Şimdi Ara

Fare tercihinde dikkat edilmesi gereken hususlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar, bu şekilde bir genel konu bulamam ve bilgi kirliliğinden dolayı böyle bir konu açmak istedim. Amatör olarak CS Go oyuncusuyum, başka fps oyunlarınıda arada oynarım. Forumdan mouse tavsiyesi istediğinizde herkes tarafından ezberlenen bazı markaların ürünlerini size bilen bilmeyen tavsiye eder. Öncelikle ben kendi maceramdan örnekler vererek hem yerinde tercihlerle arkadaşlara fazla uğraşmadan istediği mouse'u bulmak hemde ithal olan bu ürünleri atıl duruma düşürmeden bi nebze olsun ülke ekonomisine bi katkıda bulunmak. İlk oyun farem teknosanın kampanyasıyla aldığım g400'dü, uzun süreli oynamalarda sağ yüzük parmağım rahatsız olduğu için onu forumdan bir arkadaşa satıp A4 tech x7 f3 mouse aldım. Ondan istediğimi bulamayıp kenara koyup forumda sürekli tavsiye edilen Razer deathadder 2013 modelini amazondan getirttim, anca 1 gün tahammül ettim, kutusuna koydum ve sattım onuda forumdan bir arkadaşa. Bundan sonra logitech g502 aldım, benim tutuş şeklim claw gribe uygun bir fare, lakin fps için daha hafif fareler tercih edilmeli olduğunu cebime 200 TL girince tecrübe ettim arada birde bloody v7 de denedim.Son olarak amazondan zowie fk1 alarak mouse arama işimi sonlandırmış bulunmaktayım.
    Şimdi öncelikle mouse tercih ederken ilk dikkat edilmesi gereken kural rahatlık olmalı. Fare tutarken 3 tip temel tutuş şekli mevcut;
    1- Palm Grip
    2- Claw Grip
    3- Fingertip Grip
    [simage]razer deathadder[/simage]
    Öncelikle tutuş şeklinizi belirleyin, eğer elinizde imkanınız varsa teknoloji marketlerinde deneyerek alın, vede bir fareyi 1 günde elinize uymadı diyerek asla gözden çıkarmayın, kendinize alışma zamanı verin eğer hala olmuyorsa başka bir fareye yönelebirsiniz.
    İkinci olarak fps tarzı oyun oynuyorsanız farenin fazla ağır olmamasına ve de üzerinde fazla tuş bulunmamasına dikkat edin. Macroların yoğun kullanıldığı RPG tarzı oyunlarda tam tersini düşünebilirsiniz.
    Üçüncü olarak fare sensörü ve kalitesi geliyor, bunu googledan araştırarak bulabilirsiniz. CS tarzı oyun oynuyorsanız optik tercih etmenizde fayda var.
    Şimdi kullandığım fareler hakkında yorumları söyleyeyim;
    1. G400: Palm grip kullanıyorsanız sensör kalitesi ve malzeme kalitesiyle bence tam bir f/p ürün. Clar grip iseniz bulaşmayın.
    2. A4 x7 F3: malzeme kalitesi peki iyi olmasada rahat claw grip için rahat bir fare. El terletme sorunu vardı bende. Sensör kalitesi bence iyi, fiyatına göre tercih edilebilir bir ürün.
    3.Razer Deathadder 2013: Palm grip kullanıcıları için tercih edilebilecek bir fare, malzeme kalitesi güzel, lakin yazılımı bence razalet.
    4.Logitech G502: malzeme kalitesi, optik sensörü, kalitesi üst düzey bir ürün. Fps için tek olumsuz yanı bence ağır olması. Yazılım bakımındanda çok iyi. Üzerindeki fazla tuşlar fps için olumsuz etki yapıyor, alışsanızda arada bazen yanlışlıkla çarpıyor, aim bozuyor.
    5.Bloody f7: Malzeme kalitesi fena değil, optik performansınıda ben beğendim, claw grip için fena değil. Macroları recoil için denemiştim, fena değil. Bence ucuz bulunursa tercih edilebilir.
    6. Zowie FK1: Optik sensör çom başarılı, malzeme kalitesi fiyatına göre çokta iyi olmasada eli terletmiyor. Claw grip için ideal bir mouse.

    Şimdi Palm Grip için tercih edilebilecek fareler; Razer Deathadder 2013, Sensei Rival, Logitech G502, G400,
    Claw Grip için tercih edilebilecek fareler; Zowie FK1, CM Storm Spawn, Logitech G502,G9X,G100,G300,Roccat Kova+,Corsair Vengeance M65
    Fingertip Grip için tercih edilebilecek fareler; Genelde Claw Grip fareler bu grubada uyuyor.
    Okuyuculardan gelen önerilere göre listemizi artırabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k@llone -- 25 Kasım 2014; 0:17:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • en önemlisi sensörün ne kadar iyi bir sensör olduğu yani tracking i ne seviyede kusursuzlukta yaptığı bence. yazacağım unsurların ne olduğunu yazmayacağım isteyen nette kısa bir araştırmayla öğrenebilir.

    - interpolasyonlu olmamalı.
    - malfunction speed i yüksek olmalı. 4 m/s den fazla olmalı. (kullanılan sensitivity ne kadar azsa o kadar önemli bu faktör.)
    - prediction yapmamalı. (angle snapping veya drift control de deniyor buna)
    - jitter yapmamalı.
    - sensör mausun tabanının merkezine ne kadar yakınsa o kadar iyi.

    sensörden ayrı olarak

    - buton tıklama gecikmesi mümkün oldukça kısa olmalı.
    - üstüste tıklama arası süre mümkün oldukça az olmalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.