Şimdi Ara

Nota vuruş değerleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar klasik gitar için " 102 Klasik Gitar Repartuarı " kitabını aldım. Nota yazımında anlayamağım bir konu için yardım rica ediyorum. Portre üzeinde alt alta yazılmış ki nota var. (hani akor yazzılışı gibi aynı anda çalınacak notalar) ancak üstteki nota birlik, alttaki nota ise ikilik değerde, bu notalar aynı anda çalınması gereken notalar. Bunların değerleri neden farklı anlayamadım. Bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.



  • Çok normal bir durum hocam. İkisini aynı anda çalacaksın, birlik olan dört vuruş boyunca tınlayacak, ikiliği de iki vuruşta keseceksin. O notaları "akor" olarak düşünme, çalınması gerek ayrı iki nota gibi düşün. Nota değerleri aynı olmak zorunda değil yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShaG

    Çok normal bir durum hocam. İkisini aynı anda çalacaksın, birlik olan dört vuruş boyunca tınlayacak, ikiliği de iki vuruşta keseceksin. O notaları "akor" olarak düşünme, çalınması gerek ayrı iki nota gibi düşün. Nota değerleri aynı olmak zorunda değil yani.



    Teşekkürler ShaG....

    Ben notaların yazılışını anlatmak amacı ile akor örneğini verdim. Şu var ki eğer guitar pro kullanıyorsanız alt alta iki farklı değerdeki notayı programda gösteremiyoruz. Eğer bu özellik varsa da ben bilmiyorum. Tekrar teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.