Şimdi Ara

Evrenin sırrı hakkında sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi her şey atom altı parçacıkların manyatizmasından meydana geliyor ve o küçük iplimsi parçacıkların titreşiminden milyonlarca olasılıkta paralel evren oluşuyor ise diyelim onlarıda o hale getiren parçacıklar vardır mutlaka evrenin tamamı o iplimsi parçacıklardan meydana gelmesi mümkün değil daha derine bakarsa daha küçük parçacıkları görebiliriz. bir maddeye ne kadar küçük bakarsak yep yeni evrenler görebiliriz ve sonsuz olasılıklar meydana gelebilir. aslında bir bakıma bakarsak bizde başkaları için basit bir atom veya mikro organizma olabiliriz tüm evren bir hücre olabilir ve bu sonsuz olasılıkta sonsuz büyüklükte dev organizmaların belirtisi olabilir. nasıl mikro organizmaların kendi içinde bir düşünce biçimi varsa bizde mikro organizma olabiliriz. ve tüm evren iplimsi parçacıklardan meydana gelmeyebilir ve evren dediğimiz şey küçük bir hücre olabilir. siz ne düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9E58EB86-D -- 24 Kasım 2014; 2:28:35 >

• okumayın ipliksi parçacık
  • o kadar yazdım ipleyin
  • İki ters bi düz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evren aslinda devrendir.

• Ayni seyi dusunurdum hakli olabilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hücre içinde hücre ve sonsuzluk. ..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende evrenin bir sınıra gelip daha sonra ise karadelik gibi içine hapis olmasını enerjiye dönüştüğünü ve tekrar big bang olduğunu her seferinde insanlığın tekrarlandığını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sterope -- 24 Kasım 2014; 2:51:34 >
  • O ne lan evren içinde evren sanki inception

• haha
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bab-ı Esrar

O mantıkla bakarsan,evrenimiz hemen yanı başında oluşan yeni bir evrenle de veya evrenlerle çarpışabilir.Eğer ışık hızından yüksek bir hızla birbirine doğru genişleyen evrenler olsaydı da,biz bugün muhtemelen burda olmazdık,çünkü bu durum da çok büyük bir kaos olurdu.

Oyle degil de hepsi birbirinin icinde dusun. Disaridaki fiziksel olarak daha cok genleseceginden daha cok buyur. Icerdeki daha az buyur. Carpisma olmaz ve fark cok acildigindan biz o farki algilayamayacak kadar geri kaldik. Ya da benimkisi sadece bir dusunce. Ama ben de oldum olasi hep boyle seyleri dusundum.

• görünen evrenin görünmeyen lamekan alemi içinde çölde bir yüzük kadar küçük olduğu söyleniyor,, gidip gören yok söyleniyor sadece
  • Walter Bishop

• .

• Bilinen evrenin sadece %5 atomlardan oluşur. %95 i karanlık madde ve karanlık enerjiden oluşur. Yani biz yüzde 5iz yüzde 95de ne var kim bilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: C10H15N

Şimdi her şey atom altı parçacıkların manyatizmasından meydana geliyor ve o küçük iplimsi parçacıkların titreşiminden milyonlarca olasılıkta paralel evren oluşuyor ise diyelim onlarıda o hale getiren parçacıklar vardır mutlaka evrenin tamamı o iplimsi parçacıklardan meydana gelmesi mümkün değil daha derine bakarsa daha küçük parçacıkları görebiliriz. bir maddeye ne kadar küçük bakarsak yep yeni evrenler görebiliriz ve sonsuz olasılıklar meydana gelebilir. aslında bir bakıma bakarsak bizde başkaları için basit bir atom veya mikro organizma olabiliriz tüm evren bir hücre olabilir ve bu sonsuz olasılıkta sonsuz büyüklükte dev organizmaların belirtisi olabilir. nasıl mikro organizmaların kendi içinde bir düşünce biçimi varsa bizde mikro organizma olabiliriz. ve tüm evren iplimsi parçacıklardan meydana gelmeyebilir ve evren dediğimiz şey küçük bir hücre olabilir. siz ne düşünüyorsunuz?

Su kainat diye izledigimiz milyarlarca galaksinin baska bir canlinin bir hucresinin ici olma ihtimali beni de hep dusundurur.ciddiyim bu konuda

• fevrim şaştı
  • Patent almaya gidiyorum

Eşit:Güzel hipotez kardeş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Detective W. -- 25 Mart 2015; 20:49:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bunu dusunmustum atomun bile icinde atomdan kucuk maddeler var
    Neden bizden buyuk olmasin brlki atom tanecigiyiz

• Evren ışık hızın dan hızlı bir şekil de genişliyor. ama, eyer ki evren ilk zamanlar dan beri genişlese idi şuan galaksiler yıldızlar ve gezegenler olmazdı ve bu yüzden yaşam da olmazdı. hücreler kendini yeniler ve çoğaltır. ilk yaşam daki mikroorganizmatik canlı tek hücreli bir canlıdır. ve onun gelişmesi ve çoğalıp diğer organizmalar ile birleşmesi için şartlar koşullar vardır. madde yaşamı oluşturur. ama, bizler atom dan geldik. evren kütleçekim kuvveti yani gözle görülmeyen kuvvetleri iterek ve bir enerji olan ispatlanan karanlık enerji yi iterek genişliyor. hatta büyük uzaklıklarda cisimler kütle çekim kuvvetini yenerek birbirlerin den uzaklaşabiliyorlar. ne var ki Einstein, sonradan kozmolojik sabit önerisinin bir hata olduğunu söyleyerek bu öneri den vaz geçti. evren nasıl oluştu ? evren sıcak ve yoğun ortam daki ışığın soğuyarak ve sıkışarak birleşmesi sonucu patlayarak oluştu. buna big bang denir. evren ilk oluşumun da nokta kadar idi ve o zaman dan beri değil de sonralar dan ışık hızın dan daha hızlı genişledi gezegenler ve yaşam oluştu yıldızlar oluştu ve bunların hepsi bir şeyin için de olur buna da galaksi denir. yıldızlar da ve gezegenler de olan element ve bileşikler evren in oluşumun da sıkışma ve yerçekimi etkisi ile evrene dağılan toz parçası buna panspermia tohumu denir. bu toz için de yaşam için gerekli olan şeyleri taşır. bunlar da yörüngeye girmeyen cisimlere girer ve de yaşam oluşur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.