Şimdi Ara

Hangi klavye doğru seçim (tavsiye üzerine yeni model eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Hangi klavye doğru seçim (tavsiye üzerine yeni model eklendi)


(En Son Oy Tarihi: 15.7.2015)
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar.

    Sizlere birkaç sorum olacaktı. Önümüzdeki haftalarda kendime bir klavye almayı düşünüyorum uzun süre araştırdım hepsini inceledim 3 tane klavye arasında kaldım ve ciddi şekilde kararsızlığa düştüm.

    1. klavye Razer BWU 2014 (Multimedia olarak yetersiz gibi geldi)
    2. klavye G710+ (mağazaya giderek denemem gerekiyor, mekanik klavyenin sesi çok hoşuma gidiyor ses ve his olarak nasıl bilemiyorum)
    3. klavye Termaltake Meka G-Unit (inceledim ama çok fazla karşılaştırma bulamadığım için mağazaya gidip bakmam gerek)

    Kullanım amacına gelirsek. Aktif olarak MMORPG ve FPS oyunları oynuyorum. Aynı zamanda yeri geliyor bilgisayarda yazı yazmamız da gerekiyor ve bilgisayarı karanlıkta kullandığım için aydınlatması da önemli.

    Tabi son olarak gözüme hitap etmesi gerekiyor. Bu üç seçenek dışında öneriniz olursa inceleyebilirim, sonuçta çok farklı marka ve modeller var.

    Son olarak lütfen fanboyluk yapmayalım arkadaşlar 400-450 tl para veriyoruz oyuncu ekipmanlarına az bir para değil almışken düzgün birşey almak istiyorum.

    Değerli yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylord -- 5 Aralık 2014; 1:06:35 >







  • G710+
  • Mouse:Logitech G502 Proteus Core
    Klavye:Logitech G710+
    Mouse Pad:Logitech G240-G440
    Kulaklık:Çok az kişi bilir kullanır fiyatına göre 200tllik kulaklıklarla bire bir Snopy Rampage SN-R5
    Sadece klavye sormuşun kafasında soru işareti olan arkadaşlar içinde yazmış olayım.Mousa önem veren arkadaşlar sakın ha 40tl için G402 almasın.Klavye tartışılmaz...Mouse pad çok seçim var üsteki yazdığım dışında Aerocool StrikeX Glider yazabiliriz.
  • alper278 A kullanıcısına yanıt
    mouse olarak razer kullanıcısıyım (naga molten SE) imkan varsa kesinlikle tavsiye ederim beni hiç üzmedi.

    Klavye olarak g710+ demenizin sebebi nedir? kullanıcı olarak yorumunuzu söylerseniz sevinirim.
  • bütçen nedir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bw14 al 710 ve tt tus hissi cop

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayrikoc61 kullanıcısına yanıt
    400-450tl
  • dostum klavyede yazı yazmak istiyorsan G710+ ve meka g-unit tuşları çok yukarda rahat yazmazsın bence (yada ben alışmadım o tarz tuş takımına daktilo gibi geliyor )

    THERMALTAKE Tt eSPORTS Challenger Pro kullanıyorum oyuncu klavyesi ayrıca tuşlar daha içerde yazı yazmanda kolay olur ve ucuz tavsiye ederim...

    http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-tt-esports-challenger-pro-oyuncu-klavyesi-turkce.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jinsystem -- 25 Kasım 2014; 23:51:54 >




  • kardeşim mekanik klavye arıyorum. Dediğin model çok ilgimi çekmiyor ama değerli tavsiyen için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feylord

    kardeşim mekanik klavye arıyorum. Dediğin model çok ilgimi çekmiyor ama değerli tavsiyen için teşekkür ederim.

    çok aciliyeti yoksa g910 da bekleyebilirsiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • feylord kullanıcısına yanıt
    Saydıklarının arasından kesinlikle BW.
  • Hocam bende mekanik klavye bakıyorum şuan için amazondan bwu 2014 düşünüyorum. birde ozone strike pro yu araştırıyorum klavye her şeyi ile çok güzel fakat macro tus ayarlamaları için bilgisayara kurduğumuz programının kötü olduğunu söylüyorlar. Bende klavye alacağım için konuyu takibe alıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiyatı tahminimce 600-700 tl civarı olacak benim bütcemi aşar gibi gözüküyor bütçem yetse bile nezaman çıkacağı hakkında bilgi yok :)
  • Blackwidow 2014 çin malı Kailh switch kullanmakta, almamak icin gayet yeterli bi neden olmalı. G710+ o-ring seviyosanız olabilir fakat tuşların malzemesinin cok dayanıklıgı olmadıgı soylenmekte, onun dısında herhangi bi kusuru yok. Tabi bide Capsloc, screenlock indicatorlarının parlaklıgı biraz fazla diğer ışııklandırmalara gore ama yinede cok onemli değil. Thermaltake hakkında herhangi bi bilgim yok switchlerini dahi bilmiyorum. Ama tavsiyem G710+, CM Storm ürünleri veya amazondan Corsair ürünleri olacaktır. Ki forumda 500 liraya Corsair K70 RGB satmakta olan bi arkadaş vardı ondanda almayı düşünebilirsiniz.
  • Açıkcası uzun zamandan beri bi mekanik klavye almak istiyorum fakat her kafadan ayrı bir ses çıkması sonucu insan kararsız kalıyor doğal olarak.
    Razer BWU 14 gayet güzel bir klavye hatta Klavye LayOut olarak Türkçe bulandıran en iyi klavye de olabilir belki, ama şunu da söylemeliyim ki Razer almanın kötü yanı Türkiye de her hangi bir Distribütörü bulunmaması aslında var Aral Game olarak ama Aral Game de şahsen güvenmiyorum (bir Razer kullanıcısı olarak),bu yüzden BWU 14 alacak olursan bayağı güzel kullanmalısın, He Logitech'e gelicek olursakda G710+ çok iyi bir klavye aslında özellikle Brown switch olması Razer BWU 14 daha doğrusu 13 aşırı ses çıkarıyordu tabi bu bazı insanların hoşuna gidebilir, benim de hoşuma giden bi sesi vardı fakat şu saat de bu mesajı onunla yazdığımı düşünün apartman ayağı kalkmıştı herhalde 14 de ise, Razer Switch lerini değiştirdi hangi Switch i kullandığı hakkında bir bilgim yok ama 13 de çıkan ses bir miktar da olsa azalmış sanki, herneyse Logitech diyorduk Logitech G710+ BWU 14 de göre aşırı sessiz, Eğer gece çok PC başındaysan Gerek Kalite, Gerek Müşteri Hizmetleri (Logitech Türkiye) sana aşırı güzel bi hizmet sunuyor, ki bunu forumda araştırırsan da bulabilirsin. Gönlüm BWU 14'den yana ama ses olarak ve haliyle tek yaşamadığımdan ötürü eledim sayılır, bu yönden şuanlık G710+'a daha bi sıcak bakıyorum. Bunun yanı sıra Termaltake hakkında en ufak fikrim yok fakat bir de Steelseries var ama kendileri Türkçe Q klavye yapmadıkları için baştan elenmiştir benim için, UK veya US kullanabilirim diyorsan Amazonda bir gezin Bahsettiğim 2 klavye arasından farklı bir seçim yapmana sebep olabilecek bir klavye ile karşılaşabilirsin belki :).

    NOT: Klavye LayOut'u Türkçe olan, Farklı (Markalar da) Mekanik klavyeler görmek istiyoruz! Yetmiyor bunlar!!!.

    Dip Not: Daha yeni haberim oldu buradaki yorumumu güncelleyeyim dedim, Bir tane daha mekanik klavye var CM Storm markalı bir tane diyorum çünkü varsa diğerlerinden haberim yok siz bi araştırın bakın TR Layout mevcut klavyenin ve güzel birşeye benziyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XeeenRipper -- 27 Kasım 2014; 2:26:17 >




  • doğru diyorsunuz Aral Gaming gerçekten rezil bir firma. Ben de razer kullanıcısıyım mouse da sıkıntı çıkmadı ama daha öncesinde ciddi problemler yaşattılar (world of warcraft prepaid card almıştım kullanılmış çıkması gibi....) logitech hakkında da birçok sorun yaşayan insan gördüm. görmedim desem yalan olur. ama logitech-aral gaming kıyaslamasında logitech daha iyi gibi duruyor. G710+ güzel bir tercih olabilir.

    Bunların dışında tahminimce 1 aya kadar G910 çıkar gibi geliyor İstanbul'da yapılacak bir fuarda ilk ürün gelmiş g910 tanıtılacak diye okudum (keşke gidebilsem )

    mantıklı olan onu beklemek şimdilik. fiyatı uygun tutarlarsa direk alırım bi dal, incelemesini de yaparım
    Fiyat yüksek olursa da g710 un fiyatı düşer G710 alabilirim.




  • Bu arada Cm Storm Quickfire Ultimate 'e bi bakmanı öneririm daha karar vermemişken :)
  • G710+
  • Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi klavye tavsiyesi eklendi oylamaları bekliyorum..
  • Gigabyte Aivia Osmium hakkında ne düşünüyorsunuz? Eğer şu an kullandığım klavye(Logitech G105) bozulursa bu klavyeyi almayı düşündüm. Yani eksisini göremedim, fiyatı da 220-250 lira arası oynuyordu diye hatırlıyorum.

    http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4179#ov
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.