Şimdi Ara

Superonline Dsmart fiber magdurları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
3.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Superonline fiber dsmart kampanyasından 49tl internet aldım.
    Bildiğiniz gibi 24ay taahhüt var. Kullandıktan 4ay sonra acil taşınmam gerekti Avcılara ve olan oldu.
    Firma taahhüdü yeniden başlatırım fiyatınıda 49TL den 74 tl çıkartır çakarım başkatarifede seçtirmem diye postayı kotdu.
    İptalde de inanın emin olun 900TL cayma bedeli fatura ederiz diyorlar.
    Bu işten anlayan yada daha önce mahkemeye gidip sonuç alan var mı arkadaşlar?
    Nasıl en az zararla sıyrılırız? Yorumlarınızı bekliyorum.



  • Nasıl sıyrılırsın bilmiyorum ama cayma bedelinin büyük çoğunluğu D-Smart'tır. D-Smart olmasaydı bu denli yüksek fiyat çıkmazdı. BTK'ya şikayet kadı aç. Belki faydası olur.
  • techturch T kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum sadece Dsmart için 600TL iptal ücteri faturalıyorlar. 300TL civarıda Superonline modem aktivasyon indirim vs.
    Cok kötü bir duruma düştüm. Çok profesyonel bir tuzak bu superonline tarafından hazırlanan.
    Halbu ki ben internetimi iptal ettirmek istemiyorum. Öbür taraftan taahhüdün yeniden başlatılması yeni sözleşme izalatılması ve 49TL aylık ücretin 74TL çıkartılması gibi kanun dışı dayatmalar var. Hangisi daha doğru olur bilemiyorum iptal mi bu adamlara teslim olmak mı? Mahkeme açan veya benzer bi durum yaşayan birine ulaşamadım.
    Birkaç kişi taahüdünün son aylarında yaklanmış bu duruma yutkunup faturaları ödeyip iptal yapmamışlar. Binim daha 19ayım var taahüdün bitmesine. Tüm bilgilere ve desteklere açığım arkadaşlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cey_cey333

    Cok kötü bir duruma düştüm. Çok profesyonel bir tuzak bu superonline tarafından hazırlanan. Öbür taraftan taahhüdün yeniden başlatılması yeni sözleşme izalatılması ve 49TL aylık ücretin 74TL çıkartılması gibi kanun dışı dayatmalar var. Hangisi daha doğru olur bilemiyorum iptal mi bu adamlara teslim olmak mı? Mahkeme açan veya benzer bi durum yaşayan birine ulaşamadım.
    . Binim daha 19ayım var taahüdün bitmesine.

    ZAten ayda 49 TL den hiç kullanmadan ödesen 950 TL yapıyor 19 ay , 900TL nasıl isteyebilmişler? UTANMAZLIK ,başka birşey değil. BTK'ya şikayet et ,dsmartı iptal etmek istemiyorum yalnız fiberden adsl'e geçirmelerini istiyorum ama sözleşmeyi iptal etmeye kalkıyorlar diye ,olmazsa kalsın hiç değilse dsmartı izlersin 900TL tek kalemde ödeyene kadar 19 ayda ödemiş olursun hem.




  • TakeoSan T kullanıcısına yanıt
    BTK ya 3 kere şikayet açtım. Superonline okadar pişmiş ki cevapları nakil telep eden müşteri bundan sonraki süreçlerden kendisi sorumludur. DSL geçmek isteyen müşteriye yanlızca sunulan paket kullandırılır. Önerilen şartları kabul etmemesinden müşteri sorumludur vb. sözleşmeye 40 tane şey yazmışlar. Bildiğiniz gibi bu sözleşmeler tek taraflı ve tüketicinin müdahale edemediği sözleşmeler aynı kredi kartı alırken imzalatılan veya kredi çekerken imzalatılanlar gibi. Ayrıca Dsamart 1yıl ve standart paket hediyeli. Yeni adresimde zaten HD uydu yayınım var bedava. Dsmartım da 7ay sonra bitecek ve ben superonline harami hizmetlerine 74TL dsl faturası ödemeye devam edicem. Bu bana çok mantıklı gelmiyor. Kurtulmam gerek daha çok destek arkadaşlar.
  • TakeoSan T kullanıcısına yanıt
    19 ayı ödemiyorsunuz, kullandığınız aylardaki indirimleri yansıtırlar sadece. Mesela normal fiyat 80 lira ve indirimli 49 olsun. 80-49=31 Lira yapar. 3'le çarparsak 63 TL yapar ödemesi gereken indirim.
  • techturch T kullanıcısına yanıt
    Superonline harami servisi çok profesyonel çalışıyor arkadaşlar dediğim gibi iyice pişmişler sözleşme ve nitelikli dolandırıcılık konularında.
    Tek fatura ettikleri indirim olsa keşke sizin hesabınız gibi 60-70TL versem de kurtulsam. Superonline harami servisi kurulum, aktivasyon, indirimler, modem taksitleri... vs 40kalem gider ile iptal konusuna yanıt veriyorlar. Iptal ettirmezsemde sıfır sözleşme başlıycak ve yine 24ay* 74TL geçirmek istiyorlar. Her yerden etrafımı sardı yılanlar.
    Internet için yaklaşık 300TL ve 600TL de 4ay kullandığım Dsmart için istiyor bu haramiler. 900TL nasıl bir soygundur. Kurtulmayı başaramıycam gibi. Fikirlerinize açığım.
  • Cayma bedeli hesabında iki şeye bakılır;
    kullandığınız süre boyunca aldığınız indirimler + kurulum/cihaz/aktivasyon vb. ücretler. Bir de kalan aylarda alacağınız indirimler. Hangisi sizin lehinize ise o uygulanır. Bu kuraldır, kafalarına göre esnetemezler fakat kurulum/aktivasyon adı altında fahiş ücretler istenebiliyor. 900 liranın detayı neymiş acaba?

    İşte bu yüzden 20 lira fazla veririm ama taahhüt vermem artık. Mesela Superonline fiberde taahhütsüz abonelik yokmuş. 3 aylık deneme sürem bitiyor, iptal ettireceğim. Eksik olsun fiberi...
  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar, superonline harami servisinden gelen cevabı ekliyorum.
    Bu öne sürdükleri sözleşme şartlarından sıyrılmak mümkün mü? Ne yapmalıyım?
    Ben şikayetimi aynen şöle açtım.
    Fiber için nakil istiyorum, sözleşmemin yeni adresimde aynı fiyattan ve kaldığım yerden devam etmesini talep ederim.
    Adamların bu konuya cevabı ve yaklaşımı alakasız olmak ile birlikte direk iptal faturalandırmasına yönelmişler.

    Sayın C..........,

    T.C. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu aracılığıyla yapmış olduğunuz başvurunuzda Şirketimiz aleyhine olan şikayetinizi iletmektesiniz.

    İmzalamış olduğunuz abonelik sözleşmesinin 4.6 maddesinde “ABONE’nin kendisinden kaynaklanan sorunlar ABONE’nin sorumluluğunda olup TURKCELL SUPERONLINE’a hiçbir kusur ve sorumluluk yüklenemez.” ve 4.9 maddesinin ikinci cümlesinde “TURKCELL SUPERONLINE, ABONE’nin talebinin mücbir sebepler ve teknik imkansızlıklar nedeni ile karşılanmamasından sorumlu değildir.” ve 4.10 maddesinde açıkça “Abonenin adres değişikliği nedeniyle nakil taleplerinde, abonenin bulunduğu yerdeki altyapının yetersiz olması veya altyapının bulunmaması nedeniyle aboneye hizmet verememekten TURKCELL SUPERONLINE sorumlu tutulmayacaktır.” hükümleri yer almaktadır.

    Sözleşmenin yapıldığı sırada mevcut adresinizde talep ettiğiniz fiber internet hizmeti, sözleşmesine uygun olarak Şirketimizce sorunsuz bir şekilde sunulmaktayken, sonradan adres değiştirmesiniz nedeniyle Şirketimizce fiber internet hizmeti sunulamamaktadır. Yeni adresinizde Şirketimizin fiber altyapısı bulunmadığından, teknik imkansızlıklardan dolayı Şirketimizce fiber internet hizmeti verilemediğinden Şirketimizin bu konuda herhangi bir kusuru ya da sorumluluğu bulunmamaktadır.

    Fiber internet abonelerimize altyapı olanaksızlıklarından dolayı yeni adreslerinde hizmet verilememesi halinde Türk Telekomünikasyon A.Ş. (Türk Telekom) altyapısı üzerinden sunmakta olduğumuz fiber internet hizmetine alternatif olan ADSL internet hizmetimizden yararlanmaları teklifi yapılmaktadır ancak yeni adresinizde tarafınıza ADSL veya Yalın DSL hizmeti verilebilmesi için gerekli altyapının bulunmaması hususunda Şirketimizin herhangi bir kusuru ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

    İmzalanmış olan abonelik sözleşmesinin 6.4. maddesinde;
    “ABONE, ücretli olan bir hizmeti veya donanımı indirimli ya da ücretsiz olarak aldığı kampanya kapsamında, aboneliğini kampanya şartlarında belirtilen süre boyunca ve belirlenen koşullarda devam ettireceğini, aboneliğini bu sürenin dolmasından evvel feshetmesi halinde kampanya kapsamında TURKCELL SUPERONLINE tarafından ücretsiz ya da indirimli olarak verilmiş ilgili hizmet veya donanım bedelinin kendisine fatura edileceğini kabul ve beyan eder.” şeklinde, Şirketimizce abonelik koşulları hakkında bilgilendirilme yapılmıştır.

    Ayrıca imzalamış olduğunuz D-SMART HD Paket Kampanyası Taahhütnamesinde.” İşbu taahhütnamenin 24 aylık geçerlilik süresi bitiminden önce Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş. abonelik sözleşmesi ile tesis edilen aboneliğimin tarafımdan tek taraflı olarak veya işbu taahhütnamedeki yükümlülüklerimi yerine getirmemem nedeniyle Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından feshedilmesi ve / veya hizmetimin iptal edilmesi ya da kısıtlanması halinde işbu abonelik taahhüdüm süresince kullandığım ücretsiz ve / veya indirimli servislerin (kampanya kapsamında yeni aboneliklerde tüm vergiler dahil (%18 KDV, %5 ÖİV) 38 TL aktivasyon ücreti, numaramı taşımam ya da numara tahsis etmem şartıylaYalın ADSL hizmeti için seçtiğim paketin aşağıdaki tabloda belirtilen Aylık İndirim Tutarının yararlandığım ay sayısı kadar toplam bedeli ve işbu kampanya kapsamında ücretsiz olarak aldığım D-Smart HD paket ücreti olarak tüm vergiler (%18 KDV) dahil 600 TL) toplam bedeli ile işbu kampanya taahhütnamesi kapsamında belirlenen kampanyanın aylık kampanya fiyatının taahhüt süresi bitimine kalan ay sayısı ile çarpılarak hesaplanacak faturalandırılmamış toplam tutar ile karşılaştırılıp düşük olan bedelin tarafıma kampanya iptal bedeli olarak faturalanacağını bildiğimi, taahhüt sürem boyunca seçmiş olduğum hız / kota paketinin tarifesinden daha düşük fiyatlı bir tarifeye geçmek istemem durumunda o ana kadar kullandığım ücretsiz ve/ veya indirimli servislerin (kampanya kapsamında yeni aboneliklerde tüm vergiler dahil (%18 KDV, %5 ÖİV) 38 TL aktivasyon ücreti, numaramı taşımam ya da numara tahsis etmem şartıyla Yalın ADSL hizmeti için seçtiğim paketin aşağıdaki tabloda belirtilen aylık indirim tutarının yararlandığım ay sayısı kadar toplam bedeli ve işbu kampanya kapsamında ücretsiz olarak aldığım D-Smart HD paket ücreti olarak tüm vergiler (%18 KDV) dahil 600 TL) toplam bedeli ile işbu kampanya taahhütnamesi kapsamında belirlenen kampanyanın aylık kampanya fiyatının taahhüt süresi bitimine kalan ay sayısı ile çarpılarak hesaplanacak faturalandırılmamış toplam tutar ile karşılaştırılıp düşük olan bedelin tarafıma kampanya iptal bedeli olarak faturalanacağını bildiğimi kabul ve beyan ederim, diyerek şartları kabul etmiş bulunmaktasınız. Tarafınıza ayrıntılı bilgi verilmiştir.

    Abonelik sözleşmesini ve kampanya taahhütnamesini imzalamanızla birlikte 24 aylık abonelik taahhüdü altına girmiş bulunmaktasınız. Şirketimiz tarafınızla kurduğu sözleşmeye ve 24 aylık taahhüdün getireceği gelire güvenle tarafınıza indirimli ve/veya ücretsiz hizmetler sunmuş ve sunduğu bu hizmetlere ilişkin olarak (kurulum ücreti, aktivasyon ücreti, indirimli/ücretsiz internet hizmeti vs.) herhangi bir ücret talep etmemiştir. Taahhüt süresinin dolmasından önce sonlandırılan aboneliklerde yukarıda bahsi geçen hizmetlere ilişkin olarak kampanya iptal bedeli adı altında talep edildiği hususunu bilgilerinize sunarız.

    Saygılarımızla
    SUPERONLİNE İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş.
    10/11/2014 10:30:50




  • quote:

    Orijinalden alıntı: techturch

    19 ayı ödemiyorsunuz, kullandığınız aylardaki indirimleri yansıtırlar sadece. Mesela normal fiyat 80 lira ve indirimli 49 olsun. 80-49=31 Lira yapar. 3'le çarparsak 63 TL yapar ödemesi gereken indirim.

    19 ayı bundan sonra hiç kullanmadan ödese zaten 950 TL yapıyor , 900TL yi utanmadan nasıl isteyebilmişler anlamındqa idi, yoksa süperonline 900TL istemiş zaten indirim + dsmart bedeli + abonelik tesis bedeli vb diye görünüşe göre..

    Ceycey bundan sonrası için bir avukata danış ilkönce.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TakeoSan -- 20 Kasım 2014; 15:21:08 >
  • cey_cey333 C kullanıcısına yanıt
    Dostum dediğim gibi bir hesaplama kullanıyorlar fakat anlaşılan o ki 900 liranın içindeki en büyük kalem Dsmart Hd paketi (cihazla birlikte paketin kendisi 600 liraymış). Yani sen aboneliğini sonlandırsan bile hd cihaz sende kalıyor ve abonelik taahhüdünün sonuna kadar hd tv yayınlarını alabiliyorsun. Aslında taksitle alınacak tutarı peşin istemişler.

    Yani burada bir hesap hatası yok. Avukata da gitseniz sonuç değişmez bence (hukukçu değilim, sadece mantık). Yeni adresinizde dsl de mi alamıyorsun? Eğer dsl varsa paketin dsl üstünden aynen devam edebilir çünkü. O da yoksa yapacak pek bir şey yok. Superonline haklı. Neticede adı üstünde bir taahhüt veriyoruz, bunun karşılığında da bazı indirimler alıyoruz. Taahhüt iptalinde de bu indirimlerin geri istenmesi çok doğal.

    O yüzden nacizane tavsiyem taşınma ihtimali olan arkadaşlar taahhüt vermesin.
  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    Burada dikkat edilmesi gerekn husus ; Superonline taahhüdü sıfırdan başlatıyor, yani 24 aylık yeni bir sözleşme yapmak istiyor.
    Ayrıca 49 tl'lık ücetlendirmeyi de adsl üzerinden 74 tl olarak belirlemiş, verecekleri hız muhtemelen 8 megabit gibi ilkel bir hız olacak .

    Kendimden örnek verirsem eğer;
    Mayıs ayında abone olurken olası bir taşınma durumunda fiber varsa fiber,yoksa adsl ye geçebileceğimden bahsedilmişti.Fakat taahhüdün sıfırdan başlayacağına dair en ufak bir bilgilendirmede bulunulmadı

    Tam bir tuzak.
  • Kolay Gelsin Adamı Canından Bezdirirler.. =(
  • GILMOUR kullanıcısına yanıt
    Hmm taahhüdün sıfırdan başlaması mantıksız olmuş gerçekten. Sonuçta belli bir süre kullanılmış bir hizmet var. Fakat fiberde kendi altyapısını kullanırken dsl'de Telekom altyapısı kullanıldığından maliyeti farklıdır diye tahmin ediyorum. Bu yüzden taahhütün sıfırlanmasını bir nebze anlarım ama önceden söylenmesi gerekirdi. Aksi halde hukuken haksızlık olduğunu düşünüyorum. Taahhütnamede açıkça yazmıyorsa, tüketici itiraz etse kazanır gibime geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: igorparker

    Hmm taahhüdün sıfırdan başlaması mantıksız olmuş gerçekten. Sonuçta belli bir süre kullanılmış bir hizmet var. Fakat fiberde kendi altyapısını kullanırken dsl'de Telekom altyapısı kullanıldığından maliyeti farklıdır diye tahmin ediyorum. Bu yüzden taahhütün sıfırlanmasını bir nebze anlarım ama önceden söylenmesi gerekirdi. Aksi halde hukuken haksızlık olduğunu düşünüyorum. Taahhütnamede açıkça yazmıyorsa, tüketici itiraz etse kazanır gibime geliyor.

    Siz sözleşmeye x ay Superonline abonesi olacağım diye imza atmıyorsunuz. x ay y kampanyasındaki fiber ürünü kullanacağım diye imza atıyorsunuz. Fiber'den ADSL'ye geçiş sırasında ki buna ürünler arası geçiş denir, kampanyanın yanında alınan donanım faydası bu fayda da DSmart oluyor, Dsmart'ın kalan taksiklerinin tamamı iptal sırasında aboneye yanstılır.

    Veya donanımlı fiber kampanyasından ADSL'e geçiş kampanyası var, 8 mbps adsl 74 tl, ürünler arası geçiş olduğu içinde tahhüd yeniden başlatılır. Ayrıca yeniden başlatılan tahhüt sonucunda eski tahhüdünüzde baki kalır. ADSL'i tahhüd dolmadan iptal ederseniz eski fiber internetin tahhüdünden de sorumlu olursunuz.




  • command_4 kullanıcısına yanıt
    Bunların hepsi taahhutnamelerde ve abonelik sözleşmelerinde yazıyorsa problem yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: igorparker

    Bunların hepsi taahhutnamelerde ve abonelik sözleşmelerinde yazıyorsa problem yok.

    Kampanya tahhutnamesinde bu anlattiklarim harfiyen hatta daha fazlasi yazmakta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • command_4 kullanıcısına yanıt
    Eh o zaman yapacak bir sey yok...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Forumdan pek destek aldığım söylenemez. Genelde yorumlara superonline sosyal media takipçieri cevap vermiş.
    Bu leşçilerle zaten muhattap değilim, yada mağdur olanlar değil.
    Superonlie hırsızlık hizmetlerinin hikayelerini dinlemekten zaten bütün arkadaşlar(mağdurlar) bıktı, bari burda yapışmayın insane.

    Neyse sonuç olarak destek alamadığım için Dsmart kampanyalı fiber bağlantı sözleşmemi fes ettim.
    BTK dan iptal talebi çektiğim tarihi bile dikkate almadı açlığın dibini görmüş hırsızlar, dilekçe için şubelerine ayaklarına çağırdılar ve o tarihi dikkate alırız dediler.

    Konunun devamı için şimdi yeniden destek bekliyorum.
    İlk olarak gelecek 900TL civarı faturayı yatırayım mı?
    Yada faturaya itraz ile birlikte hakem heyetine mi başvurayım?

    Fatura önceliği yorumlarınıza göre direk olarak tüketici mahkemesine mi gideyim?

    Not: SO sosyal medya takipçisi arkadaşlar yorum yazmayın kalbinizi kırarım...




  • Hocam gittiğiniz yerde fiber var mı acaba yoksa bunu kullanarak cayabilirsin. TTnet'e geçsen nasıl olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.