Şimdi Ara

İsrailli bir firma mobil telefonları 30 saniyede şarj edebildiğini iddia ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • İsrailli bir firma mobil telefonları 30 saniyede şarj edebildiğini iddia ediyor








    Halen mobil telefonların kullanım süresinin artırılmasına yönelik olarak devrimsel bir teknoloji ortaya konamadı. Ancak şarj olma süresinde önemli gelişmeler yaşanıyor ve artık saniyelerin lafı konuşulmaya başlandı. İsrailli firma StoreDots önemli bir aşama katettiği iddiasında. 




    StoreDots geliştirdiği teknoloji ile mobil telefon bataryalarının 30 saniye civarında, elektrikli araba bataryalarının ise birkaç dakika civarında tam olarak doldurulabileceğini belirtiyor. Firma yeni teknolojisini suyu hızlıca emen ve uzun süre tutabilen çok yoğun bir süngere benzetiyor. 




    Nano teknoloji yöntemiyle yapay moleküller sentezleyen firma, bu moleküllere Nanodot adını vermiş. Nanodot'lar bataryanın enerjiyi daha hızlı emmesini ve uzun süre tutmasını sağlıyor. Böylece mobil telefonların bir günlük enerji ihtiyaçları 30 saniye içerisinde batarya tarafından emilebiliyor. Firma aynı teknolojiyi elektrikli araba bataryalarında da kullanacak. Bu bataryalar da iki veya üç dakika içerisinde kendisini tam olarak doldurabilecek. 




    Firma 2016 yılında ilk batarya örneklerini piyasaya sürmeyi planlıyor. Mobil telefonların milyarlarca adet sattığı bir dönemde firma önemli bir başarı yakalayabileceğini belirtiyor.




    Ancak he yeni teknolojide olduğu gibi Nanodot teknolojisi de biraz tuzlu. Nanodot batarya nedeniyle bir telefon normalden 100$-150$ daha pahalı olabilecek. Ayrıca 1500 dolum/boşaltım döngüsü ile yaklaşık 3 yıllık bir kullanım ömrü sunabilecek. StoreDots Abramovich gibi zenginlerden büyük yatırımlar almış durumda.  

     

     








  • Hadi bakalım.

  • Tüm dünyadaki elektronik aletlerde telefonda, otomobilde, insansız hava aracında en büyük sorun şarjın çabuk bitmesi ve hızlıca şarj olamaması. israilliler uğraşıyor. daha önce de kağıt inceliğinde pil ve değişik bir mercekli güneş paneli yapmışlardı.

  • bunu paylasmistiniz onceden. demek artik piyasaya cikiyorlar. eminim bir cok insan sirf israilli diye almayacaktir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Inanılmaz bir gelişme. Gerçekten almayı düsündürüyor. Her zaman değilde acil çıkmak gereken zamanlarda kullanırsak yılda 100 kere kullanırsak diyelim 15 yıl fln yapıyor. Ama sadece kendi cihazıyla sarj oluyorsa o zaman durum değişir.

    Valla bu yazdığımdan bişey anlayan varsa helal olsum ben bile anlamadım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eger 30 saniyede dolduracaksa $150 dolar verilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılabilirde ne kadar sağlıklı kullanılacak bu pil. ?
  • çok eski haber belki yıllar önce gene burda okumuştum.

  • elemanlar nelerle uğraşıyor bu ülkede adam akıllı teknoloji yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsrail deyince biraz korktum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu İsraillilere bayılıyorum yaa 3 walla helal olsun, Allah yardımcıları olsun israillilerin zor bir coğrafya da butür şeylere vakit ayırabiliyorlar.

  • Güzel bir gelişme fakat şarj dolum süresinden çok şarj boşaltım (kullanım) süresi önemli ve bu alanda milim milim ilerleniyor (ya da ilerlenmiyor).

  • Hızlı şarj istasyonları da 15 dakikada dolduruyor fakat batarya perte çıkıyor aynı durum olmazsa iyi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar nanoteknoloji mükemmel bir alan, düşünsenize kirlenmeyen, ütü gerektirmeyen gömlekler, hava geçirip kurşun geçirmeyen bezler, kendi kendini temizleyen boyalar vb.
    Ama gelin görün ki pahalı bir teknoloji.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer bu işi başarırlarsa arabalara veya telefonlara vs. konabilecek güneş panelleri ile batarya şu anki güneş panellerinin enerji verimliliği ile kendi kendini tolare edebilecek gibi ve böylece sürekli enerji sağlanabilir. Yalnız!!! günümüz kapital düzeninde en büyük kazanç kapılarından olan enerji sektörünü düşündüğümüzde; büyük patronlar bu teknolojiye dur der, unutturur ve tarihe karıştırırlar. Aynı 15 sene evvel genetiği ile oynanmış bir bitkiden şans eseri keşfedilmiş olan, diş yüzeyine sürüldüğünde 6 ay boyunca dişi bütün bakterilerden ve dış etkenlerden koruyan bir maddenin bulunması gibi. Hatta bu maddeyi cikletlere bile katılabileceğinden bahsedilmişti. Ama gelin görün ne oldu, Türkiye televizyonlarında ana haberlere bile konu olmuş bu gelişme tarih oldu ve unuttuk. Umarım bu verdiğim örnekteki gibi bir senaryo ile karşılaşmayız.





  • Belkı cogu kısı bılmez ama saklanan bırseylerı acıga kavustıurayoım.Global dunyanın paraya ıhtıyacı var o yuzden bunlara mahrum kalıyoruz batarya yıpran batarya al batarya aletı elektrık kullan falan fısman ama hıc sarjı bıtmeyen bır batarya uretılebılır.hatta calısma yapılmıs ve bır elementıın buna uygunlugu tespıt edılmıs ama eger buna ızın verırlerse para kaynagından mahrum edıyoruz.

    Saygılar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o da bişey mi israilliler 2 buçuk milyar insanı dejenere ediyor, batarya da laf mı?!
  • Bu şekilde sunulan ilk prototip değil. Bir şekilde bu teknolojilerin önü kesiliyor yoksa nasıl kanımızı emecekler.

  • İsrail olmasaydı keşke. Hiç sevmem İsrail'i.

  • Batarya ömründe düşüşe sebep olmadan bunu başarabilecekse devrim niteliğinde bir teknoloji.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.