Şimdi Ara

RØDE NT-USB Condenser Mikrofon (İnceleme)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
5.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle belirtmek isterim ki amatör olarak da olsa evinizde eli yüzü düzgün kayıt yapmak istiyorsanız laptop'ınızın fan sesli dahili mikrofonu ya da emektar sohbet mikronunuz ile kayıt yapma olayından vazgeçmeniz gerekli dostlar.

    Zamanında RØDE NT1-A vardı bende, condenser mikrofon olduğu için PhantomPower istiyordu +48V bu sebepten line6 UX2 ses kartı arayüzü ile kullanıyordum.
    Daha sonra stüdyo açtım, ses kartını satıp mixer aldım daha da bomba oldu.
    Gel zaman git zaman stüdyoyu devretme kararı aldım, emektar RØDE NT1-A de stüdyo ile gitti malum .
    Ardından kendimi büyük bi' boşlukta hisseder oldum .
    RØDE NT-USB'yi bi' kaç aydır bekliyordum, RØDE mikrofonlarının kalitesini zaten bilen bilir Bu da RØDE'un ilk USB condenser mikrofonu olacağına göre kalite kallavi olacağı zaten belliydi.
    RØDE Genel distribütör 'ü olan Compel'e mail atıp sormuştum "Ne zaman getireceksiniz?" diye.(Geri dönen olmadı )
    En nihayetinde Türkiye'ye 1-2 ay önce giriş yaptı, o sıralar tam da yurt dışından almayı planlıyordum Türkiye'ye gelmiyor diye.
    Gelince fiyat karşılaştırması yaptım, yurt dışından kargo ve gümrük dahil sadece 20-30 lira daha ucuza gelecekti, o yüzden vazgeçtim ve 629 liraya 6 taksit ile gittim aldım Compel'den.

    RØDE NT-USB Official Site
    RØDE NT-USB Compel
     RØDE NT-USB Condenser Mikrofon (İnceleme)

     RØDE NT-USB Condenser Mikrofon (İnceleme)



    Tripod Stand ve Pop Shield sert kaliteli plastikten, metal olmaması biraz hayal kırıklığına uğrattı beni ama kırılacak gibi de değil yani.
    Aslında tekrar düşününce, bu paraya mikrofonun metal olması bile bi' lüks
    Mikrofonun kendisi oldukça ağır(520 gram) ve metal, daha elinize aldığınızda verdiğiniz paraya değdiğini hissediyorsunuz .
    Mikrofonu Pop Shield ve Tripod Stand ile birleştirdiğiniz Ring Mount kısmı da metal olduğundan sök tak sonucu dişlerde aşınma olması söz konusu değil, ayrıca Ring Mount üzeirnde Tripod Stand'a uygun genişlikteki vidalı kısmı çıkartıp herhangi bi' ekstra aparat olmaksızın standart mikrofon standınıza bağlamanız da mümkün..
    Tamı tamına 6 metre USB kablo ile geliyor, odanın içinde istediğiniz yere çekin gelsin yani ..
    Suni deri fermuarlı çantası var, fakat sadece mikrofon sığabilecek boyutta seyahat edeceğiniz zaman Pop Shield ve Tripod Stand'ı benim gibi t-shirt'e falan sararsınız siz de artık .

    F/P olarak inanılmaz bi' mikrofon olduğunu gönül rahatlığı ile söleyebilirim..


    Şahsen oldukça memnun kaldım
    Yani sonuçta tekrar RØDE NT1-A + ses kartı alsam, 1000 liranın üzerine çıkacaktı ve benim de durumum yoktu .
    Aldım, taktım, çalıştırdım, açtım Cubase'i kayıt yaptım, ses kalitesi de gayet başaralı .
    Her ne kadar RØDE NT1-A kadar başarılı olmasa da, yeterli yani.
    Eksi olarak kalın sesten ziyade ince ses aldığını söyleyebilirim, low'lar kısılmış mid'ler açılmış gibi yani.
    Ama NT1-A'e kıyasla konuşuyorum tabi, yoksa kullanabileceğiniz çoğu mikrofondan iyidir, dinamik mikrofonları zaten kıyasa sokmaya gerek bile yok.
    Kaliteli yani .
    Örnek bi'kaç kayıt linki de koyuyorum, RØDE NT-USB almayı düşünen arkadaşlara belki bi' fikir verir diye.
    Kayıtlarımı kulaklık ile dinleyin lütfen, özellikle ilk iki şarkının çıkışını tam beceremediğim için speaker ve benzeri şeylerde ses çok kısık ve cılız geliyor.
    Ben kulaklıkla mixlediğim için bana iyi geliyordu .
    Ses sistemi ile dinleyecekseniz de doğru sound için bass'ı biraz açmanız gerekecektir .
    Yorum ve sorularınızı, görüş ve önerilerinizi bekliyorum .
    Teşekkürler, saygılar ..


    Hazır eliniz değmişken kanalıma takipçi olur ve paylaşırsanız bu nacizane forumdaşınızı da sevindirirsiniz .
    Şimdilik her hafta 1 yeni cover yayımlayacağım, ilerleyen aylarda bestelerimi de yayımlamayı planlıyorum .
    Bu arada belirtmek isterim, kayıtların kusursuz olmadığını biliyorum .
    Kusurlu yerleri tekrar kaydetmek yerine kasıtlı olarak bıraktım hatta, böylesi daha samimi geldi, nazarlık olsun .
    Olumlu/Olumsuz yorumlarınızı esirgemezseniz, görüş ve önerilerinizi de beliritrseniz sevinirim, iyi/kötü her türlü yoruma açığım .
    Tekrardan saygılar ..

    Wayward One - Tired Of You (Foo Fighters Cover)

    Wayward One - Long Gone Day (Mad Season Cover)

    Wayward One - You Are My Sunshine(Johnny Cash Cover)


    Video linklerini daha iyi ses çıkışına sahip olanlar ile değiştirdim, saygılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackthunder -- 29 Aralık 2014; 3:40:43 >







  • Selam, aciklayici bilgiler icin tesekkürler. Benim sorum bilgisayarda kullandigimiz ses karti ile ilgili. Kaliteli bi ses kaydi icin bu mikrofon yetiyor mu? Yoksa ek olarak extra iyi bir ses karti almak mi gerekiyor.
    Benim anakart üzerinde ki ses kartinin özellikleri :
    7.1 Sound 8-Channel HD Audio (1× Optical S/PDIF out, 6× analog)
    VIA VT1708S 8 Kanal High Definition Audio

    Extra bi ses karti almaya gerek yok degil mi?
    Tesekkürler?
  • Selamlar hocam.

    Hayır, ekstra bi' ses kartına gerek yok. Nt-usb kendi içinde bi' ses kartı aslında, bilgisayarınıza bağladığınızda ses ayarlarıdan output/input olarak rode'u seçiyorsunuz ve macera başlıyor ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam iyi günler. Bu mikrofondan bende aldım.Elime geçeli 1 hafta oldu. Türkiyede sanırım bu mikrofon konusunda ilk ve tek inceleme yapan sizsiniz. Bu konuda sizi tebrik ederim. İnşallah istediğim profesyonel kayıtlara ulaşabilirim. Adobe Audition 1.5 kullanıyorum. Ama mixaj yapmak gerçekten önemli. Mikrofon istediğiniz kadar kaliteli olsun. Mixajda kalite konusunda çok önemli. Sizden ricam: mixaj konusunda yardımcı olur musunuz? Bildiğiniz mixajları burada bizimle paylaşırsanız sevinirim.
  • Teşekkürler hocam, unboxing videosu falan da çekmiştim ama kurgusuna bi' türlü girişemediğim için öyle duruyor ham videolar ..
    Mix konusunda ufak ufak gelişiyorum ben de, işim gereği adobe programları kullanmama rağmen o dediğiniz programı ilk defa duyuyorum ben cubase kullanıyorum, merak ettiğiniz kafanıza takılan bi' şey olduğu takdirde cubase konusunda yardımcı olabilirim hocam. saygılar Bu arada her hafta yeni video yükleyeceğim demiştim ama işin içine açık öğretim sınavları falan girince sarktı, ardından da klip çekme fikrine kapıldık biraderle beraber, bu hafta içinde davullu mavullu yeni şarkı kliple birlikte geliyor kısmetse, merak eden yoktur ama hani varsa söyleyeyim dedim ..




  • Bende kullandım gerçekten iyi ürün 10 yıl garantili aldım şurdan
  • jackthunder kullanıcısına yanıt
    Hala tek inceleme bu, şaka gibi. Teşekkürler hocam güzel inceleme olmuş. Mikrofon güven veriyor, ben de düşünüyorum almayı. Sanırım bir home stüdyo için fazlasıyla yeterli. NT2-A almayı planlıyordum aslında ama sanırım akustik düzeni iyi olmayan odada inanılmaz feedback olacağından kontrolü sağlayamam. Siz nedersiniz?
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarı başka odaya koyarsanız kısmen rahatlatır ama condenser mikrofonlar türleri gereği tüm sesleri detaylı alıyorlar o yüzden ev için pek güzvenli değil, komple akustik düzenleme yapıp soundproof bi' oda yapabilirseniz evinizde ya da vokal kayıtları için kullanacaksanız en basitinde bi' vokal kabini yaparsanız kullanabilirsiniz, aksi takdirde fuzuli masraf olacaktır hiç girmeyin derim. Tek inceleme olması gerçekten ilginç :D ben rode un resmi unboxing video olayına falan mı girsem acaba var mı compel de tanıdık falan? ..
  • jackthunder kullanıcısına yanıt
    Ahaha olabilir aslında. Gerçi youtube de bi kişi yapmış ben de sonradan gördüm onu. Aslında USB olması şöyle işime yarayacak. Biraz garip bir proje var aklımda. Sadece doğa seslerinden farklılaştırdığım elektronik tabanlı biraz deneysel bir iş olacak. O yüzden USB iyi bir mikrofon işimi çok rahatlatır. Al laptobunu çık dağa taşa denize, kayıt al. Dur bakalım biraz daha düşüneyim de bakıcaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 12 Eylül 2015; 14:40:25 >
  • MERHABA. BİR KAÇ ÜRÜN ARASINDA KALDIM BİRİDE B U. ARADIĞIM TEMEL ÖZELLİK STERYO KAYIT YAPABİLİYOR OLMASI. O YÜZDEN BLUE YETİ ÖNE ÇIKIYOR. VARMI BAŞKA BİR ALTERNATİF ÖNERİNİZ ÇOK PAHALI OLMAMAK KAYDI İLE TEŞEKKÜRLER.
  • cinezre C kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, nt-usb yeti'den daha pahalı ve daha kaliteli bi' ürün öncelikle, yeti'de 3 küçük condenser koymuşlar sadece fark olarak, günün sonunda baktığımızda ikisi de condenser mikrofon ve geniş spektrumlu yani sadece önüne geçip çalıp söylediğiniz dinamik mikrofonların aksine isteğiniz doğrultusunda odanızda olan biten her şeyi kayıt alacak aletler, ayrıca yeti stereo kayıt yaparak öne çıkıyor demenize pek anlam veremedim, mikrofonu tek bi' yere koyabiliyorsunuz sonuçta ve condenser yani, mono girip stereo çıkış alacaksınız demek oluyor bu da, stereo ses çıkışı gibi düşünün 2 ayrı yere koyamadığınız sürece mono olur yan yana da dursa speaker'larınız, 3 kapsülü olsa da incelerseniz frekans aralıkları v.b. değerleri birbirine oldukça yakın, malzeme kalitesi v.b. gibi etkenlerden dolayı da rode daha pahalı, daha uygun bi'şey yok tavsiye edebileceğim malesef, nitekim ilgilenirseniz ben ilk aşkım nt1-a 'e geçmeyi düşünüyorum şu sıralar ve bu sebepten talip çıkarsa elden çıkartabilirim, max 600tl civarına bırakırım benim nt-usb 'yi, tam emin değilim ne kadar kaldığından ama muhtemelen garantisi falan da devam etmekte, saygılar..




  • merhaba. hocam steryo olayı şöyle. testlerinide epey inceledim. yetide steryo kayıt modu mevcut. bu modda mikrofonun sağ tarafındaki ses sağdan soldakide soldan geliyor gerçek atmosfer yani. ses kaliteleri bakımından bende çok ciddi bir fark göremedim. şu ana kadarki bulduğum en uygun fiyat yeti için 550 tl. galiba daha uygunuda mümkün görünmüyor.
  • Merhaba hocam mikrofon almaya niyetlendim bu ilk mictofonum olacak fakat kararsiz kaldim sizde rode nt1 mi almaliyim yoksa kullanimi kolay rode nt usb mi? Ses kalitesi benim için cok önemli ayrıca nerelerini de belirtirseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuda incelemesini yapmış olduğum mikrofonumu model yükseltmek için satmaktayım, ilan linkime aşağıdan ulaşabilirsiniz. Saygılar..

    RØDE NT-USB (ilk sahibinden + kutulu ve garantili) NT1-A takaslı
  • jackthunder kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Ben ileride bu mikrofonu veya Yeti'yi almayı düşünüyorum ancak kafama takılan bir şeyi izninizle sormak istiyorum. İki mikrofondan da herkes memnun gibi görünüyor fakat kayıtları stüdyo ortamında veya ses yalıtımlı bir ortamda yapıyor çoğu kişi. Benim öyle bir ortamım yok, direkt normal bir evin odasında yapacağım kayıtları. Gerekirse şu tarz bir şey yapabilirimhttps://youtu.be/UTeUeRxAS7M ama ne kadar engeller dış sesleri, ne işe yarar onu da çok bilemiyorum. Eğer gain'i çok yüksek tutmazsam dışarıdan gelen sesleri yine de çok alır mı? Zaten mix aşamasında belli bir yere kadar temizlenir diye düşünüyorum ama oranlardan emin olamıyorum, o kadar para vereceğim, işime yaramazsa çok üzülürüm. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?




  • merhaba.
    inceleme için teşekkürler.
    bende youtube için kayıt yapmak üzere bi mikrofon arayışına girdim.
    öncelikle rode rycote a baktım, ancak o mikrofon yandaki sesleri de alıyor sanırım, ayrıca sürekli bi cızırtı gibi arkaplanda ses oluşuyor.
    nette nt-usb nin videolarına baktığımda sesin gayet temiz geldiğini görüyorum.
    ev ortamında kamera karşısına geçip bişiler anlatacak biri için hangi mikrofonu tavsiye edersiniz?
  • Merhaba. Ben bununla M-Audio Vocal Studio arasında kararsız kaldım. Sizce hangisi daha kalitelidir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Youtuber değilseniz müzik için alacaksanız bulaşmayın derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.