Şimdi Ara

.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _flintstone -- 6 Eylül 2015; 17:23:22 >



  • Ben ilk kanserin ne olduğunu annem kanser olunca öğrendim. Hep televizyon ekranların da deniliyordu kanser böyle zor falan diye ama
    ben hep tedavisinin zor olduğunu düşünürdüm ölümcül olacağı aklımdan geçmezdi.

    Kanser olan biri yoksa yakınınız da o kemoterapinin ne olduğunu anlamak çok zor.
    Çünkü kanserli bir hücreyi öldüreceğim derken tüm vücut hücrelerinin de ölmesi ve sevdiğiniz birinin gözünüzün önün de gün gün ölmesi çok kötü bir durum.
    İlk defa annem hasta olduğunda araştırmıştım kanser hastalığını ve fark ettim ki çevremizde ki her şey ama her şey kanserojen etkiye sahip. Telefon, televizyon, baz istasyonları ,
    uydular, hazır gıdalar ve daha birçok şey ve annemi bunlardan uzak tutmam çok zor çünkü biz bunlara bağımlı hale gelmişiz. Rahatlığa alışmışız.

    Bu yüzden kanser hastalığının gerçek tedavisi bulunana kadar belki de herkes kanser olacak.

    Bu hastalıkla ilgili fark ettiğim bir şey var aslında. O da büyük çoğunluğu kanser hastalarının hep sıkıntılı ve stresli olması. Hele bir de hastalığa yakalandıktan sonra moralini daha da bozmuşsa hasta

    iyileşmesi daha da zor oluyor.

    Bu yüzden stresten uzak durun..




  • Bir de zaman geçtikçe bazı hastalar gelmemeye başlıyor diyordu annem o psikoloji gerçekten çok zor😔

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ;( cok dramatik konu kanser Allah hepimize sağlık versin :(

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında yazmayacaktım.Benim için hayli zor bir konu çünkü.Küçük kardeşimin 2 yıl önce kan kanseri olduğunu öğrendik(lösemi).Doktorların söylemesine göre erken teşhisti ki böbrek hastası olduğundan bebekliğinden beri her 2 ayda 1 kontrole giderdi.İlaçlar fayda etmedi.İlik nakli için hazırlık yaptık.Çok dua etmiştim benim iliğim uysun diye.Nitekim öyle oldu.Hatta söylediklerine göre %100 uygundu ilik.Hatta ikizi olsa bu kadar uygun olmaz diyorlardı.Ama olmadı.Kurtaramadım.Geçen sene 5 Kasımda kaybettik.10 Kasımda doğum günüydü.Mekanı cennet olsun.Şimdi öncelikle sizlerden bir ricam var.Baş sağlığı dilemeyin.Biliyorum hepinizin niyetini ama ben bu söze yabancıyım.O kadar çok duydum ki.Forumda yeni değilim ama pek hesabıma girip yorum yazmazdım.Bugün daha aktif olmaya karar verdim forumda.Şimdi gelelim esas konumuza.-NightFLY'akatılıyorum.İnsanımız hala çoğu konuda bilinçsiz.Evet hepimizin evlerinde internet var,her bilgi elimizin altında ama hiçbirimiz o bilgiye hükmedemiyoruz.Sosyal medya zamanımızın çoğu silip götürüyor.Zararlı mı?İşte bu kullanım türüne göre değişiyor.Biz eren'nin tedavisinde çoğu kanı sosyal medya üzerinden bulduk mesela.Bende sizinleyim elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırım dostlar...




  • Erken teshis ve para çok önemli paran varsa kurtulma sansın daha da yüksek olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim yiğenim lösemiydi 1 buçuk 2 yaşında yakalandı bütün aile mahfolduk bittik .. çok zor günler yaşadık yiğenim çektikçe biz de çektik İstanbul da çapa da tedavi gördü 2 yıl hastane de yattı sonra gidip geldi Allah'a şükür şuanda 7 yaşında kurtulduk ama bir ateşlense gözümüzü çapada açıyoruz özellikle anne ve babası öldü öldü dirildi çok zordu ya. Maddi olarak bir zorluk yaşamadık ama manevi olarak çok zor günler geçirdik tüm aile olarak kurtulan birini gördüğünde duyduğunda içimiz biraz olsa rahatlıyordu. Ama şuanda çok iyi binlerce şükürler olsun kurtulduk Allah'm kimseye yaşatmasın o günleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenlipos -- 18 Kasım 2014; 11:23:11 >
  • Annem her şeyi çok kafaya takar mesela ben hasta olayım benden kotu duruma gelir yada işi kotu gitsin hemen kara kara düşünmeye başlar. Çok stresli ben korkuyorum Allah korusun kanser olur felan diye ne yapmam lazım ya bilindiği gibi stres baya önemli bi faktör :(

    Ben 18 annem 41



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Her isi ters giden adam -- 18 Kasım 2014; 17:42:45 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -NightFLY

    quote:

    Orijinalden alıntı: asdfvcd44

    Erken teshis ve para çok önemli paran varsa kurtulma sansın daha da yüksek olur

    kemoterapi tedavisi için sgk yeterli oluyor mu?
    gerekli tedaviyi iğneyi ilacı devlet karşılıyor mu ki?

    SGK yeterli.. kanser hastalarından katılım payı da alınmıyor..

    KETEM'ler ücretsiz kanser taraması yapıyor.. şehrinizde vardır..
  • Arkadaşlar kanser konusunda Zerdeçalı araştırmanızı öneririm. Zerdeçalin içindeki kurkumin maddesi başta kanser olmak üzere bir çok hastalığa iyi geldiği bugün tıp araştırmalarında kanıtlandı. İngilizce bilenlerhttp://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed adresinde curcumin ya da tumeric yazıp araştırabilir.

    Zerdeçali en çok tüketen ulus Hintliler. Hindistan'ın nasıl bir ülke olduğunu insanların büyük çoğunluğunun sağlıksız koşullar altında mikrop ile iç içe yaşadığını biliyoruz. Bütün bunlara rağmen Hindistan'da kanser oranarı diğer ülkelere göre daha azmış. Uzmanlar bunu Zerdeçale bağlıyor.

    Zerdaçal tüketirken dikkat edeceğimiz konu ise içinde kurkumin maddesinin kolayca çözülmesini sağlamaya çalışmak. Yemeklere falan katarsnız Zerdeçali kurkumin maddesinden tam olarak faydalanamıyoruz. Bunun için internette bazı tarifler var. Zeytin yağ ile sıcak su ile ya da alkol ile kurkuminin çözümünü sağlamak.

    http://www.sabah.com.tr/saglik/2012/04/20/mucize-yaratan-baharat-zerdecal




  • Kanser hastası yakınlarınızı haksız dahi olsa hoşgörün, bağırmayın kalbini kırmayın kötü söz söylemeyin.Aptal türk filmlerinden uzak tutun.Kısacası iyi geçinmeye çalışın.Babam akciğer kanseriydi ne olduğunu ansızın sabah uykusundan eve gelen acil teknikçiler ve süregelen olaylap zincirinden öğrendim.

    Doğrudan teknoloji kullanmakla alakalı da olduğunu düşünmüyorum.Dedem bundan 30 sene önce kanserden vefat etmiş, o dönemlerde en iyi teknolojinin ne olduğu malum.Evet yediğimize kullandığımıza dikkat etmek gerekiyor ama iş düzenli beslenip spor yapmakta açıkçası.60ına gelmeden yürümeye mecali kalmayan insanlar var düzensiz beslendiği ve spor yapmadığı için.Aile dostumuz var kendisi 83 yaşında akciğer kanserini atlattı ama hala sapasağlam.Haftada bir yüzer ve günlük rutin olarak yürüyüp hafif tempoda da koşar.Sigara ve alkol kullanmış ama çok kısa bir dönem o da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu konuyu bilgili tecrubeli arkadaslar donatirsa iyi olur bir cok kisi yararlanabilir belki de içini dökecek insanlar çıkar . Konuyu ciddi anlamda takibe aldım güzel bilgiler paylaşılıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: go_can

    Bu konuyu bilgili tecrubeli arkadaslar donatirsa iyi olur bir cok kisi yararlanabilir belki de içini dökecek insanlar çıkar . Konuyu ciddi anlamda takibe aldım güzel bilgiler paylaşılıyor

    Aynen katılıyorum arkadaşa biz çünkü iyileşen çocukları gördükçe veya duydukça umudumuz artıyordu çaresizliğimiz azalıyordu.

    Biz kurtulduk çok şükür ama bizimle aynı şeyleri yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilirim her süreci anlatabilirim. Özelden veya buradan mesaj atabilirsiniz. Bu lanet hastalıkla ilgili elimden geleni yaparım.
  • Turmeric faydalı deniyor, çörek otununda faydalı olduğu söyleniyor, ben şu an tedavi oluyorum, yan ürünlerde bana fayda sağlıyor.
  • Annemi kanser (Lenf, göğüs ve akciğer kanseri) sebebiyle kaybettim 10 sene evvel. Sorularınız var ise memnuniyetle cevaplarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kanserin beslenme ile alakalı olduğunu düşünüyorum çünkü bizim insanımızın yediği 1 tane sağlıklı yiyecek yok adam sabah uyanıyor 2-5 poğaça yanında çay iş yerinde öğle yemeğinde dışardan yemek söylüyor yanında kolası günde 1 bardak belki su içiyor ne vitamin alıyor nede mineral yedikleri ekmeğin zaten 1 tane yararlı yanı yok uyku düzeni yok böyle bir insan hasta olmasında benmi olayım ben vücut geliştirme sporuyla uğraşıyorum sağlıklı yiyecekler tükettiğim için hasta felan olduğum yok sağlıklı beslenerek astımımı atlattım dahaa önce halı saha maçlarında bi topun peşine koşup nefes nefese kalırken şimdi maraton koşacak hale geldim siz vücudunuza bakarsanız oda size bakar bu bu kadar basit.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -NightFLY

    Kanserin ırsi olduğunu düşünüyorum
    Bizim sülalede 1 tane bile kanserden ölen çıkmadı şükürler olsun. Ölenlerin ölüm nedeni hep kalp krizi. Ama genelde erken ölüyoruz.
    Bazı sülalelerdeyse hep kanserden gidiyorlar.


    Sigara en büyük etken. Eğer dedeleriniz nineleriniz sigara tiryakisi ise bozuk genlerini nesilden nesile aktarıyor. Bu yüzden bütün bir sülalede kanser çıkma oranı artıyor. Herkeste olmasa da çoğu bireyde bu bozuk genler olabiliyor. İyisi mi, sigara içenler bir kez daha düşünsün. Sadece kendinizi değil bütün bir aileyi etkiliyorsunuz. Bunun vebali çok ağırdır.




  • Kanser çok büyük oranda genetik. Eğer aileden gelen genetiginiz kanserli hücre oluşumuna yatkınsa hiç bir dış etken olmasa bile kanser oluşabilir. Kabaca genetik mutasyon sonucu mutant hücrelerin kontrolsüz çoğalması denebilir.

    Tabii bunun yanında sigara, radyasyon gibi ajanlar da genetik mutasyona sebep olur. Sigarayı 20 yil içer hiç bir şey hissetmezsiniz. Fakat aslında ilk kansere yatkın hücreler oluşmuştur ve bunlar yıllarca mutasyon gecirir. Iste birgün o hücreler tam kanser halini alırsa hiç farketmeden kansere yakalanmış olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onurta O kullanıcısına yanıt
    Tükettiğiniz besinler neler?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: go_can

    Tükettiğiniz besinler neler?

    şekerden kaçacaksın sebze tuketeceksın brokoli vs gunluk en az2.5lt su iceceksin beyaz pırınc makarnadan uzak durucaksın zaten şekerden uzak durursan sağlıklısındır hastalıklara sebep olan sey bu şeker
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.