Şimdi Ara

Enerji üretiminde rüzgara yatırım artıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Enerji üretiminde rüzgara yatırım artıyor


     

    Dünyada şu an en çok tercih edilen elektrik üretim şekli rüzgar enerjisi. Zira son gelişmeler ile birlikte üretim maliyetinin 2.5 cent/dolar'a kadar düştüğü hesaba katıldığında bu pek de beklenmedik bir durum değil.

     

    Ülkemizde bu konuda ciddi yatırımlar yapan belli başlı ülkeler arasında fakat bu son zamanlarda gerçekleştiğinden sıralamalarda çok üstlerde değiliz. Dünya değerlendirmesinde 2012 yılı sonu verilerine göre Türkiye ülke GSMH'sına göre ürettiği enerji sıralamasında 24. sırada yer alırken yeni yapılan enerji gücünün yine GSMH'sına göre oranında 17. sırada. Anlayacağınız hızlıca yüksekliyoruz.

     

    Diğer bir gelişme ise 2014 ilk yarı sonuçlarına göre son iki yılda kurulu gücümüzü 2312 MW'dan 3424 MW'a arttırmış olmamız. Anlaşılan yıl sonuna kadar son iki yılda kurulu güç kapasitesi %50 oranında artmış olacak. Yapımı devam eden santrallerin kapasitesinin ise 1162 MW olduğu dile getiriliyo. Bu sayede yıllık 1000 MW hedefine ulaşılmış olacak.

     

    Bu yazı DH+ Yayın Koordinatörü Gün Oksay tarafından yazılmış ve derginin Eylül sayısında yayınlanmıştır. 




    DH+ Windows 8.1:

    http://apps.microsoft.com/windows/tr-tr/app/265bcdba-96c4-4ec7-94f0-a063eac78986


    DH+ Windows Phone 8 ve 8.1:

    http://www.windowsphone.com/tr-tr/store/app/dh/77c69e8b-c35f-48d6-a2fb-93f7c3abe4cd


    DH+ iOS:

    https://itunes.apple.com/tr/app/dh+/id785634862?mt=8


    DH+ Android:









  • İki yılda 7 sıra yükselmişiz büyük başarı.
    Bu yılda yine iyi yatırım yapılmış daha da yukarılara çıkacağız anlaşılan.

    Ama ne diyoruz ÇARŞI rüzgar enerjisine de karşı.

  • Rüzgar kuşları , Güneş toprağı ve Nükleer Enerji doğaya zararlı ;)) Ama kimse elektrik tasarrufu yapmıyor ve sonuna kadar tüketim toplumu olduk ! petrol ve doğalgazın savaş sebebi olduğu bir dünyadayız. Alternatif bu tarz enerjiler desteklenmesi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bukalemun

    Rüzgar kuşları , Güneş toprağı ve Nükleer Enerji doğaya zararlı ;)) Ama kimse elektrik tasarrufu yapmıyor ve sonuna kadar tüketim toplumu olduk ! petrol ve doğalgazın savaş sebebi olduğu bir dünyadayız. Alternatif bu tarz enerjiler desteklenmesi.

    rüzgar kuşu ve güneş toprağı dediğinden bir şey anlayamadım fakat nükleer enerji sadece doğaya değil bunu kısan kestirip atan kişilerin aklına şaşıyorum. gerek dünyanın ömründen gerekse tüm dünyada yaşayanların ömrünü çalmaktan başka bir şey değildir. rüzgar gülü ile elde edilen enerjinin hiçbir zararı yok ve ayrıca doğru konumlandırılırsa betonlaşmanın yerini doğa alırsa bu saçma sapan iklim olayları' da duraksamış olacaktır. güneş panellerini saf gibi yaşam yerlerinin tarımın olduğu yere sokarsalar maalesef zararlı faydalı değildir. artık doğanın hareketlerini izlemek için ne alim olmaya nede okuma yazma bilmeye gerek yok.




  • elektrik enerjisi günümüzde bu boyutta depolanamayacağı için boşa gidiyor. Sizin, benim kapatacağım 1 ampül bir işe yaramayacak, sadece faturamızı düşürecek. Nükleer gerekli tüm tedbirler alınıp uygun şekilde çalıştırıldığında en temiz enerji kaynağıdır. Rüzgar enerjisi ve güneş panelleri sandığınız kadar çevreci, doğaya zararsız şeyler değil. Meraklısı girsin Google'a araştırsın.
  • 1. ai 2.5 cent/dolar da neyin nesi? cent/dolar ???

    2. si arkadaşın biri ÇARŞI ile gönderme yapmış ak kafalı anlaşılan ... akıllı arkadaşa birileri sorsun bu kadar iyi ise niye zamlar vergiler artmaya devam ediyor niye ak saray gibi bişeye 2 milyar tl harcanıyor ve yıllık bütçesi 1 milyar tl ye çıkartılıyor da madem bu kadar zenginiz niye elektiriğe vs zam vergi gelemye devam ediyor ... ak kafalaılar bunu bi güzel açıklasa da bizde öğrensek ... dünya da petrol fiyatları %30 düşerken dolar düşüşte iken (ki zaten dolar ı uçurtmuşlardı ya neyse) ... benzine gelen indirim anca 20-30 kuruş? niye zamların geldiği gibi indirimelr gelmiyor? ve niye toplu ulaşıma da indirim hiç uğramıyor? bunu açıklasın gönderme yapan ak kafalılar ...

  • şu enerji bağımlılığımızı azaltalım sonunda arkadaş, ülkece uzun vadeli planlarımız olsun adam akıllı bi

  • sonunda akılları başlarına geldi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    elektrik enerjisi günümüzde bu boyutta depolanamayacağı için boşa gidiyor. Sizin, benim kapatacağım 1 ampül bir işe yaramayacak, sadece faturamızı düşürecek. Nükleer gerekli tüm tedbirler alınıp uygun şekilde çalıştırıldığında en temiz enerji kaynağıdır. Rüzgar enerjisi ve güneş panelleri sandığınız kadar çevreci, doğaya zararsız şeyler değil. Meraklısı girsin Google'a araştırsın.

    iyi güzel söylüyorsun arkadaşım ama şunu sormak isterim daha para denen kağıt parçasını bile paylaşamayıp hayvandan bile aciz olan vahşi canlı türevi olan insanlar özellikle türkiyede yaşayan vahşiler neremiz doğru ki bir nükleeri kullanabilelim daha deprem denen doğal afete bile dayanamıyoruz 5 şiddetinde ve üzerinde olduğunda yıkılıp dökülüyor her şey sözde depreme dayanaklı olacaktı yapılar hani nerede madenlerde her şey kontrol altındaydı daha sgk' yı bile yönetemiyor okumuş dalkavuklar nükleer bize şu an 1 milyar beden büyük kaçar biz yine salaklık dahi yapsak dünyanın anasını belleyip hepimizin yok olmasını sağlayabilecek her şeyden uzak duralım.

    yolsuzluğun olduğu daha ne idüğü belirsiz kişilerin aldığı ihalelerden sonra yaşanan kaza ve can kayıplarının söz konusu olduğu yerde ben yapılan barajın ve spor tesislerinin inşaatına dahi güvenemiyorum. doğudaki spor tesisinin hali ortada.
    4X4 lük yapıyor diye beğendiğimiz Japonlar bile patlıyorsa bu işlerde biz çerez oluruz ancak.

    Bu arada arkadaşlar YOBAZLARI lütfen temizleyelim aramızda yeri olmasın direk dışlayın ve arkadaşın dediği hiç bir şey gerçek değil şimdiden kendisine mükemmel dahi fikri yüzünden sayın Cumhurbaşkanımıza hediye edilen 1 kg hint malzemesinden hediye edelim derim.


    http://ahmetdursun374.blogcu.com/gunes-enerjisi-uygulamalarinin-avantajlari/12516750

    http://gunesenerjisii.wordpress.com/

    http://www.bilgiustam.com/ruzgar-enerjisi-nedir-nasil-calisir/

    http://tr.wikipedia.org/wiki/R%C3%BCzg%C3%A2r_g%C3%BCc%C3%BC

    başka kanıta gerek yok rüzgar enerjisi ile ilgili ufak bir detay var zararı kısmında aşırı gürültülü olması ve bazı akıllıların bunları tarım arazilerine kurarak talan etmesi dışında hiç bir zararı yoktur. NÜKLEER miş peh nükleer isteyenlerin evlerine 1 er adet yollamak lazım nükleer katot çubuklarından lazım olur sınırsız enerji ihtiyaçları var evlerindeki cihazlar için. Yalan dolan neden AK koyunların geninde var olan bir şey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_flood -- 23 Kasım 2014; 22:51:34 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    elektrik enerjisi günümüzde bu boyutta depolanamayacağı için boşa gidiyor. Sizin, benim kapatacağım 1 ampül bir işe yaramayacak, sadece faturamızı düşürecek. Nükleer gerekli tüm tedbirler alınıp uygun şekilde çalıştırıldığında en temiz enerji kaynağıdır. Rüzgar enerjisi ve güneş panelleri sandığınız kadar çevreci, doğaya zararsız şeyler değil. Meraklısı girsin Google'a araştırsın.

    Almanya ülkesinin %74 elektirik talebini temiz enerjiden sağlıyor bir ülkenin %74 lük enerjisi nedemek tevazür edin kafanızda tüm dünya nükleri bırakırken biz o ülkelerden daha fazla rüzgar ve güneşe sahibiz bilinç çok önemli herkes 1 ampül kapatsa bir yaprak daha az kagıt harcasa neler olur aklınız almaz boş atıp dolu tutturmaya çalışmayın google'u da iyi araştırın bıktım sizin gibi google üniversitesi mezunlarından




  • Onu bunu boşverin beyler. şuan işsiz (öğrenciyim) olduğum için her ay sgkya 270 TL borçlanıyorum alamadığım sağlık hizmeti için birde faiz işliyor paraya. bide tehdit ediliyorum ya sgkda ödemezsen şu olur bu olur gibisinden. gss midir nedir. Çoğu kişinin haberi yok bu durumdan ne yazıkki. sadece işkura kayıtlı yaklaşık 3 milyon işsiz kaydı varsa eğer parayı düşünün siz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: birolhan1

    Onu bunu boşverin beyler. şuan işsiz (öğrenciyim) olduğum için her ay sgkya 270 TL borçlanıyorum alamadığım sağlık hizmeti için birde faiz işliyor paraya. bide tehdit ediliyorum ya sgkda ödemezsen şu olur bu olur gibisinden. gss midir nedir. Çoğu kişinin haberi yok bu durumdan ne yazıkki. sadece işkura kayıtlı yaklaşık 3 milyon işsiz kaydı varsa eğer parayı düşünün siz.

    Aynı belada benimde başıma geldi , bu gss denilen şey işsizden haraç almaktır. Hastaneye uğradığım yok 1 000 lira borcum var. Yazıklar olsun.
    Hayaldi gerçek oldu , artık işsizin bile sırtına bindiler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok yeni ve çevreci bir teknoloji nükleer santrale yapacakları yatırımı şuna yapsalar ama nerede o aydın görüş

  • quote:

    Orijinalden alıntı: birolhan1

    Onu bunu boşverin beyler. şuan işsiz (öğrenciyim) olduğum için her ay sgkya 270 TL borçlanıyorum alamadığım sağlık hizmeti için birde faiz işliyor paraya. bide tehdit ediliyorum ya sgkda ödemezsen şu olur bu olur gibisinden. gss midir nedir. Çoğu kişinin haberi yok bu durumdan ne yazıkki. sadece işkura kayıtlı yaklaşık 3 milyon işsiz kaydı varsa eğer parayı düşünün siz.

    Rezillik hocam. İşsiz adama borç yazıp bunuda devrim gibi göstermeye çalışıyorlar. 4bin tl de bana kitlemişler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VlknFX

    quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    elektrik enerjisi günümüzde bu boyutta depolanamayacağı için boşa gidiyor. Sizin, benim kapatacağım 1 ampül bir işe yaramayacak, sadece faturamızı düşürecek. Nükleer gerekli tüm tedbirler alınıp uygun şekilde çalıştırıldığında en temiz enerji kaynağıdır. Rüzgar enerjisi ve güneş panelleri sandığınız kadar çevreci, doğaya zararsız şeyler değil. Meraklısı girsin Google'a araştırsın.

    Almanya ülkesinin %74 elektirik talebini temiz enerjiden sağlıyor bir ülkenin %74 lük enerjisi nedemek tevazür edin kafanızda tüm dünya nükleri bırakırken biz o ülkelerden daha fazla rüzgar ve güneşe sahibiz bilinç çok önemli herkes 1 ampül kapatsa bir yaprak daha az kagıt harcasa neler olur aklınız almaz boş atıp dolu tutturmaya çalışmayın google'u da iyi araştırın bıktım sizin gibi google üniversitesi mezunlarından

    bu %74 lük oranı nasıl elde ettiğinizi kaynak ile gösterirseniz inandırıcı olur. Avrupanın nükleere en bağımlı ülkesini örnek göstermekte abes kaçar.Ben size BDEW (almanya fedaral enerji birliği) raporu sunayım,sizde boş atıp tutturamamak ne demek paylaşın öğrenelim.
    Nükleer enerjinin faydası kadar çok dramatik sonuçları olabileceğini hepimiz biliyoruz.Ülkemizin bu alana yatırım yapması çok güzel sevindirici bir haber, ancak yenilenebilir enerjilerin tamamının sahip olduğu süreklilik dezavantajından dolayı nükleer enerjinin sahip olunması gereken bir konumda bulunduğunu unutmayalım.
    Enerji üretiminde rüzgara yatırım artıyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamtamam

    quote:

    Orijinalden alıntı: VlknFX

    quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    elektrik enerjisi günümüzde bu boyutta depolanamayacağı için boşa gidiyor. Sizin, benim kapatacağım 1 ampül bir işe yaramayacak, sadece faturamızı düşürecek. Nükleer gerekli tüm tedbirler alınıp uygun şekilde çalıştırıldığında en temiz enerji kaynağıdır. Rüzgar enerjisi ve güneş panelleri sandığınız kadar çevreci, doğaya zararsız şeyler değil. Meraklısı girsin Google'a araştırsın.

    Almanya ülkesinin %74 elektirik talebini temiz enerjiden sağlıyor bir ülkenin %74 lük enerjisi nedemek tevazür edin kafanızda tüm dünya nükleri bırakırken biz o ülkelerden daha fazla rüzgar ve güneşe sahibiz bilinç çok önemli herkes 1 ampül kapatsa bir yaprak daha az kagıt harcasa neler olur aklınız almaz boş atıp dolu tutturmaya çalışmayın google'u da iyi araştırın bıktım sizin gibi google üniversitesi mezunlarından

    bu %74 lük oranı nasıl elde ettiğinizi kaynak ile gösterirseniz inandırıcı olur. Avrupanın nükleere en bağımlı ülkesini örnek göstermekte abes kaçar.Ben size BDEW (almanya fedaral enerji birliği) raporu sunayım,sizde boş atıp tutturamamak ne demek paylaşın öğrenelim.
    Nükleer enerjinin faydası kadar çok dramatik sonuçları olabileceğini hepimiz biliyoruz.Ülkemizin bu alana yatırım yapması çok güzel sevindirici bir haber, ancak yenilenebilir enerjilerin tamamının sahip olduğu süreklilik dezavantajından dolayı nükleer enerjinin sahip olunması gereken bir konumda bulunduğunu unutmayalım.
    Enerji üretiminde rüzgara yatırım artıyor

    Avrupa'nın nükleere en bağımlı ülkesi Almanya değildir, aksine Fransadır. Nükleer yakında cazibesini kaybedecektir çünkü adamlar soğuk füzyonu buldular. Bildiğin güneşin enerjisi; temiz ve sonsuz, masrafı yok denecek kadar az.http://www.lockheedmartin.com/us/products/compact-fusion.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evlere kurulacak bir sistem yok mudur? Acayip bir rüzgar alıyor bizim orası. Aylık 20TL'lik kazanç sağlasa bile yeter bana.
  • Arkadaşlar Türkiye tam bir yenilenebilir enerji kaynağı cennetidir.Yüksek güneşlenme süresi, hidropotansiyeli, jeotermali, basınç kuşakları farkindan rüzgarları mükemmel, yeterki yatırım olsun.Hem cihazların fazla bakım maliyeti de yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 津波

    Evlere kurulacak bir sistem yok mudur? Acayip bir rüzgar alıyor bizim orası. Aylık 20TL'lik kazanç sağlasa bile yeter bana.

    sadece güneş paneli yapılabiliyor o da eğer uygunsa ortam çatı katındaysan yada müstakil evin varsa güneş panellerinden faydalanabiliyorsun. rüzgar sistemi olmaz çünkü devasa boyutta olması gerekiyor o enerji üretimi için evdeki vantilatör çapındaki bir fan ile olmaz o iş.

    GSS olayına gelince denecek hiç bir şey yok yaşanan sorunlar dertler ortada ve AKK KOYUNLARDA VAR yazı yazanların içinde 1. cisi FİRARİSST bu saçma sapan vergile saçma sapan mahkeme kararları erkek şahız karısını kızını yada kız kardeşini eğer öldüremediyse özellikle serbest bırakılıp ölüsünü getirene kadar müdahale edilememesi gurup ilişki operasyonları hepsi AK AKAPAK döneminde olanlar kadınlar o kadar veryansın ediyor ölüyoruz diye vermeyin o zaman oy erkeklerde madem bu kadar zorunuza gidiyor vergi vs vermeyin oy adamlar herkes te bir ben vermedim furyası gidiyor madem vermediniz o zaman nerden çıkıp geliyor bunlar.

    meşhur bir dönemin laf vardı TEĞET GEÇTİ GİTTİ diye ak yıllara özgü geçmişte beni defalarca birçok şeyde teğet geçtiler ama yine de ben onları teğet geçmiyorum ve geçmeyeceğimde o yüzdende asla vermem oy dinci mi ama Allah yazdıysa bozsun olmaz olsun öyle çakma dincilik.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: black_flood

    quote:

    Orijinalden alıntı: 津波

    Evlere kurulacak bir sistem yok mudur? Acayip bir rüzgar alıyor bizim orası. Aylık 20TL'lik kazanç sağlasa bile yeter bana.

    sadece güneş paneli yapılabiliyor o da eğer uygunsa ortam çatı katındaysan yada müstakil evin varsa güneş panellerinden faydalanabiliyorsun. rüzgar sistemi olmaz çünkü devasa boyutta olması gerekiyor o enerji üretimi için evdeki vantilatör çapındaki bir fan ile olmaz o iş.

    GSS olayına gelince denecek hiç bir şey yok yaşanan sorunlar dertler ortada ve AKK KOYUNLARDA VAR yazı yazanların içinde 1. cisi FİRARİSST bu saçma sapan vergile saçma sapan mahkeme kararları erkek şahız karısını kızını yada kız kardeşini eğer öldüremediyse özellikle serbest bırakılıp ölüsünü getirene kadar müdahale edilememesi gurup ilişki operasyonları hepsi AK AKAPAK döneminde olanlar kadınlar o kadar veryansın ediyor ölüyoruz diye vermeyin o zaman oy erkeklerde madem bu kadar zorunuza gidiyor vergi vs vermeyin oy adamlar herkes te bir ben vermedim furyası gidiyor madem vermediniz o zaman nerden çıkıp geliyor bunlar.

    meşhur bir dönemin laf vardı TEĞET GEÇTİ GİTTİ diye ak yıllara özgü geçmişte beni defalarca birçok şeyde teğet geçtiler ama yine de ben onları teğet geçmiyorum ve geçmeyeceğimde o yüzdende asla vermem oy dinci mi ama Allah yazdıysa bozsun olmaz olsun öyle çakma dincilik.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orijinalden alynty: black_flood

    quote:

    Orijinalden alynty: 津波

    Evlere kurulacak bir sistem yok mudur? Acayip bir rüzgar alyyor bizim orasy. Aylyk 20TL'lik kazanç sa?lasa bile yeter bana.

    sadece güne? paneli yapylabiliyor o da e?er uygunsa ortam çaty katyndaysan yada müstakil evin varsa güne? panellerinden faydalanabiliyorsun. rüzgar sistemi olmaz çünkü devasa boyutta olmasy gerekiyor o enerji üretimi için evdeki vantilatör çapyndaki bir fan ile olmaz o i?.

    GSS olayyna gelince denecek hiç bir ?ey yok ya?anan sorunlar dertler ortada ve AKK KOYUNLARDA VAR yazy yazanlaryn içinde 1. cisi FYRARYSST bu saçma sapan vergile saçma sapan mahkeme kararlary erkek ?ahyz karysyny kyzyny yada kyz karde?ini e?er öldüremediyse özellikle serbest byrakylyp ölüsünü getirene kadar müdahale edilememesi gurup ili?ki operasyonlary hepsi AK AKAPAK döneminde olanlar kadynlar o kadar veryansyn ediyor ölüyoruz diye vermeyin o zaman oy erkeklerde madem bu kadar zorunuza gidiyor vergi vs vermeyin oy adamlar herkes te bir ben vermedim furyasy gidiyor madem vermediniz o zaman nerden çykyp geliyor bunlar.

    me?hur bir dönemin laf vardy TE?ET GEÇTY GYTTY diye ak yyllara özgü geçmi?te beni defalarca birçok ?eyde te?et geçtiler ama yine de ben onlary te?et geçmiyorum ve geçmeyece?imde o yüzdende asla vermem oy dinci mi ama Allah yazdyysa bozsun olmaz olsun öyle çakma dincilik.

    Buraya yazdyktan sonra ufak bir ara?tyrma yaptym ve buldum

    http://www.powerenerji.com/ev-tipi-ruzgar-turbini.html

    Evet dedi?in gibi vantilatör tipi fanlarla olmayacak bir i?. Ayryca güvenlik açysyndan olsa gerek belli bir yükseklikte olmasy lazym sanyrym. Ystanbul'da oturan bilir, E-5'ten gidince Bakyrköy Botanik Park var. Onlar gibi syra syra dizilmi? fanlar gibi yani.

    Sitede yazan rakamlar biraz yüksek. Kendini amorti etmesi ile sa?lanan kar arasynda büyük fark var. Daha da dü?mesini bekleyece?iz.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.