Şimdi Ara

iOS 7/8 içerisinde önemli bir güvenlik açığı tespit edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • iOS 7/8 içerisinde önemli bir güvenlik açığı tespit edildi





    En güvenli sistemler olarak sürekli Apple tarafından öne çıkarılan OS X ve iOS platformları artık hackerların daha çok hedefinde ve önemli açıklar vermeye başladılar. Son açık ise iOS 7/8 kullanıcılarını korunmasız bir hale getiriyor. 




    FireEye güvenlik firması tarafından tespit edilen açık, hackerların hedef cihazdaki uygulamaları sahteleriyle değiştirmelerini ve sonrasında bu sahte uygulamaya girilen tüm kişisel verileri elde etmesini sağlıyor. 




    Masque Attack olarak adlandırılan bu açık özellikle bankacılık ve mail uygulamalarında kullanıcıları risk altında bırakıyor. Ayrıca orijinal uygulamaların yerel verilerini de çalabilen hackerlar önbelleklenmiş maillere veya hesap bilgilerine de ulaşabiliyor. Açık şu anda iOS 7.1.1'den iOS 8.1 sürümüne kadar etkili durumda ve 8.1.1 beta sürümlerinde de aynı açığın devam ettiği vurgulanıyor. Bu bakımdan kısa vadede açık tehlike yaratmaya devam edecek. Apple tarafından ise herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. 

     

     








  • "...önemli açıklar vermeye başladılar..." bu kısım Ekrem71 haberi demek için yeterli. Hackerlar daha fazla yüklendiği için değil, olan açıkları daha fazla kişi aradığı için olan açıklar ortaya çıkıyor. Eskiden 100 açık varken 50 kişi uğraşıyordu, 20 tane açık bulunuyordu. Şimdi ise 70 açık var, 1000 kişi uğraşıyor, 50 açık ortaya çıkıyor. Mac'lere virüs girmez mantığı gibi. Girecek olduktan sonra mac, Windows, Android, iOS, WP, Linux fark etmez. Sadece girmeye uğraşan sayısında hatırı sayılır farklar var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    "...önemli açıklar vermeye başladılar..." bu kısım Ekrem71 haberi demek için yeterli. Hackerlar daha fazla yüklendiği için değil, olan açıkları daha fazla kişi aradığı için olan açıklar ortaya çıkıyor. Eskiden 100 açık varken 50 kişi uğraşıyordu, 20 tane açık bulunuyordu. Şimdi ise 70 açık var, 1000 kişi uğraşıyor, 50 açık ortaya çıkıyor. Mac'lere virüs girmez mantığı gibi. Girecek olduktan sonra mac, Windows, Android, iOS, WP, Linux fark etmez. Sadece girmeye uğraşan sayısında hatırı sayılır farklar var.

    100% doğru bir tespit

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırak yahu . Apple store'dan indirilen herşey, Apple'ı sorumlu bırakır .

    Jb yaptıysan da , kendin sorumluluğu almışsın demektir .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.