Şimdi Ara

Sesame Phone projesi ile dokunmadan akıllı telefonlar kontrol edilebilecek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Sesame Phone projesi ile dokunmadan akıllı telefonlar kontrol edilebilecek





    Günümüzde akıllı telefonlar en hızlı şekilde kullandığımız aygıtlar olarak dikkat çekiyor. Dokunmatik ekranların da etkisiyle birkaç hamlede gelen aramalar cevaplanıyor veya maillere yanıt veriliyor. Ancak aynı durum engelli veya felçli kişiler için geçerli değil.




    İsrailli bir felçli araştırmacı tarafından geliştirilen Sesame Phone projesi çeşitli algoritmalar kullanarak insanların kafa hareketleri ile akıllı telefonlarını kullanabilmesini sağlayacak. Araştırmacı Alibaba hikayesindeki Açıl Susam Açıl ifadesinden esinlenmiş. 




    Projede bir Nexus 5 cihazı üzerine kurulmuş Sesame adlı uygulama kullanılıyor. Ses algılama teknolojisi ile kullanıcı Open Sesame diye seslendiğinde uygulama devreye giriyor. Uygulama ön kamera üzerinden kullanıcının kafa hareketlerini takip ve analiz ediyor. Kullanıcı kafasını hareket ettirerek ekrandaki kursörü oynatıyor ve dilediği işlemleri yapabiliyor. Ses algılama teknolojisi de yine farklı komutlar vererek kısayollara erişmesini sağlıyor. Kullanıcı işi bittiğinde Close Sesame diyerek uygulamayı kapatıyor. Ekip uygulamanın tüm sisteme entegrasyonunu sağlamış. Bu iş için Android platformunun en iyi aday olduğunu belirtiyor. 




    Bu sayede normal bir kullanıcının yapabildiği tüm işlemler kafa hareketlerini kullanarak Sesame Phone ile yapılabiliyor. Ancak bu elbette hızlı bir şekilde olmuyor. Örneğin bir SMS yazabilmek oldukça fazla zaman alıyor.




    Sesame Phone projesinde erken dağıtım ürünleri tükenmiş durumda. 350$ ve üzeri bağışlarda ürün Mart 2015 itibariyle dağıtıma başlayacak. Ekip bu teknolojiyi kullanarak iOS ve Android üzerinde Flappy Bird'in kafa hareketleri ile oynanmasını sağlamış. Düşük miktarda bağış yapanlara bu oyunlar hediye edilecek. Gelecekte diğer Android cihazların da bu uygulamaya uyumlu hale getirilmesi hedefleniyor.  

     

     




  • bravo,susamin simidi sunulmasi iyi calisma olmus.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.