Şimdi Ara

NAT Açma ve gecikme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar.

    Superonline'ın verdiği 6372SO modemde, bir modemde ilk defa karşılaştığım gecikme sorunu yaşadım. FPS oyunlarında bana ek, yaklaşık 1 saniyelik gecikme yaşatıyordu bu modem; nasıl oluyorsa artık? Ben de, üzerinde RT-204 firmware yüklü RT-206 modemi kullanıyorum şu an. Bunda 6372SO'daki gibi gecikme yaşamıyorum.

    1- İlk sorum, modemden modeme gecikme süreleri değişir mi? Yoksa 6372SO da mı bir sorun vardı acaba?
    Eğer böyle bir şey varsa, bana gecikme ve NAT açma gibi temel sorunları yaşatmayacak bir modem tavsiye eder misiniz?

    2- Her ne yaptıysam, oyun için NAT'ı bir türlü aktif hale getiremedim. Garip gelecek ama, Huawei HG 552d vermişlerdi başta. Bunda bir ara NAT kendi kendine açıldığı gibi, sonradan yine kendi kendine kapandı. Hatta HG 552d'yi değiştirme nedenim de NAT'ın kapalı olmasıydı. NAT kapanınca, ben sorunun modemden kaynaklandığını düşünmüştüm çünkü. 6372SO'yu bunun yerine vermişlerdi. HG 552d sıfırdı ve hiç bir sorun yaşamadım bununla. Yerine verdikleri 6372SO ise kullanılmıştı. Bu benim için sorun değil ama meseleyi tam olarak değerlendirmeniz açısından yazdım bunu.

    Aşağıdaki işlemleri yapmama rağmen NAT bir türlü açılmıyor. Ben sorunun Superonline'dan kaynaklandığını düşünüyorum ama onlarla görüştüğümde, "Biz port kapatmayız" dediler. Israr edince de "Daha fazla yardımcı olamıyoruz" dediler malesef. Bu sorun için Airties'le görüştüm. Klasik port yönlendirme ve DMZ ayarından bahsetti sadece. Sordum, "Başka bir yöntemi yok." dedi ordaki müşteri temsilcisi. Superonline fiber kullanan bir arkadaşta aynı sorunu yaşıyor. Bendeki fiber değil, ADSL tabi. Bir diğer arkadaşım ise, aynı modemle sadece port yönlendirme ve DMZ ayarıyla NAT'ı açtığını söyledi. Hatta baktı benim bilgisayarıma ve "Açılması lazım ama açılmıyor nedense?" diye hayıflandı o da. O, Smile ADSL'i D-Smart + 8Mbit internet olarak kullanıyormuş.

    Sizce sorun Superonline'dan mı kaynaklı? Yoksa Superonline'ın da hizmet aldığı TTNet'ten mi kaynaklı? Çünkü internetim TTNet'ken de aynı sorunları yaşıyordum. Ya da bunun çözümü ney?

    - Güvenlik duvarında oyuna izin verdim.
    - Antivirüs'ü, sistemin ve modemin güvenlik duvarını kapalı da denedim.
    - NAT'ı açtım ve port yönlendirmeyi yaptım.
    - DMZ'yi açtım ve sistemin IP'sini oraya girdim.
    - Bir arkadaş "Google DNS'yi girin" demiş. Benim ki zaten öyleydi. Onu otomatiğe aldım, yine bir şey değişmedi.
    - Kimisi de "UPNP'yi kapatın" diye yazmış. RT-204'te upnp kapatma seçeneği yok. Firmware'den kaynaklı sanırım. 6372SO'da vardı. 6372SO'da çık ve kapalı olarak denemiştim ama sonuç değişmemişti.

    Sistemde bir de Advanced System Care var ama bununla alakalı olmasa gerek diye düşünüyorum.







  • Eski bir binada oturuyorsun haliyle şimdi sen internete neyle bağlanıyorsun eski tip cat3 telefon kablosuyla... bu kablolar normalde telefonla görüşmek için ve tüm binalarda yenilerinde cogu dahil bu kablolar bulunuyor interneti bunlardan alıyorsun normalde bu kablo yeterli ama 5 yaşında sonra bu kabloların içlerindeki tek tel şeklindeki o çok ince bakır tel incelmeye başlıyor yıpranmadan kaynaklı... bu ne demek zaten çok yüksek olmayan telefon kablosundaki bant genişliğinin iyice düşmesi demek... ilk problemimiz burdan geliyor... o kabloyu eğer el becerin varsa bina girişindeki kutudan sen değiştirebilirsin eğer yoksa bir elektrikciye azıcık para ateşlersin kaliteli kablo alır evine çektirirsin... bu halledilmesi gereken ilk şey... ve kesinlikle kabloda "ek" bulunmamalı...

    Gecikme yaşamanın sebebi tamamen bant genişliği ve eski kablolar... o kesin hani herkesin baş belası... NAT açamamanında bunla bir alakası olur çoğu zaman modeme gelen hatta yeterli bant genişliği yoksa modem otomatik olarak takılmaları engellemek adına NAT'ı kapatabiliyor çoğu zaman... aslında tüm sorunun direk olarak hatlardan kaynaklanıyor olabilir... airties modemde rahat etmenin sebebide buna karşı koruması yoktur allaha emanet dümdüz calısıyor diyedir e tek kişi tek ethernetten bağlanıyorsun işini yapıyor modem :) modem tavsiyesi istersen:

    Airties air5050 alabilirsin wireless özelliği olmayan bir modemdir sadece... oldukca başarılı asıl önerim ise cisco modemlerdir x2000 güzel modemdir...


    Not: Advanced systemcare böyle bir probleme sebebiyet vermez ama yinede yanına destek amaçlı 360 internet security kurulabilir...




  • Merhaba;

    İlk yapılacak PC ye sabit İP vermek..

    TCP/Ipv4 yani PC İP 'sini kullanarak modem de bu İP için portlar yönlendirilmeli. Modemin Güvenlik duvarı devre dışı olmalı.
    Kullandığım modem Airties RT-206v4, sistem win7. Google DNS kullanıyorum. Ben de NAT open..

    Bu siteler de gerekli açıklamalar yapılmış.
    http://www.bilisimzirve.com/bilgisayara-sabit-ip-vermek.html

    http://www.emulem.drorhan.com/emulelan.html

    http://portforward.com/english/applications/port_forwarding/Call_of_Duty_-_Advanced_Warfare/default.htm

    https://www.technopat.net/sosyal/konu/%C3%87%C3%B6z%C3%BCld%C3%BC-cod-mw2-your-nat-type-strict-nas%C4%B1l-d%C3%BCzeltilir.9283/




  • hakana6 H kullanıcısına yanıt
    Normalde bu yöntemin işe yaraması lazım ama bu da işe yaramadı malesef.

    Hatta NAT'ı geçtim. Modemi fabrika ayarlarına almama rağmen, oyunlarda online olmuyor artık. Şu gecikme yaşadığım, önceki kullandığım modemi taktım ben de. Aynı işlemleri ona uyguladım. Onda da NAT açılmadı ama Allah'tan online olma sorunu yok bunda. Başladığım yere döndüm ama Tosya'ya pirince giderken, evdeki bulgurdan da olduk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 27 Kasım 2014; 8:33:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.