Şimdi Ara

Tıp gerçekten zor mu? +18

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
2.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Abilerim ben 17 yasındayım Lise 3 e gidiyorum. Hedefim Tıp Fakültesi. Fen Lisesinden bu sene ayrıldım ve özel bir okula geçtim. Fen Lisesinin gerçekten bir tek adı var burada. Ailem tıpa odaklandı, babam ille de tıp diyor. Tıptan baska garanti meslek yok diyor. Tıpa kapak at gerisi kolay diyor ki buna kesinlikle inanmıyorum. Yabancı dile gerçekten yeteneğim var ve sözelim sayısalıma göre cok daha iyi. Ayrıca çalışma sıkıntısı yaşayan biriyin hala. Tıpta gereken ne varsa bende yok. Ben daha cok sosyal biriyim. Sonuc olarak 3 alandan en kötü oldugum alan sayısal. Doktorluk isteyecegim bir meslek ama oraya giden yol ilgimi çekmiyor. İnanılmaz kararsızım. Yardım edin lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cholo -- 15 Kasım 2014; 20:29:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Herzaman istediğin şeyi yap.
    Ama ailen de senin iyiliğini istiyor.Yani gerçekten istemiyorsan Tıp tan hoşlanmadığı ailene bildir.
  • Hocam ben ailemin etkisi altında kalmaktan ziyade kararsızım. Her kafadan bir ses cıkıyor bu durum canımı sıkıyor. Ben dilde cok daha yetenekli oldugumu düsünüyorum. Üniversitede de isteğim hayatımı yasamak eglencenin dibine vurmak falan degil tabii ki ama kitaba notlara falan da gömülmek istemiyorum. Ben eger tıpa girersem sonrasında yasayacaklarımdan korkuyorum. Fizikten nefret ediyorum. Biyolojiyi cok seviyorum. Ama tıpa girme yolunda ders ayırt etmemek gerekiyor. Bende tepkiden korkmaktan cok ne yasayacagımı bilememenin verdigi bir kararsızlık var. Tıp okuyan kisiler öneride bulunursa gerçekten iyi olacak sülalede doktor yok danısabilecegim kimse yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp okuyorum. 1. Sınıfım. Kesinlikle istenmeden okunacak bir bölüm değil. Sadece idealleri olan kişilerin okuması gerekir. Aşırı ders yoğunluğu var sevmezsen altından kalkamassın. Soracağın bir şey varsa pm at.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fen lisesi mezunuyum. Tıp hiç bi zaman istemedim. Bana uygun meslekleri araştırdım. Eczacılık, uçak mühendisliği ve pilotaj arasında seçim yapıcaktım. Pilotajı seçtim. Olay sende bitiyo. Bütün şartlarını araştır ve ona göre mesleğini seç.
  • Aileler tıpın şu anki halini bilseler bir kısmı vazgeçerdi tıptan.
    Şu an durum berbat okunacak gibi değil aileni ikna et git başka bölüm yaz,abi tavsiyesi.
  • alperen.md kullanıcısına yanıt
    Ailede keşke bilen biri olsa sunları. Ben dd merak ettim hocam bu düsüncenizin nedenini acıkcası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tıp okumak kadar kolay bişey görmedim arkadaşım fen lisesi mezunu okul açılalı 2.5 ay oldu heralde daha bi kere ders çalıştı diğer bölümler gibi vize derdi yok tek ygs gibi 100soruluk bir sınav var ondan 60 alacaksın bu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zobcuuuk

    tıp okumak kadar kolay bişey görmedim arkadaşım fen lisesi mezunu okul açılalı 2.5 ay oldu heralde daha bi kere ders çalıştı diğer bölümler gibi vize derdi yok tek ygs gibi 100soruluk bir sınav var ondan 60 alacaksın bu

    Abartıyorsun kardeş.
    İşin içinde olan biri olarak söylüyorum kolay değil.
    Ama ilk sınav olduğu için ve genelde lise biyoloji konuları içerdiği için kolay olabilir.
    Sen o arkadaşını ilerleyen sınavlarda ilerleyen yıllarda gör.Tabi dersleri önemseyen biri ise.
  • fen lisesi mezunum ailem tıp okumam için zorladı fakat hukuk tercih ettim. Hukuk sevdiğim alan olduğundan dersler ne kadar zor olursa olsun sıkılmıyorum. Sende kendi tercihini yap ama üniversite yaşamı yaşamak istiyorum işini bir geç üniversiteye sen yatmak için gitmiyorsun sosyal olduktan sonra her bölümde eğlenirsin ama sırf onun için bölüm seçersen kafanı duvarlara çok vurarsın söylemesi.
  • jaywalker78 kullanıcısına yanıt
    Zaten niyetimin hayatımı yasamak falan olmadıgını belirttim hocam o durumun bilincindeyim yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen sen ol istemediğin bölüme gitme. Babanin degil senin hayatin bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeTissier

    Ailede keşke bilen biri olsa sunları. Ben dd merak ettim hocam bu düsüncenizin nedenini acıkcası

    Pm attım kardeş.
    Doktora şiddeti haklı gören çoğunluğun olduğu bir forumdayız.Ve yazdıklarımı sapıtıp konuyu tartışmaya çevirebilecek potansiyel varlıklar nedeniyle pm attım.
  • İstediğin bölümde okumak kadar istediğin ilde de okumak önemli ben suan koü tıpdayım ve bu geldiğim yere hergün sövüyorum seneye yatay geçiş le bir yere gitmeyi ciddi ciddi düşünüyorum ama yatay geçiş içinde eşek gibi çalışmak zorundayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlgini çeken alanda yürümek sana başarı katacaktır.
  • tıp kesinlikle istenmeden okunmaz, hiçbir bölüm istenmeden okunmaz. üni de bizim dönemden 2 arkadaşım var tıpı bırakıp bir daha sınava girip gelmişler. biri mak müh. diğeri endüstriyel tasarım okuyor. istemediğin bölüme gitme sakın.
  • Arkadasim ben de 3 sene fen lisesinde okudum sonra ozel okula gectim. Acikcasi ilkogretimdeyken inek sayilabilecek tiplerdendim ancak turkiyenin ilk 5 fen lisesi arasinda gosterilen okulum calisma azmimi ve zevkimi bitirmisti. Ygs de gayet yuksek bir derece yapinca lys ye hic calismadim ve su an tip okuyorum. İsteyip istememe konusu biraz oznel. Ben hic bir zaman tip istememistim ancak muhendislik istiyorsan sunu unutma ki ise girmeden cv hazirlayacaksin ve o cv ne gore seni ise alacaklar. Cv yi doldurmak icin ise emin ol normal bir tipci kadar ders calisip ortalama yapman, stajlara erken baslaman gerekiyor. Yani calismayana ekmek yok. Bu bakimdan tip okursan isin biraz daha garanti olur. Su yastan sonra ise duygularini bir kenara birakip mantiginla hareket edersen daha pragmatist bir davranis sergilemis olursun, ilerde daha rahat yasarsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • byhtk kullanıcısına yanıt
    Üniversiteye giriş puanınla yatay geçiş yapabiliyosun. Bu seneden itibaren geçerliydi. Çalışmana gerek yok yani.
  • hasanctn33 H kullanıcısına yanıt
    Mühendislik istemiyorum hocam zaten dediğim gibi en kötü dersim fizik. Tıpa alternatif olarak yabancı dilden bir bölüme girmek isterdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 arkadaşım da tıp bıraktı. Biri Makineye, biri de Bilgisayara geçti. Aile baskısıyla girmişlerdi, psikolojileri çöktü, dayanamadılar, bıraktılar.

    Sonuç: İçinde biraz bile kararsızlık varsa ve isteğin, ilgin yoksa, o derslere affedersin ama hayvan gibi çalışmazsan yapamazsın.

    Not: Ben de mühendislik okuyorum. Bir kere bile tıp düşünmedim. Yapamazdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unreachable Dreams -- 16 Kasım 2014; 21:12:06 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.