Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: HDR SR1E

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> Cevap: HDR SR1E Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
stanleykubrick

28 Haziran 2007; 0:06:32 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: albatros999
1) Ben elde ettiğim bu görüntüleri normal bir dvd ye kaydedersem herhangi bir dvd writer ile elde ettiğim kopya görüntü ile kameramın harddiskinde saklı bulunan görüntü arasında fark olacak mı? Eğer fark olacaksa mutlaka blue ray mi almak lazım ki bu durumda fiyatlar çok pahalı oduğundan buna imkanım yok.
2) Kamera hd görüntüleri avchd formatında kaydediyor sanırım. Ben bu görüntüleri kamera ile birlikte verilen program ile kaydetmeden önce mpeg2 ye çevirmeli miyim yoksa aynı şekilde mi kopyalamalıyım? Bu çevirme işlemi sırasında bir kalite kaybı olacak mı?

Bu sorulara çok daha iyi cevap verebilecek kişiler var ama ben de bildiklerimi sıralayayım.

-Kameranız AVCHD formatında kaydediyor.
-Bilgisayara aktardığınız görüntüler de AVCHD
-Bilgisayarda izleyebildiğinize göre AVCHD görüntüleri oynatabiliyorsunuz. Bahsettiğiniz problem bilgisayarın donanımında veya kullanmakta olduğunuz yazılım / codec setinde olabilir...
-AVCHD dosyalar üzerinde işlem yapmadan -sığıyorsa- DVD'lere kaydedip saklayabilirsiniz. (kayıp olmaz)
-Normal DVD playerda oynatamazsınız. Oynatabilmek için mpeg2'ye çevirmelisiniz. (kayıp olur)
-AVCHD formatında oynatabilmek için o formatı destekleyen bir player satın almalı ve o player'ın desteklediği formattaki bir medyaya kayıt yapmalısınız. (Bu bluray olabilir, HDDVD olabilir)
- "Sanırım" AVCHD player'ınız DVD medyasını da destekliyorsa; AVCHD dosyalarınızı DVDlere yazıp oradan da izleyebilirsiniz. Ama bundan tam emin değilim, öyle olması gerektiğini düşünüyorum...

Bütün zamanların en iyi filmi:
2001: a space odyssey !
"unutmayın; en kötü filmin bile iyi bir on dakikası vardır."
interwap

28 Haziran 2007; 2:04:09 

Nero AVCHD formatı kayıt edebiliyor, denemedimama bunu frklı formatlara dönüştürebilir.

msn&eposta: interwap@gmail.com (Önce PM)

ihtiyacınızı karşılayın
tscreamt

28 Haziran 2007; 6:49:21 

AVCHD formatını direk bilgisayarın harddiskine atıp orda izleme şansımız yok mu herhangi bir codec kurulumuyla fln?mpeg2 ye çevirmek çok kullanışlı olur fakat kayıp gözle görülür boyutta mı?

albatros999

8 Temmuz 2007; 14:18:03 

Stanley cevabın için teşekkürler uzun zamandır takip edemedim forumu anca cevap yazabiliyorum. Kamera hakkındaki bilgilerim arttıkça sizlerle paylaşırım . Herkese iyi günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albatros999 -- 8 Temmuz 2007; 14:18:53 >
fatal46

20 Kasım 2007; 19:46:44 

Merhaba ...başlıktan dolayı buraya yönlendim şuan doğru yeremi yazıyorum bilmiyorum eğer yanlış yerse özür dilerim .. Öncelikle animasyon(çizgi film ) öğrencisiyim ve kendimi video dalında geliştirmek istiyorum (kısa film ,klipler vs)bundan ötürü bir kamera almam gerekiyor bunun için hem sürekli kullanıp kendimi geliştirip ve aynı kamerayla ilerde profesyonel işler yapmak istiyorum klip ,reklam ,ve kısa filmler çekmek gibi bunun içinde ikikere masraf yapmak istemiyorum .Kullanışlı, kalitesi en az sanatsal bir klip çekip pro . derece (tv de) yayınlanacak düzeyde bir kamera istiyorum bunlar içinde abimin kendine aldıgı kamerayı düşünüyorum : Sony HDR-HC1E: http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=392231&is=REG&addedTroughType=categoryNavigation
fakat bazı sorularım var ;
1 :kısa filmler çekicegim için görüntü kalitesini hiç sıkıştırmadan kasetten bilgisayara atabiliyormuyuz usp kablosuyla .
2 :harddiskli bir kamerayımı yoksa kasetli bir kamerayımı tercih etmeliyim ?gibi :hepsiburadada bana özelmiş 250 ytl indirimli
JVC GZ-MG37E DIGITAL VİDEO KAMERA + CASE LOGIC ÇANTA HEDİYELİ (TÜRKÇE MENÜ) makerayımı yoksa?
3 : eger ne işin war bunlarla şu camera senin işine yarar diyeceginiz başka bir model warsa lütfen beni bilgilendirin

teşekkürler...

tuintu

21 Kasım 2007; 0:27:57 

merhaba arkadaşlar

öncelikle,bu başlığa öylesine bir soru sormak için 2 saat kadar önce girmiştim. bu aralar HD kameralarla çok fazla ilgilendiğim için başlığı da görünce okumaya başladım ve daha yeni bitirdim.

acele bi işim olmadığı için yavaş yavaş,bütün ayrıntılarıyla okudum. ve okudukça Stanleykubrick ve Menat arkadaşların kamera alma sürecinde çektikleri çileyi,amerikan filmlerindeki gibi aynı amaç uğruna savaşan iki yabancının yavaş yavaş kanki olmaları gibi dost olup dertleşmelerini,ara sıra Ahmet Demir arkadaşın onlara direktifler verip,yardımcı olarak yönlendirdiğini,sonra Stanleykubrick'in defalarca ikileme düşüp,kararsız kaldıktan sonra en sonunda HC3E alışına şahit oldum. veya okudum işte herneyse...

gerçekten okurken hikâye gibi geldi,okurken gülümsüyodum paso sonradan düşündümde hazır konu kamerayken aslında Stanleykubrick arkadaşın bütün bu kamera alma sürecini filme alıp kısa metrajlı bi film yapsak süper olurdu valla bence

günlerce HC1'i araması,bulamayıp eve dönüp,kendisini sıkıntıyla yatağa atıp tavana bakarak oflayıp puflaması,sonra Menat arkadaşla dertleşmeleri,arada onun da aylarca araştırmaları falan da konu olcak tabi filme çok güzel olurdu valla...

deminden beri bunları düşünüyodum,iş güç olmayınca

bari sorumu da sorayım da,gerçi pek doğrudan alakası yok ama; bu sinemacıların kullandığı 24p formatlı kameralardaki (örn: Sony DSR-PD170) 24p olayı tam olarak nedir ?

24 frames per second olduğunu biliyorum ama şimdi en uyduruk fotoğraf makinesi bile saniyede 30 kare vidyo çekiyor. şimdi kalkıpta "o profesyonel makineler daha mı kötü" gibisinden karacahil sorusu sormiycam tabi,mutlaka bi işleme veya daha değişik işlemlerden geçirme oluyordur da tam olarak ne anlama geliyor acaba ?

çünkü yanılmıyorsam Hollywood filmleri,haberler falan o 24p kameralarla çekiliyor...

stanleykubrick ve menat gibi çilekeş arkadaşlardan bekliyorum cevapları saygılar...

bu arada ne kadar geç de olsa makineleriniz hayırlı olsun
halfchosen

30 Eylül 2008; 15:52:24 

selam dün hc3e model kamera aldım ancak kutunun içinden usb kablosu yerine ne kamera nede ubsye girebilcek bi kablo çıktı.. firewire, ieee soketlerden bahsedilior ben yeniyim, acaba çıkan kablo onlar için midir? ikinci sorum ise illa ki bilgisyaara görüntü atmak için böyle ara sokete ihtiyaç varmıdır? aski takdirde kare kayıplarımı oluşuyor? teşekkürler!

taysah

1 Ekim 2008; 1:56:51 

Kamerayla birlikte firewire kablosu gelmez. Kendin alacaksın. Tabi bilgisayarında da firewire (I- Link ya da IEEE 1394) girişi olacak. Yoksa firewire kartı alacaksın. Görüntüyü orjinal kalitesinde bilgisayara atmak istiyorsan firewire şart. Buraya kadarını hallet, sonrası için tekrar yardım ederiz.

evolution Sony HC3E - Canon 400D - Acer 7720 (Laptop)
Sayfa:   <<   < önceki  1 2 [3]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> Cevap: HDR SR1E Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Pure (Pc, Playstation 3, Xbox 360)
ATV'ler ile hem yarışıyor hem de akrobatik hareketler yapıyoruz.
Aerocool Hi tech 7 kasa
Aerocool'un kullanışlı ve ergonomik kasası

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir