Şimdi Ara

.NET platformu artık açık kaynak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • .NET platformu artık açık kaynak





    Yeni CEO Satya Nadella ile birlikte önemli değişikliklere giden ve bazı yazılım ürünlerini diğer platformların da kullanımına açan Microsoft, .NET platformu konusunda da önemli bir adım atıyor. 




    Yapılan açıklamaya göre .NET sunucu grubu açık kaynak haline getirildi ve Mac ile Linux kullanıcılarının da erişimine açıldı. Böylece grup içerisinde yer alan ASP.NET, .NET Compiler, .NET Core Runtime, Framework ve Libraries ile birlikte geliştiriciler çapraz platform destekli uygulamalar yazabilecek. 




    Microsoft ayrıca açık kaynakla uyumun daha güçlenmesi adına .NET Foundation'a yapılan katkıları da göz önüne alacak ve sonraki .NET sürümlerinin geliştirilmesine yönelik olarak değerlendirecek. 




    Diğer taraftan Microsoft, Visual Studio'nun tam fonksiyonlu ve genişleyebilir bir sürümü olan Visual Studio Community 2013'ü de ücretsiz olarak son kullanıcıya sunmaya başladı. Bu sürüm içerisinde hata ayıklayıcı, profiler ve editör araçları yer alıyor. Bu sürüm ile Windows, Android ve iOS için daha kolay bir şekilde uygulama geliştirebileceksiniz. 











     

     








  • bu şekilde daha iyi işleyen kodları ortaya koymak bir yana bedava iş gücü ile elde edeceği kaynakların ticari kod lisans haklarını kendi üzerinde barındıracak bu şu anlama gelecek bu kaynak kodları meraklıları geliştire bilirler fakat ticari kullanım hakkı MS a aittir yani linux u MS asla rakip görmüyor çünkü linux bu durumda sadece ücretsiz yazılım piyasasında bulunan bir hobi işletim sistemi isterse dünyanın %99 u linux kullansın ! ticari kullanım %1 bile olsa bu MS için fazlasıyla yeterli olacaktır çünkü MS un amacı ticari yazılım sektöründe varlığını 1 numara olarak sürdürme gayesinde

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.