Şimdi Ara

Xiaomi : Akıllı telefon pazarının lideri olacağımıza inanıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
1.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Xiaomi : Akıllı telefon pazarının lideri olacağımıza inanıyoruz





    Kısa süre içerisinde akıllı telefon pazarında büyük başarılar elde eden ve pazarın en iyileri listesinde önce 3. sonra da 4. sıraya yerleşen Çinli Xiaomi, gelecek yıllarda çok daha başarılı işler yapmayı planlıyor. Firma kendisine çok iddialı bir hedef koymuş durumda.




    Sadece belirli ülkelerde faaliyet göstermesine karşın son çeyrekte 20 milyon civarında satış yapan ve Sony, LG, HTC, Huawei gibi köklü devleri geride bırakan Xiaomi, patronunu da ülkenin en zenginleri arasına sokmayı başardı. 




    Lei Jun yaptığı açıklamada 5 ila 10 yıl içerisinde Apple ve Samsung'u geride bırakarak dünyanın en iyi performans gösteren akıllı telefon üreticisi olacaklarına inandığını ifade etti. Jun ayrıca zirveye yerleştikleri andan itibaren de tüm dünyada geniş çaplı ürün satışına başlayacaklarını sözlerine ekledi. 




    Sadece donanım değil yazılım tarafında da önemli işler yapan Xiaomi'nin MI adlı kullanıcı arayüzü ve farklı uygulamaları mevcut. MI platformu toplamda 60 milyon kullanıcıya ulaşmış durumda. Gelecek yıl sonunda bu sayının 200 milyona ulaşması bekleniyor. Zira firmanın ürün satışları ile bu rakam kolayca yakalanabilir. 




    Önümüzdeki yıllarda pazarda liderlik hedeflemek için elbette bazı adımların atılması gerekiyor. Tüketicinin taleplerine yönelik ürün geliştirme, ürünlerin birbirinden ayrılan özelliklere sahip olması, pazarlamanın iyi yapılması ve geniş bir pazara hitap edilmesi bunlardan bazıları. Xiaomi'nin şimdilik en büyük eksiği ise pazarlama ve kısıtlı bir bölgede kalması. Bunları aştığı takdirde hedefine doğru emin adımlarla ilerleyecektir.  

     

     








  • Olmayacak şey değil , satış ağını yayması lazım öncelikle.

  • o kadar kolay değil o işler. Samsung materyalden tut ekrana, yazılımdan tut işlemciye, haberleşmeden tut işletim sistemine her alanda arge ve yatırım yapıyor. Sen açılan yoldan hızlıca geldin ama yükseklerde rüzgarlar sert, önündeki dağlar çetin! Dur bakalım hemen heyecanlanma!

  • verdiği sözlerin arkasında durması lazım ki dediği olsun ben hiç bir firmanın bu kadar büyümesini istemem ürün çeşitliliğinin yenilikçi düşüncelerin devamlı tüketiciyle buluşması için şart rekabet her zaman iyidir

  • çinde vs olur ama dünya genelinde olman için baya iş var çünkü update olsun arayüz kullanılan kasa kalitesi servis en önemlisi fiyata verilen donanım diğer markalardan seni ayıran özellikler tüm bunlar ancak liderliğe oynaman için sende olcak kusura bakmasın mi ancak apple ı taklit ederek iş yapıyorlar ben şahsen bundan ötürü biraz soğuk bakıyorum markaya eşek lg bile piyasada adı kötüydü baya ne yaptılar plastik kasa ürün satıyorlar ama kendilerine özgün ve kullanıcıya hoş gelen tasarım üretiyorlar samsung kendi ayağına sıkıyor zaten htc en iyi arayüz deneyimi ve kasa olarak en iyi üretim ile geliyor kamera iğrenç olsada sony ise akıllanmaya başladı ama geç oldu bakalım senede 2 tepe model olayını ne zaman anlıyacak görücez apple kendi işletim sistemi ve işlemcisini kullandığı için ayrı kategoride yer alıyor
    ama çin ve hindistanda iki ülke zaten dünya nüfüsunun yarısı zaten büyük satışlar yaparlarsa olabilir ama tepe modeller yemez





  • Xiaomi'de bu potansiyel var,gerçekten lider olabilirler fakat çok daha rekabetçi ürünler sunmaları lazım,aslında zaten yeterince rekabetçiler fakat daha değişik,daha iddialı bişeyler bekliyorum xiaomi'den

  • Türkiye'ye gelirsen olursun. Xiaomi efendi, Türkiye seni bekliyor.

  • patent davaları ile önünü keserler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tural.i

    sakin ol şampiyon

    Ulan amma güldüm hee..
  • Apple'ın her şeyi elit ama işletim sistemi insanı soğutuyor xiaominin de işletim sistemi çok güzel ama diğer konularda hala çinli bir firma gibi davranıyor özellik olarak daha iyisini sunmaya çalışmıyor ucuza sunmaya çalışıyor bir kalite algısı ise kesinlikle yok

  • Çok zor be xiaomi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • la Apple'dan  UI kopyalayarak pazar lideri mi olacaklarmış

    Xiaomi: Apple'ın tahtına oturacağım.
    Apple:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biggest Star -- 20 Kasım 2014; 17:52:31 >
  • Samsung ve Apple'da öyle bir şey olmalı ki belki bu dediği olur. Şuanki durumda ilk iki sıranın değişme ihtimali yok.

  • Doğru strateji uyguluyorlar . Satış alanını genişletirse neden olmasın .

  • Lider olamazlar ama ilk 3 e girebilirler Türkiye' de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serafon

    o kadar kolay değil o işler. Samsung materyalden tut ekrana, yazılımdan tut işlemciye, haberleşmeden tut işletim sistemine her alanda arge ve yatırım yapıyor. Sen açılan yoldan hızlıca geldin ama yükseklerde rüzgarlar sert, önündeki dağlar çetin! Dur bakalım hemen heyecanlanma!

    Ondan bu kadar ilerlediler dimi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yavaş gelsin.Çinliler önce şu çakmacı etiketinden sıyrılsınlar, özgün olsunlar.
  • Adamlar zaten 3. sırada. Seneye bu zamanlarda Apple ile olan farkı kapatmış olacaklar. Samsung da düşüşüne devam ederse 2 sene sonra bu aylarda ikisini birden altına almış olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biggest Star

    la Apple'dan  UI kopyalayarak pazar lideri mi olacaklarmış

    Xiaomi: Apple'ın tahtına oturacağım.
    Apple:

    Xiaomi: Apple'ın tahtına oturacağım.
    Apple: Dikkat et ben ordayken oturma.
    Xiaomi: Biliyoruz, bükülme sorunun var, dikkat ederiz.
  • JessieJ J kullanıcısına yanıt
    Hangi tahtmış o? Zaten Apple 2. sırada
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.