Şimdi Ara

Hangi ses sistemini seçmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ufaktan hi-fi ve ev sineması alemine girmek istiyorum.müzik kulağım iyidir fakat malumunuz hifi çok pahalı bir hobi benim müzik zevkim iyi ben daha azına razı olamam derseniz evi arabayı satıp buna yatırmanız lazım
    neyse günlerdir forumda ve internette araştırıyorum bütçem şu an 1500 lira civarı en fazla 100 lira daha çıkarım çünkü kredi kartı ile ödeyeceğim daha yukarı çıkmam mümkün değil.birkaç seçenek arasında kaldım bu konularda tecrübeli ve sayacağım markaları bilen arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
    müzik derken sadece müzik değil tabi sinema da önemli benim için yüzde 50-50 ,60-40 diyebiliriz müzik lehine olur tercih.yani mümkünse o paraya stereo sistem alırsın önerisi yapmayın ben de farkındayım az biraz olayın.

    http://www.denizfoto.com.tr/VSX-322-S-ES3TB-Ev-Sinema-Sistemi,PR-10309.html

    ilk olarak aklıma Pioneer VSX-322 + Pioneer S-ES3TB blablabla seçeneği yatmıştı ama forumdaki arkadaşların özellikle hoperlorler ile alakalı olumsuz mesajlarını okuyunca değişik arayışlara girdim ve birkaç seçenek buldum.

    mesela şu

    http://au.yamaha.com/en/products/audio-visual/speaker-systems/speaker-packages/ht-series/ns-50f__g/?mode=model

    ve şunu

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-pioneer-vsx-323-k-tum-urunlerimiz-resmi-garantili-faturalidir-186940579/detay


    ilk aşamada alıp daha sonra ileriki zamanlarda center surround vs eklerim tamamlarım dedim.

    daha sonra dolaşırken şunu gördüm

    http://www.sesvegoruntusistemleri.com/Pure-Acoustics-Sinema-Sistemi,PR-2424.html


    biraz daha araştırırken sanki pure acusticsin spark modelinin daha kağıt üzerinde daha iyi göründüğünü gördüm ve pio vsx 323 ile tamamlarım diye dşündüm.


    http://www.denizfoto.com.tr/Spark-Hoparlor-Seti-50,PR-11119.html

    sonra bunu gördüm

    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/YAMAHA-NS-F150-Hoparl%C3%B6r-Seti-Siyah,103452,502973,1211729.html?langId=-14

    kafam iyice karıştı falan filan...

    sadede gelirsek ustalar bana ne tavsiye eder bu konuda ya da benim atladığım görmediğim bir seçenek varmı tavsiye edebilecek?dediğim gibi "2000 liraya çık şunu al 2500 lira ver bunu topla" yapamam çünkü kart ile ödeyeceğim.bütçem de buna göre,aşamam yani.

    not bu arada söylemeyi unuttum müzik tarzım rock blues biraz caz falan.baslar uçsun kaçsın tizler cızırdasın diye bir derdim yok.dinlediğim müziği gerçeğine yakın versin yeter.tabiki ne kadar gerçeğe yakın verirse o kadar fiyat uçar farkındayım.

    şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 19 Kasım 2014; 1:34:24 >







  • bütçeyle işin zor.linklerini verdigin sistemlerde müzik zevki çok zayıftır.sinema belki idare edersin.bana kalsa ben şahsen bunlara para vermem biriktiririm ileride alırım.
    pioneer tarafında anfi olarak en kötü 9xx serisiyle başlamakta yarar var diye düşünüyorum.
    ikinci el anfi alabilirsin mesela.sadece sinema içinde canton 125mx gibi ucuz ama başarılı hop set alabilirsin.
    müzik içinde anfili bir hop alabilirsin.anfiden bağımsız cihaza bağlarsın.
    çeşitli fikirler yurutulebilir tabiki.
    ama bütçe kısıtlı olması elini zorlaştırıyor.
    umarım gönlünce bir sistem kurarsın.kolay gelsin.
  • teşekkür ederim arkadaşım.dediğim gibi bu maiyeti yüksek bir hobi ve ben bunun farkındayım.
  • açıklamanızda müzikten bahsetmişsiniz. neye bağlayıp kullanacaksınız?

    bence raf tipi hoparlör ve stereo amfi alsanız müzik için daha iyi olur.
  • hocam sanırım yeterince açık konuşmadım hata bende.benim aradığım şey müzik sinema az biraz ondan az biraz ondan.daha çok bilgisayara bağlı olur sanırım ve flac falan bulup dinlerim.mkv film seyrederim diye düşünüyorum.yani sinemanın en iyisi olsun müziğin en iyisi olsun peşinde değilim.bangır bangır ses çıkarsın derdinde de değilim zaten müstakil ev olmadıkça bunun imkanı yok.az çıksın ama öz çıksın temiz çıksın ses benim derdim bu.dediğim gibi bunun pahalı bir merak olduğunun farkındayım ve "en iyisi olsun" a gücüm yetmez.bunun amfisi var kolonu var blurayi bilmemnesi var sonu yok yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 18 Kasım 2014; 16:36:26 >
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Dostum o zaman şunu sorayım. Sistemi ne büyüklükte bir odada kullanacaksınız? Mesela 20m2 yada daha büyük bir alanda Tv'ye mi bağlayacaksınız? Yada küçük bir odada bilgisayar masasının başında oturarak mı kullanacaksınız?

    Nedenine gelince 20m2'den küçük bir alanda kule kullanmayınız. Alan küçük olduğundan ses yankılanacak ve boğulacaktır. Aynı şekilde sistemi yine Pc hoparlörü gibi masa başında kullanacaksanız kule hoparlör tercih etmeyin. Kule hoparlörden doğru ses alabilmek için iki hoparlör arasının 2-3mt, sizin dinleme mesafenizin de 3mt olması gerekir. Bu detaya göre ön hoparlörleri raf tipi yaparak bürçeyi belli oranda rahatlatabilirsiniz.

    Ayrıca verdiğiniz tüm linklere bakamasam bile pure aqustic yada etsb diye geçen Pioneer hoparlörlere hiç bulaşmayın derim. Alıyorsanız da sadece önlere düzgün bir hoparlör ve amfi alın derim. Daha sonra bütçe elverdikçe arkaları tamamlarsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    hocam sanırım yeterince açık konuşmadım hata bende.benim aradığım şey müzik sinema az biraz ondan az biraz ondan.daha çok bilgisayara bağlı olur sanırım ve flac falan bulup dinlerim.mkv film seyrederim diye düşünüyorum.yani sinemanın en iyisi olsun müziğin en iyisi olsun peşinde değilim.bangır bangır ses çıkarsın derdinde de değilim zaten müstakil ev olmadıkça bunun imkanı yok.az çıksın ama öz çıksın temiz çıksın ses benim derdim bu.dediğim gibi bunun pahalı bir merak olduğunun farkındayım ve "en iyisi olsun" a gücüm yetmez.bunun amfisi var kolonu var blurayi bilmemnesi var sonu yok yani.

    Hocam ses bangır bangır çıksın derdinde değilim,az çıksın,öz çıksım birde temiz çıksın benim derdim bu demişsiniz zaten çok para olan senin istediğin özellikte olan sistemler zaten,yoksa alırsın bir Logitech bangır bangır bağırır.Araştırmış bakmış olduğun sistemlerden bütçene en uygun olanını alacaksın o zaman.Birde Flac müzik falan dinlerim demişsinde bu alacağın sistemlerle mp3 ve Flac farkını anlayamazsın hiç Flaca falan gerek yok 320kbps yeter çünkü aradaki farkı duyamazsın bu sistemlerle.Aslında düşük bütçeyle alınacak eniyi sistem ikinci el sistemlerdir sıfır olarak alacağın sistemlerden birkaç gömlek daha üstün olur. Şimdiden alacağın sistem hayırlı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    176117238 denon pma 720ae ve 181816140 tannoy dc4 ile yola başlayabilirsiniz. Ama kullanacağınız kaynak nedir ses kartı yada cd player varmıdır. Yoksa sonradan kesin almanız gerekir normal bişeyde olsa. ayrıca denon pma 720ae de canlı pre çıkışı var sonradan ufak bir müzik bass ı ile takviyede yapılabilir bu sistem piyasada olduğu için bir öneriydi. sıfır alırsanız sesleri net duyamassınız çünki daha dandik bi sistem olur. dinlediğiniz müziğin kalitesi bu önerdiğim sistemde az da olsa fark eder ve doğru düzgün ses alabilirsiniz.

    sıfır alıcaksanız denon pma 520 alın. yanınada bi tane bookshelf hoparlör atarsınız artık ne kadar kaliteli olur bilemem.

    sinama demissiniz stereo ses tavsiyesi yaptım ben bu fiyarlara tannoy mx1 iki çift ve mxc center alınır piyasadada var. bi tanede vsx921 amfi alırsınız yanlarına olur biter ama sinama sisteminde bluray ile müzik dinlenmezzz... en azından 5.1 ses kartı olmalı


    ve her türlü kesinlikle 2.el sistem kurmanız tavsiyemdir. sıfır da vsx300 küsürlerine bakarken ikincielde 921 alabilmek var misal



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 18 Kasım 2014; 18:09:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hocam tam olarak 5x4 m bir oda benimki.kule kullanmayın derken 5.1 sistemin 4 tanesi yani 2 çift raf tipi bir center mı alın diyorsunuz yani?benim aklımda filmleri normal 5.0-5.1 ,müzik dinlerken ise kulelerden 2.0 kullanmak vardı ama?zaten yamahanın bütçesi bana göre geldi önce kuleleri alırım sonra 5.0 veya 5.1 tamamlarım diye yazmıştım sanırım gözden kaçmış.

    @turuncu55



    hocam zaten z5500 gibi peynir tenekelerinden bir tık daha iyi olsun müzik dinlerken diye bu tarz birşeye kalkışıyorum bir tık mı 1.5 tık mı daha iyi olsun onun dedine düşüp açtım konuyu.

    @aydinsakaryali



    apache ,kardeş kartla almaktan başka seçeneğim yok bu yüzden ikince el olması mümkün değil... genelde pcde kullanacağım tvnin kendi hd receiverı var belki ona da bağlarım en fazla o olur.
    ses kartım alc1150 , yeni değiştirdim anakartı aradaki farkı farkettim fena değil beklentimi karşılayacak gibi.audigy de kullandım.

    @Apache Air Fighter


    arkadaşlar söylediklerinizin büyük kısmını ben de biliyorum zaten "ne kaa para o kaa köfte" diye bi laf vardır bilirmisiniz benim olayım şu anda böyle.teşekkürler cevaplar için.




  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Odanız kule hoparlör için sınır değerde, bu sebeple çok iri kule hoparlörler bakmayın derim.

    Benim asıl bahsetmek istediğim, eğer bu sistemi bir masa başında oturarak kullanacaksanız kule hoparlör ile sesi doğru düzgün alamazsınız. Çünkü sahnenin oluşması için yeterli mesafede oturmuyor oluyorsunuz.

    Ama tv ile koltuğa uzanıp normal bir salon kullanımı olacaksa kule hoparlörlerin sahne ve derinlik oluşturmasına yetecek bir mesafe oluşur. Bu şekilde hem filmlerde hem de müzikte istediğiniz performansı almış olursunuz. Umarım anlatabilmişimdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    Odanız kule hoparlör için sınır değerde, bu sebeple çok iri kule hoparlörler bakmayın derim.

    Benim asıl bahsetmek istediğim, eğer bu sistemi bir masa başında oturarak kullanacaksanız kule hoparlör ile sesi doğru düzgün alamazsınız. Çünkü sahnenin oluşması için yeterli mesafede oturmuyor oluyorsunuz.

    Ama tv ile koltuğa uzanıp normal bir salon kullanımı olacaksa kule hoparlörlerin sahne ve derinlik oluşturmasına yetecek bir mesafe oluşur. Bu şekilde hem filmlerde hem de müzikte istediğiniz performansı almış olursunuz. Umarım anlatabilmişimdir.

    anladım hocam müzik dinlerken veya film seyrederken genelde kanepeye falan uzanıyor olurum bu açıdan sorun yok ben sadece söylediğim sistemlerden hangisi daha mantıklı veya sizin farklı bir öneriniz varmı bütçeyi aşmadan bunu öğrenmek için konuyu açmıştım.sonuç olarak senelerdir bu işin içindesiniz bir bilene sor demişler.teşekkür ederim tekrar.




  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Gsa elektronikten magnat supreme 102 raf tipi alıcaksınız 2 çift ön ve arka hoparlör olarak sonra amfi olarak pioneer vsx 322 alıcaksınız 1800 ediyor ama liste fiyatları üzerinden baya indirim oluyor şimdilik center olmaz sonradan center da eklersiniz sisteme olur biter. Zaman içinde şekil verirsiniz sisteme bu fiyata daha iyi bişeyde olmaz açık konuşiyim bence gidip deneyin alın.

    Ancak raf tipi alırsanız da ayak sıkıntısı var onuda diyiyim paylaştığınız yamaha ları tercih etmek zorunda kalabilirsiniz ama vsx322 yi kesinleştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 18 Kasım 2014; 20:48:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • biraz daha araştırdıktan sonra avr + 2 bookshelf alıp daha sonra ihtiyacıma göre bir bookshelf takım ve center veya abartıp bir kule takım ve 1 center alacağım gibi görünüyor.aklımdaki hoperlor magnat supreme 202...daha sonra ilerleyen zamanda bütçeyi toparlayıp bir çift daha 202 ve center veya 802 + center seçeneği.

    şimdi avr seçiminde takıldım.kafamda pio 323 vardı ama denon 500 de hemen hemen aynı fiyata.arkadaşlar denon daha iyi diyor ama bir daha danışayım.tabi hala önerilere açığım.hem hop hem avr konusunda ama bütçem ne yazıkki hala aynı o değişmedi.
    iyiki bu konuyu açmışım yoksa bi sürü tenekeye hurdaya bi sürü para verecektim gene bişeyler eksik hissedecektim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    biraz daha araştırdıktan sonra avr + 2 bookshelf alıp daha sonra ihtiyacıma göre bir bookshelf takım ve center veya abartıp bir kule takım ve 1 center alacağım gibi görünüyor.aklımdaki hoperlor magnat supreme 202...daha sonra ilerleyen zamanda bütçeyi toparlayıp bir çift daha 202 ve center veya 802 + center seçeneği.

    şimdi avr seçiminde takıldım.kafamda pio 323 vardı ama denon 500 de hemen hemen aynı fiyata.arkadaşlar denon daha iyi diyor ama bir daha danışayım.tabi hala önerilere açığım.hem hop hem avr konusunda ama bütçem ne yazıkki hala aynı o değişmedi.
    iyiki bu konuyu açmışım yoksa bi sürü tenekeye hurdaya bi sürü para verecektim gene bişeyler eksik hissedecektim.

    750 tl avr
    850 tl magnat 802 kule al hocam o zaman. tam 1600 tl yapıyor. ben bu fiyata almıştım.

    magnat 802 kule gerçekten kaliteli. kendine has bir sahnesi(surround u) var. odayı dolduruyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    biraz daha araştırdıktan sonra avr + 2 bookshelf alıp daha sonra ihtiyacıma göre bir bookshelf takım ve center veya abartıp bir kule takım ve 1 center alacağım gibi görünüyor.aklımdaki hoperlor magnat supreme 202...daha sonra ilerleyen zamanda bütçeyi toparlayıp bir çift daha 202 ve center veya 802 + center seçeneği.

    şimdi avr seçiminde takıldım.kafamda pio 323 vardı ama denon 500 de hemen hemen aynı fiyata.arkadaşlar denon daha iyi diyor ama bir daha danışayım.tabi hala önerilere açığım.hem hop hem avr konusunda ama bütçem ne yazıkki hala aynı o değişmedi.
    iyiki bu konuyu açmışım yoksa bi sürü tenekeye hurdaya bi sürü para verecektim gene bişeyler eksik hissedecektim.

    denon genel olarak daha kaliteli bir firmadır ama pio 323 daha iyi de olabilir incelemelerine bakmanız lazım. ve magnat 502 ilk olarak alabilirsiniz clk aradaşın dediği gibi sonradan center ve book shelf lerini eklersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • inceleme değil de dinleme şansım olsa çok kolay karar verebilirdim ama işten güçten böyle bir şansım olmuyor maalesef.magnatları da 850 liraya hem de taksitle alabileceğimi sanmıyorum ama arayıp marayıp bi şansımız deneyeyim bakalım.
    internette bulduğum en düşük fiyat 1183 liraydı direkt yüzyüze konuşursak belki farklı olur daha önce arkadaşların dediği gibi.
    1300 lira gsa liste fiyatı yüzde 30 düşse 900-920 lira gibi yapıyor. 750-800 arası pio veya denon bulsam bu iş olur.yok fiyat düşmezse önce 202 alırım sonra tamamlarım.biraz tersten gibi olacak ama.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    Dostum o zaman şunu sorayım. Sistemi ne büyüklükte bir odada kullanacaksınız? Mesela 20m2 yada daha büyük bir alanda Tv'ye mi bağlayacaksınız? Yada küçük bir odada bilgisayar masasının başında oturarak mı kullanacaksınız?

    Nedenine gelince 20m2'den küçük bir alanda kule kullanmayınız. Alan küçük olduğundan ses yankılanacak ve boğulacaktır. Aynı şekilde sistemi yine Pc hoparlörü gibi masa başında kullanacaksanız kule hoparlör tercih etmeyin. Kule hoparlörden doğru ses alabilmek için iki hoparlör arasının 2-3mt, sizin dinleme mesafenizin de 3mt olması gerekir. Bu detaya göre ön hoparlörleri raf tipi yaparak bürçeyi belli oranda rahatlatabilirsiniz.

    Ayrıca verdiğiniz tüm linklere bakamasam bile pure aqustic yada etsb diye geçen Pioneer hoparlörlere hiç bulaşmayın derim. Alıyorsanız da sadece önlere düzgün bir hoparlör ve amfi alın derim. Daha sonra bütçe elverdikçe arkaları tamamlarsınız.

    Merhaba, ben de genişlik 190cm, uzunluk 350cm olan oyun odama ses sistemi almak istiyorum. Tvye bağlayacağım ve film, maç izleyip xbox oynarken kullanmak istiyorum. Salondaki samsung kuleli 5+1 işimi görüyor ama gerek kulelerin küçük oda için ideal mesafe aralığı koymaktan uzak oluşu gerek salondaki tvde film izlerken kullanılmasından ötürü yeni bir sistem daha alayım diyorum. Raf tipi 5+1 mi önerirsiniz, yoksa soundbar mı? (Oyun ve filmlerlerde dts desteğinden faydalanıyorum.) Teşekkür...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • iztuzu kullanıcısına yanıt
    Valla bu durum tamamen sizin ayıracağınız bütçe ile alakalı. Bütçe varsa raf tipi daha iyi olur.

    Ama müzik dinlenmeyecekse ve sadece oyun-maç amaçlı kullanılacaksa basit harman kardon hkts9 gibi 5.1 setler işinizi görecektir. Bu setlerin en ucuzu bildiğim kadarıyla Pioneer htp-073, 800tl idi.
    http://gsaelektronik.com/urun/pioneer-htp-073-51-sinema-sistemi_1888.aspx?CatId=102

    Açıkçası 800tl'ye bu set varken soundbar vs alınmaz. Oyunlarda vs 5.1'in yerini tutmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 24 Kasım 2014; 0:11:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    Valla bu durum tamamen sizin ayıracağınız bütçe ile alakalı. Bütçe varsa raf tipi daha iyi olur.

    Ama müzik dinlenmeyecekse ve sadece oyun-maç amaçlı kullanılacaksa basit harman kardon hkts9 gibi 5.1 setler işinizi görecektir. Bu setlerin en ucuzu bildiğim kadarıyla Pioneer htp-073, 800tl idi.
    http://gsaelektronik.com/urun/pioneer-htp-073-51-sinema-sistemi_1888.aspx?CatId=102

    Açıkçası 800tl'ye bu set varken soundbar vs alınmaz. Oyunlarda vs 5.1'in yerini tutmaz

    Müzikle işim olmuyor. Uzun yolda bile açmam. Bütçe olarak dediğiniz rakam benim 600 tl hedefimden yüksek ama kalite çok fark edecekse neden olmasın? Sony tvde sony ses sistemi düşünüyordum ama sizin önerinizi de inceleyip tekrardan döneceğim. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.