Bugün çok dolaştım izmirde, izmiri bilen bilir, çankaya, bornova vatan bilgisayar, bornova kipa forum'a gittim.
vatan bilgisayardan LG Flatron L1752T'ı alacaktım ancak maximum taksit yapmıyorlarmış vazgeçtim. neyse magazin tarafını geçelim olayın.
aklımda benim 1750sq modeli vardı, fiyatı da uygundu özellikleri de, ancak forumda EPCenter diye bir bilgisayar mağazasına girince bu ekrana vuruldum. Daha önce nette görmüştüm, özellikeriyle beni çekmişti kendine. Bir de gün gece philips ile lg'nin lcd monitörlerini beraber ürettiklerini duyunca, lg'ye olan güvenim arttı (daha önce asus mm17t düşünüyordum)
neyse gelelim kağıt üzerindeki özelliklere
PARLAKLIK : 300cd/m2 KONTRAST ORANI : 1400:1 TEPKİME SÜRESİ : 8 ms BAKIŞ AÇILARI : 160/160 (H/V) ÇÖZÜNÜRLÜK : 1280x1024 YATAY/DİKEY FREKANS : 30-83 kHz / 56-75Hz VİDEO SİNYAL TİPİ/KONEKTÖR : Digital & Analog / 15Pin D-Sub- DVI GÜÇ BESLEMESİ/TÜKETİMİ : AC 90~264 V(47~63Hz) / <40 W(Normal) <1W (Bekleme) <1W (Kapalı) BOYUTLAR/AĞIRLIK : 368x389.1x230.3 mm / 4.9 kg MULTIMEDIA : Flatron f Engine (Text,Movie,Photo),Night(text,Movie,Photo), User Mode ERGONOMİ : Tilt : +5/-20 +175/-175 Sağa sola dönebilme DESTEKLEDİĞİ STANDARTLAR : TCO'99,FCC-B,CE,ISO13406-2,UL,cUL,TUV-GS,SEMCO,EPA Energy Star,VCCI-2,C-TICK,GOST
En cok kontrast oranının benzer modellerden 3 kata yakın yüksek olması, parlaklık değeri ve dvi çıkışı ilgimi çekti. ama ekranı görmeden almayacaktım zaten. gördüm aldım. Kullanıma dair notlar.
Tuşlar sağ tarafta dış çerçevenin arkasıda, ulaşması çok kolay bir yerde, basımı kolay ancak alışana kadar geri dönüş tuşu yerine ekranı kapatma tuşuna basıp defalarca monitoru kapattım.
yükseklik ayarı yok, ancak öne ve arkaya yeterince eğilip kalkabiliyor. o yüzden eğer masanıza alçak geldiyse altına destek ansiklopedi falan koyabilirsiniz. ayaklar çok sağlam basıyor yere. bir philips modelini kullanan arkadaşımın evine deneyim etmiştim, klavyeyle yazı yazarken bile ekran sallanıyordu bunda öyle birşey söz konusu değil.
diğer ekranlarda olduğu gibi modları var, modların arasında dolaşırken ekran ikiye bölünüyor. hani "kullanımdan önce-kullanımdan sonra" resimleri olur ya, o da yeni ayarla eski ayarı karşılaştırmanıza izin veriyor.
dış tasarımı gayet kibar, açıkken yanan yeşil ışığı isterseniz kapataibliyorsunuz. kapatmasanız bile çok narin ve sönük, varlığını bile unutuyorsunuz.
ekranın dvi çıkışı ve analog çıkışı var.
aklınızda bulunması açısından söylüyorum, ayak iki parçayla takılıyor, bir parça lcd ekranın arkasına yükseklik versin diye, diğer parça da ayakta durması için takılıyor. ayakta durması icin takılan aparatı çekerek çıkartabiliyorsunuz. ancak diğer parçayı çekerek çıkartmanız imkansız (20 dakika deneme yaptığım mağaza görevlisi çıkartmaya çalıştı, olmadı tornavidayla dişini hafif kaldırarak yapabildik) ama cdsine baktığım zaman hafif sağa doğru çevirerek çıkartılacağı yazıyordu, aklınızda bulunsun.
osd var, transparan, ek olarak ayarların yapıldığı kücük ekranı ekranınızın istediğiniz koordinasyonnuna koyabiliyorsunuz.
eğer çözünürlükle ilgili bir sorundan dolayı yukarıdan aşağıya ya da çaprazlamasına çizgiler belirdiyse ekranın ayar menüsünden oynayarak bunları yok edebiliyorsunuz.
parlaklık, o mağazada bile bana çok gözalıcı gelmişti, şimdi evdeyim ve ev ortamında kısmam gerektiğini anladım, 84te kullanıyorum ve beyazlar maşallah.
siyahlar tam siyah (en azından ben crt deneyimimden sonra böyle diyorum), diğer renklerde bir doygunluk hissediyorum(8 sene nasıl kullanmışım crtyi çok şaşırdım kendime)
ısınma problemi yok
ekranı tamamen siyah yaptığınızda çok az da olsa (ki her ekranda vardır) altta ve üstte (ışık kaynağının olduğu yerde sanırım) hafif bir sızma var, rahatsız edici değil, ama ekran tamamen siyahken kapalıymış gibi gözükmüyor bu yüzden.
mağaza sıfır piksel garantisi vermedi, ama orada açtık denedik, hatta içime sinmedi iki kere denedik, ölü ya da parlak piksel Allahtan yok, umarım çıkmaz.
şimdilik bu kadar
fiyatı 356 ytl, 14 taksitte peşin aldım. izmirli arkadaşlar için söylüyorum ellerinde 1 tane kaldı. vatanda da aynı model var ancak onlar sadece cardfinansa, axcesse ve worlde taksit yapıyorlar, onlar da sınırlı. EP Center bütün kartlara 12 taksit+4 yapıyor
Sorusu olan varsa sorabilir, ekranı daha da çözdükçe buraya yorumları koyacağım (oyun deneyimi, film izleme, grafikler vs vs )
Saygılar
1400:1 çok iyiymiş hayırlı olsun. teknoloji nankör yav aldığın gibi eskiyor parça
bende cok begendim bunu. internetten gördügüm kadariyla:)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme