Şimdi Ara

Meizu MX4 Pro resmiyet kazandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Meizu MX4 Pro resmiyet kazandı





    Meizu'nun Eylül ayında lansmanını yaptığı MX4 amiral gemi akıllı telefon modelinin üzerinden çok fazla bir zaman geçmeden bu kez Pro versiyonu ile karşımızda. Ubuntu işletim sistemi taşıyacağı şeklindeki iddiaları boşa çıkaran model MX4'ün eleştirilen kısımlarının değiştirilmiş hali olarak dikkat çekiyor. 




    5.5 inçlik bir ekrana sahip olan Meizu MX4 Pro, ekran çözünürlüğünü bu kez 2560x1536 piksel olarak belirlemiş. Ekran Gorilla Glass 3 ile sağlamlaştırılmış. Parlaklık ise 450 nit seviyesinde. 




    Ekran NEGA adı verilen LED aydınlatmalı bir LCD panel kullanıyor. Piksel açısından en iyi resimleri üreten ekran kendi kendini tazeleme özelliği ile görüntülerin daha uzun süre daha düşük enerji tüketimi ile oynatılmasını sağlıyor. Böylece enerji tasarrufuna önemli bir katkı yapıyor. 




    Genel tasarım anlamında fazla değişikliğe uğramayan modelde kapasitif Home butonunun biraz daha büyütüldüğü görülüyor. Ekranın ön panele oranı yüzde 76.5 seviyesinde gerçekleşirken, ekran çerçevesinin kalınlığı da 2.8mm seviyesine indirilmiş. 




    Meizu yeni modelinde MediaTek'i bırakarak Galaxy Alpha'dan hatırladığımız Exynos 5430 yongasetine yönelmiş. 4 adet Cortex-A15 ve 4 adet Cortex-A7 çekirdeğini bir arada taşıyan Exynos 5430 yongaseti beraberinde 600MHz hızında çalışan Mali-T628 grafik birimini getiriyor. 




    3GB RAM ve 3350mAh gücünde bir batarya sunan model arka kısımda 20.7MP çözünürlükte Sony IMX220 sensörünü kullanıyor. Ön kısımda ise 4 elementli ve geniş açılı 5MP çözünürlükte bir kamera mevcut. 




    Meizu Android 4.4 işletim sistemi ve LymeOS kullanıcı arayüzünü birarada çalıştırırken, mTouch adını verdiği parmak izi okuyucusunun üzerinde özellikle duruyor. Home tuşu altına yerleştirilen okuyucu yaklaşık 0.5 saniyede parmak izini okuyabiliyor. Ayrıca 508ppi hassasiyet seviyesi sayesinde parmağınız ıslak veya biraz kirli bile olsa gerçekçi bir şekilde tarama yapılabiliyor. 




    Cihaz ses konusunda da oldukça iddialı. TI üretimi OPA1612 amplifikatör yongası kullanan cihaz, ES9018 DAC yongası, ortam seslerini algılayarak enerji kullanım şeklini ayarlayan seramik film kapasitörü ve düşük ısı sürüklenme rezistansına yer veriyor. Böylece en yüksek ses kalitesi elde edilmiş oluyor. Meizu bu sisteme Retina Sound adını vermiş. Ayrıca Audience eS704 ses yongası ile cihazı ses ile uykudan uyandırma ve çeşitli komutlar vermek daha kolay hale getirilmiş. 




    Kalınlığı 9mm, ağırlığı ise 158gr olan Meizu MX4 Pro, 16GB/32GB/64GB depolama seçenekleri ile birlikte geliyor. Modelin satış fiyatı 499$ olarak belirlenmiş.  

     

     







  • Satış fiyatını söylüyorum:

    399$

  • Retina Sound :D

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Sağlam cihaz olmuş. 399 usd den satılırsa iş yapar.
  • Retina, gözün ışığa duyarlı ağ tabakası değil mi?
    Ses ile ne alakası var

  • Taş gibi cihaz...

    alınır bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dokuzcanlicanavar -- 19 Kasım 2014; 15:27:49 >
  • Tasarım azda olsa iphone dan soyutlanması güzel biraz galaxy serisi gibi olmuş.

    Bu firmanın cihazlarında sd kart olmaması sorun.

    Radyo göz ardı edilebilir ama hafıza asla.

    Gsmarena da görünen sd-kart ve radyo yok mx4 te.

    Ortada agresif fiyatlardan geleceği konuşuluyor.

    Öyle olması çok iyi olur. 499 değilde 399 olması temennimdir.
  • yandan ayfon önden zamzung arkadan hatice gibi olmuş hehe

  • şimdide çok samsung gibi gözüküyor ham7 gibi parmak izi okuyucuyu kameranın altına koysalarmış keşke birde şu samsung işlemcilerin 64bit mi 32bit mi kalacağı çözülmüş değil ve yine sd kart yok bari proya koyaydın

  • nobu N kullanıcısına yanıt
    SD kartın konulmaması stratejik bir karar SD kart girişi koyarsın 32 GB, 64 gb lık versiyonları nasıl satacak. Exynos 5430 32 bit kesin burası, Note 4 deki exynos 5433 android 5.0 ile 64 bit olarak çalışacak mı burası belirsiz. Performans olarak mx4 pro mx4 ün gerisinde kalabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam bir canavar olmuş.

  • açıklcası artık 16gb yeterli olduğunu düşümüyorum (bu biraz kullanımada bağlı) uygulamaların ve videoların boyutları arttı özellikle lolipop sürümünün geliştiricilere büyük faydasının dokunacağı söylenirken bunu görmezden gelmez geliştiriciler ve sd kart destekli telefonlar bir tık öne geçecekken niye bu telefondada olmasın ki birde geleceğin 64 bitli işlemcilerden olacağı düşüncesindeyim bilgisayar kısmında bu uzun zaman alıyor ama mobilde işler daha hızlı ilerliyo 64bit hızla programlar çıkacaktır altta kalanın canı çıksın mantığıyla haraket edildiğinden 32 için sıkıntılar baş gösterecektir samsung bunu düşünerek çözümsüz bir şekilde kapatmamıştır yoksa sıkıntı büyük
  • nobu N kullanıcısına yanıt
    NOTE 4 ün diğer versiyonu 32 bit s805 olduğu için bu da stratejik bir karar olabilir. 64 bitten tam verim alabilmek için uygulamaların da 64 bit desteği vermesi lazım bence bu geçiş uzun olacak çünkü geliştiriciler geneli düşünür şu an android in %95 inden fazlası 32 bit olduğuna göre geliştiriciler 32 bitten kolay kolay vazgeçmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dediğin gibi olur umarım ama büyük patronun istediği neyse genelde öyle oluyo telofon üreticilerinde işine geliyor zaten doyum noktasına geldi pazar 2.2-2.7 ghz işlemciler 3-4 gb ramler 15-20mp kameralar insanlarda bilinçlendi o kadar fark oluşturmuyo artık şimdi doyuma ulaşmış pazarı sıfırdan oluşturabilirler tüketicinin çokda bir seceneği yok zaten illaki değiştirmek zorunda kalıcak
  • Mükemmel duruyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cidden tasarımına bayildim. Umarim turkiyeye gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lyme sakın Flyme olmasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TI ses çipi kullanan cihazlar iyice otursun alcam bir tane
  • Eskiden islemciye ekrana falan bakardım. Şimdi direkt ekrani kaydırıp kaç mah onu arıyorum :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    tam bir canavar olmuş.

    Alpha aynı işlemci 720p ekran ile bunu tokat manyağı yapar, sağlam falan değil performansı yerlerde resmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.