Şimdi Ara

2.Dönem Açık Lise

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
4
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    440 puanlık orta halli bir anadolu lisesine gidiyorum. Okulun başladığı ilk haftalarda herkesin elinde kitap kalem sürekli soru çözüyordu. Fakat haftalar geçtikçe millet boşlamaya başladı. Sınıfımızda sadece ben ve bir arkadaşım ders çalışıyoruz. Aşırı derece gürültü yapıyorlar. Gitar çalışıyorlar şarkı söylüyorlar. Derste öğretmen olsada olmasada farketmiyor. İdareye kadar şikayet ettim fakat hiç biri tınlamıyor. Müdür banane ben ne yapabilirim diyor.

    Sözel derslerde elimizde veriyorlar 5-10 sayfa fotokopiyi ezberlemekten ygs lys çalışamıyoruz. Adam ders anlatmıyor ama klasik sınav yapıyor. Yok ödevler yok şunlar yok bunlar....

    Hepsi zaman kaybı. Denemelerde sınıf birincisiyim. Derslerim gayet iyi. İlk dönem 45 gün devamsızlık kullanıp ikinci dönem açığa geçmek istiyorum.

    Sizce benim durumumda olsaydınız ne yapardınız?

    Diplomada açık lise yazacak ileride başıma dert olur mu? Master doktora yurt dışı... vb.







  • up
  • senin durumundayim aynisini yapiyorum suan devamsizliklari bu donem kullaniyorum ikinci donem acik lise gecicem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de son senem açığa geçtim memnunum yıl boyunca 2 defa sınava giricem sadece bence geç kardeşim tavsiye ederim önemli olan mezun olduğun lise değil üniversite.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phbfmv -- 21 Kasım 2014; 18:33:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya açığın ingilizce sınavları ne düzeyde okulda 20 alan biri o sınavdan geçebilirmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim aklıma takılan tek sorun ileride başımıza dert olur mu açık lise mezunluğu? Üniversite kayıtta sorun çıkmıyor tamam ama master doktora yada yurt dışında çalışma gibi konularda sıkıntı yaratır mı?
  • yuruyengemi Y kullanıcısına yanıt
    yapmazlar tabiki de . lisenin kurumsallasmasi iyi degilse okudugun lisenin hicbir onemi yok.Dernekleri falan yoksa yani.Dernekleri falan varsa o okuldan onceden mezun olan adamlar sana oncelik tanir is aliminda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuruyengemi Y kullanıcısına yanıt
    geçenlerde arkadaş açık lise mezunu olmak erasmus ta sıkıntı çıkarıyor dedi ne kadar doğru bilmiyorum araştır istersen.
  • Beyler ben meslek lisesin de okuyorum. Açık liseye geçsem stajı gene yapacak mıyım?
  • Bilgisi olan var mı arkadaşlar ileride sıkıntı yaratır mı açık lise ?
  • up
  • Up bilgisi olan yardım edebilir mi ?
  • up
  • Birebir aynı durumdayız ve ben devamsızlığımı kullanmaya başladım 12 gün oldu şimdiden :). Aslında bu meseleyi 11. sınıfın başından beri düşünüyordum ve araştırıyordum ancak bu yıl çevre baskısıyla okulda başlayayım dedim ama pişman oldum.
    Arkadaşların da dediği gibi iyi bir universiteyi kazanabildikten sonra lisenin hiç bir önemi yok. Hastalık derecesinde pinpirikli birine denk gelmezsen de iş dünyasında bu diplomayı sorun eden yok :)
    Erasmus, yüksek lisans, doktora vs. vs. olaylarında da senin üniversite başarın baz alınıyor yine lise diplomasının önemi yok.

    @yuruyengemi

    @Mart Kedisi

    Açık liseye geçtikten sonra eski okulunla bağın tamamen kopuyor, alansız olarak geçiyorsun. Yalnızca ortak dersleri(Edb. Mat. İng. Din vb.) vermekle yükümlü oluyorsun Ve tabi ki staj da yapmıyorsun
    tabi alttaki okulda durum biraz farklı sanırım :D
    http://www.mehmetsam.k12.tr/index.php



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkLan -- 28 Kasım 2014; 2:22:37 >




  • bence geçmeyin derim.zaten asker polis olamazsınız.evde fazla çalışırım diyorsun.evde biraz çalışsan da sonra bırakabilirsin.yani sürekli çalışamazsın bir süre sonra.limit türev integral organik optik sistemler gibi baba lys konularını kendi başıma çalışırım diyorsun.çok zor bu yaptığın okulda en çok çalışan 3-4 saat çalışır derslerden vakit kaldığında o da.tenefüs ,öğle arası, sözel derslerde çalışıp o da hadi sen 2 saat çalış ya da 1 saat çalış.evde 18 den 24 e kadar 6 saat çalışıp yine istediğin yere gidebilirsin hem de senin hiç mi arkadaşın yok gitar çalıyorsalar sen de takıl biraz onlarla onları da ders çalıştır.sen de robot değilsin çalışamadığın zamanlar olabilir.çalışkan arkadaş edin yani topluluk iyidir dayanışma olur.örgün gibisi yoktur kardeşim iş bulacak zaman açık liseliyi çoğu direkt çizerler.hangi üniversiteyi bitirirse bitirsin örgün eğitimi bitirememiş kaçmış adamı niye işe alsınlar kardeşim. yapabilirsen sınıf değiştir okul değiştir şehir değiştir örgünü bırakma açıktan istediğin zaman yine bitirirsin ama örgün fırsatı bir daha eline geçmez.öyle belki daha iyi yaparsın belki daha iyi ama değmezzzz yapma geçme açığa bitir okulunu .




  • Hocam biriniz öyle diyor biriniz böyle :D ortada kaldık.
  • hocam boğaziçi mat. odtü bilg. müh. hacettepe tıp vb. mezunu bi insanı sırf açık lise mezunu diye silecek iş verenle zaten çalışmamak daha hayırlı olur emin olun :)
    Örgün eğitimin (gerçekten kaliteli liselerden birinde değilseniz) hiçbir faydası yok kattığından çok aldığı var. Sabah 8:20 de başlıyor misal bizim okul 14:40 a kadar yarım saat git yarım saat gel toplamda 7-7 buçuk saatimi kafadan okula ayırıyorum. Okulda hele bir de iyi bir sınıf yoksa(ki anladığım kadarıyla yuruyengeminin de yok) okulda gerçekten ders çalışmak inanılmaz zor hale geliyor. oğle aralarında yemek yemeyip sessiz bir ortam(kutuphane , varsa boş bir sınıf vb.)da ders çalışabilirsem çalışıyorum onun dışında surekli bir uğultu ve içine girmek zorunda kaldığım muhabbetler çok fazla engel oluyor. Akşam eve dondüğümde zaten yorgun oluyorum ve inanın ders çalışmak bir işkenceye döünşüyor. Ancak okula gitmeyip arkadaşlarımla dersaneye gittiğimizde sabahları inanılmaz verimli çalıştığımı rahatlıkla soyleyebilirim.
    @yuruyengemi




  • Haklısın hocam iyi bir üni kazanınca sen açık lise mezunusun almayız seni demiyorlar. Bende zaten geçmeyi çok istiyordum. Büyük olasılıkla geçeceğim. Peki devamsızlıkları nasıl kullanacaksın ? ikinci sınavlara girecek misin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuruyengemi -- 28 Kasım 2014; 17:19:35 >
  • devamsizliklari dilekce yazip veliye imzalatin son sene oldugu icin direk kabul ediyorlar zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lodbrok

    devamsizliklari dilekce yazip veliye imzalatin son sene oldugu icin direk kabul ediyorlar zaten.

    Hocam devamsızlıkları nasıl kullanacaksın yani direk 45 gün alıp dönemi kapatacak mısın yoksa ara ara mı gideceksin?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.