Şimdi Ara

yerel ağ yardımı. günlerdir uğraşıyorum.. lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba bir kaç gün önce modemimi değiştirdim. eski modemim onixon idi şimdiki sagem fast900. eski modemimde port açma olmadığı için değiştirdim. bu yeni modem çevirmeli ağ ile internete bağlanıyor. yani dns ayar sekmesi yok ve internete bağlanmak için şifre ve kullanıcı bilgisi girmek gerekiyor. sorun şu:

    yeni modemi kurulu iken xp yüklendikten sonra başlangıç öğelerinin yükjlenmesi aşaması çok fazla uzamaya başladı. yani yaklaşık 5 dk beklemem gerekiyor. bu görece uzun süre geçtikten sonra, sistem ethernet üzerinden bir yerel ağ bağlantısı oluşturmaya çalışıyor. ama başaramıyor. ve sonuçta başlangıç öğelerinin bulunduğu sağ alt bölümde "sınırlı veya olmayan yerel ağ bağlantısı" ikonu yerleşiyor. ardından yeni bağladığım modemin şifre ve kullanıcı adı sorgulama kutusu karşıma çıkıyor ve onunla internete bağlanıyorum... yeni modemin güvenlik, hız stabilite sorunu yok. ama ethernet'in yeni modemin yerelağını yüklemeden önce başka ve geçersiz bir ağla bağlantı kurmaya çalışması sistemi çok yavaşlatıyor. bu ilk yerel bağlantıyı nasıl devre dışı bırakabilirim.

    bunu çözmek için yeni modemin yerel ağ bağlantısını varsayılan bağlantı yaptım. olmadı
    eski modemin driverini kaldırdım. olmadı
    mervell yukon olan anakart ile tümleşik gelen ethernet sürücüsünü güncelledim. olmadı
    mervell yukon ethernet ağını devre dışı bıraktım sagem modem internete bağlanmamaya başladı.
    sistemde kaspersky internet security var. anakartım asus p5ld2 cpu:p4 3,0 ghz

    ciddi anlamda yardıma ihtiyacım var







  • dostum IE nin özelliklerin de bağlantılar sekmesi altındaki "çevirmeli ve sanal özel ağ ayarları" başlığı altındaki bölümden bağlantı ekleyip ve kaldırabilirsin...
  • sorun çözülmedi. sözkonusu sekmede sadece yeni bağlantı var. yani işlevsel olan bağlantı
  • bir şeyleri yanlış anlatıyorsun gibime geliyor..Bir kere çevirmeli bağlantı eski tip modemlerde kullanılır..Siz adsl bağlantıyı kullanıyorsanız ya usb'den ya da ethernetten bilgisayara bağlantı kurulur. Muhtemelen bağlantınız ve modeminiz adsl'dir ve usb'den bilgisayarınıza bağlıdır.Ya bilgisayarınızda kurulu yerel ağ'ı sileceksiniz..Ya da usb bağlantı yerine ethernet bağlantıyı takacaksınız. Ki güvenlik açısından ethernet tercih edilir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.