Şimdi Ara

kaza sonrası mağduriyeti hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dün yeşil işiktan sonra sarı ışık yandığı sırada aracımı durdurdum x arac ben durduktan sonra arkadan gelip aracıma carptı karşı tarafın sigortası anadolu sigortaymış kaza tespit tutanağı doldurup honda yetkili servisine gittik fakat orada sadece kaskolu aracların tamirinin yapıldığını söylediler ve anadolu sigortayla anlaşmalarının olduğunu söylemediler bizde haliyle tanıdık bir kaportacıya gittik..şimdi sorularım şunlar;

    * Ben aracımı tamirci yani kaportacıda değilde honda servisinde yaptırmak istiyorum bu mümkün değil mi?
    * Kazada karşı taraf haksız sonucta arkadan vurdu ve kırmızı ısık yanacakken durmak zorundaydım kaldıki işik olmasa bile durabılırım o an kalp krizi gecirioda olabilirdim bu kazadan dolayı aracımın satarken fiyatı düşecek bu mağduriyetımın maddiyetını nereden ve ne şekilde temin edebilirim.

    Teşekkürler..



  • Lucas666 kullanıcısına yanıt
    aracanızı istediğiniz yerde yaptırıp parasını karşı tarafın sigorta şirketinden alabilirsiniz. ayrıca aracınızdaki değer kaybını da karşı tarafın sigorta şirketinden talep edebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vekalet vermeyin, siz aracı yapsınlar siz parayı bankadan çekip ustaya verin. ve ileride aracınızın hasar kaydında absürt rakamlar çıkmaması için yapılan işlemi ve değişen parçaların kalem kalem fiyatlarını sorgulayın piyasa fiyatlarıyla karşılaştırın.
  • durukafa D kullanıcısına yanıt
    Merhaba..aracımı honda servisine yaptırmak istiyordum fakat servisle görüştüm sigortadan yaptırıcaksanız siz ilk önce ödemeyi bize yapıyorsunuz sigorta şirketi sizin hesabınıza yatırıyor dediler vede sigorta şirketi size yansanayi parça parası öder dediler biz orjinal parça takıyoruz onların ödiyeceği tutar sizin bize ödemiş olduğunuz tutarı karşılamaz dediler..
    bu değer kaybını nasıl karşılıyabilirim bunun için prosödürler nelerdir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mihl

    Vekalet vermeyin, siz aracı yapsınlar siz parayı bankadan çekip ustaya verin. ve ileride aracınızın hasar kaydında absürt rakamlar çıkmaması için yapılan işlemi ve değişen parçaların kalem kalem fiyatlarını sorgulayın piyasa fiyatlarıyla karşılaştırın.

    yapıcak olan kişi amcamın oğlu kaza yapalı 15 gün oldu aracım hala yapılmadı sigortadan parçalar gelmemiş bagaj ve arka tanpon dün babam konusmus pazartesi götürcez arabayı lanet olsun ya..
  • Lucas666 kullanıcısına yanıt
    Daha önce kazaya karışmadığım için bilmiyorum prosedürü nedir ne değildir ama istediğiniz yerde yaptırırsınız, size bilmem yan sanayi parası ödemesi saçmalık.

    Arkadan çarpan her zaman haksızdır, ne olursa olsun takip mesafesini korumak zorundadır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kulilka azadi

    Daha önce kazaya karışmadığım için bilmiyorum prosedürü nedir ne değildir ama istediğiniz yerde yaptırırsınız, size bilmem yan sanayi parası ödemesi saçmalık.

    Arkadan çarpan her zaman haksızdır, ne olursa olsun takip mesafesini korumak zorundadır.

    Arkadan çarpan her zaman haksızdır demek biraz biraz zorlama olur. Çünkü arkadan çarpanın kusurlu olmadığı durumlarda mevcuttur, örneğin siz otoyolda 40 km nin altında seyrediyorsanız, duruyorsanız, ana yola kontorsüzce çıkmışsanız, hatalı şerit değiştirmişseniz vs bu gibi durumlarda arkadan çarpanın tamamen kusurlu olduğunu söylemek imkansızdır. Bu söylediklerim bilgi amaçlıdır konudaki araçlarla ilgisi yoktur.
  • Lucas666 kullanıcısına yanıt
    siz servise parasını verip sonra da sigorta şirketine başvurun.
    ödediğiniz paranın tamamını vermek zorundalar, vermezlerse sigorta tahkim komisyonuna başvurun ve aradaki, farkı ve değer kaybını talep edin. komisyon 4 ayda karar veriyor. aynı hakem heyeti gibi hızlı çalışıyor, duruşma vs. yok sadece dilekçe ve fatura üzerinden karar veriyor, genelde davacılar kazanıyor (çünkü genelde sigortacı değil, davacı haklı oluyor)
    bu arada sigorta şirketinin yan sanayi parça kullanmasını haklı gösterir bir kural da yok, sigorta şirketi eşdeğer parça kullanabilir, ama eşdeğer parça demek yan sanayi ya da çıkma parça demek değil, o konuyla ilgili de yargıtay kararları var. uygulamada hepsi yan sanayi parça fiyataını baz alıp ödeme yapıyor, ama dava açtığınızda aradaki farkı fazlasıyla alıyorsunuz.
    ayrıca arabanız yeniyse, daha önce aynı noktadan kazası yoksa, ve meydana gelen hasar çok ufak değilse, değer kaybı da talep edebilirsiniz, ama sigorta şirketi değer kaybını da ödemiyor, onun için de tahkim komisyonuna başvurmanız gerek.
    başvurusu aşaması çok kolay ve az masraflı. ben sizin yerinizde olsam arabamı istediğim yerde yaptırır ve sonrasında faturayla birlikte sigorta tahkim komisyonuna başvururdum.
    pm atarsanız sigorta tahkim komisyonuna başvuru aşamasında size yardımcı olabilirim.




  • @kulilka azadi
    açıkcası sigorta şirketi ile görüşmedim servisi aradım ve faturayı siz ödüyorsunuz daha sonra sigorta şirketi sizin hesabınıza yatırıyor parayı dediler ama yan sanayi ücretini yatırıyor dediler bende gidip amcamın oğlu kaportacı onun dükkanına götürdüm aracımı

    @mihl
    söylediğiniz istisnai durumlar takip mesafesi korunması durumunda öndeki araç birden bile durabılır adam kalp krizi geçiriyordur kim bilir kaldiki bizim kaza şehir içi ve yeşilden sarı ışık yandığında durdum ve arkadan çarplayla kaza gerçekleşti

    @durukafa
    dediğim gibi servisi aradığımda yan sanayi ücretini ödüyorlar dediklerinde aracımı tanıdığımın kaporta dükkanına götürdüm mecburen..aracım 2001 model civic ama arkadan hiç kazası yok sadece ön sağ ve sol çamurluklar değişmiş başka yerinde boya fılanda yok.tanıdığımın yanında yapılabilir ama benim istediğim şu sürecten sonra orjinal parça temin edilmesi ve aracımın değer kaybını ödemeleri..çünkü 15 gündür aracım yapılmadı p.tesı yanı yarın yapılıcakmış şimdi bu saatten sonra servise gidip oradada zaman kaybetmek istemiyorum..pm atıyorum..tşkler..
     kaza sonrası mağduriyeti hakkında




  • Lucas666 kullanıcısına yanıt
    söylediğiniz gibi bir an önce yapılmasını istiyorsanız, ve orijinal yedek parça temini uzun sürecekse, tanıdığınız yerde yan sanayi parça ile tamir ettirip, faturasını alın ve şirketten onarım masrafını talep edin.
    ayrıca değer kaybı da isteyin, muhtemelen ödemeyecekler, onun için de sigorta tahkim komisyonuna başvurun. telefon numaramı pm olarak atıyorum size, eğer sormak istediğiniz bir şey olursa çekinmeden sorabilirsiniz.
  • durukafa D kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim..numaranızı kaydettim gün içerisinde rahatsız ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.