Şimdi Ara

DOĞAL GAZ TASARRUFU HAKKINDA YARDIM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar malumunuz havalar soğudu. Bende altı boş bir depo olan dairede oturuyorum. Gündüzleri de evimin salonu ve mutfağına biraz güneş girer yatak odaları apartman boşluğuna baktığından çok girmez. Ev 93 metre kare kadar Protherm lynx 24 hermatik kombi var. Şimdi ben genelde kullanmadığım odaların radyatörünü kapatsam tasarruf sağlar mıyım? Kimileri hepsini açık tutmalısın o zaman yine ısı kaybı oluyor diyor. Pek bir bilgim yardımcı olursanız sevinirim...



  • Kullanmadığınız odaların radyatörünü kapatabilirsiniz. Tasarruf sağlamaz diyenlerin söylemleri gerçek dışı. Dediklerinin gerçekleşebilmesi için yanan oda ile yanmayan arasında tamamen serbest hava akımı olmalı. Ancak şu var ki tasarruf oranınız kapattığınız alan ile eşit orantılı olmaz. Çünkü duvar ve kapalı kapılara rağmen odalar arasında bir miktar ısı geçişi olmaktadır.

    Örneğin evinizdeki kullanım alanının yarısını ısıtıyorsunuz; bu durumda tam ısıtmaya göre %50 tasarruf edeceğinizi düşünebilirsiniz. Ama bu şekilde olmaz. Yukarıda anlattığım ısı geçişinden dolayı tasarrufunuz evinizin durumuna göre tahmini %20-30 civarı olur.
  • Birde doğalgaz sisteminde çok fazla ısındığımı söyleyemiyorum. Daha önceleri klima v.b araçlarla daha şyş ısındığımı bilirim bunda pek bir fayda göremedim. Alt katın boş olmasından ötürü olabilir mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.