV izleyim dedim dün marketten 3 5 Program denedim hiç biri düzgün çalışmıyor kiminde görüntü çamur kiminde yayın donuyor sürekli. gittim yine pc de açıp izledim. üst seviye bi tablet almayı düşünüyordum ama en iyisi ince bi Laptop ya da minipc. ttablet olayı tamamen oyuncak.

  • Bir daha tablet almam arkadaş. Çok ölü bir olay. Üniversite zamanlarımda boş kaldığım vakitlerde zaman geçirmek için kullandım onun dışında öylece durdu köşede. Dizi izlemek için küçük, yanında taşımak için büyük, internet paketi alsan pahalı, wifili alsan dışarda kullanamadığından anlamsız bu böyle uzar gider. Pazar doyuma ulaştı, bir iki yıla apple ve samsung dışında tablet üreticisi kalmayacak, bu ikisi ilelebet kalacak ama diğerleri yakında piyasadan silinir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wustti

    tablet olayı hikaye. hiç bi zaman pc gibi olmaz. en basitinden TV izleyim dedim dün marketten 3 5 Program denedim hiç biri düzgün çalışmıyor kiminde görüntü çamur kiminde yayın donuyor sürekli. gittim yine pc de açıp izledim. üst seviye bi tablet almayı düşünüyordum ama en iyisi ince bi Laptop ya da minipc. ttablet olayı tamamen oyuncak.

    Hacı onuda gectik telefonu hdmi ile 206 ekran icd tv ye baglıcan arkans yaslancan filmin keyfi öyle cıkar haksızmıyım buda bi görüş yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlevselliği ilerleme göstermediği için talep düştü. Ayrıyetten güçlü telefonlarda tabletleri öldürdü.
  • Şu an hala ipad2 ler sorunsuz çalışıyorsa pazarın Doymuş olması normal. Tablet gereksiz diyenlere katılmıyorum. İşim gereği çok sık seyahat yapmak sorundayım yanıma laptop alsam amelelik almasam akıllı telefonun şarjı bitecek korkusuyla bi şey yapamıyorsun. Aldım bi tane iPad mini en az 7-8 sat ekran kullanımı sunuyor rahat rahat film izle oyun oyna

  • Cep telefonlari olmus tablet kadar zaten gereksiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam tersi tabletleri çok seviyorum. Şuan android tabletim var ilerde ucuz bir win 8.1 tablet almak istiyorum. Tabletler pc'ye göre çok daha pratik.

  • phablet dedikleri cihazlar daha yoğun kullanılıyor. tablette tek marka iPad dir. android tabletlerde cihaza özel yazılım yok ayrıca ipad sürekli güncel. iPhone'u sevmem fakat ipad farklıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabletlerin artık popülerliği kalmadı. Çünkü ilk başta herkes bir heves diye aldı.

    Fakat cep telefonları zaten tabletlerin yaptığı herşeyi yapıyor artık.

    Tabletler Ultrabookların yanında çok eksik. Bu sebeple insanların çok işine yaramıyor.

    iPad alanlar hava atmak için alıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tablet bana çok gereksi bir cihazmış gibi geliyor. 5.5 inclik Note 2'm var. Tabletlr yapıp da telefonumla yapmayacağım ne var ki? Tek fark daha büyük ekran o kadar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz

    quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    kapitalist sistem cok ilginc. surekli hizli buyume olmadan saglikli calisamiyor. merak ediyorum kaynaklarin hizla tukendigi dunyamizda buyume durdugunda ne olacak

    yorumunu okuyunca aklıma aynştaynın lafı aklıma geliyor. "3 ncü dünya savaşını bilmem ama 4 ncüsü mutlaka taş ve sopalarla olacak." o zaman büyük ihtimalle biz yaşamayacağız fakat gün gelecek biz nasıl romalılar için şöyle zevk içinde yaşadılar böyle zevk içinde yaşadılar dediysek bizim içinde söylenecek.



    Arkamızdan kesinlikle kötü sözler söylenecek orası açık. Biz su bulamazken, kaynak bulamazken atalarımız basit keyifleri ve para hırsları için dünyayı hiç etmiş diyecekler.
    Şimdi keyif için kullanılan teknoloji bence bu bahsettiğimiz gelecekte temiz su ve hava elde edebilmek için kullanılacak. Bu geleceğin engellenmesi de mümkün değil, çünkü insan paraya ve keyfine düşkün doyumsuz bir yaratıktır.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.